Отговори
# 210
  • София
Добро утро!

Имам един въпрос - какво количество плодове изяждат мишлетата ви на ден? Все ми се струва, че е малко това което давам  ooooh!

Вчера хапнахме кухня - още не сме записани, взехме на едно съседче купоните, че го няма тези дни, обаче аз не съм особено очарована. Калоян хапна, половин супа и половин второ, а десерта даже не му го предложих, ами му забърках бисквити с кисело мляко и плодове. Ама не беше особено впечатлен, както се надявах. Е хапна с по-голям ентусиазъм отколко моите манджи, ама може би е бил по-гладен...Днес пак, да видим!

За банката за кърма и аз си мислех преди мнооого време, но така и не пробвах да взема, явно съм си спестила едно разочарование.

"Проблемът" с тръшкането явно е повсеместен Simple Smile. Като се сетя брат ми едно врме как си удряше главата в асфалта, обаче и се чувствам по-добре - засега само стискаме юмруци и правим възмутени физиономии Simple Smile

И честито на проходилия Ники!

# 211
  • София
Вчера правихме прощъпулник. От всички неща, които му бях наредила се насочи към една книга, побутна я няколко пъти и накрая си взе компютърната мишка. Така, че вече официално си имаме ходещи крачета.

Честито!  smile3501 По-малко падания и рани занапред, макар че юнак без рана не може! Да е здравичък Ники и много да радва мама и тати! Нещо интересно - предметът от прощапулника може да се постави на едно и също място с пъпчето и косичката от кръщенето, за да се изпълни по-нататък изборът на детето и за да има късмет в живота.

# 212
Лана, ама ти като го храниш така и десерт ли му даваш? Сияна си яде по едно ядене - разделно Naughty Никакви супи и десерти. Плодове яде. Череши с нас и сутрин плодово пюре, но днес го отказа и хапна кърма, но аз не й се тревожа - колкото - толкова Wink
Тръшкането го има - мята се на колене и се блъска в земята, или както е в ръцете ми се извива на дъга и пищи...
Честити ходещи крачета на Ники newsm68 да си ходи и танцува и да не тича много, за да не се изморява мама Hug

# 213
На мен косичка от кръщенето не са ми дали. А пъпчето ни е на Герена Wink, та няма да са на едно място.

Ами за плодовете и не давам кой знае колко плодове на ден. И  точно това се бях сетила на скоро, че не му давам много. Преди всеки ден задължително му правех прясно изцеден сок от нещо си, а сега забравям, като излизаме повече навън, и ....... Давам му от готовите сокчета, които не ги смятам за плодове, ами просто повечко течности в по-топлите дни, тъй като не е голям фен на водата. Но иначе сега ако му сложа банан или череши в кис. мляко. Или за следобедна закуска банан и ябълка с малко кис. мляко, но в общи линии разнообразието от плодове които му давам не е голямо.

И аз не давам  към яденето десерт - или едното или другото. Понякога даже идват 2 следобедни закуски - например ако съм му дала обяда към11,30 - след това към 15ч. каша а към 18,30 ако нямам супа, му давам плодове с кис. мляко и стават 2 поредни закуски.
Кажете какъв друг плод мога да му давам? Цитруси незнам дали да започна вече? За мъхестите - кайсии, праскови и т.н. да изчакам, и незнам какво остава  newsm78?

# 214
  • София
Нееееее, десертът беше за следобедна. Ама аз го смених - кой ще яде толкова, Калоян не е от най-ядящите, макар и да не е злояд. Виж хляб да гризка може до откат Simple Smile
Е, колко череши изяжда - шепа, две, три?

# 215
Амиии... не ги броя, ама като лапна аз давам и на нея, че пищи и ги сочи ooooh!
Краси, можеш да даваш мъхести, но да им обелиш кората и да ги измиеш хууубаво Grinning Още повече, че Емчо не ти е правил сериозна реакция до сега Simple Smile И киселото мляко към 18.30 си е направо вечеря. Хич не ги брой две закуски Wink

# 216
Честит рожден ден на nana_ts  bouquet Бъди много обичана и щастлива!!!!!!

Честити ходещи крачета на Ники Hug Добър избор е направило детето на прощъпулника Wink

Лили малко понакашля и ходихме на лекар. Нищо сериозно, но просто сме се видели в чудо как да го завиваме това дете, че постоянно иска да спи открита  и тази кашлица е оттам ooooh! Нашият татко заминал сутринта на работа с колата и отмъкнал количката, че беше в багажника, и днес няма разходка Confused

Иначе при нас има 4 зъба и още два ще пробият всеки момент. Днес хем се израдвах, хем се постреснах - бях оставила Лили на пода в средата на стаята с един куп играчки и аз си седнах за малко на компютъра и в следващия момент я виждам как се придържа за дивана /незнайно как се е добрала до него/, прехвърля се на фотьойла и си хили, идвайки към мен Shocked

За рождения ден и аз се замислих сериозно, чудя се нашите приятели някъде навън ли да ги каним или пък на гости само майки с дечица, и отделно роднините newsm78 Мами от Варна, вие какви планове имате? За съвместната почерпка аз съм за, само трябва да се уговорим за дата и май ще е добре всички рожденни дни да са минали, че да не празнуваме предварително. Някъде на заведение в Морската?

Хайде лек ден Hug

# 217
Една бебешка порция се равнява на всяка от следните дози: 1/2 ябълка, белена; 1/2 круша, белена; 1/2 праскова, белена; 1 средно голяма слива, белена; 1 малък банан; 1/3 чаена чаша череши; 1 голяма смокиня; 2 фурми; 3 половинки сушени праскови; 2 супени лъжици стафиди.... Това е от книгата Какво те чака през първата година на детето.
Аз давам по 10-15 череши, но установих, че Ники получава запек от черешите  newsm78
Сия благодаря за инфото. Точно навреме, защото в събота ще правим кръщене.

# 218
  • непостоянно
newsm68ЧЕСТИТИ ХОДЕЩИ КРАЧЕТА НА НИКИ!  smile3525
ПО-МАЛКО ПАДАНИЯ ДА ИМА! newsm10

newsm59ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, nana_ts!
БЪДИ ЗДРАВА, ВИНАГИ УСМИХНАТА, ЩАСТЛИВА И МНОГО ОБИЧАНА МАЙКА И СЪПРУГА newsm51

# 219
  • София
Една бебешка порция се равнява на всяка от следните дози: 1/2 ябълка, белена; 1/2 круша, белена; 1/2 праскова, белена; 1 средно голяма слива, белена; 1 малък банан; 1/3 чаена чаша череши; 1 голяма смокиня; 2 фурми; 3 половинки сушени праскови; 2 супени лъжици стафиди.... Това е от книгата Какво те чака през първата година на детето.
Аз давам по 10-15 череши, но установих, че Ники получава запек от черешите  newsm78
Сия благодаря за инфото. Точно навреме, защото в събота ще правим кръщене.

Благодаря!

# 220
  • В средата на времето
Честит рожден ден, Нана! Пожелавяам ти да бъдеш много щастлива!

Честито и на проходилия Ники!  Hug Пожелавам му по-малко падания, ожулени коленца и нос!  Grinning

При нас какво е яденето:
6-6.30 -кърма, колкото поеме  Mr. Green
9.30-10.00 - попара или кус-кус, макарони от елда, ръжени ядки с плод около 130-140 + кърма
13.00-13.30 - 190 гр. зеленчуково или месно пюре+кърма
16.30-17.00 - каша около 150-160 гр +кърма (или от днес - кисело мляко с плодово пюре и бисквита)
21.00 - кърма, пак колкото поеме..

За други течности - пийваме с триста зора около 100 мл. плодов чай на ден, а когато бяха горещите дни стигахме и до 200 мл.
Плодове и аз не давам кой знае колко..череши - около 20 бр. на папкане..Вие белите ли ги черешите? Много ми е досадно това белене на мен..дори да ги пасирам..люспите си остават .. newsm78..

Смятам скоро да му дама пъпеш и диня да пробва.

Тони, а защо не сложиш Лили в чувалче да спи и така отпада проблема с отвиването?

# 221
Честит рожден ден на nana_ts! С пожелание за много здраве, късмет и живот изпълнен с радост и любов!

На Ники честито ново умение - да го използва безаварийно!

За яденето Вики яде така:
       8 часа - 210 мл.мляко
11-12 часа - попара
15-16 часа - зеленчуково или месно пюре
18-19 часа - каша, кисело мляко или нещо от сорта
21-22 часа - 210 мл.мляко
В промеждутъците хапва някакъв плод. От известно време отказва да пие сок от какъвто и да е плод - само водата признава Embarassed

Относно зъбите - вече сигурно стана близо месец откакто чакаме да избие и 4-ия (горен резец вляво). Направо се моля да идва момента - то вече си личи как е останало само да цепне венеца - че луда станах. С първите два долни резци нямахме никакви проблеми - даже и не разбрах кога изникнаха. Горният десен резец пак малко ни поизмъчи, но този направо........ Rolling Eyes
А като се добави и всеобщата практика за проявяване на характер - картинката е цветуща Laughing
И проблемът не е в това, че мрънка и ме изнервя, а в това че се изнервям като я гледам как се мъчи и как не мога да й помогна..........

Иначе като изключим зъбоникненето не се оплаквам. Вики постоянно иска или да се изправя в креватчето, или да се хваща за мен, но любимото й занимание от известно време е да я слагам в една нова кофа за боклук (която и така не стигна до предназначението си) - там си сяда, изправя се и въобще й е много интересно. Също така обича да да си играе с  дисковете и дискетите Simple Smile

# 222
  • София
nana_ts, ЧРД! Много здраве, усмивки и семейно щастие!

bdbaloni

# 223
Nana  честит рожден ден. Бъде много щастлива.

Ами Асинка то хубаво към 18,30ч.  вечера, ама после има още една вечеря към 21,30ч., та вечерите тогава ни стават 2.

А черешите и Емчо ги сочи и като ям аз, ме гледа и премлясква, но като му дам малко, той се втриса целия, и я изплюва после, и се омазва целия в череши, и вече не му давам.

# 224
 newsm59 Честит рожден ден на nana_ts! Много здраве, щастие и любов!  newsm59

Общи условия

Активация на акаунт