Нашите кухни - 75

• 88 981
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
..................
Също свободно стояща съдомиялна, затворена с вратичка - не си личи.

Здравейте, може ли да помоля за снимка на съдомиялната с вратичката. Най-вероятно ще трябва да направя нещо такова вкъщи и би ми бил полезен Вашият опит.

# 331
  • Across the Multiverse
Мен също ме интересува как става и на каква дълбочина е нишата, понеже и нашата е свободностояща и ми се струваше, че много ще надстърча, ако я скрием  ...

# 332
Разбира се. Постижимо е. При нас се получи, но пак зависи. Наложи се да се издълбаят няколко сантиметра в стената, за да има достатъчно място.  Тази стена обаче е дебел каменен зид. Ако не бяхме издълбали стената назад, нямаше да е възможно поставянето на външната вратичка. Беше си моя приумица, майсторът ми обясняваше, че щяло да е грозно да сложа свободностояща съдомиялня, като петно на цялата кухня. Тогава се сетих, че за да не стои не на място, ще сложим вратичка... Та, така.
Скрит текст:

# 333
  • София
А как така скрита свободностояща миляна я проветрявате/изсушавате след ползване? Ако вратичката на машината стои отворена, това означава, че и другата врата би следвло да стои отворена и заема място сред кухнята?

# 334
  • Across the Multiverse
Е, няма как, но то това е за 5-10 мин, няма цял ден да стои отворена.
Много добре ви се е получило, но, честно казано, и да не беше скрита, пак нямаше да е грозно според мен. Много ме кефят някои проектанти/майстори като започнат да обясняват как свободностоящите уреди щели да загрозят новата кухня  Shocked Еми, дай да си изхвърлим сравнително новите и напълно функциониращи уреди, защото някой няма достатъчно въображение да ги впише в картинката  Rolling Eyes При вас е било постижимо с дълбане, в панела обаче няма как да стане това.

# 335
Аз моят шкаф го направих по проект да се отваря както миялната, защото мисля че ще е по-удобно от вратичка с различна позиция.

Аз пък искам да питам за гърбовете, както бях писала, ще сме с плочки, та майсторът нещо напъваше първо да лепял плочките. Не трябва ли първо да се монтира кухнята?

# 336
  • Across the Multiverse
Тук някой беше постнал снимки на кухня с луфт между плота и плочките и после някой от протата беше писал „ето за това после се лепят плочките“. Така че вероятно си права. Според мен и двата подхода крият своите рискове, но нека експертите да кажат.

# 337
Аз моят шкаф го направих по проект да се отваря както миялната, защото мисля че ще е по-удобно от вратичка с различна позиция.

Аз пък искам да питам за гърбовете, както бях писала, ще сме с плочки, та майсторът нещо напъваше първо да лепял плочките. Не трябва ли първо да се монтира кухнята?
Моя майстор ми каза както предпочитам и избрах първо да сложим плочките. После дадох точните размери след слагането на плочките и така. Чакам си кухнята всеки момент.

# 338
При онази кухня майсторите грешно бяха отрязали плота по спомен. Ако не искате да рискувате първо слагате долния ред, после плочки за гръб и после горните шкафчета.

# 339
А как така скрита свободностояща миляна я проветрявате/изсушавате след ползване? Ако вратичката на машината стои отворена, това означава, че и другата врата би следвло да стои отворена и заема място сред кухнята?
И да не беше свободно стояща, а вградена, пак не бих я държала дълго отворена. За по малко, не ми пречи. Достатъчно широко е пред нея. Пък и е въпрос на нагласа, освен на място. Всекидневната не е малка. Предполагам, че ако нямах пространство, друга песен щях да пея. Grinning

# 340
  • Бургас
Здравейте, според вас на вратички червен гланц и гръб венге би ли подхождал плот цвят мозайка? Не намирам снимки за да придобия представа.

# 341
  • Раковски
Аз бях с репликата „ето за това после се лепят плочките“ и винаги ще държа на това.

# 342
Подкрепям shadowman при мен майстора даваше зор за плочките и ги сложи сега има луфт между тях и плота и ще се слага лайсна което изобщо не ни харесва. Някакви предложения за нещо по дискретно?

# 343
  • в тристайна гарсониера :)
Моята кухня е почти 5 метра, Г-образна, пдч и видими части фолиран Мдф, панти и водачи Блум, с включен термоплот, без уреди - цена 3 800 лв. Това е цената с корниз, добавих и вратичка за миялната, че не е гот свободностояща. Иначе беше към 3500лв. Как ви се струва?
Къде си поръчахте кухнята? На мен за Г образна 2.80*1.4 ми искат 4500 лв без Блум водачи.

# 344
  • ...
Подкрепям shadowman при мен майстора даваше зор за плочките и ги сложи сега има луфт между тях и плота и ще се слага лайсна което изобщо не ни харесва. Някакви предложения за нещо по дискретно?
Аз бях постнала кухня с луфт, но както Драго каза проблема дойде от грешно изрязан плот и само на малка част от плота има луфт, сложихме повече силикон и за сега ще караме така. Иначе съфорумка ми даде предложение за дървени лайсни от икея поне на моята кухня ще се вържат повече от стандартните, може да ги разгледате. Колко ви е голям луфта?

Общи условия

Активация на акаунт