Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 129
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • На брега на реката
Цитат
Изпадам още повече в депресия и близките ми мислят,че едва ли не си въобразявам какво ми
И не си се замисляла, че има възможност да са прави? И въпреки това категорично отсичаш, че не си за психолог или психоаналитик? Ще се изненадаш колко може да вреди хипохондричното мислене!

# 616
Къде да намеря добър онколог за Плевен някой знае ли такъв?И какъв преглед провежда?

Онколог за какво? За гърда ли, за глава ли, гинекология ли, за стомах ли, хематолог ли? Сега вече почваш и глупости да питаш....Седни анализирай информацията която получи, събери си мислите, напиши на един лист план за действие и действай. Като пиле в калчища се въртиш и се замотаваш още повече. Никой от тук няма да ти каже какво точно да направиш. В общи линии ти се каза. Сега ти трябва да вземеш решение от къде да започнеш.

# 617
Цитат
Изпадам още повече в депресия и близките ми мислят,че едва ли не си въобразявам какво ми
И не си се замисляла, че има възможност да са прави? И въпреки това категорично отсичаш, че не си за психолог или психоаналитик? Ще се изненадаш колко може да вреди хипохондричното мислене!

И близки, и чужди се насочват към едно и също. m1m0zkaaaa, ако наистина не ни пързУлкаш, успокой се, не се вкарвай във филми на ужасите и посети психо-/и-........, каквото прецениш. Наистина прилича на хипохондрия твоето.

# 618
Няма защо да ви пързулкам,все едно ще си измислям,че не се чувствам добре 

# 619
Е то колко му е...

# 620
Тук има хора с много сериозни заболявания, минали през ада. Други дават много добри съвети, след години четене и опит. Коментарите ти звучат като подигравка към тях и наистина оставят странно чувство...а и темата стана нечетима.
Наскоро бях зле, в болница...ами не писах във форума, а се лекувах. Форума нямаше как да ме излекува. Освен това в болницата ми излекуваха най-належащото, по тяхната специалност, а не абсолютно всичко- от диоптъра, та до косопада....

# 621
Хубаво,че сте се излекували,но престанете да се подигравате с мен и моето здраве.Ако се чувствах добре,въобще нямаше да стоя тук.И аз бях в болница,но уви мен не ме излекуваха за това което бях явно не съм попаднала на лекар

# 622
Хубаво,че сте се излекували,но престанете да се подигравате с мен и моето здраве.Ако се чувствах добре,въобще нямаше да стоя тук.И аз бях в болница,но уви мен не ме излекуваха за това което бях явно не съм попаднала на лекар
Моля те, послушай съветите ни и се консултирай с психолог. При такъв не си ходила.

# 623
# 624
  • Пловдив
И аз се въздържах да не пиша, но темата отива към "бавни здравословни въпроси" и реших да се включа.
Виж, мимозка. Ако очакваш тук да пише някой лекар и да ти постави диагноза...., няма да стане.

Вземи се в ръце. Почни Диета 1а или 1б, или първо една седмица едната, после другата. Или мини на бебешка кухня - пюрета, каши, течна храна без никакви подправки. И пиши след 2 седмици как се чувстваш.
Относно психиката, приеми, че си хипохондричка и си внушавай, че от диетата ще ти мине.

Аз бях в болницата преди две седмици. Правиха ми гастроскопия. Имах ужасни болки. Даже писах тук във форума. Мислех, че е панкреас, жлъчка, черва...всичко наведнъж. Бях 3 дена на системи. Сега съм втора седмица на диета. Диагноза нямам. Някакво възпаление на стомаха и дванадесетопръстника. Неудовлетворена съм, защото, ако наруша диетата, веднага нещо ме заболява и ставам хипохондричка.
Затова сега реших, че ще спазвам диетичното хранене, ще си внушавам, че след 2 мес ще ми мине. Записах си час при невролог да ми даде успокоителни, за да не се паникьосвам.

Опитай!!!

Тялото е съвършенна система. Може да се справи само с всяка болест, ако му се предоставят подходящите условия. В нашия случай - щадящо хранене, за да се успокои храносмилането и спокойствие на ум, при мен ще е с хапчета.

Успех и спри да мислиш за рак, неизлечими болести и безнадежден случай. И имай малко вяра на лекарите. Нямаше да те изпишат, ако беше зле Wink

# 625
Ходих на невролог изписаха ми хапчета пия ги.Няма как да чакам две седмици така ,защото стана вече почти месец.Как да не мислиш за рак с толкова много симптоми .Изписаха ме ,защото и те незнаят какво лекуваха май ,след като не можа да направи гастроскопията а на ехограф нищо не се виждаше много ми е чудно как постави диагноза остър гастрит и как може да не кажат нищо за тези завишени показатели в изследванията.Гледат те да направят там нещо да си се застраховат и това е.Защото в епикризата пише също и няколкократни повръщания а аз такова нещо не съм им казвала

# 626
  • На брега на реката
Правиш ли разлика между невролог и психолог? Че вече и на мен взе да ми писва от това как не четеш какво те съветваме всички тук!

# 627
То гастрит значи възпаление на стомаха, не е кой знае каква диагноза, та да не може да се постави, ако не се знае точната причина. Както астмата е реактивност на белите дробове и се лекува кажи речи еднакво. Пък ти вече си следиш какво провокира- алерген ли, инфекции ли, стрес ли и т.н. и го избягваш. Нарочно давам този пример, защото спомена че имаш астма и би трябвало да го разбереш.
Така е и със стомаха. Имаш диагноза. Но и лекаря не е шаман, и той ще те разпитва забеляза ли от какво ти се гади, пробва ли диета и т.н. Така че нищо не губиш, ако пробваш наблюдение и диета. Също така едва ли някое лекарство ще ти излекува раздразнения стомах без диета и захранване след това. Просто не виждам такъв начин

# 628
Много добре чета всеки пост жената пред мен беше написала ,че си записала час за невролог да и изпише лекарства,затова и написах,че аз съм ходила и пия.

# 629
Каквато и диагноза да се постави -на първо място е да овладееш тревожността. Ако ще гастрит, колит, панкреатит, дори и рак... Има тема и за рака. А ако много искаш -отиди в един онкодиспансер, без да ходиш на преглед. Огледай хората там, виж ги как изглеждат, попитай ги колко храна са хапнали през последната седмица...  И се благодари.
А ако имаш поставена диагноза, какво? И кои точно показатели са ти завишени?Мислиш, че ще ти светне ей така от диагнозата ли? Или ще ти стане хубаво, че ще имаш диагноза, която да развяваш?
 Няма вълшебно хапче, от което всичко да ти мине.
Болестите са знак, сигнал, писък, че ТРЯБВА да променим нещо в НАЧИНА си на МИСЛЕНЕ и НАЧИНА на живот.
Спортувай, промени храненето, смени фокуса на мислите....
Всичко е само в твоите ръце, не се оправдавай  с някаква си “диагноза”!

Общи условия

Активация на акаунт