Нашите кухни - 75

• 89 706
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
И на мен ми е интересно, вие одобрихте ли проекта? И какво означава, че няма шкафчета със стандартни размери?

# 241
  • Across the Multiverse
Между другото, аз като питах нашия консултант по въпроса той ми каза : „Няма стандартни размери шкафчета/чекмеджета, каквито искате, такива ще ви ги направим“ (не говоря за дълбочината).

# 242
  • ...
Аз след няколко срещи с дизайнерка от Диалог останах с впечатление, че те предлагат кухни тип модулни. Имат си няколко размера за шкафовете и за това и слагат много бленди ако размера не отговаря на техните стандарти.

# 243
Ма какви са тия бленди!?! Искате да кажете, че пилеят място да си насосът модулите ли? Не вярвам някой да се съгласи на такова нещо Confused де да знам... странно е...

# 244
  • София
Здравейте,
И ние стигнахме до идеята за нова кухня.
Насочихме се към кухни Диалог - фирма с големи претенции и лошо качество  ... голяма грешка Sad
След сума ти перипетии и чакане, монтираха частично кухнята и се оказа, че проекта от великата проектантка в офиса в София Маноела, завършила сигурно с тройка - тъй като не прави разлика между чертеж и скица,  е пълен шит.
Навсякъде се оказа, че няма нито един шкаф или чекмедже със стандартен размер.
Сложени са ненужно много и безмислени бленди, които освен че са непрактични и губят в широчината на шкафовете.
Много внимавайте с тази фирма и техните “специалисти”
Пълна двойка от мен!!

Какви бленди? Пусни снимки........

# 245
Да, модулни са им кухните. Тоест, размерите на вратичките са с определени размери и при по-стандартни кухни се напасват без проблем. Така както се напасват и при другите фирми с модулни кухни. Не е да ти правят по поръчка всичко, както е при дизайнерските мебелни къщи или ако отидеш при някой мебелист.
Съответно и цените им са доста по-ниски от тези на не модулните. Все пак повечето им неща са от масив, а масива е дооооста по-скъп ако ти правят по поръчка.
Това беше и причината ние да не поръчаме кухнята си от тях - искахме доста специфични размери шкафове, Които те нямаше как да удовлетворят.
Аз след няколко срещи с дизайнерка от Диалог останах с впечатление, че те предлагат кухни тип модулни. Имат си няколко размера за шкафовете и за това и слагат много бленди ако размера не отговаря на техните стандарти.

# 246
Здравейте,
Насочихме се към кухни Диалог - фирма с големи претенции и лошо качество  ... голяма грешка Sad
След сума ти перипетии и чакане, монтираха частично кухнята и се оказа, че проекта от великата проектантка в офиса в София Маноела, завършила сигурно с тройка - тъй като не прави разлика между чертеж и скица,  е пълен шит.
Сложени са ненужно много и безмислени бленди, които освен че са непрактични и губят в широчината на шкафовете.
Пълна двойка от мен!!

Първо, хубаво е да се осмисли како е качество и да не се бърка с клас. Например един Мерцедес Ес класа е от много по-висок клас от един Форд Мондео, но и двете могат да са качествени. Накратко, качеството е съответствие на обещано с краен резултат, а не разлика в класите. И доколкото ти си одобрила проекта (обещаното) не можем да говорим за лошо качество. Лошо качество щеше да има ако имаше криви вратички, луфтове между плота и гърба, надраскване и т.н. Но да се изненадаш от блендите чак накрая е твоя грешка, а не лошо качество.

Второ, даже аз знам от четеното в нета, че Диалог не правят мебели по свободен дизайн, а само комбинират готови стандартни модули. И е съвсем нормално сумарната ширина на техните стандартни модули да не съвпадне с размерите на помещението и тогава неизбежно ще има бленди. Но това си е изначално заложено в концепцията им и ТИ е трябвало е да решиш  предварително какво точно искаш.  Аз например държах на максимално оползотворяване на пространството и затова избрах производител на нестандартни мебели, който прави всичко по индивидуален размер. Това си има други недостатъци, естествено, просто изборът е въпрос на приоритети.

# 247
Между другото, аз като питах нашия консултант по въпроса той ми каза : „Няма стандартни размери шкафчета/чекмеджета, каквито искате, такива ще ви ги направим“ (не говоря за дълбочината).

Какъв е стандарта за дълбочина на горни шкафове ? При нормален плот допустимо ли е горните шкафове да са дълбоки 35 см,поставени на височина от пода около 160 см.?

# 248
  • Across the Multiverse
То пак стандарт е силно казано, защото може да са колкото си поискате, но на 30 см. ги правят обикновено. 35 см. също си е напълно ок според мен, височината от 160 см. - и тя. Тя зависи основно от височината на ползвателите. Сегашните ни шкафове (слагани от предишния собственик на жилището, който беше доста висок българин Simple Smile ) са на височина 165 см. и много трудно стигам. Ние с мъжа ми сме ниски и ще имаме плот на 90 см. + гръб 60 см. ---> шкафчета на 150 см. Мислех, че ще изглежда много прехлупено, понеже не сме свикнали, но видях в магазин на 140 даже и си беше много добре.

# 249
Здравейте,
Пълна двойка от мен!!

Първо, хубаво е да се осмисли како е качество и да не се бърка с клас. Например един Мерцедес Ес класа е от много по-висок клас от един Форд Мондео, но и двете могат да са качествени. Накратко, качеството е съответствие на обещано с краен резултат, а не разлика в класите. И доколкото ти си одобрила проекта (обещаното) не можем да говорим за лошо качество. Лошо качество щеше да има ако имаше криви вратички, луфтове между плота и гърба, надраскване и т.н. Но да се изненадаш от блендите чак накрая е твоя грешка, а не лошо качество.

Второ, даже аз знам от четеното в нета, че Диалог не правят мебели по свободен дизайн, а само комбинират готови стандартни модули. И е съвсем нормално сумарната ширина на техните стандартни модули да не съвпадне с размерите на помещението и тогава неизбежно ще има бленди. Но това си е изначално заложено в концепцията им и ТИ е трябвало е да решиш  предварително какво точно искаш.  Аз например държах на максимално оползотворяване на пространството и затова избрах производител на нестандартни мебели, който прави всичко по индивидуален размер. Това си има други недостатъци, естествено, просто изборът е въпрос на приоритети.

Първо за блендите не съм изненадана, че ги има, а от размерите ... т. е на място където може да е 10 слагат 30 и обратно ... това не става ясно от една визуализация.
Другото - чак сега след като се разправях с тях, разбрах, че за този модел има стандартни размери на мебелите, идващи от Италия.
В този случай обаче цената е като за поръчкова кухня, а те ти напасват с бленди техни стандартни по размер шкафове.
Ето за това имам претенции.
В крайна сметка затова отивам при тях, да ми го направят с индивидуален проект , а не със стандартни модули.

# 250
Извинявайте, обаче броят и размерите на всички бленди са подробно описани (и отговарят абсолютно точно на реалността) в техническата документация, която се дава на клиента в момента на сключване на договора за изработка и която се подписва от двете страни. Несериозно е да кажете, че не сте знаели къде, колко и какви бленди ще има преди да поставите подписа си и от фирмата така самосиндикално и неприятно са ви изненадали в последния момент. Simple Smile

# 251
  • в тристайна гарсониера :)
Здравейте! Колко см е минимума между горния и долния ред шкафове? Аз искам да е 40 см, но ме убеждават, че няма да е удобно. Моля за мнения.

# 252
A какъв в стандартният размер за шкаф и чекмедже, който те нямат?
Долен и горен ред разстоянието по принцип е 60см.

# 253
Първо за блендите не съм изненадана, че ги има, а от размерите ... т. е на място където може да е 10 слагат 30 и обратно ... това не става ясно от една визуализация.
Другото - чак сега след като се разправях с тях, разбрах, че за този модел има стандартни размери на мебелите, идващи от Италия.
В този случай обаче цената е като за поръчкова кухня, а те ти напасват с бленди техни стандартни по размер шкафове.
Ето за това имам претенции.
В крайна сметка затова отивам при тях, да ми го направят с индивидуален проект , а не със стандартни модули.

Точно, не си се информирала. От писания в нета знам, че Диалог правят само стандартни кухни. Не се отнася само за вашия модел, а по принцип. И няма как да се изненадаш от блендите, ако извдиш от размера на нишата, стената или каквото там сумата от ширините на шкафовете. Нали имате проект с размери? Никой не поръчва само по визуализация. И ако разликата е 30 см няма как да ти сложат бленда 10 см и обратно Mr. Green

Просто не сте се разбрали и ти си си мислела за индивидуален проект, ама те по принцип не правят такива. И после явно не си гледала и чертежите и размерите. Ако беше гледала щеше да забележиш и евентуално да поръчаш по-широк шкаф например.

# 254
  • София
Здравейте! Колко см е минимума между горния и долния ред шкафове? Аз искам да е 40 см, но ме убеждават, че няма да е удобно. Моля за мнения.

По- назад бяха пуснали тези картинки. Много помагат!

[/img]

Общи условия

Активация на акаунт