Отговори
# 195
Добре де, ако ку4ешкия зъб е 3-я, то 4-я и по-скоро 5-я не са ли някакви кътници?  newsm78 Защото аз имам чуството, че венеце  след ку4ешките е побелял...  Thinking Нали мле4ните били 20... следователно по 5 на ред отляво и дясно.

# 196
Добре де, ако ку4ешкия зъб е 3-я, то 4-я и по-скоро 5-я не са ли някакви кътници?  newsm78 Защото аз имам чуството, че венеце  след ку4ешките е побелял...  Thinking Нали мле4ните били 20... следователно по 5 на ред отляво и дясно.

Ами точно по 5 от всяка страна, първо са резците, след това кучешките, а другите незнам какви са, но не са кътници за всеки случай. Кътниците са 6 и 7 пореден зъб.

# 197
  • Варна.
забелязвам от няколко дни, по обед, когато давам пюрето (навън), изяжда две-три лъжички и спира, плюе, маха с ръце да си пази устата и край на обяда, после малко плодово пюре яде, него не го отказва. за сметка на това пък следобед направо си "отяжда", в 4.30 яде кисело мляко с бисквитки най-често, после си гризе някакъв плод, пробвах я на кайсии и ги хареса много за гризане, после супата за вечеря без проблем, после шишето с ам на заспиване, обяда т.е. за нищо не го броим.
сега до колкото виждам най-много яде и обича пилешка и рибена супа.

# 198
Абе момичета, я да ви питам вашите бебоци по какво количество ядене изяждат - мляко по - специално, а и другите яденета?
Емилиян от 1 месец е на кис. мляко и в началото не го ядеше много и аз му правех 200мл., а той изяждаше около 150-160мл. След това обаче започнах да му слагам бисквитка вътре, или банан, и започна да му харесва повече и да си го изяжда, и други майки ми казаха, че дават по 250мл. и започнах да му давам по 250млр и той си ги изпива. На 1-2 пъти без да искам дозата ставаше около 300мл. и аз го изсипах цялото в шишето, като си мислех, че няма да го изяде, и ще остане малко, но не - той пак си изпи цялото шише. Колкото му направя - толкова изяжда, а не повръща след това. И това е откакто му взех биберон с по широка дупка, и му засичах - за 3-4 мин изпива цялото шише.
И сега от няколко дни го гледам че много напълня последния месец, и смятам да го заведа на консултация тези дни и ако наистина е наддал много да му намаляват или количеството, или брой на храненията и да минем на 4, понеже сега яде 5 пъти. Едно шкембенце е направил, направо  #Crazy, незнам - да не си го урочасам и само да си втълпявам, но ме е страх да не му разширя стомахчето и после да стане по-лошо.
А пюрета, или супи, каши му правя пак по 200-250 мл., понякога може и повече да излезне като сложа сухар, но горе-долу това е количеството. По колко им давате на вашите бебоци?

# 199
krasy_alex повече от 220гр. не съм давала. Ядем 5 пъти дневно.

# 200
Краси, Сияна повече от 180 мл. не яде и то два пъти на ден - на обед и за вечеря. Ама си цока на корем и не знам колко цока newsm78 А, и закусва понякога цяло бурканче плодово пюре към 9 сутринта.
Относно зъбите - имат си кътници дечурлигата, ама да се включи Дезри, че да каже професионално техния тати Wink
И Сияна от днес е с 3 зъба. Проби горното ляво зъбе.

# 201
Относно зъбите - имат си кътници дечурлигата, ама да се включи Дезри, че да каже професионално техния тати Wink
И Сияна от днес е с 3 зъба. Проби горното ляво зъбе.

Ами ако 4 и 5-ия зъб се водят кътници значи имат, но аз както казах и вчера гледах на моя племенник, който е на 6 г. и още не си е сменявал млечните зъби, и днес на още едно дете гледах, значи имат по 10 отдолу и 10 от горе, но кътници не видях. А може и да не съм наясно кои са точно кътниците  Thinking. Със сигурност са 6-ти и 7-ми, но за други незнам.

# 202
  • София
"Временните (млечните) зъбки са двадесет на брой-по 10 на всяка челюст.В зависимост от формата и функцията си те се делят на 3 групи: резци, кучешки и кътници.Резците са 4, кучешките 2, кътниците-4 на всяка челюст.

Първи от млечните зъбки поникват обикновено централните резци на долната челюст.Това става на около 6-месечна вазраст на бебето.Следва пробива на същите зъбки на горната челюст.Скоро след тях пробиват и страничните резци.На около годинка се появяват първите кътници.След тях изникват кучешките зъби и накрая вторите кътници.Обикновено на вазраст 2,5 год. детето има всички временни забки в устата си"

инфото е от тук.

Сутрин след ставане (10-11ч) й давам плод - 1 ябълка (или смесена с друг плод)
13ч зеленчуково/ месно пюре - 190 гр е бурканчето, но никога не го изяжда цялото
17ч някаква каша със сирене
Кърма -  когато си поиска. През деня - рядко, през нощта често, а сутрин по "моя заповед" за да си спим до късно Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Така хранена последния месец качи 500 гр. Но не е слаба в никакъв случай.

# 203
  • Пловдив
Ние сутрин хапваме около 250 гр попара или нещо друго за закуска(овесени ядки, кус-кус). Обикновено пита за още, но не давам. На обяд от кухнята манджичка около 200-220 гр с половин сухар. Следобяд кремчето от кухнята пак толкова. Вечер - супичката с половин сухар. След около час кърма, но не повече от 5 мин. и започва да хапе.     #Crazy
Иначе сме станали доста подвижни, изправяме се от всяка позиция. Вече и в столчето за хранене и в количката, което много ме ядосва, че като се разхождаме и се завърта и прав  Shocked.
Иначе вече доста се опитва да повтаря думи, които му казвам или неща които правя. Като види баща си започва една радост и едно та-ти, та-ти, та-ти и подскоци от радост. Няма такав гледка. Днес даже му викам "дай ръчички" и обикновено ги подава да го взема, а сега ми ги бутна, обърна се към баща си и протегна ръце и вика та-ти, та-ти.   Joy Joy Joy
Другото интересно, което се случи днес (знам, че много няма да ми повярват) чу алармата на колата при заключване и ме поглежда и вика та-ти. Може да е чиста случайност, че беше точно нашата кола и точно баща му, но в този момент ми се стори доста сладко.

# 204
Diki, и Алекс така след 4-5 лъжи4ки от обедното пюре по4ва да плюе и маха с ръце, но ако му дам нещо в ръ4и4ките да се разсее и си го изяжда до край ( може и с няколко игра4ки ако първата му омръзне.
Ина4е от около седмица дребния сам си мина на 4 хранения, като сутрин
първото е към 9ч и едвам изпива 100-120 мл АМ.
На обяд около 12ч изяжда месно пюре 180мл или зелен4уково 180мл + малко АМ,
следобед плодово пюре 180мл + АМи преди сън към 21ч пие 180мл АМ.

# 205
Здравейте и от нас Heart Eyes Ние имаме вече два зъба отдолу, двата втори резци горе и сега ни поникнаха и двата първи резци отгоре, но само са пробили венеца и не се виждат добре.

Иначе ние хапваме 4 пъти на ден като рядко не си изяжда всичко. Вечер млякото е по ок 220 мл., шейка ни е ок 220-250 мл, а на обяд или две малки пюрета на Хип, или едно голямо от 220 мл. Кашата може и да ни е по-малко, може би ок 150- 170 мл. Всеки ден изпива и по ок. 300 - 400 мл. сок разреден с вода. 
 Кariluis и Алекс излиза с рев от ваната, много обича да се плицика във водата. Като я извадим на хавлията веднага сяда и иска да стане права Crazy

Габи също е голямо инатче, стиска юмруци и ръмжи или реве докато не й се угоди  ooooh! изобщо не иска да остава сама /аз ве4е казах че с нея ходим заедно до тоалетна и се къпя когато се плацика и тя  Mr. Green /, като гербова марка ми е, накъдето тръгна-тя след мен, сама НЬЕ  Naughty И непрекъснато иска забавления... и гушкане... и се е научила да ми се лиготи  Crazy -вика мама, и-и-и-и- и върти ръчички, гледа едно глезено такова и настоява някой веднага да я вземе  Whistling и много добре знае 4е се лигави, щото я напушва на смях докато го прави, абе глезла.И като се смее, а не иска да го виждаме си извръща главата и си се хили сама. Тогава аз й казвах: Ааааа, Фаната си че се хилиш  Mr. Green
И Алекс е същата глезла и лигла  ooooh! добре, че има баба да помага (аз все си мисля, че и тя има принос за лиготенето, ама  Naughty )

АQ за банката за кърма при нас една майка взимаше от там, детето й нямаше никакви здравословни проблеми, бяха се уредили с връзки. Даже каквото им оставаше го замразяваха. Аз също можех да го направя, но след като го обсъдихме (за и против) с педито, реших да се откажа. За съжаление тогава нямаше от къде другаде да се снабдявам и така минахме само на АМ. В началото ми беше много криво, но .... Rolling Eyes

# 206
  • непостоянно
Привет и от нас Grinning

Краси, много се смях на обяснението как храниш Емчо, а той почти спи hahaha Скица! Mr. Green

Ние се храним така:
около 7 - 7:30ч. яде 210мл. АМ
после към 10:30 - 11ч. някакво плодово пюренце
13:30ч. - месно пюре, зел. супа или нещо такова
18ч. - плодово пюре, каша, кремче, и др. от тоя род
в 21:30ч. яде пак 210мл. АМ
Междувременно хапва плодове, бисквитки, коричка хляб и разни такива Wink

Ох, мами, за емоционалността незнам, ама т'ва нашето калпазанче направо ме побърква Crazy СТРАШЕН ИНАТ, ЕЙ! ooooh! Просто незнам как да процедирам с това дете newsm78 Като си науми нещо и край! Ако не и разреша нещо, или, не дай Боже, и взема нещо непозволено от ръцете, започва един РЕЕЕВ #Crazy все едно съм я ощипала Shocked Тръшка се и се инати докато не стане на нейното ooooh! Аз се опитвам да не отстъпвам за да се научи, че така не може и не винаги става това, което иска тя Naughty Обаче незнам Thinking Става ми мъчно да се дере и тръшка и ми иде да се предам Whistling Наистина незнам как да и обясня и да я науча, че когато мама казва "НЕ", тя трябва да се примири Mr. Green Приемам идеи всякакви Hug

Целувки от нас на малки и големи Heart Eyes Hug  bouquet

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 00:48 от Ивончето

# 207
И Ники се опитва да се налага от известно време. Като не стане на неговата и започне да пищи и да се тръшка го слагам да седне на земята и се отдалечавам. Като спре да реве го вземам и го гушкам. Забелязах, че по този начин започна да не се инати толкова много.
Вчера правихме прощъпулник. От всички неща, които му бях наредила се насочи към една книга, побутна я няколко пъти и накрая си взе компютърната мишка. Така, че вече официално си имаме ходещи крачета.

# 208
Браво на проходилия Ники. Без много произшествия да се движи  Laughing.

Ами горе долу като гледам, не ядеме кой знае колко повече от другите, но незнам. Ще видя какъв е резултата в наддаването и ще видя какво да правя. Сега му направих кис. мляко с банан 240мл. и го изпи за отрицателно време, и обикновенно като свирне шишето, и аз казвам, че е празно и няма вече, и той започва да се смее, но когато го отместих и го оставих на шкафчето започна да плаче, и му дадох бибероната. какъв беше този протест незнам, но май искаше още  Embarassed.

За лигавенето, и ние сме на път да станеме лигльовци и аз незнам как ще се справя с това. Като види баба му веднага протяга ръчички да го гушне, а на мен никога не ми ги протяга и никога не иска така да го гушкам. А вчера баба му го беше гушнала и аз отидох да го взема за да го храня, и протягам ръце, а той се обърна и се гушна в баба му, и не иска да дойде при мен и започва да мрънка. Аз пак тръгвам към него и той пак проплаква и ми обръща гръб - направо полудях  #Cussing out. Толкова гадно ми стана, а баба му направо се размаза от кеф, и аз още повече се изнервих. Но децата си знаят и неможе да им повлияеш в избора на човека в който да се гушкат.

# 209
"Временните (млечните) зъбки са двадесет на брой-по 10 на всяка челюст.В зависимост от формата и функцията си те се делят на 3 групи: резци, кучешки и кътници.Резците са 4, кучешките 2, кътниците-4 на всяка челюст.

Първи от млечните зъбки поникват обикновено централните резци на долната челюст.Това става на около 6-месечна вазраст на бебето.Следва пробива на същите зъбки на горната челюст.Скоро след тях пробиват и страничните резци.На около годинка се появяват първите кътници.След тях изникват кучешките зъби и накрая вторите кътници.Обикновено на вазраст 2,5 год. детето има всички временни забки в устата си"

инфото е от тук.

А значи и тези зъбки са кътници. Е и това не го знаех  Confused.

Общи условия

Активация на акаунт