Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 287
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Офф, аз от 2 седмици съм в ужас. Усещам лека болка в дясно и пак си мисля, че е ч.дроб. Уж пия хепатопротектор, но нали имам стеатоза. Няма какво друго да е там.  Не ям уж боклуци спрях и тесто и сладко, много се притеснявам. Час при гастроентеролог има свободни чак октомври месец при тази специалистка в Токуда. Ще гръмна, усещам си болка лека и много ме мъчи.

# 421
Да ви попитам , вие какво правите , когато много се притеснявате за нещо ?
Нямам апетит , потрепервам , гади ми се , сърцето ми се е свило ...
какво да взема ? Валидол или ?
Какво би помогнало , без да вреди на стомаха .

И как се справяте с нещо като паник атака.
Паник атаката , колко време продължава ?
Как намирате начин да се самоуспокоите ?

Мента глог валериян, Рескю капките на Бах, магнезий с б комплекс, дълбоко дишане, започвам да си мисля, че и това ще мине, не е страшно, че колко по - страшни неща има, че трябва да съм силна и т.н.
И започвам нещо да правя, за да си ангажирам вниманието и да позабравя, например домакинска работа.
Да говоря с хора също ми помага, просто да говоря нещо.
🤗

# 422
  • София
Уинд, сега се сещам да ти кажа, че ако си вземеш валериан, глог и мента, най- добре си ги вземи на капки, но отделно. Само валериан, само глог и само мента. Така са най- ефективни от моя опит.

# 423
От два дни пия липантил за сваляне на триглицериди. Урината ми е безцветна, като вода. Това нормално ли е?

# 424
  • Варна
neli_20, когато аз имам такова нещо, което  ме притеснява толкова много просто отивам на лекар. Може да не е най-добрият специалист, но поне ще ме види с ехограф и ако е нужно ще ми назначи изследвания. Ако се окаже, че наистина има нещо си запазвам час при най-добрия специалист, който познавам и чакам. Но често се оказва, че просто аз съм паника и реални не се случва нищо сериозно, успокоявам се и си продължавам живота. Така, че моят съвет е да отидеш при някой гастро, за да те погледне.

# 425
neli_20, когато аз имам такова нещо, което  ме притеснява толкова много просто отивам на лекар. Може да не е най-добрият специалист, но поне ще ме види с ехограф и ако е нужно ще ми назначи изследвания. Ако се окаже, че наистина има нещо си запазвам час при най-добрия специалист, който познавам и чакам. Но често се оказва, че просто аз съм паника и реални не се случва нищо сериозно, успокоявам се и си продължавам живота. Така, че моят съвет е да отидеш при някой гастро, за да те погледне.
Те искат и изследвания. Ще пусна края на месеца едни черн.ензими. Така съм и аз, голяма паника. В Токуда и ВМА са най добрите. В Токуда с някакъв уред даже се взима проба и се вижда колко е стеатозата, нещо по добро и от биопсията, да минава и да се успокоя, тъкмо се бях успокоила и айде пак.Simple Smile

# 426
  • FRANCE
Здравейте. Може ли личният лекар да предпише изследвания за обща кръвна картина, щитовидна жлеза, инсулин и полови хормони или трябва да са различни специалисти? Благодаря

# 427
Може да предпише ПКК, някои за щитовидната, по принцип доста неща може да предпише

# 428
Той ще ги изпише, но ендокринолог е по-добре да ги разчете.
Не всичко минава по каса обаче...

# 429
  • FRANCE
Благодаря.

# 430
Това лято(за първи път) видях няколко човека, чийто втори пръсти на краката са качени буквално върху третите им пръсти.... На какво може да се дължи?

# 431
Да не си видяла ММ? Simple SmileТой е така,но до момента не съм разбрала причината.
Момичета,моля за съвет-след хранене особено вечер,се появява болка в гърлото.Едностранна,която дразни и само тогава се провокира кашлица.Други оплаквания няма.Пие се чай хладък,всякакви неща за смучене (от ефизол до трахизан)и нищо не помага.Няма възможност за посещение на лекар.Благодаря!

# 432
Това лято(за първи път) видях няколко човека, чийто втори пръсти на краката са качени буквално върху третите им пръсти.... На какво може да се дължи?

Артритни истории, на едната ми баба и на краката, и на ръцете така бяха пръстите. Понеже беше шивачка цял живот, много преживяваше милата, че не може да хване игла.

# 433
Да не си видяла ММ? Simple SmileТой е така,но до момента не съм разбрала причината.
Момичета,моля за съвет-след хранене особено вечер,се появява болка в гърлото.Едностранна,която дразни и само тогава се провокира кашлица.Други оплаквания няма.Пие се чай хладък,всякакви неща за смучене (от ефизол до трахизан)и нищо не помага.Няма възможност за посещение на лекар.Благодаря!

Рефлукс? Вземи нещо за потискане на киселинността в стомаха. Поне при нас има по 10 таблетки само. Пробвай. Едва ли ще ти навредят. АКо почувстваш облегчение, значи имаш рефлукс.

# 434
Момичета , от два дни съм с температура 37 , 3  , гади  ми се , главата ме боли , нищо не ми се яде , а коремът ми къркори като за гладен.Това някакъв нов вирус ли е  , не знам вече....Някой прекарал ли е такова нещо ?

Общи условия

Активация на акаунт