Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 563
  • 739
  •   2
Отговори
# 645
Merelenda, кои показатели не ти бяха в норма и какви ти бяха точно симптомите?
Аз правих TSH и ft4 са ми в норма, да пусна ли и антителата или ехограф да направя?
Отговорили са, но да споделя. Имах идеални стойности на тсх- 1,04 и фт4 -15,5. Мен ме душеше, имах чувство на бучка в гърлото, тежест в гърдите, задух, тревожност, безпокойство, тремор, безсъние, депресия, паник атаки, изпотяване по длани, понякога стъпала, косопад, вариране в килограми, менструални нарушения, кашави изхождания, понякога запек. Симптомите са разностранни и при всеки различни и зависи какви са отклоненията в щитовидната функция.
Отидох на ендокринолог и видя ехографски променена структура на жлезата. Пуснах антитела и излязоха 10 пъти над норма. Не ми назначи лечение, но каза, че е започнал автоимунен процес и трябва да се следи. След половин година отключих заболяването.
Странично страдах от чести пикочни инфекции, стомашни, чревни, унг, гинекологични проблеми и т.н. , пиех за всяко едно предписани лекарства, и стана ясно, че причина е жлезата.
И сега ако се разбута хормонално жлезата и ме удря и стомах, и цикъл, черва, нервната система, и т.н. Но ако държа хормоните в норма, другите оплаквания изчезват.
Само хормони не са достатъчни за диагностика. За начало са нужни- ТСХ, ФТ4, ФТ3, ТАТ и МАТ антитела. При съмнения за хиперактивна жлеза и ТРАК антитела. Задължително ехография при ендокринолог. Само пълния набор изследвания може да потвърди или отхвърли проблем с жлезата.

# 646
Понеже на няколко пъти в темата се спомена за фецес тест, аз да попитам - това микробиология на ФП ли е? Ако правилно съм разбрала, че е така и ако в пробата има изолирани candida nonalbicans - масово, трябва ли да се предприеме лечение, освен обичайния прием на пробиотик?

Да, ако са в голям %.
На изследването не са уточнени %,  пише само "масово" според ЛЛ няма нужда от лечение,  а само от пробиотик.

# 647
Започвам да се замислям дали не е там проблема ,но пак възможно ли е да имаш толкова силно гадене и загуба на апетит ,айде другите симптоми е ясно а и напоследък доста съм пъпчасала,косата не спира да ми пада а и имах кръвотечение извън цикъл и казаха,че било хормонално.Незнам много е объркващо при мен много са симптомите

# 648
Понеже на няколко пъти в темата се спомена за фецес тест, аз да попитам - това микробиология на ФП ли е? Ако правилно съм разбрала, че е така и ако в пробата има изолирани candida nonalbicans - масово, трябва ли да се предприеме лечение, освен обичайния прием на пробиотик?

Да, ако са в голям %.
На изследването не са уточнени %,  пише само "масово" според ЛЛ няма нужда от лечение,  а само от пробиотик.

А какви симптоми имате?

Merelenda,  teta, Анабел, благодаря ви 😘

# 649
А какви симптоми имате?
Нямаме.  Изследването пуснахме преди постъпване в ДЯ.

# 650
Пробиотик и намален прием на въглехидрати според мен е достатъчно Hands V

# 651
  • На брега на реката
Дъщеря ми се сдоби с кандида и още два вируса след едно скапано море. Но проявите си бяха агресивни и продължителни и за това стигнахме до изследванията.
Лечението включваше противогъбични препарат, дълъг прием на пробиотик, даже сменихме няколко и диета. Диетата се изразяваше в: без глутенови и захарни изделия, без млечни, защото засилваха ефекта (в последствие се оказа, че е развила вторична лактозна непоносимост). Диетата не е трудна, наблегнахме на бели меса, сварени, печени или на пара зеленчуци, повече чай и вода и ограничихме всички боклуци и вредни сокове. На втория месец повторихме изследването и беше чиста. Не й пречеше ходенето на ясла, дори назначената терапия си я изкара с помощта на персонала на яслата след разговор с директорката. Но при дъщеря ми както казах симптомите бяха агресивни и продължителни.

# 652
Аз вече 4 месеца лекувам Кандида в червата, но имам (имах) многоо симптоми. При мен положението е по - сериозно, пих доста противогъбични лекарства.
Щом детенцето няма симптоми е достатъчно да взима пробиотик, да излючите сладкото и като цяло въглехидратите, защото Кандидата се храни с тях, също да давате нещо за имунната система.
Отслабена имунна система или нарушена чревна флора поради прием на антибиотици са причина за свръх растеж на гъбички.
Може да давате още витамин Ц, кокосово масло, аз пих клеева тинктура, масло от риган и черен кимион, но нз дали за деца са подходящи.

Последна редакция: сб, 25 авг 2018, 11:08 от Анонимен

# 653
Откриха ми стафилококи ауреус в носоглътката след взимане на секрет и сега се мажа с една антибиотична маз. АСТ ми е 146 при референтни стойности до 200. Много ли е опасно това за бебето, в 8 месец съм? Кой знае от кога съм ги носила тези стрептококи Sad а сега го пуснахме изследването, защото имах високи левкоцити 17, но за 3 дни станаха 13, леко завишени и казаха , че е Ок за 8 месец. Никъде не намирам инфо за бременни жени с АСТ 146

# 654
Здравейте!
На дъщеря ми и махнаха конците от раната на пръста преди седмица, но от вчера има нещо жълто като гной от едната страна и сякаш се е отворила леко. Освен това сме в Гърция и днес купих кислородна вода и един спрей с неомицин Pulvo 47. Дали е добра идея? Не я боли, но мен ме притеснява. Докторът и беше казал да си го мокри и тя си влизаше в морето, не го е пазила въобще, но от днес го пази. Чудя се дали да не го превържа с бинт, за да се предпази от пясъка. Канех се да купя Цикатридина преди да тръгнем за морето, но не знам защо не купих и сега ме е много яд.

# 655
Добре е с Йодасепт да се маже. Не може да го няма в Гърция. И да диша раната.

# 656
Нормата за АСТ е до 200. Вкл и за деца. Нормална стойност ти е 146. А и АСТ и стафилококи нямат нищо общо. Аст е свързан със бетахемолитичния стрептокок.

АСТ 800 и над 1000 съм чела...тогана е повищен и над норма. Тмоят е до 200 проблем не виждам.

# 657
Благодаря!!!
Нормата за АСТ е до 200. Вкл и за деца. Нормална стойност ти е 146. А и АСТ и стафилококи нямат нищо общо. Аст е свързан със бетахемолитичния стрептокок.

АСТ 800 и над 1000 съм чела...тогана е повищен и над норма. Тмоят е до 200 проблем не виждам.

# 658
Добре е с Йодасепт да се маже. Не може да го няма в Гърция. И да диша раната.
И аз се изненадах, но Цикатридина нямали в Гърция и ни дадоха спрея с неомицин. Като  напръсках пръста, веднаха засъхна това, което беше като отворено. А йодасепт съм взела по някаква случайност, но на крем и мисля, че няма да е добра идея в този случай.

# 659
Пръскай го
И да диша
А боли ли я, топло ли е, нещо особено чувства ли

Общи условия

Активация на акаунт