Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 594
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Моля ви хора не съм за психиатър разберете просто има нещо не се чувствам добре и не знам къде е проблема.На вас как ви поставиха диагнозата гастрит?

# 586
Моля ви хора не съм за психиатър разберете просто има нещо не се чувствам добре и не знам къде е проблема.На вас как ви поставиха диагнозата гастрит?
Момиче, отиди и направи консултация точно с психиатър. С точните хапченца за няколко седмици ще си като нова. Ще отшумят и болките, и схващанията, и задухът ще изчезне. Зорът е докато свикне организма с тях и най-важното е, никога на своя глава да не ги спираш. Само под лекарски контрол и бавно и постепенно.

# 587
....................На вас как ви поставиха диагнозата гастрит?

ГАСТРОСКОПИЯ

# 588
На мен ми поставиха диагнозата с ехограф в МБАЛ Доверие.
Там специално са много добри гастро-то Simple Smile
Бих препоръчала д-р Захариева.

# 589
Чрез гастроскопията, освен за гастрит ще ѝ проверят хранопровода, за рефлукс, за Н-пилори, ще ѝ вземат биопсия и за глутенова непоносимост, както ще видят и дали жлъчката не прави и тя някакъв рефлукс, както и за хеитална херния. Абе общо взето ще си спести сума и пари за не достатъчно информативни тестове, вместо да направи една гастроскопия и да се отхвърли стомашен проблем поне.

# 590
Какъв е този гастроентеролог, който се опитва да ѝ направи изследването, но се отказва, казва ѝ на следващия ден, в който я изписва.

# 591
Момиче, отиди и направи консултация точно с психиатър. С точните хапченца за няколко седмици ще си като нова. Ще отшумят и болките, и схващанията, и задухът ще изчезне. Зорът е докато свикне организма с тях и най-важното е, никога на своя глава да не ги спираш. Само под лекарски контрол и бавно и постепенно.
Абсолютно подкрепям това мнение.
И да добавя, че няма нищо срамно човек да отиде на психиатър. Много от заболяванията са психосоматични. И да, има лекарства, които помагат.

# 592
Бихте ли ми препоръчали добър невролог във Варна? Благодаря

# 593
  • Варна
Моля ви хора не съм за психиатър

По-скоро психотерапевт, а не психиатър. Не се опитваме да те искараме луда. Не приемай тези напътствия  като обида, а ги обмисли като евентуален джокер. Три пъти съм търсила такава лекарска помощ и не ме е било срам никога да си го казвам. Мозакът има понякога способността фалшиви сигнали да праща. Също както много хора с ампутиран крайник твърдят, че го усещат сякаш си е там на мястото и нищо му няма, може и твоя мозък да праща лъжливи тревоги за болка, определени усещания и т.н.

Иначе ти гастроскопията си я направи. Опитът на повечето момичета, които ти четат оплакванията и ти отговарят клони сякаш към някакъв гастро проблем. От мен подсказка да си видиш и чернодробните как са ти ако не си го направила вече. АСАТ, АЛАТ ей тия. Обикновено не включват в кръвните тестове, а са важни и хващат на пръв поглед липсващи проблеми. Черен дроб не боли, не го чакай да ти се обади ако има проблем с него. Това е орган, който хем се самогенерира, хем увреден трайно просто изведнъж спира да функционира. Да не разбереш и мен погрешно, с тази насока не те наричам алкохоличка или супер нездравословно хранеща се, та чак толкова да си го увредила, че да започне да ти се гади и да повръщаш. Може зъболекар, педикюрист, маникюрист или в тату студио да ти лепнат някой хепатит ако мърлата/мърльото не си е стерилизирал инструментите качествено и предния се оказал някой болен.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 09:25 от Spirit Crusher

# 594
Мен не ме е срам да отида на психиатър или където и да било,но проблема е ,че не съм за там и в лутането по грешните лекари ще продължавам да се влошавам.Имам чернодробните АCAT ALAT те са в норма ,но завишени бяха билирубините и CRP

# 595
  • Варна
m1m0zkaaaa
Скрит текст:
Като цяло ще ви обясня става въпрос за много симптоми от различен произход ще ви опиша тук всичко:
1.трудно преглъщане
2.оригване и киселини от време на време
3.гадене
4.дискомфорт горе в стомаха и пулсация в ляво под реброто
5.често къркорене на червата и понякога газове
6.трудно изхождане(в момента даже с болка) по принцип съм си със запек,но понякога има и рядко изхождане
7.подуване на стомаха и корема и става твърд  и това е от време на време
8.задух и сърцебиене
9.главоболие доста често
10.отмаляване ,вие на свят и слабост в кракат
11.болки в плешките и нагоре към врата постоянно
12.изпотяване на ръцете
13.дразнеща кашлица
14.хронично запушен нос ,който от един месец много се влоши и носът ми е зачервен
15.лицето ми е пребледняло постоянно
16.обложен език,лош дъх и горчив вкус
17.често сърбеж в очите и по дланите
18.страшен косопад от месец и от горе
19.лепкави и сухи устни
20.постоянни гинекологични проблеми
21.напоследък не присъщо за мен избиване на доста пъпки
Така по ли е удобно да ме разберете?
Посещавани лекари и слагани диагнози (в някой от тях не съм много сигурна)
1.Гастроентеролози-раздразнение на дебело черво,остър гастрит,дуоденална дискинезия -кръвни изследвания,ехограф,рентген с бариева каша
2.Ендокринолог-леко увеличена жлеза 1-2  ст. така пише на амбулаторния лист,изледвани tsh и ft4 - само напипване на жлезата без ехограф( тези дни имаме уговорка на ехограф да ме види)
3.УНГ лекари-изкривена носна преграда,синузит,алергичен ринит-изследвания не само снимки на синуси и пращане на алерголог
4.Алерголог -уговорка за тестове,които все още не съм направила ,заради ходенето по гастроентеролози
5.Пулмолог-астма на алерчина компонента - дихателен тест(от две години някъде ми е поставена тази диагноза)
6.Гинеколог- раничка на шийката -в момента чакаме резултата от цитонамазка,за да видим какъв е и как ще се процедира
7.Кардиолог-преди години още поставена диагноза леко стеснена пулмонална клапа(която по тяхно мнение не би трябвало да ми създава проблеми,да я следя.)и миналата година на кардиолог заради учестения пулс ,който имам постоянно сложиха ми холтер и излезе ,че имам аритмия ,но нищо не каза от какво може да е изписа само едни хапчета от които каза,че щяло да ми пада кръвното а то по принцип ми е ниско и се уплаших и не ги пия.
8.Нефролог-пускане на кръвни излседвания без ехограф
9.Невролог-скенер на глава нормален и изписване естествено на успокоителни и инжекции милгама
Незнам вече към кого да се обърна да се открие проблема или са няколко или е общ,който предизвиква всички тези неприятни усещания,но това да не могат да ти кажат какво е те убива с всеки изминал ден и губиш желание вече да ходиш някъде и да се бориш.Само харчене на пари(а ми е доста трудно от финансова гледна точка) и нищо.А и лекарите вече едни лекари направят ти едно излседване ако няма проблем нищо ти няма на нерви е ,сменяй гаджето,не обръщай внимание.Това за мен не е нормално.Затова ви моля ако някой може да ме насочи към някой лекар специалист наистина да обръща внимание,ще съм му благодарна не само да се лутам и да харча излишни пари за това изследване и онова изследване. 
Надявам се така да сте ме разбрали

Стараех се да си мълча и да спестя и на теб, и на останалите съфорумци излишни притесненя и насаждане на песимистични мисли ама... с тоя набор и от изследвания, и от посещения при какви ли не специалисти... и въпреки всичко неспирни оплаквания, директно към онколог бих се затичала. Онколозите са нещо като баш шефове, те от всичко разбират, третират всеки един пациент като една микровселена и гледат комплексно, за разлика от гинеколога примерно, на който не му дреме за щтракащата ти коленна става. Ще те разочаровам обаче, не са нито времево лесно достъпни, нито финансово. Междувременно за нищо на Света не бих отложила и часа си при психотерапевта, не психиатър, не психолог, който само мили думи умее да говори и да утешава, но реално терапия да не провежда. При психотерапевт. Почти на 100% сигурна съм, че тия двамата ще ти насглобят пъзела. Единият ще комплектова и разчете правилно физическите оплаквания (онколозите в България са станали много силни в тази област, знам го за мое съжаление от личен опит), другият психическите проблеми ако имаш такива ще ти установи и назначи правилно лечение или подтискане.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 10:32 от Spirit Crusher

# 596
Съвсем ще я подтиснеш сега, какъв онколог.
Просто да отиде на свестен лекар и да не се паникьосва толкова.
Дадохме й един куп съвети и предлагам да спрем с нейния казус.
Имам чувството, че от страх даже не ходи по лекари, а само чете в нета и си набива филма.
Аз поне 100 пъти й писах със съвет, но си прави оглушки.

# 597
А и никое от заболяванията не минава за ден, с едно хапче. Трябва системно, години наред поддръжка, на астмата например с едно, на стомаха- с друго...

# 598
На 25 години е. С добър апетит и добри кръвни показатели.
Най-важното и спешното е да потисне тревожността.
Понякога разумът не го допуска и не става с психотерапия. Но има добри и удачни медикаменти, с които може да се стартира и след това с разговори и психотерапия.
Като се потисне тревожността, много от симптомите вероятно ще изчезнат.

# 599
  • София
Аз мисля, че при нея е комплексно. Може да има и хормонални проблеми. Също така виждам и симптоми много присъщи на паническото разстройство. Пак ще се повторя и даже потретя, ама гастроскопия, колоноскопия, женски, мъжки, щитовидни хормони като начало. Сещам се и за хламидия. Може и едно по едно да ги пускаш, за да се изключват проблеми. Но и психиатър е задължителен, защото много от симптомите ги получава човек като има паническо разстройство.

Общи условия

Активация на акаунт