Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 314
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Ако е от овулация колко време продължава и засилва ли се ,защото при мен се засилва като при цикъл 😓

# 331
Не,слабо зацапване. С обилно кървене не бих висяла във форума, а директно на гинеколог. Опитен, от голяма болница.

# 332
  • Варна
m1m0zkaaaa, и с това неочаквано кървене ако не обърнат вече по-сериозно внимание... не знам какво да ти кажа... дали да не ги насмениш всичките - лични, гинеколози, болници, които дотук са те подмятали и не отидеш към друга клиника да се консултираш и прегледаш.

Дотук почти едно към едно с това, което споделяш го имах преди време, но аз си знаех защо. Гадене, давене като се закашлям, повръщане, отпадналост, от 5 крачки умора, цикъла когато си поиска и както си поиска супер непостоянен и изненадващ, когато го чакаш не идва, малко след като ти е минал се връща уж, че забравил да довърши нещо, почти никакъв апетит, побелял език, променени вкусове. Имах и обилно препотяване, изтръпване и треперене на крайници, трудно фокусиране, като ми пуснеш филм с повече динамика, където бързо трябва фокуса да сменяш направо всичко ми се премрежваше. Ти и за болки в кръста спомена ако не се лъжа, нали? Те ми се разминаха, но на всеки 21 дни лекуващата не пропускаше да ме чукне в кръста странично между талията и гръдния кош и да ме пита "Боли ли?". Ако приемаш някакви лекарства и ако желаеш бих ти пратила линкове към ония, които аз вземах с пълната им листовка, да ги видиш какво съдържат и дали пък под някаква друга форма не приемаш някои от съставките.

И недей никога най-лошото да си мислиш. Няма да те излекуват такива мисли. Спри да четеш в интернет разни прогнози, статистики и други ужасии. Както виждаш колкото и страшни да са дадени симптоми като се установи или се знае причинителя им, след време ставаш като нов, дори още по-здрав. Мисли по-скоро как да ги накараш да установят причината за това ти състояние.

# 333
Задължително ще ида,но незнам през почивните дни дали ще има някой ?Да ,но проблема е,че при мен не могат да установят и това ме тормози най вече,поне да кажат това ти е да си знам и да знам какво да правя.Ами аз ги сменям   уж не ходя при едни и същи,но уви нищо рядко в днешно време има специалисти 😓 При вас какъв е бил проблема?

# 334
При мен положението е следното ,след раждане преди 9 м ,цикълът ми стана по обилен и дълъг,но в рамките на 6 дни е спирал.Този месец ми дойде на 26,и на 1.08 вече нямаше нищо,вчера дойдохме на почивка,и при забърсване кръв,ами сега???днес пак им но само при забурсване,десети ден откакто ми е дошло,незнам какво да мисля,още повече ,че не съм си в града.

# 335
Мимоза, в кой град си

# 336
Там е още по големия проблем,че не живея в град а село отдалечено от градовете

# 337
  • На брега на реката
В България ли си? Защото не е необятна територия, освен ако не си на недостъпно място в Родопите. Ама като гледам имаш интернет, та едва ли е забравено от бога място. Не си търси оправдания, а вземи мерки.
Септември месец ни се наложи да вземем мн трудно и важно семейно решение и всичкия тоя стрес ми разказа играта на цикъла. Започна да идва на 38-42 ден, и да ми процапва при овулация. Едва декември имах възможност за гинеколог и една простичка добавка оправи положението. Мисълта ми е, че понякога решението може да е елементарно, но изискващо лекар.
Гери, ако е еднократно и др месец не повтори, не бих го мислила.

# 338
Със сигурност ще взема,просто ми се иска още сега,но това,че са почивни дни и трябва да чакам още повече ме убива.Симптомите се увеличават,почна устата да ми пресъхва,сърцебиене да имам,бледо лице,вечер не мога да спя 😓

# 339
  • Варна
Задължително ще ида,но незнам през почивните дни дали ще има някой ?Да ,но проблема е,че при мен не могат да установят и това ме тормози най вече,поне да кажат това ти е да си знам и да знам какво да правя.Ами аз ги сменям   уж не ходя при едни и същи,но уви нищо рядко в днешно време има специалисти 😓 При вас какъв е бил проблема?

Не го мисли моя проблем. Моят е установен и е под прицел. Аз съм избистрена вече какъв ми е проблема, по-важната си ти (Надявам се позволяваш ми на "ти" да ти говоря Simple Smile ), че при теб е още чудене и незнание. При моя проблем симптоми нямаше почти никакви все още, когато беше хванат, но на време хванат. Това, което ти описах всичкото като общи оплаквания като странични ефекти бяха от самите лекарства, с които ме лекуваха (Фарморубицин в комбинация с Ендоксан и после още няколоко курса Доцетаксел), а не от заболяването. Надявам се правилно ме разбираш, защо хем ти споделям, хем гледам да те дърпам от сравняване на моето заболяване с неясното твое. Неизбежно беше просто да ме лекуват с по-агресивни методи, защото ако не се бях подложила на тези терапии при първи симптоми от болестта обаче, които неизбежно щяха да дойдат, щеше да е вече късно. Не се плаши само и не се сравнявай с мен или друг. Споделеното от мен беше просто още едно предположение дали не вземаш някои лекарства периодично, към които непоносимост да имаш или очаквано да си носят като странични ефекти всичките ти оплаквания. Защото определено има и такива лекарства, които болен да те накарат да се чувстваш. Ето аз и много други дами и господа същото сме изпитвали по време на прием на по-тежка химия, без значение как - орално, мускулно, венозно...

Сподели, че си от малък град, питаш за през почивни дни кой как можел да те приеме. Разбирам ти положението... вклинчена от понеделник до петък и мърдане няма. Здравето ти е по-важно от всичко обаче, вземи си отпуск ако трябва и иди в най-близкия град където има многопрофилна болница или клиника... абе там където могат да те прегледат наистина обстойно и, където различните специалисти един друг се познават. Плюс е. Понякога се случва тайничко зад гърбовете ни да се консултират един друг, един вид в екип да работят и да стигат взаимно до разкриването на проблема.

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 10:34 от Spirit Crusher

# 340
Сега получих и пулсиране в лявото ухо а между другото и клепача горния ми е малко по подут от на другото и лявата плешка ми е леко схваната и жилите на врата на какво може да се дължи това?

# 341
Момиче, не се филмирай. Изчакай понеделник и отиди при личната. После й кажи за какво става въпрос и да ти даде направление.

# 342
Как да не се филмираш като едното неможеш да разбереш какво и да оправиш идва и друго,освен това и устата ми много пресъхва и лепи и съм бледа.На какво може да се дължи това? На кръвните не показва да имам анемия и захар

# 343
  • София
Мимозка,  може би се вглеждаш прекалено .
Времето е променливо и на мен ми изсъхва устата и лепне .

# 344
Тук няма да получиш диагноза и лечение.... Извинявам се, ако съм доста пряма.

Общи условия

Активация на акаунт