Нашите кухни - 75

• 88 874
  • 748
  •   2
Отговори
# 645
Вземи си първия , ако го има в синьо още по-добре . Този ,който се впръсква прави повече пияна и мирише кофти . Да знаеш Wink

# 646
Не съм сигурна, че това в правилната тема, но пък за какво ли друго не получих добри идеи тук, та се надявам и за това да успеете да ме посъветвате..
Та, ще слагаме климатици, но понеже мина летния сезон, решихме да го оставим за другото лято. Да, ама сега стърчат едни големи кабели напред.. мъжът ми не иска да ги вкопаваме, понеже след има няма половин година ще трябва да ги извадим пак като решим да монтираме климатиците..
Някой може ли да ми даде идеи как да ги скрия без да ги вкопавам дотогава?

# 647
  • София
Нашите ги скрихме с най-дебелите кабелни первази. Има завършващи капаци от двете страни и ги боядисаха с цвета на стената. Много добре се получи Simple Smile

# 648
Здравей,
Дали имаш снимки случайно?
Понеже става въпрос за дебели кабели, които стърчат напред..
Не са кабелите на самия климатик и не мисля, че има как да стане с первази..
Нашите ги скрихме с най-дебелите кабелни первази. Има завършващи капаци от двете страни и ги боядисаха с цвета на стената. Много добре се получи Simple Smile

# 649
  • Across the Multiverse
Благодаря за отзивите за препарата. Ако някой все пак има други идеи ще се радвам да ги чуя, че 4-5 лв. доставка за препарат от 5-6 лв. ми идват малко в повече. Или ако някой го е виждал във физически магазин  (тези дни ще проверя в Елитис) да даде знак. Иначе днес почистих с оцет разтворен във вода и добре се получи, но ще видим колко дълго ще изглежда добре.
П.С. Нашите перипетии с кухнята продължават. Освен че шкафчето над хладилника не пасна и си го взеха обратно, се оказа и че горното чекмедже под мивката закача коритото и също не пасва  ooooh! Не знам и аз вече какво са правили проектанта ли (най-вероятно), производителя ли ...  Tired

# 650
  • София
Здравей,
Да, точно за дебелите кабели става въпрос - има тръба и т.н. Прекаран път за климатик с две думи Simple Smile
Ето снимка
Скрит текст:

# 651
Благодаря за снимката. И да, точно прекаран път за климатик имам предвид.
Вашите, обаче, са ги огънали вероятно, за да може така да застанат..
При нас мъжа ми отказва да ги прегъваме, за да не се прекъснел някой кабел Sad
Иначе при вас се е получило много добре!
Здравей,
Да, точно за дебелите кабели става въпрос - има тръба и т.н. Прекаран път за климатик с две думи Simple Smile
Ето снимка
Скрит текст:

# 652
  • София
Благодаря за снимката. И да, точно прекаран път за климатик имам предвид.
Вашите, обаче, са ги огънали вероятно, за да може така да застанат..
При нас мъжа ми отказва да ги прегъваме, за да не се прекъснел някой кабел Sad
Иначе при вас се е получило много добре!
Леко са извити към стената. Те така или иначе се извиват, за да се монтира климатика после Simple Smile Но щом като не искате да ги огъвате не виждам как може да се скрият, поне нашите доста стърчаха. Аз бих си сложила климатика при това положение Simple Smile

# 653
Може ли при вече монтирана кухня да се махне плотът и гръбчето и да се сложат други? Кухнята мисля е масив дъб.

# 654
Може, но е играчка и мръсотия.

# 655
  • Across the Multiverse
За кабелите на климатиците, по-добре от показаното едва ли може да се направи. Ако имате възможност да си ги купите в края на лятото-есента (т.е. сега) ще е екстра, понеже догодина пролет-лято пак ще им вдигнат цените.

# 656
Здравейте! Ще се нанасяме в жилище ново строителство, което е с тухлени стени. Тухлите са кухи и тънки, много лесно се чупят и за реденето им изглежда, че са ползвали много малко материал. Според мъжа ми стените са много кекави и кухненските шкафове може да ни паднат на главите. Въпроса ми е укрепва ли се предварително стената някак преди монтажа? Предполагам, че се монтира с дюбели, но когато вътре е кухо, какво се случва?

# 657
Здравейте,
Искам да си сложа печката до хладилника. В книжката на хладилника пише да има поне 3 см разстояние помежду им. На мен ми се струва малко, но не разполагам и с много място. Някой дали се е сблъсквал със същият проблем?

# 658
Здравейте,
Искам да си сложа печката до хладилника. В книжката на хладилника пише да има поне 3 см разстояние помежду им. На мен ми се струва малко, но не разполагам и с много място. Някой дали се е сблъсквал със същият проблем?
на сайта на ИКЕЯ трявба да има програма за планиране на кухня - ако там поставите електроуредите и водата неправилно, програмата ви дава знак, Пробвайте с печката и хладилника. Аз съм пробвала с печка до мивка - и искаше минимум 60 см.

# 659
Здравейте! Ще се нанасяме в жилище ново строителство, което е с тухлени стени. Тухлите са кухи и тънки, много лесно се чупят и за реденето им изглежда, че са ползвали много малко материал. Според мъжа ми стените са много кекави и кухненските шкафове може да ни паднат на главите. Въпроса ми е укрепва ли се предварително стената някак преди монтажа? Предполагам, че се монтира с дюбели, но когато вътре е кухо, какво се случва?

Предполагам, че са ви прецакали с тухли тип "Форати".

Не е чак толкоз фатално, макар да са най-зле по всички показатели, но истинският проблем наистина е с дюбелите. Решениетон е само с химически дюбели, питайте в специализираните магазини за тях. Скъпи са, ама иначе няма добро решение.

Ето пример, изгледай филмчето  (ама изчакай рекламата да изтече).
http://www.misiamoiatdom.com/356-%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%80-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

Общи условия

Активация на акаунт