Нашите кухни - 75

• 88 886
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • София
GG_BG, да. Пералнята е 60см, а миялната 45см. Като мястото, където е миялната е точно зад вратата и тя дори не може да се отвори напълно.

user555, стените със сигурност са криви, но преди да вземем финалните размери на кухнята ще се поизправят.

# 481
  • Раковски
Ъгъла ако е крив няма как да го изправят, донякъде се решава проблема след взимане на шаблон и ъгловия шкаф се прави по него. За под фурната си помислете дали ще е чекмедже и врата, гледам че ще използвате механизми JTV и ако са с плавно или така наречените скрити водачи от чекмеджето няма да остане нищо, примерно едни 5 см използваемо място. Ако ще мушкате само някакви тави вратичката е решение.

# 482
Става и с шаблон, но по-сигурно е да има и допълнителна страница на крайния шкаф, да скрие кривините. Под фурната вероятно ще е съчмен или ролков водач, скритите ще изядът поне едно 4см.

# 483
  • София
Прави сте. И майстора това ми обясни за правия ъгъл. А в нашата къща един такъв нямаме. Отпада ъгловия шкаф. Спряхме се на вариант един вертикален 350мм в ляво (симетринчен на този в дясно) и хоризонталните в средата.
Водачите на чекмеджетата ще са съчмени.

# 484
Така, ако правилно разбирам няма ли да остане ъгъла неусвоен?

# 485
  • София
В момента на лявата страна имаме шкаф, ако не се лъжа широк 65см., с вратичка 33-34 см в лявата му част. Т.е. ъгъла си е усвоен, но светлия му отвор е само на половина, останалата част е скрита. Май много тъпо го обясних.
В новия проект този шкаф си съществува по същия начин, а от него започва дясната част на кухнята - шкаф 350, хоризонтални шкафове, шкаф 350.
Не се сещам за друг начин пространството в този ъгъл да бъде по-пълноценно използвано.
Огледалния образ на това (голямата част в ляво, малката в дясно)

# 486
Ясно, като каза в ляво си представих лявата стена.
По принцип може вместо такива два да е един цял със същата форма. По-лесно достъпно е, каквото там ще държиш в него.

# 487
  • София

Момичета дизайнерки, въпрос по чертеж:

Как да направя кухненския кът?
Изисквания към уреди:
вградена миялна машина 50 см долу, мивка, вградена фурна и котлони на ток с дигестор(в момента е в ъгъла)  и вграден хладилник.
Кухненския кът е 2,20 х 1,50м.

Иска ми се да има някакъв кът за хранене, било то  поне два бар стола, или плюс отделна маса за хранене, но мястото е малко. В хола ще има ъглов диван и някое друго шкафче и телевизор. Мисля за варианти кухненски шкафове да излязат под ъгъл на стената на хола и да се 'превърнат в маса'   Simple Smile, но да не се запречи все пак входа към хола.
Приемам всякакви съвети, може и рисунки, как вие бихте организирали такова едно помещение.
Трудна задача с тези размери. Направо ми е странно да се проектира такава минималистична кухня, по-малка от банята и 2-3 пъти по- малка от антрето.
Може би да си помислите да обедините тоалетната с банята, усвоявайки част от антрето - правоъгълника, който би се получил с една страна стената с вратата на тоалетната и перпендикулярната й стена с вратата на банята. Това ще ви позволи да изместите доста в ляво стената между банята и кухнята и да получите адекватна площ за една нормална кухня.
За да получите идеи е добре да посочите и другите размери на хола и да обозначите прозорците.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 14:59 от nati_nat

# 488
  • Раковски
Съчмените водачи са най-калпавите от всичко що е водач.

# 489
  • София
Към кои да се насочим в този случай?

# 490
Pepina, а не е ли възможно и най вече приемливо за Вас размера на тоалетната да се увеличи за сметка на този свръх огромен коридор, а банята да се присъедени към кухнята.

# 491
  • Across the Multiverse
Наистина ще трябва да продължите част от кухнята към хола, иначе няма как да стане според мен. Ако искате да зонирате и да имате кът за хранене може да сложите преградна етажерка и едната й част да е по-ниска и да служи за маса или пък да има падащ плот, който да се прибира когато не се използва. Така ще стане по дължина : хол-трапезария-кухня, което си е практично и красиво.

# 492
Към кои да се насочим в този случай?

Зависи от бюджета, който ти се отделя. Най-добри са тези с долно водене, като фаворита ми е Legrabox на Blum. Hettich също са добър вариянт, а има и по-евтини подобни с не много добра репутация (във форума) Samet, аз лично не съм имал проблем с тях.

# 493
  • Раковски
Къде я засилваш при значително по-скъпите механизми, съчмения около 10лв а леграбокса от 100 до 150...  Аз за тези малки чекмеджета и за да се впише в бюджета бих препоръчал тандем с частично (или с фиксатор или с щипка).

# 494
  • In transit
Моля за мнение за аспираторите на Бош, как са откъм шум и ефективност? Става дума за моделите над 400-500лв, които са около 600м3/h?
 Също мнения за този модел на Фабер: http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&c=101&i=9&pid=2003

Общи условия

Активация на акаунт