Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 545
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Да, от болницата би трябвало да кажат

# 676
Много зависи в коя болница.
                                                                      Не е частна, ако това е въпросът ти. Ходих в петък да се обознача, една отегчена госпожа само ми се тросна "В понеделник в 7.30 гладна и жадна" и толкоз...

# 677
В някои частни болници дават всичко, включително и нощница.

# 678
Щом изрично не са ти казали, вземи си пакет нощни превръзки и резервно бельо. Предполагам, че след обед ще те пуснат по живо, по здраво да си ходиш.

Аз имам проблем и не съм сигурна към какъв специалист трябва да се насоча. През зимата си претоварих лявата ръка, беше ми се развалила пералнята и две седмици яко перях на ръка. Появи се лека подутина от горната страна на дланта, придружена с тъпа болка. С времето болката отшумя, подутината почти се прибра... Обаче в последно време не мога да нося нищо с нея, вчера, от един буркан с мед, който тежеше около кило и половина направо щях да го изтърва. Пак болка и подутината пак е видима. Мислех за ортопед, но травма няма, по-скоро от претоварването преди време. Дайте ми насоки, моля.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 06:59 от Анонимен

# 679
Tonynette , възможно е да си травмирала сухожилия. Според мен, най-удачно е да отидеш при ортопед.

# 680
Пръскай го
И да диша
А боли ли я, топло ли е, нещо особено чувства ли
Не я боли, не и пари, не усеща нищо по- различно.

# 681
  • Варна
tonynette, претоварила си ставата на китката най-вероятно, подобно имах аз. Правилно си си помислила за ортопед, ако е придружено с прищипан или възпален нерв някакъв може и към невролог да те препратят.

Скрит текст:
Ставата на китката е една от най-сложните, да не кажа баш най-сложната става. Там се образуват какви ли не гадории като я претовариш. Не се шашкай само. При мен освен подутина се образува и твърдо топче дори, щото милият ми организъм решил, че трябва да калцира мястото на възпаления нерв. Поради което не можех с въпросната ръка дори косата си да среша. Неконтолируема направо... от китка, през предмишница, до рамо направо... Не слуша, бре... Мозакът и задава команда изпъни се назад, тя настрани ми щтръква, съпроводено и с болка естествено (Не знам при теб дали така точно е).  Всичко ще си дойде на мястото с времето и с правилното лечение, не се притеснявай. Наистина иди на ортопед, а дотогава избягвай мазила за ставни болки без лекарско предписание, че понякога човек обърква - маже с охлаждащи, а е трябвало загряващи или обратното - маже със загряващи, а е трябвало охлаждащи.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 15:11 от Spirit Crusher

# 682
  • При децата ми
Момичета, извинявам се за повторния въпрос, но какво бихте препоръчали за шипове в коляното и износване на хрущяла?Sad

# 683
DanMary, Spirit Crusher, благодаря много. Ще се опитам да си запазя час за следващата седмица за ортопед.

# 684
  • София
Един известен ортопед (беше шеф в Горна баня) ми каза, че единственото реално усвояващо се (колаген) е от пача. Но както допълни, качва холестерола. Явно е сложно наистина да се набави с добавки.

# 685
Един известен ортопед (беше шеф в Горна баня) ми каза, че единственото реално усвояващо се (колаген) е от пача. Но както допълни, качва холестерола
Този шеф явно е запънал на ниво дипломиране. Това отдавна се знае, че не е така.

# 686
Те само като чуят свинско, свиня...е им скача холестерола на докторята...Joy

# 687
Мани ги. Така има повече пача за нас!

# 688
  • Варна
Аз само не разбрах къде е проблема при препоръката на тоя известен ортопед? Че е препоръчал пача или че консумацията на пача качва холестерола?

Както се казва камата си има две остриета и може и да е прав. Не разбирам просто къде е проблемът при приемането на желатин, колаген, калций и т.н. под всичките им там форми.... Дали пача ще ям, дали телешки джолан, рибешка глава, на пилето хрущялите, краката ще глозкам или гребените на петлите ще ям... къде е драмата!?

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 17:35 от Spirit Crusher

# 689
Второто...не е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт