Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 549
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Имам едно техническо питане - когато ходите при личния си лекар само за издаването на някакъв документ (например - болничен или медицинско за сключване на граждански брак / издаване на шофьорска книжка), заплащате ли и потребителската такса от 2.90 лв.?
Аз го правя всеки път, но просто ми е интересно дали е редно, или не. Peace

# 91
За болничен като ходя - винаги. Даже за болничните за детето, май откак стана на 7 години - и за тях плащам такса.

# 92
  • На брега на реката
Че те някои такси за издаване на документ са безумни и без това. Есента оставих близо 15 лв за хартийка написана на ръка за поставените ваксини на децата. Защото компютърът не можел да извади такава...после аз я набрах, преведох я на АЕ и я занесох за подпис и печат. Сестрата и тогава се опита да мишкува, но прилежно си пазех касовия бон от предното сурвакане. И да, абсолютно всеки път си искам бележката, че аман от търговски трикове.
За направление, за болничен давам потр такса, за документ по ценоразпис - само сумата, без потр такса.

# 93
Болничен и бележка за градината/ училище или пък направление се издават след преглед, а за преглед се дължи такса и се издава амбулаторен лист. За попълване на рецептурна книжка или други документи не знам.  Но за мен водещо е дали е свързано с преглед или не. Обикновено така ме и таксуват.

# 94
Благодаря за мненията, момичета. Peace

Може би примерът ми с болничния не беше много удачен - имах предвид по-скоро медицинските, издавани за по-специални случаи - те си се заплащат отделно. При тях май не се изисква преглед или дори и по регламент да се изисква, знаете как е при родните лекари - бият ти печата и изобщо не се занимават да те преглеждат.
Аз винаги си плащам и потребителската такса, защото личната, макар да е супер некомпетентна, ми е вършила дребни услуги през годините и го правя като вид благодарност. Peace

# 95
Не боли стомах от прахчета Диалгин 1000,а ако държиш да са хапчета-Паракофдал.

# 96
  • На брега на реката
Гинеколожката ми изписа оргаметрил по схема за отлагане на цикъла. Обаче ми изникват въпроси, а забравих да питам на прегледа. Има ли нещо специфично в “пазенето”, като при ОК например при неправилно започване, да се пазим ли повече, че не ползваме презервативи по принцип. Овулацията мина, но знам ли и аз как действа...
И възможно ли е да дразни на гастрита, че го пия от два дни и двата дни имах бодежи. Не че няма да го изтърпя, но даск знам.

# 97
Задължително се пазете. Оргаметрила не се ли ползва и за стимулиране на яйчниците за забременяване?

# 98
Здравейте. Преди 6 дни пих Escapele поради наложителни причини. Вчера ми дойде кафяво течение с е тъмно червено. Попринцип трябва да ми дойде след 1 седмица. Притеснявам се. Това от страничните ефекти ли е?

# 99
  • София
Най-вероятно - да.

# 100
Заблязах, че детето има мирис под мишничките на пот, а е на 6 г. момиченце, не е ли рано?

# 101
Здравейте момичета, имам един въпрос и съм сигурна, че ще ми помогнете, както винаги.
Преди 4г. Имах цистит много често (през 1,2 месеца – вероятно беше хронифицирал), но след като открих един уролог, който ми предписа една дъълга рецепта, се бях закрепила 4г. За съжаление, обаче, в края на м.Май след море, симптомите бяха налице – докато кацнахме със самолета, вече обмислях да се хвърля от високо – болките бяха нетърпими. Веднага, когато се прибрах, си намерих рецептата и си купих всичко. (Ще напиша какво пих, извинете, че ще спомена наименования тук) – Ципрофлоксацин, Неоренал, Уроваксом и съответно пробиотици. Пуснах си стерилна урина седмица след края на приема на АБ – липсваше бактериален разтеж. Всичко отмина, но от около седмица, усещам лек дискомфорт (слава Богу доста по-слаб), най-вече след уриниране – имам чувството, че мехурът ми остава неизпразнен – неприятно чувство.. пия доста течности – ходя и често до тоалетната. Какво мислите – да пусна ли отново стерилна урина? Понеже Неоренал и Уроваксом пише, че се пият по 3 месеца – аз съм в края на 2, да си взема ли още по една кутия, за да направя точно 3м. Прием или пък да си взема Роватинекс (имам спомен, че преди ми е облекчавало)
Моля, извинете ме за дългия пост. Много благодаря за разбирането и съдействието!

# 102
  • София
Гинеколожката ми изписа оргаметрил по схема за отлагане на цикъла. Обаче ми изникват въпроси, а забравих да питам на прегледа. Има ли нещо специфично в “пазенето”, като при ОК например при неправилно започване, да се пазим ли повече, че не ползваме презервативи по принцип. Овулацията мина, но знам ли и аз как действа...
И възможно ли е да дразни на гастрита, че го пия от два дни и двата дни имах бодежи. Не че няма да го изтърпя, но даск знам.

С каква е схемата, от кой ден? Благодаря ти!!!

# 103
Пусни стерилна урина с антибиограма. И иди на преглед. Вероятно си позамазала нещата, но антибиотика не е бил подходящ, или е друго и няма да ти помогне същата схема

# 104
  • София
Моля за съвети и мнения
В последните 2 месеца имам ужасно акне (което дори не знам дали е точно акне)
Бях на дерматолог в кожно венерическата , тя каза , че било хормонално (заради цикъла , но какъв е този ПМС 2 месеца ?)
Преди 6 месеца с хормоните на жлезата и самата жлеза , всичко беше наред
.
Изписа ми продукти за 300лв и крем Скинорен от който няма никакъв ефект .
Полагам грижи за кожата си винаги.
Сега пъпките не се повлияват от нищо .
Отделно пия витамини .
Не съм сменила навиците си на хранене, не съм по нервна или стресирана , декоративната козметика е ограничена до минимум .

Ще споделя снимка , ако може да видите , на какво ви приличат пъпките .
Пп: да кажа само, че никога в живота си не съм имала проблемна или акнеична кожа .
В пубертата не съм имала пъпки.
На който не му се гледа пъпчасало лице , да не отваря Sad
Скрит текст:

Имам ново направление за дерматолог .
Как мислите ? Каква е тази реакция?
Пъпките са по лицето (не винаги са гнойни)
Знам , че не трянва да ги чопля и пипам , но дори само при малко докосване , те стават червени и ако реша да ги третирам (разбирайте чоплене)  , стават рани и белези после.
Видяла съм се в чудо ....

Общи условия

Активация на акаунт