Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 67

• 60 382
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Мдам знам до тоя момент с минаването през корема, ама е много рисковано, защото имам и едно секцио и най-вероятно сраствания.....
И хич не ми се иска да ме отварят.....ако нищо не може да се събере, ще искам да направят инсе и това е....кото, такова. Ако е речено, ще ни е късмет, ако не, шанс.

Кофтито е , че реално сме с МФ и там до последно не се знае какво мазало ще е.....и ще има ли за икси изобщо, какво остава за друго.

Какво е това enema?

# 91
На мен са ми правили пункция на фоликули през корема.

# 92
  • Бургас
Къде?

Сега чета,че клизма и изпразване на червото може да помогне за наместване на яйчника......ще си взема някаква свещичка или нещо и глад и вода утре.

# 93
Магунска в Щерев.
А иначе си създайте навик да ядете много малко по време на стимулация и нищо, което да образува газове и да раздува червата. Те притискат всичко наоколо.

# 94
От канадския форум жената точно за клизма пише.А на мен точно в "Щерев" след свършен факт ми споменаха,че имало и друг начин за вадене и аз тогава се позаинтересувах и прочетох.

# 95
  • Бургас
Ами аз почти не ядох по време на цялата процедура, защото хормоните ми притъпяват глада, но вчера бяхме на гости и буквално се натъпках вечерта, а цял ден седях гладна, че мн работа и само един айран и банан смотах на закуска....явно има значение.Ясна работата, ще играе клизмата утре, пък другото, дано само няма усложнения.

# 96
А банан абсурд. Той затапва съвсем картината. Избягвай го.
Те в Щерев си бачкат избирателно. Кел файда, че ми изкараха яйцеклетки през стомаха, като ги оставиха да се търсят сами в сапунерката, при положение, че сме с мъжки фактор и сме за ИКСИ. Там просто си е губене на време, често.

# 97
  • Бургас
Днес нямам тежест в яйчниците/левият хич не го усещам, а той беше големият и пълният и заклещен/ или е защото съм отпочинала, може и да се е "одовободил" левият яйчник от хватката на матката......или просто за заминали фоликулите след овитрела снощи......предполагам е нормално да си мисля такива неща преди пункцията, макар че с предишното ин витро изобщо не ми минаваха такива мисли през главата, а всичко беше ток и жица.

За първи път виждам автоматична писалка Овитрел.....направо бях потресена Simple Smile  Много модерна чудесия. Сложих си 250мг, което е около 6000 единици май, малко ми се види, ама не пречи да са ми се спраскали яйчицата, много ме притеснява тази "лекота" която усещам, не съм и подута, коремчето си ми е плосичко.....лошичко.

# 98
  • Varna
И аз бях със  същото Овитрел  писалка. И аз се чувствах  добре деня преди пункцията  и си бяха там нищо не се беше спукало предварително.Споко😊

Последна редакция: нд, 22 юли 2018, 09:39 от Valentina Dragancheva-Encheva

# 99
Споко😊!Всичко ще е ок!

# 100
  • Бургас
Коренна ми е разликата с предишната стимулация. Преди 7 май ще станат години,  хич не се е и замислях, деня след овитрела, обикалях моловете, беше точно преди Коледа и бях в София при семейството на мъжът ми. Те имаха прясно бебе дундьо, който не спирах да дондуркам, цял ден обикалях за подаръци, кафе и т.н и грам напрежение не видях. Даже в деня в който ми се обадиха, за ембриотрнсфер бях в Икеа и нещо ми се губеше връзката, чак ми се скараха от клиниката къде се мотам и обикалям без връзка добра/бяха тръгнали да фрагментират ембрионите и трябваше спешно да ги трансферираме/. Аз тогава- перде, абсолютно перде.....сега се притрисам от нерви и почти съм убедена, че няма да стане. Сигурно се презастраховам, защото тогава шока от биохимичната на Коледа точно беше......малък ад.....даже не малък, абсолютен ад.

# 101
  • Varna
А Чери без такива мисля, не се настройвай  предварително че няма да стане.Мисли положително😊🤗

# 102
  • Бургас
Да, така е, ама ти добре би ме разбрала колко сложно всъщност е ин витро с МФ......абсолютна лотария, колкото добре и да е минала цялата процедура.....ако не е ок мъжката проба и нямаш късмет най-вече- греда.

Надявам се само късмет да имам този път, другото.....

# 103
Да, така е, ама ти добре би ме разбрала колко сложно всъщност е ин витро с МФ......абсолютна лотария, колкото добре и да е минала цялата процедура.....ако не е ок мъжката проба и нямаш късмет най-вече- греда.

Надявам се само късмет да имам този път, другото.....
И аз те разбирам мноооого добре,тъй като не само сме с МФ,но и възрастта ни напредна доста😢...Треперя и за качеството на Я,че и за бройката.Абе....,то една да беше...😞

# 104
  • Бургас
Направо се амбицирам за медицина и урология и андрология, но за това пък аз съм дърта и няма време......просто е абсурдна ситуацията в БГ с лечението на мъжете в тази сфера.

Всичко живо натиска жените на стимулациите.....за да ти кажат накрая- сега си стискай палци мъжът да е ок, защото там е късмет.

Общи условия

Активация на акаунт