Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 323
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Ползвах го на шевове след вагиналната пластика с цел по- бързо зарастване. Не знам за заличаване на белези.

# 301
  • Варна

Да попитам , гърдите са ми доста чувствителни , напипвам някакви бучици (като преди цикъл) въпреки , че съм в овулация.
Преди 6 месеца бях на ехограф , забелязаха само една кистичка .
Кога да отида отново на ехограф , веднага след цикъла или сега докато съм в овулация (уж?)

Аз бих отишла възможно най-бързо. Няма да се съобразявам дори нито с овулация, цикъл, колеги, шефове. Ако усещаш и нещо като промяна в зърната като хлътване, раздразнение направо още днес иди се опитай час да запишеш. Не искам да плаша и паника да всявам, но не са майтап работа тия бучици из млечните ни жлези, било то и някакви безобидни кистички, мастити или доброкачествени други образувания. Появата им все на нещо се дължи, често женските ни хормони са решили на дяволи да се правят, лошото е, че понякога големи бели правят като при мен примерно.

Аз пък след упойката по незнайно какви причини ми прилоша. Това вече за 3-4 път ми се случва. Не знам на какво се дължи.

Нормално е да ти се гади след упойката. Не знам и аз защо не обясняват и си мълчат за тези неща и ни карат да се чудим и притесняваме и по форуми да разпитваме. Все пак анестезията не е шега работа, няма как без странични ефекти, важното е, че не са трайни. Мен два пъти само са ме упоявали, но и двата пъти не ми спестяваха тези подробности, дори ми обясняваха що е хубаво едни 12 часа след събуждането да продължа да гладувам. След 4-тия час можело по малко водичка да пийвам, на малки глътки не повече от по 2 по 3 на веднъж.

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 08:31 от Spirit Crusher

# 302
Направо не се издържа вече днес сутринта отново ми е лошо а и на всичкото отгоре като отидох до тоалетна и се избърсах имах кръв много е рано за цикъл,защото последния беше на 19.07. имам и болки в кръста

# 303
  • София
Да попитам , гърдите са ми доста чувствителни , напипвам някакви бучици (като преди цикъл) въпреки , че съм в овулация.
Преди 6 месеца бях на ехограф , забелязаха само една кистичка .
Кога да отида отново на ехограф , веднага след цикъла или сега докато съм в овулация (уж?)

И аз имам същите неразположения почти всеки месец около датата на овулация.
Отиди на ехограф в първите чисти дни.

# 304
Направо не се издържа вече днес сутринта отново ми е лошо а и на всичкото отгоре като отидох до тоалетна и се избърсах имах кръв много е рано за цикъл,защото последния беше на 19.07. имам и болки в кръста
Пиемаш ли нещо за гадането? Купи си натриев цитрат и виж дали ще ти разкара.
 И дано не се обидиш, но пишеш като изнервен и стресиран човек. Може в крайна сметка лекарите да се окажат прави и да е на нервна почва. Успя ли да отидеш на почивка това лято? Как се чувстваше там. Поне за уикенда смени обстановката с някое различно, спокойно място и виж как ще се почувстваш.
Съфорумките ти дадоха доста съвети. Понякога човек сам може да си помогне по-добре ,отколкото лекар. Особено ако не се касае за сериозно състояние. Вземи си Стоп ацит само 2 лв. струва и виж дали ще ти разкара гаденето. Или натриев цитрат или друга хранителна добавка против гадене.

# 305
  • Варна
Marsia_K, добър пост. Подкрепям. И аз си помислих в един момент, че прекалява с нервите. Дано m1m0zkaaaa наистина не ни разбере погрешно. Мила m1m0zkaaaa, нито те гоним от темата, нито ни е писнало да те насочваме, тук обаче не сме медици, можем само да споделим подобни болки и как сме се справяли с тях, в твоя случай най-важното обаче е причината да се установи, този форум не е лекарски кабинет или лабораторя... надявам се правилно разбра намека ми.

Не подценявайте психическото здраве!!! Това не само към m1m0zkaaaa, към абсолютно всички бих искала апел да отправя по-малко да се тревожите за глупости. Като под "глупости" аз едно време аз приемах двойката по математика на племеницата или счупен нокът на излизане от студиото за красота, а вече за мен "глупости" е дори да ти дойде ЧСИ и да ти опише имуществото и да те заплаши, че ще го изземе. Дреме ми!? Чак с кафе и курабийки ще посрещна, важното е да съм жива и здрава.

Няма как да докажа, просто споделям как времево съвпадна поставянето на диагнозата ми РМЖ с разни перипетии от рода - съкращение на отдел, интервюта, прокапване на таван, кражба с взлом докато си спим... абе с една дума СТРЕС. Пазете се от това състояние, моля ви от сърце!

Аз не се пазих, за всякакви глупости се трогвах и се оказа, че е било катализатор. Онколожка, която сума ти хора е успяла да изправи на крака и физически и духовно, която освен това е била дълги години директор на онкодиспансер ми обясни научно как влияе стреса. Не бабини някакви дивитинини, не врачески някакви простотии, чисто научно ми обясни тази Жена как стресът влияе на клетъчната мембрана, как променя баланса между киселинност и алкализация и как започват да бъдат тия дисбаланси храна за какви ли не болести и зловредни клетки.

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 11:14 от Spirit Crusher

# 306
Не ви разбирам погрешно,и на мен ми е ясно,че и стреса си оказва влияние ,но не е всичко от стрес,има нещо което ме кара да се чувствам зле и вече притеснението и паниката ,че не могат да открият какво е ме докарва още повече до такова състояние може би.Не казвам,че сте лекари споделям как се чувствам ако има някой с подобни оплаквания ако може да ме насочи към какъв специалист да се обърна или към какви изследвания.Приемам деган ,но никакъв ефект и лимони.За мен двойка по математика или нещо подобно няма нищо общо със здравето,няма по важно от него и няма как да не се притесняваш и да не му обръщаш внимание и вие не ме разбирайте погрешно.

# 307
Мимозка, а защо не послуша моя съвет и не провери за Кандида в стомаха? Колко пъти вече ти написах, че при същите оплаквания при мен излезе това.
Дай 12лв и провери.

А зацапването може да е от овулация.

Wind, ако просто са ти по - чувствителни и "зърнисти", да са уголемени и с болка, поне при мен е от ОВУ.
Ако има бучки, тогава на лекар!

# 308

Мимозка, а защо не послуша моя съвет и не провери за Кандида в стомаха? Колко пъти вече ти написах, че при същите оплаквания при мен излезе това.
Дай 12лв и провери.

А зацапването може да е от овулация.

Wind, ако просто са ти по - чувствителни и "зърнисти", да са уголемени и с болка, поне при мен е от ОВУ.
Ако има бучки, тогава на лекар!
Именно. Дадоха се безброй съвети, но явно се търси диагноза.
Върнах се назад и прочетох отново постовете. Гаденето е от няколко дни- има ли вероятност да си бременна?
Махни го този деган, щом не ти помага. Вземи натриев цитрат. Изобщо няма да ти навреди. Вземи си смрадлика и се жабури със запарка от нея. Както казах Стоп ацит и ако ти олекне от него - евентуално да имаш лек рефлукс или киселини. Повтарям се , защото на мен това ми помага.
 Гадене може да има при киста в яйчника. Както и при проблеми с бъбреците, но ти имаш нормални кръвни, хормонални изследвания и урината е добре, май така пишеше... Кандидата щеше да даде отражение на ПКК си мисля, но да може да се направи изследване и да се разбере.

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 14:59 от Marsia_K

# 309
  • Бургас
m1m0zkaaaa, аз писах по горе че бях така миналата година и ми откриха герб, само дето нямах гадене а болки в гърлото, и самите доктори ме питаха дали съм преживяла нещо, при герб има и гадене, смучи гавискон/на мен не ми помага/ и едно турско хапче много ми помага - rennie. миналата година си мислех че имам рак на гърлото, докато открият от какво идва болката се побърках, минала съм през това не се филмирай нещата ще се оправят  Hug, но си направи гастроскопия и си плати упойка - по добре е с упойка.

# 310
Кандидата не дава отражение на ПКК.

Според мен е мн рано за колоноскопия, та тя едва от няколко дни има гадене.
Може даже чревен вирус да се окаже.

# 311
Кандидата не дава отражение на ПКК.

Според мен е мн рано за колоноскопия, та тя едва от няколко дни има гадене.
Може даже чревен вирус да се окаже.
Само предположих , че може да има разбутан някой показател. Но то като се замисли човек, нали е нормален обитател на червата и не би трябвало организма да ги припознава като инфекция...

# 312
Давам стойности,  ето ти щитовидни хормони:
TSH          2.03 ref. range: 0.300 ‐ 5.600 u[IU]/mL
Free T3     2.7                    2.0 ‐ 4.4 pg/mL
Free T4     1.29                  0.61 ‐ 1.80 ng/dL

Iron          53                         37 ‐ 145 ug/dL
Ferritin     60                         11 ‐ 306 ng/mL

B12         533                     211 ‐ 946 pg/mL

Glucose     93                   60 ‐ 99 mg/dL

Имам дефицит на вит. Д, но не е голям, за него вземам суплемент.

ЖСК не знам какво е. Нямам такова.

Мда, наистина са ти много добри изследванията. Hug

Евентуално FT3 ми се струва малко по-нисък от оптималното, но не мисля, че е от значение или че е повод за допълнително ровичкане.

Само тази Глюкоза ме притеснява. Не съм запозната с мерните единици, но не е ли висока? Почти на горната референтна граница?

# 313
Ще си направя изследвания за хеликобактер другата седмица със сигурност.Днес личния ми удари и деган мусколно.Бременност се изключва на сто процента.Какво е СПКЯ?Възможно е при киста да има гадене така ли?Съмняваме да е при овулация,защото като се изтривам си е доста и е като съсиреци .Извинявайте ако ви натоварвам,но разберете ме много се притеснявам

# 314
  • София
Мимозка, кървенето е вагинално, така ли? Ходила ли си на гинеколог? Проблем с тръбите да не е?

Общи условия

Активация на акаунт