Тренировки в домашни условия - 94

• 53 247
  • 722
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Здравейте,
Следя ви от известно време, но не съм писала до сега, защото съм още нова в тренировките. Имам обаче въпрос пиете ли Л карнитин и какво ви е мнението за него? При положение, че тренирам 3-4 пъти седмично с Румяна (в момента Дупемания) има ли смисъл да го взимам. Килограмите са ми горе-долу добре, но имам още да чистя на обиколки (160 см и 54 кг. съм). Храненето ми е либерално НВ-ВМХ, свалих с него 10 кг.
Дези, как мина маратона?

# 271
  • ВАРНА
Аз като реших да започвам с бягането и имах някакви ежедневни Пума,с които видях,че не става (тънка подметка и ми се подбиваше крака). Бях се набутала в някакви американски и британски форуми за бегачи и четох каква ли не информация,колко е важна обувката. Зависи като бягаш на ляво ли кривиш или надясно крака,на цяло ходило ли стъпваш или на пръсти и какви ли не съвети,че чак и калкулатори доколко обувките на една марка си отговарят с номерациите на друга Simple Smile Имаше много препоръки за конкретни модели и така си избрах моите,кръстени на маратона в Бостън и с покритие на подметката отдолу като на гумите Continental, за да не се плъзга по терен Laughing Моят мъж и досега ме бъзика за това,той също бяга. Но като му взех други маратонки,специално за бягане ,видя разликата и се съгласи, че правилно подбраните обувки са от значение.
Затова моля по-опитните да споделят съвети за туристически преходи в планината, благодаря Simple Smile

tanya_79, аз пия Л-карнитин,поне 30-60мин преди тренировка. Да, подобрява процесите на клетъчно ниво и способства изгарянето предимно на мазнини.
https://www.pompai.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0% … %D0%B2%D0%B0.html

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 10:01 от morgana07

# 272
Отчитам Triumph Simple Smile  Тренировките 5-та и 6-та седмица ми харесват много повече от 3-та и 4-та и ги правя почти изцяло с четворките.
Мерси за мненията за претренирането, от всичко което изчетох стигнах до извода, че не претренирам, ами си търся извинение пред себе си да се скатавам.
Добро утро!

Духче, според мен и вкъщи можеш да си изпълняваш правилно упражненията - ако слушаш внимателно къде трябва да ти пада тежестта, къде трябва да усещаш упражнението, аз имам и огледало вкъщи, когато се съмнявам ходя, гледам се и т.н.
Дори и в зала когато съм ходила, ако не си платиш за индивидуални тренировки, никой няма да дойде да ти каже кое как да правиш.
Да не споменавам, че повечето треньори, дори и български, също ти изпращат клипче как да изпълняваш упражнението. Къде е  разликата тогава?

Абсолютно съм съгласна с мнението на TDI, аз се научих с клипчетата на Румяна Илиева за начинаещи, достатъчно добре обяснява и повтаря...то ако не ги изпълнявах правилно нещата до сега, след толкова програми, първо коленете и кръста трябваше да са ми отказали и да съм се отказала отдавна да тренирам.

# 273
Онова, което мога да кажа, за моите маратонки за планината, в сравнение с 2 чифта обувки от декатлон е:
1) декатлонските ми се парзаляха по камъните, по пръстта и особено на слизане - Мизунот-о са ми много по-стабилни.
2) и 3 те чифта обувки са със стабилна гумена подметка и не усещам  камъните
3) двата чифта на декатлон ми направиха страшни пришки - единият го върнах на следващия ден, вторият чифт го задържах, но съжалявам. Мизуното не ми направи никъде, никакви мазоли.
4) колкото и да съм пробвала високи планинарски обувки, които да държат глезена, не става - на мен ми убиват. Имам много тънък глезен - за да дъжат крака ми хубаво, трябва да ги стегна много, което протрива костта на глезена и се отказах от високи обувки.
В общи линии това са единстените обувки, с които краката ми не изглеждат като току що върнали се от война. Недостатък е, че не са гортекс - пропускат вода.
За супер остри камъни, вероятно няма да се най-оптималния избор. Макар, че Мальовица си беше доста камениста и не ми се подбиха краката. Като идем на Пирин вече ще знам как са за камъняка. Помня, че на Синаница и следващия ден на Тевно Езеро, през сумати циркуси и порти, умирах от ужас, че ще се подхлъзна. Сега поне този проблем отпада.
не знам колко ти бях полезна Simple Smile

# 274
  • ВАРНА
Благодаря, Госпожица Дух, полезно инфо,може ли да помоля да пратиш някой линк с твоят модел Мизуно,моля,може и на лични Simple Smile

Днес отчитам Pilates extreme - 21 Day Fix Extreme, като скъсах ластика Sad И понеже тренирам вкъщи и не съм с маратонки обух едни кроксове,та голяма гледка беше ... С втория по-стегнах ластик довърших модифицирайки и с голям страх да не ме плесне пак до д...то. Та в общи линии не съм доволна,затова ги мразя ластиците ...

# 275
Отчитам дълго пътуване и отменени полети, уога и PiYo по летищата. Вчера дълги разходки, изкачване и слизане по стълби (около 600). Днес отиваме на плуване из местните плажове и на разходки по местните чукари.

Дух, Мизуно са моите любими маратонки за бягане.

Дези, аз мисля че твоята програма си е много подходяща за човек трениращ за маратон. Чакам да разказваш за 50к.

# 276
Благодаря, Госпожица Дух, полезно инфо,може ли да помоля да пратиш някой линк с твоят модел Мизуно,моля,може и на лични Simple Smile

Днес отчитам Pilates extreme - 21 Day Fix Extreme, като скъсах ластика Sad И понеже тренирам вкъщи и не съм с маратонки обух едни кроксове,та голяма гледка беше ... С втория по-стегнах ластик довърших модифицирайки и с голям страх да не ме плесне пак до д...то. Та в общи линии не съм доволна,затова ги мразя ластиците ...

https://www.obuvki.bg/obuvki-mizuno-wave-daichi-2-j1gc177110-bor … zKqoaAi9BEALw_wcB

Mizuno Wave Daichi 2
такъв цвят са моите https://www.amazon.com/Mizuno-Womens-Wave-Daichi-Runner/dp/B01H3EARQ2

Снимах ги, преди да зацепя, че им пише модела на подметката

# 277
  • ВАРНА
И ти си с Michelin Tech на подметката,затова не се пързалят Hands Thumbsup Благодаря за отговора,ще оглеждам Simple Smile

# 278
И честита завършена втора фаза!🤩
Мерси!!!
Днес отчитам началото на третата фаза с БР9. Натоварваща е, вода се ля, но и беше малко в по-различен стил от предишните, та ми беше интересна и предизвикателна. Трудна, но ме амбицира, не като да ми се отще. Simple Smile))) Като за първи път я изпълних с модификации и по-малко повторения тук и там, докато схвана, но имам надежда, че още в четвъртък ще я изпълня пълноценно.

# 279
Ох, много беше хубаво с Аманда и децата! Как не слязохме от Лозенска съпроводени от всички котета и кучета не знам Simple Smile)) И тя е в прекрасна форма и наполовина от това, което беше миналата!

От както сме в Бг отчитамо по 60-90 Мин бързо ходене/ден (сутрин по хлад около 7 часа) + през ден комплексите от НМС.

Планинските ми обувки си ги харесвам и маратонките А тичане също, но маратонките определено се пързаляха вчера (не си нося планинските тази година)

https://www.amazon.com/adidas-outdoor-Womens-Terrex-Swift/dp/B07 … mp;th=1&psc=1

# 280
Tanya, Sprinkles, тичах, оцелях. Благодаря, че ме мислите.  Hug
Много силно и полезно преживяване беше. Страхотно състезание, идеално организирано. Догодина ще ходя пак, ноооо, ще тренирам сериозно и по-целенасочено. Представата ми за добра спортна форма драстично се промени, и започнах да проумявам какво всъщност ми говорят двамата ми "ултра" съветници.

Много клекове с щанга ме чакат. Квадрицепсите ми са слаби. Много. А на глутеуса горкия му изкарах максимуса. (Знам, че имам повече от един. Laughing)

Днес продължавам с регенерацията и фоум ролерите. Даже бях на работа сутринта. Grinning

# 281
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Духче, с теб говорим за различни неща - ти ми говориш за треньор на живо в залата, а аз ти говоря за онлайн програма. Вярно, че онлайн програмата е персонализирана за твоите нужди и тяло, но при изпълнението на упражненията пак си сам вкъщи
Аз нямам физическата възможност за треньор на живо.

И аз като Дезидерата търча със сакове напред-назад, но при мен тренировките са в двата края на Бургас.  Това го написах няколко дни по-рано и го изтрих, за да не влизам в излишни спорове с теб Simple Smile
Скрит текст:
Сега ставам в 5:45; до 6:30 пия чай, едновременно с това зареждам сушилнята, разтоварвам миялната и пускам нова пералня и понеже програмата ми е точно час и 20мин. ако не я пусна тогава, дрехите ще стоят цял ден и ще се вмиришат, затова трябва да е точно в този час, за да мога после да заредя повторно сушилнята. В 6:30ч. сутринта слагам вечерята във фурната и започвам тренировка - до 7:30 когато вадя вечерята и вдигам децата, придружавам ги до банята, избираме дрехи, приготвяме екипи; Влизам в банята и аз, за да се приведа в ред и правя обяд за баткото, защото на лятното у-ще храната не му харесва и стои гладно магарето; в 8:30 вече съм в колата на път да оставя децата и за офиса; в обедната ако ми остане време обядвам с майка ми, иначе няма как да се видим; приключвам в 18ч. взимам децата и бягам с баткото за футбола му, който приключва в 19:30; после ги водя в парка малко да поиграят и се прибираме в 20:30ч. за вечеря - затова и готвя сутрин.
В дните, когато баткото няма тренировка го взимам с мен на зумба - т.е. ходя с 2-мата. Малката танцува с мен, а баткото естествено е на телефона ми. В залата обаче с 2-мата не виждам как ще ми се случат нещата.

Днес се успах - или алармата ми е звъняла час и аз изобщо не съм я чула, или не е звъннала. Пропуснах възможността за сутрешна тренировка, но пък ще ходя на Зумба Wink

Дези, сега видях, че си писала за фоумролерите - пробвай пулс ролер, ако има клас някъде около вас. Уникално е!!! Аз след класа си го купих и се масажирам вкъщи. Много е добро, наистина! Има си сайт с клипчета Wink където са показани за различните зони как да се масажираш

# 282
TDI, мисля, че всеки има правото да избира как и с кого да тренира. Както и кое е най-доброто за него в конкретния момент и целите, които си поставя. Защото всяко нещо отговаря на някакви цели.

Тренирала съм кикбокс 3-4 години - с инструктур и групови и индивидуални тренировки - ако пусна клипче какво говорят в нета - НЕ е кикбокс. За състезание не става, за самоотбрана не става, за координация не става,  но пък да се умориш и изпотиш - става - различни цели.

Правила съм платени програми - с клипчета с обяснение, ходя във фитнеса, пускам линка с обяснението, изчитам всичко - скорост на движение, на повторение ритъм, надграждане на тежести - ефект имаше, видим. Съчетан с хранителен режим, но и негативи имаше. Към момента, подобно трениране не е максимално ефективно за мен - вече съм на 30 и не мисля, само за калории и мазнини, а и за амортизация на стави, износване на хрущяли, контузии и възстановяване.

Така че лично за мен, да посветя време и макар и изключително липсващи финанси, за професионално обучение как да пазя себе си и здравето си, да надграждам и да изляза някой ден с познания за начина, по който тялото ми функционира при определени движение е смислено и умно. Аз не говоря за онлайн програма, а за човек, който е видял как се движа, какви проблеми имам, къде съм нестабилна, къде греша и е коригирал каквото е успял и каквото аз съм схванала.

И не разбирам защо продължаваме да водим този диалог? Всеки избира начините, средставата и методите, за да постигне целите, които си е поставил. Аз се опитвам да гледам на всичко това, на тези качени 10 кг, след като свалих 50, като на "засилка", като нещо, заради което съм се образовала, поумняла, и сега имам шанса да си върна предишната форма, но и да я подобря, поправя и да изглеждам така, както винаги съм искала. Спрямо моите цели правя необходимото. Не убеждавам никого, не препоръчвам никого, не правя реклама на никого. Гледам на ситуацията, като шанс, не като проблем.
ПС
Не виждам смисъл да си сравняваме всекидневията. Факт е, че тренировките у дома са по-удобни за всички ни. Факт е, че постигам някакви резултати и с тях. Факт е, че ми харесват много и искам да ги правя, просто искам да се науча да ги правя правилно. Аз съм перфекционист - искам, когато правя нещо, да е ефективно и смислено, и усилията ми да дават резултати. За това в случая смятам подхода си за разумен. Винаги съм го смятала, но не съм имала парите, с които да се образовам и да плащам на професионалист в това отношение. Смятам, че сега е моментът за това, за да мога един ден, когато и аз съм с две деца, които ми скачат по главата, да знам, че имам 30-40 минути за тренировка и ефектът няма да е просто запъхтяване и потене, а още по-добър. Въпрос на гледна точка. Аз съм на етапа, в който все още инвестирам в себе си.
И мисля, че съм една от най 'босите" в темата. Повечето от момичетата тук, звучат като доста знаещи какво правят, съумяват да си избират различни тренировки, да подбират тежести, да сравняват - т.е. те вече са придобили опита, който аз тепърва трупам и са на етап, в който тренировките у дома носят ефективност и полза Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 18:12 от Госпожица Дух

# 283
О, ако на някой не му се тренира в къщи, няма смисъл да се крие зад рационализации.

Ако искаш да тренираш в къщи- можеш. Това е всичко. Ако ти се кръшка- файн.

Гледах награждаването на 60+ годишните в събота.  newsm20
С пазене не става. Use it or lose it.

По-малкото никога не е много. Малкото си е ....ами, малко.

На 24г имах дискова херния. (Не от килограми, 50кг бях) Оправих я с много. С малко не се получваше.
В петък дискретно се просълзих след финала, мислейки си за онази "гениална" докторка която ми забрани всякакъв спорт и заплахата, че ще стигна до операция.
Колкото повече спортувах, толкова повече се подобрявах. Факт.

# 284
Дези, любимото ми екскурзионно - Рила и Пирин едновременно. Меткай се още тази година. Юни е рано за тези планини, още е много снежно. На 21.-6 как катерих Мусала по въжето и киша, преспи, пропадаш. Аз му пускам сезона от 15.07. Юни е по-скоро за Стара планина, по е ниска.

Ком от Петрохан е чудесен преход. По-добре есента или пролетта. Само гледки, По коларски път е, бавно се изкачваш. Около 3 часа май е в едната посока, забравила съм. Да ама може да се качиш на Среден и Малък Ком. Нямам мишка да пейстна албума ми Есен - Петрохан - Ком. Идвам началото на септември, рано, подбираме се и отиваме да го качваме Hug

Срам ме е, всъщност не ме е много срам. Цял ден спя. Май много преумора се събра - ремонт + тренировки.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 20:28 от Jerry F

Общи условия

Активация на акаунт