Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 67

• 60 003
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Стимулираха ме с Менопур 2х75 наведнъж. Сърцебиенето го получих извендъж, както си седях. Уж било на психична основа. След стимулацията отново имах този проблем и то посред нощите се будех. Изследвах ТСХ някъде след месец и половина и беше под 2. Сега февруари го пуснах пак и беше 10,7. Предполагам и по време на стимулацията е скочило и ми е предизвикало тези странични реакции. Но сега приемам еутирокс и се надявам да не скача. Но не ми се иска пак Менопур, все трябва да имат заместител.
Иначе когато ми биха първата инжекция за стимулацията за инсе и сестрата вика "Гледай как се прави", а аз изобщо изключих. Това ми беше първата инжекция в корема ( в съзнателния ми живот имах само една мускулна инжекция и веднъж в годината взимане на кръв, а съм на почти 33г.) Седнах на един стол и се препарирах там. После ми ги биеха легнала, че ми пада кръвното от уплаха Bowtie А на една жена и поставяха инжекцията права, просто си стоеше, а аз Sweat
Моята стимулация беше с 5х75 наведнъж Менопур Simple Smile Simple Smile не ми е действал така .

# 151
Сигурно съм по-чувствителна, знам ли. Друго нищо не приемах. Преди стимулацията тсх беше 2,05. И все си мисля че там е бил проблема. Сега от 7 дни приемам противозачатъчни Регулон и да чукна на дърво съм добре. Да видим по-нататък как ще е. Ако всичко върви по план ще трябва да започна стимулацията от 15 август - много хубав църковен празник ( така ми го дава по календар де, дано няма изместване в цикъла).

# 152
  • Бургас
при стимулация и бременност ТСХ скача и това е нормално, никак не разбирам защо ви изписват веднага изкуствен заместител. За няколко месеца ще си влезе в норма и естествено. Все пак това и е функцията на жлезата, повишението на хормона, показва само , че има натиск над организма, нищо повече, особено ако системно не е повишен хормона и особено ако няма изменения на жлезата

Колкото повече изкуствен хормон се внася от вън, толкова по-мързелива става жлезата и ще си останете с хормонозаместителна терапия до живот.

# 153
Когато изследвах повторно жлезата се бяха минали 10 месеца от стимулацията и аз продължавах да не се чувствам добре. Не съм приемала нищо до тогава. След направените изследвания се установи, че имам автоимунен тиреоидит на хашимото, тсх беше 10,70 и не помня кое от двете беше супеер завишено ТАТ или МАТ.Тогава ми назначиха еутирокс 75. Вече се чувствам къде къде по-добре. Надявам се инвитрото да е успешно и по-нататък ще търся и други варианти на лечение. Сега не ми се рискува, че тъкмо съм се пооправила. Отделно правя вливки с интралипид заради НК клетки..Оф един път да родя и да махна всички хапчетаа Relaxed

# 154
Моят ТСХ беше скочил на 3,4 след положителния тест от инвитрото след стимулация. Имах указание от ендокринолог да го проверя при берменност и тогава ми каза да започна с 12,5 мкг еутирокс и всеки месец контрола. Нямам хашимото и никога не бях пила хормон преди това.
Сега по време на поредната стимулация също го проверих контролно при доза 25 мкг беше 3.6 и ми я увеличиха (АГ каза с 25, ендо с 12.5). За първия триместър са препръчителни ниски стойности.

# 155
При мен без стимулация тсх беше 10,70, за това сега малко ме е страх, но ще имам едно наум да го следя и него и без това ще ми взимат кръв често. Доктора каза, че не би трябвало да има проблем, щом си спазвам терапията, на която съм сега.

# 156
Аз пък бях миналата година с около 2,5 ТСХ и преди 2 месеца ми беше около 3. Говоря по спомен,тъй като нямам изследванията пред себе си.
Принудих се да започна да пия Еутирокс, тъй като репродуктивният специалист каза, че за да започна стимулация трябва да е под 2. Никога до този момент не бях пила хормони за ЩЖ...

# 157
  • София
Добро утро,
момичета, май направих някаква беля... сутринта докато си слагах Бемфолата , като извадих иглата без да искам натиснах и "изхвърча" малко от лекарството - искам да кажа че не съм си сложила цялото количество разтвор. Факт, че не беше много, но все пак.... как мислите дали не съм прецакала нещо...?

# 158
  • Бургас
Аз не мисля, че е фатално, на мен ми се е случвало с Оргалутрана, от притеснение да не направя емболия.....понякога ми е оставало лекарство, не ми е повлияло чак толкова. По принцип винаги се изписват една идея повече доза, според мен

# 159
Има указания как се слага Бемфола. Държиш буталото още 5 секунди преди да извадиш иглата.
Не се притеснявай, не можеш да промениш нищо вече.

# 160
  • София
Държах, но явно не съм натиснала буталото до край ...
Дано да не повлияе, все пак съм съвсем в началото - сутринта беше 3-та инжекция.

# 161
  • Varna
Няма да повлияе еднократно 😊

# 162
Maya Bee, да може и от притеснение, аз съм си притеснителна при такива манипулации, но сърцебиенето продължи и след това. А за лежането при инжекциите, от както припадах веднъж отдавнааа от взимане на кръв и все легнала. Сигурно сега ще се науча и седнала и права. Просто никога през живота ми не са ми били толкова инжекции Laughing Та така. Успех на всички вас Flowers Hibiscus

# 163
Благодаря за новата тема!
Занесох си заповедта в клиниката и се надявам късната есен да започнем втория опит.

# 164
Здравейте, момичета Wink
По време на стимулация спазвате ли някакъв хранителен режим?

Общи условия

Активация на акаунт