Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 614
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, много ще съм благодарна ако някой ми помогне за разчитането на тази микробиология:

Микробиология :
Вид материал :
Вагинален секрет   Микроскопски материал :
левкоцити - 7 - 8 Lactobacillus spp - (+) епителни клетки - 3 - 4 кандида (хифи)
Културелно изследване:
1. Бактериална флора
2. Кандида
3.
4.
5.   Състояние :
1. не се изолират бактерии
2. не се изолира
3.
4.
5.

Благодаря ви предварително!

# 601
  • Варна
m1m0zkaaaa, питаш за мнения, а оставам с впечатлението, че отхвърляш повечето. Ще ти кажа и моето.
Преди време, бях точно около твоите години, настинах. След това започна ходенето по мъките седмици наред. Поддуване на корема, гадене, запек, който премина в рядко изхождане, потене, пак гадене, прилошаване, къркорене на червата, нямах сили и исках постоянно да лежа...ходих на 3 различни гастроентеролога, правих си изследването с кашата...всичко беше наред. Започна да се говори за гастроскопия, която исках на всяка цена да избегна...дори гастроентеролога ми каза, че всичко ми е наред и да отида на психиатър. Бях сигурна, че имам някакво злокачествено заболяване, защото физически не се чувствах добре. И след като гастроентеролога ме посъветва това реших да отида при личната лекарка и да говоря с нея какво да правя. В крайна сметка тя ми каза, че имам дисбактериоза и се оправих с пробиотици и един сироп, който се продава без рецепта. Моето мнение е, е че само ти изглежда страшно, но не е. Започни някаква диета и пий пробиотици. Тревожността ти подсилва симптомите.

# 602
  • Варна
На 25 години е. С добър апетит и добри кръвни показатели.
Най-важното и спешното е да потисне тревожността.
Понякога разумът не го допуска и не става с психотерапия. Но има добри и удачни медикаменти, с които може да се стартира и след това с разговори и психотерапия.

Като се потисне тревожността, много от симптомите вероятно ще изчезнат.

Не подхващам спор, по-скоро уточнение защо и препоръчах не просто психолог, а психотерапевт. Но не е и за психиатър ми се струва. Психотерапевтите също могат да предписват хапченца Wink и го правят... и то каквиииии, бягам от работа да им се моля за още от тия (това последното не го приемайте сериозно, като ти изпише каквото и да било и като си го взимаш както ти е предписано зависимст дори няма, освен ако не се окаже не просто нещо моментно, а цял живот да си длъжен медикаментозно да подтискаш). Лошото е, че истински психотерапевти в България не се обучават, поради тази причина ги няма в изобилие, общо взето всеки който човърка в мозъците и има право да се нарече 100% психотерапевт е бил някъде на специализация в чужбина и се е върнал с папка с дипломи и сертификати. Има разграничаване между тези 3 титли така да го кажем, за най-сериозна аз лично смятам психотерапевта - той е не просто добър диагностик, но и добър терапевт и терапиите ти ги провежда съобразено с точно твоите нужди и нарушения на мисловната дейност, не му е целта просто да те поразпита едно хубаво кво прави вчера кво вида, как се почувства и да те успокои, че и на други хора се случва както прави психолога, не е толкова радикален като психиатъра, който те тъпче с хапчета, изписва протокол за безплатна риза с мноооого дълги ръкави и замита едва ли не под килима поредния проблемен пациент...  аз подобна терапия мога и с бутилка водка да си направя, не ми е нужен психиатър. Психотерапевт действа целенасочено, щадящо, стратегически атакува симптомите, не гледа просто да те упои там и да е мирен света около теб и ако се налага има правото и знае как медикаментозно дори да решава проблемите, а не просто успокоява както прави психолога и да трябва след 5 дена пак да му ходиш или да дращи рецепти ей тъй щото имал право.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 11:26 от Spirit Crusher

# 603
В крайна сметка тя ми каза, че имам дисбактериоза и се оправих с пробиотици и един сироп, който се продава без рецепта.
Може ли името на сиропа?

# 604
Здравейте, много ще съм благодарна ако някой ми помогне за разчитането на тази микробиология:

Микробиология :
Вид материал :
Вагинален секрет   Микроскопски материал :
левкоцити - 7 - 8 Lactobacillus spp - (+) епителни клетки - 3 - 4 кандида (хифи)
Културелно изследване:
1. Бактериална флора
2. Кандида
3.
4.
5.   Състояние :
1. не се изолират бактерии
2. не се изолира
3.
4.
5.

Благодаря ви предварително!
И аз не разбирам точно резултата, но явно има Кандида под формата на нишки, не дрожди и не са били достатъчно за изолиране при посявка.

# 605
  • Варна
mariat, този беше. Резултат видях още след първия прием.

# 606
Не си правя оглушки и аз искам да си направя всяко едно изследване с кое не съм послушала само гастроскопията още не съм направила ,но пуснах за хеликобактер.Не е вярно ,че от страх не ходя на лекари аз почти постоянно съм на лекар.

# 607
Най-добре си пусни нова тема, защото тук явно никой не може да ти даде бърз здравословен отговор.

# 608
Къде да намеря добър онколог за Плевен някой знае ли такъв?И какъв преглед провежда?

# 609
AniLeo, най-добре попитай и в тази тема. Peace

# 610
Здравейте,
Бременна съм в 32+4 седмица и левкоцитите ми са 13 и отидох на УНГ да не би случайно там да има нещо, защото мине се не мине от както се помня и ми тръгват сополи, пуснаха ми гърлен и носен секрет и ми излезнаха стафилококи ауреус, предполагам, че го имам от адски много време и не се е появил от онзи ден,  май ще пия Амоксиклав. Имам два въпроса: възможно ли е ако го имам този стафилокок ауерус още от преди да забременея и си е седял в мене да е навредил на бебето и второ този Амоксикла съвместим ли е с бременността? Благодаря

# 611
Къде да намеря добър онколог за Плевен някой знае ли такъв?И какъв преглед провежда?
Стига, момиче ще си докараш още мисли в главата. Първо се консултирай с психолог!!!!!!!!!!

# 612
Там е проблема ,че докато правя грешни консултации губя време и се влошавам а и малко по на горе ме посъветваха да ида при онколог и явно ще се наложи,защото с толкова много симптоми няма как да са общи на една болест,но при рак е възможно 😓 вече ще се побъркам наистина от мисли само ако знаех какво ми е.Изпадам още повече в депресия и близките ми мислят,че едва ли не си въобразявам какво ми е нямаш никаква помощ от никъде.Но съм убедена,че не съм за психиатър не е възможно да имаш толкова симптоми и болежки на психична основа.

# 613
Там е проблема ,че докато правя грешни консултации губя време и се влошавам а и малко по на горе ме посъветваха да ида при онколог и явно ще се наложи,защото с толкова много симптоми няма как да са общи на една болест,но при рак е възможно 😓 вече ще се побъркам наистина от мисли само ако знаех какво ми е.Изпадам още повече в депресия и близките ми мислят,че едва ли не си въобразявам какво ми е нямаш никаква помощ от никъде.Но съм убедена,че не съм за психиатър не е възможно да имаш толкова симптоми и болежки на психична основа.
Само един път те посъветваха да отидеш при онколог и ти веднага се хвана на съвета. Колко много пъти те насочиха към психолог, но ти не и не, не обръщаш внимание. Сложен е такъв "пациент" като теб.
Хипохондрията се лекува, но не е добре да скачаш от трън та на глог. Повечето от лекарите при които си ходила според мен само ти използват парите и не ти вършат работа. Само гастрото е достатъчен пример за това.

# 614
Аз пък съм убедена, че ни пързаляш.

Наистина отвори си отделна тема, че и мен ме заболя всичко...откакто те чета...

Общи условия

Активация на акаунт