Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 320
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Нещо съм объркала препоръките. Извинявам се. Синдром на поликистозните яйчници е СПКЯ. Но това е една друга съфорумка от друга тема... Писала съм глупости.  От стреса е нали знаете HugStuck Out Tongue Winking EyeSweat Smile

# 316
На мен от деган ми се гади. Също от стрес.

# 317
Да вагинално е ,в годината по два пъти ходя на гинеколог ако беше проблем с тръбите би трябвало да са ми казали ,последно ходих март тази година,но се замислям над мнението на Marsia_K дали не е киста и от там да идват тези проблеми ,защото днес имам и болки в кръста,отново къркоренето в корема

# 318
.......Само тази Глюкоза ме притеснява. Не съм запозната с мерните единици, но не е ли висока? Почти на горната референтна граница?

ГърненцеSimple Smile, добре е глюкозата 5,1mmol/L по вашето. Абсурд е да има проблем там. Аз спортувам, хранителен режим пазя от години, а и ми личи Simple Smile

m1m0zkaaaa дано се открие нещо, но започни от някъде. Никой от тук не може да каже какво ти има. Започни някакви изследвания и разплитай нататък..

# 319
ГърненцеSimple Smile, добре е глюкозата 5,1mmol/L по вашето. Абсурд е да има проблем там. Аз спортувам, хранителен режим пазя от години, а и ми личи Simple Smile

Аха, ясно. Simple Smile Подведох се, защото мерните единици са различни, а и защото стойността ти е близо до горната референтна граница, но щом си проучила, че не е проблем - супер.

Знам те, че тренираш усилено. Hug

# 320
  • Варна
Доволни ли сте от цикатридина спрей и наистина ли заличава белези след операция?!
Благодаря
 Оперираха ме преди месец и веднага след като се прибрах от болницата
почнах да се пръскам с него , но свърши преди няколко дни. Според е мен е доста добро.аз все още имам коричка на раната, която не е паднала.
Взех го по съвет на една позната която преди година мина през същата .операция. Тя се е пръскала чак докато и падне коричката и е много доволна.

# 321
Цикратидина, докато заздравее добре раната. След това за заличаването на белега - контрактубекс. Но пак оставането на белег е до типа кожа и до разреза или нараняването, които са го причинили.

# 322
А контратубекса дали би свършил работа за белег от премахната бенка? Закупих си го от БГ и сега почнах да се мажа. Белега е на 5-6 месеца и на лицето. Почти не си личи, но търся още по-добро заличаване.

# 323
Аз имам на крака белег от осем шева, направени след срязване на много дебело прозоречно стъкло. Контрактубекс ми помогна до толкова, че не е релефен, както беше в началото и заличи следите от конците. Но си е там. Прозрачен е и ако не се вгеждаш много, ще го пропуснеш. Но съм ползвала мехлема повече от година и половина. Доста тубички отидоха. Пробвай щом го имаш. Ако не помогне, няма и да навреди.

# 324
Момичета някоя от вас получавала ли е кървене извън циклите и на какво се е дължало при вас?Много ми е притеснено вече наистина попитах майка ми тя каза,че никога не е имала.Много симптоми станаха и вече си мисля най-лошото а и като се поразчетох в нета направо страшни неща си пише 😓😓😓

# 325
Успокой се, момиче. Напълно нормално е веднъж годишно да ти прескочи или пък да ти подрани. Миналото лято ми свърши цикъла пет дни преди морето, на втория ден след пристигането ми дойде отново. Т.е. на 12-я ден. Нищо страшно и нищо ми няма. На каква възраст си?
Трябва да си направиш план за действие, но май трябва и друг проблем да бориш, който не е здравословен.

# 326
  • София
Мерси за съветите.
Аз да питам , след приложена терапия против акне .
И да кажем, че ползвам доста силни препарати , пъпките не престават да излизат .
Освен дерматолог , явно на своя глава ще пусна хормони , но кои да бъдат те ?

И 7 дни достатъчни ли са за лечение на акне ? Защото да ви кажа очаквах да се махнат след 3то мазане .
Да подчертая , че никога в не съм имала акне или пори или черни точки.

А сега имам всичко накуп Sad
И тук може ли да се говори за плешиво петно
Снимка в скрития текст
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 04 авг 2018, 01:29 от Wind_

# 327
Здравей,
Не знам в каква степен е акнето, но мисля, че 7 дни са абсолютно недостатъчни. На колежка миналата година се появи тежко акне. Мина през доста дерматолози и ендокринолози. Доколкото знам -изписаха и сериозна терапия през устата. Сега е значително по-добре, но терапията и продължи няколко месеца.

# 328
На 25 години !И при мен в момента така на 15 ден имам кървене ,но незнам цикъл ли е или нещо друго ,притеснявам се ,защото имам и други симптоми не само кървенето ами и това гадене може би са свързани нещата.

# 329
Това е кървене около овулация. Гинеколог ще каже, на мен ми се е случвало и казаха ако продължава няколко месеца поред, хормонална терапия. Не продължи и съм си жива и здрава

Общи условия

Активация на акаунт