Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 063
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Отиди при друг дерматолог този път и най-добре изключи съвсем козметиката- аз спрях да слагам фон дьо тен преди година и половина и ефекта е видим. Има специални продукти за акнеична кожа с тон и са напълно достатъчни поне за летните месеци (аз ги ползвам целогодишно). Може пъпките  да се дължат на инфекция. Има вариант да се вземе проба  чрез натъркване на кожата с памучен тампон и да се направи микробиология. Вариант е да попиташ АГ ти какво мисли по въпроса, но ако е хормонално акне се правят изследвания и се изписват противозачатъчни, които могат да докарат по-големи главоболия от няколко пъпки.
Какво друго ти е изписала освен този Скинорен? Питам само информативно Simple Smile

ПП: от даден продукт се очаква видим резултат след 3 месеца ползване.

# 106
  • На брега на реката
Гинеколожката ми изписа оргаметрил по схема за отлагане на цикъла. Обаче ми изникват въпроси, а забравих да питам на прегледа. Има ли нещо специфично в “пазенето”, като при ОК например при неправилно започване, да се пазим ли повече, че не ползваме презервативи по принцип. Овулацията мина, но знам ли и аз как действа...
И възможно ли е да дразни на гастрита, че го пия от два дни и двата дни имах бодежи. Не че няма да го изтърпя, но даск знам.

С каква е схемата, от кой ден? Благодаря ти!!!
Седмица преди очаквания цикъл по таблетка сутрин и вечер. Очаквано от 3 до 7 дни след спиране трябвало да настъпи менструация.
Ще се пазим, щом трябва!
По отношение на миризливата пот, при дъщеря ми започна тази година, на 9 е. Взех й камъкът от ДМ. Поти се, но не мирише Simple Smile

# 107
  • в 1001-та нощ
Wind_ , с такъв проблем се справих успешно с лечение, назначено от лекар в кожния диспансер. Там се ходи със зелен талон от ЛЛ или платено. Скинорен беше част от терапията, но друго беше по-важното в нея Simple Smile

# 108
  • София
Алена , и аз съм такъв талон
При кой доктор беше ти ?
Взеха ли ти микробиология ?
Колко време продължи лечението и на какво се дължеше акнето ?

# 109
  • София
При кой доктор беше ти ?

Моя близка беше в подобно положение, имаше и много дълбоки, и по цялото тяло.
Спаси я доц. Мери Генчева. Маза се с предписани продукти, отделно пи антибитици, отделно има поддържаща терапия.

# 110
препоръчайте нещо за косопад, че положението е много зле. ползвах няколко ампули на лореал, мисля че намаля, но искам да пробвам още нещо. А на какъв лекар може да се отиде ?

# 111
KLORANE с хинин Wink

# 112
  • в 1001-та нощ
препоръчайте нещо за косопад, че положението е много зле. ползвах няколко ампули на лореал, мисля че намаля, но искам да пробвам още нещо. А на какъв лекар може да се отиде ?

Дерматолог (трихолог) - дано просто сменяш козинката. Можеш да вземеш и добавки за коса от аптека. Ако си имала промяна в начина на живот - стрес, хранителен режим ...друго ...  може и това да е причината. Хормоните също влияят.

При кой доктор беше ти ?

Д-р Николаева - много съм доволна - по различни поводи ми е помагала. Аз настоявах за МБ, но тя каза, че в моя случай е излишна и само ще си дам парите, защото с разраняване на пъпката - правиш вход на бактериите - да проникнат, и да стане инфекция. При теб може да прецени, че се налага, не мога да кажа.

В моя случай предписа - няколко неща - основното е Epiduo Gel - прилага се вечер, а сутрин - Скинорен. Когато има пъпка - само тя се третира със Зинерит и когато той изсъхне - пак само пъпката с Акне аут лосиона. За измиване предписа Акникеър. Буквално веднага имаше ефект при мен. Никакви нови пъпки, старите завехнаха, кожата се избистри. Голяма промяна Simple Smile Аз също никога не бях имала такива проблеми, ама ето - случи се Simple Smile

В общия случай - сутрин и вечер лицето се измива с Акникеър Cleanser,  сутрин Скинорен, вечер Epiduo Gel. Ако има пъпка - измиване, Зинерит, Акне аут и тогава Скинорен или  Epiduo Gel.

# 113
  • София

Доволна съм от този лосион:
https://remedium.bg/hair-loss/davines-energizing-lotion-100ml.html

Има го на ампули, имат и шампоан.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 21:38 от Rima

# 114
Някой да ми препоръча кардиолог, който преглежда по домовете за град Варна
Благодаря

# 115
  • София
Герикапс 2Х1
Вит.В6 3Х2
Пробвай за един месец. Гарантирано след това косъм няма да падне от главата ти. По предписание на д-р Маркова-дерматолог.Има инфо за нея в нета и тема за нея тук във форума.
На мен ми помогна.

# 116
  • София
Някой да ми препоръча кардиолог, който преглежда по домовете за град Варна
Благодаря

Трябва да има мобилен апарат за кардиограма....Но няма как да направи ултразвук...Успех, дано намерите!

Защо не попитате направо тук:
http://acibademcityclinic.bg/bg/varna/home

# 117
  • София
Герикапс 2Х1
Вит.В6 3Х2
Пробвай за един месец. Гарантирано след това косъм няма да падне от главата ти. По предписание на д-р Маркова-дерматолог.Има инфо за нея в нета и тема за нея тук във форума.
На мен ми помогна.

Аз ще пробвам Wink

# 118

Дерматолог (трихолог) - дано просто сменяш козинката. Можеш да вземеш и добавки за коса от аптека. Ако си имала промяна в начина на живот - стрес, хранителен режим ...друго ...  може и това да е причината. Хормоните също влияят
А възможно ли е сама да съм си го причинила? Всеки ден косата ми е на опашка.

# 119
  • София
Цитат
А възможно ли е сама да съм си го причинила? Всеки ден косата ми е на опашка.

Е, да, и аз в последните 12 години съм само на опашка. Но не издържам по друг начин. Ако остана без коса ще се обръска Wink Перука няма да издържа, ако ще и 20000 лева да е.

Общи условия

Активация на акаунт