Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 67

• 60 514
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • тук-там
Над 1 в Надежда отменят пункцията!

# 541
  • Бургас
Прогестеронът задължително трябва да е под 1-1,5ng , но преди тригер, а не пункция. След поставянето на тригера прогестеронът сам започва да расте и със или без кринон няма как да е под 1ng в деня на пункцията.

Валентина, има логика във терапията ти. Според мен с кринон м/у тригер и пункция искат да постигнат повече узрели яйцеклетки. Понеже напоследък при мен беше драма ваденето много неузрели яйца, съм прочела доста за начини да се повиши бройката извадени годни яйчица и това е един от споменаваните методи да се постигне това.

Това, че клиниката не мери прогестерон преди тригер вече си е сериозен пропуск. Сега не мога да открия точните данни, но аз не бих рискувала с опит без да бъде проконтролиран прогестерона.

# 542
Здравейте на всички! Не съм сигурна дали тук е мястото да споделя информация за медикаменти за инвитро процедура, но сякаш темата е подходяща. Аз съм пациентка на д-р Александров от гр.Варна и съм след успешно инвитро, финансирано от Фонда. Тъй като документите на нашата клиника се забавиха доста в началото на тази година със съпруга ми решихме да си закупим сами медикаментите и да не чакаме решението на Фонда. За щастие обаче ни изненадаха и успяхме да вземем заповедта преди да използваме нашите лекарства. Медикаментите са Gonal 900 IU/ 1.5 ml и Gonal 450 IU/ 0.75 ml - по 1 бр., както и 5 бр. Cetrotide 0.25 mg. Закупихме ги с рецепта от Турция, пренесени и съхранявани по указания начин - температура и т.н. Срок на годност - до 08.2019 г. Тъй като вече са ни излишни мога да ги предложа на двойка, която ще финансира сама процедурата (цената в Турция излиза доста под тукашната, да не кажа наполовина). Ако това не е правилното място за информацията моля да ме  насочите към подходящата тема. Ако някой има въпрос нека ми пише. Дано успеем да помогнем на някого, защото по този труден път е важна подкрепата Simple Smile Желая успех на всички, на които им предстои инвитро и дано се раждат повече бебчета, които да ни правят щастливи! Хубав ден! Simple Smile

# 543
От вчера съм горда притежателка на две ембриончета, според екипа там са много хубави. Видях как ги поставиха - две хубави точици! Чувствах се толкова специално хихи. Нямах никакъв дискомфорт. Щастлива съм, че минах през това и преборих много страхове. Сега си давам 3 дни почивка и после продължавам старото си ежедневие, без да се претоварвам. На 6.09 ми е теста. Все такива хубави дати ми се падат, дано е на късмет! Късмет и на вас, момичета!:sunflower:

# 544
Дами, какви трябва да са стойностите на LH, FSH и Estradiol на втори ден за да се започне стимулация? Прогестерона трябва да е под 1, но не съм наясно с другите хормони

# 545
  • София
ниски.

# 546
  • София
моите бяха твърде ниски - под долните граници за Фоликулярната фаза и това не се хареса на доктора...
Та ниски, да, но не и тоооолкова ниски.
Но генерално по-добре ниски, та дори и много ниски, отколкото много високи хах Wink

# 547
Здравейте момичета! След 4 неуспешни инсеминации ни предстои първа процедура инвитро. Очаквах този месец да стартираме със стимулацията, но се оказа че трябва да минем през подготвителен етап - около месец. Предписаха ми primolut not 5 - 20 дни по 2 на ден. Знаете ли каква е идеята? Прочетох темите и ми направи впечатление, че някои момичета са пиши противозачатъчни преди стимулация. Дали това е алтернативен метод? Благодаря предварително! Успех на всички!

# 548
Аз пиех противозачатачни след пункцията, и от вчера пак, преди трансфера, НО защо,ако, се пие преди стимулация, не знам.
Успех.

# 549
Аз пих противозачатъчни Регулон. Целта беше да няма задържани фоликули. Така ми обясни лекарката.

# 550
Целта е да няма ЗФ и да са по-спокойни яйчниците преди стимулация

# 551
  • Varna
Не съм пила аз  и дано не пия, защото не е моето нещо определено.

# 552
  • София
И аз пих, даже 3 вида Simple Smile
Обаче сега няма да дремя като първия път... Искам си ги още от следващия МЦ Grinning

# 553
  • Варна
Дами, какви трябва да са стойностите на LH, FSH и Estradiol на втори ден за да се започне стимулация? Прогестерона трябва да е под 1, но не съм наясно с другите хормони
При мен отложиха месец, заради Естрадиол над 50 и минах на дълъг протокол.

# 554
Това ми бяха на 3-ти ден.Аз почнах на трети ден.

Общи условия

Активация на акаунт