Нашите кухни - 75

• 88 874
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Бих сложила пералнята най в дясно, до нея шкафа с мивката. От дясно на фурната бих сложила бутилиерата, а в ляво чекмеджетата.

# 466
  • София
Бих сложила пералнята най в дясно, до нея шкафа с мивката. От дясно на фурната бих сложила бутилиерата, а в ляво чекмеджетата.

Ако трябва да се спазят общите размери, то се вижда, че на страната с фурната има място само за бутилиера, но не и за чекмеджета. Иначе бутилиерата наистина е по-удобна от дясно на фурната.
Другата страна според мене е оптимално разположена, има място и за чекмеджета.
На мене шкафовете ми се виждат малко, но ако няма как да е по-голяма кухнята, няма какво повече да се направи.
Над котлоните няма ли да има аспиратор/абсорбатор, горния шкаф не изглежда подходящ за монтиране на такъв ?
Иначе цената ми се струва доста добра, сравнявам с цените, когато преди около 10 месеца проучвахме при смяната на нашата кухня. Дано и изпълнението да е качествено.

# 467
  • Раковски
Здравейте момичета, може ли да помоля за коментар на офертата за кухня в скрития текст. Ще бъде бял гланц, гърба засега е пдч отново бяло гланцирано (тъй като още не сме на 100% сигурни за метро плочките). Досега не ни се е налагало да правим кухня (взехме апартамента обзаведен преди 6 години) и реално не знаем какви са цените.
Скрит текст:

Нещо не се вписва в картинката да има три HK-та едно върху друго.

# 468
  • София
Благодаря за коментарите.
Мястото е строго ограничено и не можем да мърдаме настрани в нито едната посока - от дясно има врата, от ляво прозорец. Много мислихме, но няма как да разменим уредите. (Сегашното положение е същото). Дупката за аспиратора е малко над котлоните и е безмислено да ги сменяме с пералнята. А сега плота от дясно на мивката въпреки, че не е голям, ми е удобен. Аспиратор ще има, но с пълно вграждане и затова шкафовете са показани така. Шкафовете действително са малко, но няма накъде повече, освен във височина. Както сегашните, така и новите ще са по 1 метър. Реално най-горния рафт го стигам само с малка стълба и държа неща, които се ползват рядко. Това е и причината да има 3 отделни НК-та. Най-необходимите ми неща седят най-долу и е за мен е най-логично да си отварям само тези шкафове. Втори и трети ред при нужда.
Скрит текст:

# 469
Под фурната по-добре направи чекмедже. Вратичка при 11-12см. отвор си е мъчение.

# 470
Ellie D, най-големият проблем на кухнята е, че нямаш миялна. На пералнята не можете ли да ѝ намерите друго място - напр.до хладилника, в банята, коридора?
Ако не - по-добре да се лишиш от чекмеджетата, пералнята се измества в крайно дясно до вратата, шкафът под мивката ще стане 75 см  /отваряемата му част/ и там ще може да се сложи миялна-кубче. Аз съм точно с такава миялна в такъв шкаф в момента и ми е много удобно. Малката миялна е компромисна като обем в сравнение с големите, но е хиляди пъти по-добре с такава, отколкото без никаква. Ако не си ползвала миялна, може и да подценяваш ползата от нея, но да знаеш, че е от тези удобства, с които като свикнеш и не си представяш домакинството без тях. Все едно да не намериш място за пералнята и да решиш да переш на ръка.
Чекмеджетата, ако са ти толкова важни - все някъде в стаята ще сложите някакъв шкаф/скрин с чекмеджета.

# 471
  • София
Под фурната по-добре направи чекмедже. Вратичка при 11-12см. отвор си е мъчение.
То се вижда на проекта, че под фурната има чекмедже.
А другото не е вратичка на мъчителен 11-12 см. отвор, а чело на изтеглящ се механизъм - бутилиера.

# 472
А другото не е вратичка на мъчителен 11-12 см. отвор, а чело на изтеглящ се механизъм - бутилиера.

За под фурната казвам, че са 11см. Ти къде видя чекмедже, щото на мен ми се привиждат 2 панти на 110 градуса.

# 473
  • София
Ellie D, ако на снимката е само кухнята и ъгълът е само за хранене, то имате още възможности ако го замените със столове и усвоите стената, където е едната му страна за хубав бюфет в стила на шкафовете или ред долни шкафове под прозореца.

# 474
  • София
User555, предвидено е под фурната да е чекмедже, но майстора се е разсеял като е чертал и смятал. Наистина с вратичка само отдолу е мъчение и утре ще го уточня отново с майстора.
GG_BG, по настоящем имаме миялна 45см.  до хладилника. В дясно от кухнята е врата, миялна, хладилник. Делят стена с банята и оттам е хваната чистата вода и се отвежда мръсната. Пералнята е много голяма (комбинирана със сушилня), няма да я сменяме, но и не пасва никъде другаде като размер. Ако ми видите колко ми е малка банята ще умрете от смях Simple Smile “коридори” имаме 2 броя с размери 1,2х1,5м.
Започна да ме притеснява друго в момента, хоризонталните шкафове над плота ми се виждат много дълги - 1,28м. Обмислям как може да се променят.
Nati_nat, не е само кухня. 2 в 1 сме - хол с кухненски бокс. Това ни е единственото място за диван, масата е с отрязани крака, та хем да е трапезарна, хем холна. Столове ползваме само за гости, сгъваеми. Предвидено е в секцията срещу дивана да си държа част от кухненските неща, като допълнителни прибори, чаши, покривки и т.н.

# 475
  • София

За под фурната казвам, че са 11см. Ти къде видя чекмедже, щото на мен ми се привиждат 2 панти на 110 градуса.
На мене ми се вижда като чекмедже с дръжката по средата, може би защото не виждам логика да е друго

# 476
И на вратите не е забранено да са по средата дръжките, дори го препоръчвам всеки път, когато има колебания (тоест ако клиента е жена Simple Smile)
Действително е излишно дълъг този на 1280, може да го намалиш. А микровълновата изчезва ли?

# 477
  • София
User555, изчезва. Ще се научим да си топлим храната във фурната, и без това супата винаги я топля на котлона.
Обмислям шкафа в ъгъла да бъде ъглов от този тип:

и по този начин хоризонталния да се намали и да се измести в дясно, краен десен да си остане така.

# 478
Т.е. пералнята е по-широка от миялната и не могат да си разменят местата?

# 479
Такъв става, стига стените ти да не бягат много от 90 градуса и да се наложи преправяне на шкафове.

Общи условия

Активация на акаунт