Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 67

• 60 004
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
В една друга група бяха посочила този сайт за ориентир отн. цените в Турция:
http://www.ilacabak.com/aralist.php?Id=O
Там го пише този октагам Wink, има и цени.
Аз не съм купувала лекарства  от Турция,но четох,че в последно време на границата искали рецепта. Питай,който е купувал лекарства от Турция.

# 136
  • Бургас
4 от 4 оплодени. Яйцеклетките с много добро качество, тежък МФ , с ниска концентрация, но висок обем. От тук нататък.....само късмета ще работи. Нищо, което не знаехме. Ще ги мъчим за 5ти ден, ако оцелеят и не фрагментират като предишният път на 3-4ти ден, значи много добре......

# 137
  • Varna
  Браво Чери, дано всички се развиват до 5ти ден Simple Smile

# 138
Браво, Чери! Simple Smile

# 139
Чери много се радвам, дано всичко е наред от тук нататък.

Мен също не ме питаха искам ли упойка при пункцията, а имах само 6 фоликула и извадиха 4 яйцеклетки. От тях се оплодиха 2 и вчера ми беше трансфера. За трансфера също ми биха диазепам и питах задължителен ли е казаха ми, че да и заради него бях като парцал едвам се прибрах и се наспах. Добре че ММ беше с мен иначе аз трудно щях да се закарам спяща.

# 140
Този диазепам къде го слагат? В Щерев четох нещо за премедикация, т.е да те успокоят преди трансфер и да се отпусне тялото. Аз съм точно там и определено имам нужда от нещо такова, защото съм притеснителна и страхлива. Предстои ми скоро стимулация и съм се спекла от сега..Confounded

# 141
  • Varna
Слънце, няма нищо  страшно нито в стимулацията,нито в пункцията, нито в трансфера.😉.На мен преди трансфер нищо не са ми слагали,не виждам смисъл честно казано .

Последна редакция: вт, 24 юли 2018, 14:23 от Valentina Dragancheva-Encheva

# 142
Този диазепам къде го слагат? В Щерев четох нещо за премедикация, т.е да те успокоят преди трансфер и да се отпусне тялото. Аз съм точно там и определено имам нужда от нещо такова, защото съм притеснителна и страхлива. Предстои ми скоро стимулация и съм се спекла от сега..Confounded
В Надежда ни удариха една доза Но шпа от който бях като надрусана и не мислих за нищо Simple Smile

# 143
  • София
от ношпа чак да си като надрусана  Rolling Eyes
мен ме боляха задните части цяла седмица от него, та явно различни ефекти  Crazy

# 144
Момичета, не слагат лекарства, за да се успокоим психически. Слагат, за да може да е спокойна матката и да вкарат катетърчето през цервикалния канал и да не сме толкова  "стегнати". На мен са ми слагали Дексофен(много болезнено лекарство) и Но шпа.

# 145
Абе като че ли за трансфера не ме е толкова страх, защото минах две инсеминации и предполагам е нещо подобно. Тогава стимулацията ми докара ужасно сърцебиене и се уплаших и ми остана като страх. И отделно имам страх от игли, при взимането на кръв е голям пазарлък.. Сега знам, че ме очаква голямо бодене с инжекции и често взимане на кръв и може би ще е една възможност за мен да се сблъскам както си трябва с този ми страх и да го преодолея.
Възхищавам се на всички вас, които сами си биете инжекциите и не се притеснявате, като мен Sad

# 146
  • Бургас
С какво те стимулираха, предполагам нещо на естрогенна основа. Аз една вечер не спах от естрофем и климара и категорично отказах повече....и без тях всичко мина, обаче с тях имах чувството че ще ми се пръсне сърцето. Изкараха го на психична основа, но не е , така ми действат и противозачатъчните, а го има описано и в листовката като страничен ефект

# 147
  • София
И аз като Слънцето, страх лозе пази Simple Smile
Сутринта ходих да ми сложат първата инжекция и да ме "обучат" - беше :
- сестрата - ".... ама гледай де...",
- а аз "... Не мога..."
В Щерев слагат някакви медикаменти преди трансфер, но не знам какви. Последния път като бях, имаше две момичета за трансфер и им биеха инжекции.

# 148
Ооо вторият ми трансфер в клиника Надежда беше много хубав на тъмничко отпусната на легълце без да ми се пишка много(първият във Варна беше ужасен в ужасна стая и много ми се ходеше до тоалетна ,а лекаря се бавеше после псуваше абе с две думи ужас) под звуците на Моцарт . Simple Smile Simple Smile и даде резултат.

# 149
Стимулираха ме с Менопур 2х75 наведнъж. Сърцебиенето го получих извендъж, както си седях. Уж било на психична основа. След стимулацията отново имах този проблем и то посред нощите се будех. Изследвах ТСХ някъде след месец и половина и беше под 2. Сега февруари го пуснах пак и беше 10,7. Предполагам и по време на стимулацията е скочило и ми е предизвикало тези странични реакции. Но сега приемам еутирокс и се надявам да не скача. Но не ми се иска пак Менопур, все трябва да имат заместител.
Иначе когато ми биха първата инжекция за стимулацията за инсе и сестрата вика "Гледай как се прави", а аз изобщо изключих. Това ми беше първата инжекция в корема ( в съзнателния ми живот имах само една мускулна инжекция и веднъж в годината взимане на кръв, а съм на почти 33г.) Седнах на един стол и се препарирах там. После ми ги биеха легнала, че ми пада кръвното от уплаха Bowtie А на една жена и поставяха инжекцията права, просто си стоеше, а аз Sweat

Общи условия

Активация на акаунт