Отговори
# 225
  • София
Вики постоянно иска или да се изправя в креватчето, или да се хваща за мен, но любимото й занимание от известно време е да я слагам в една нова кофа за боклук (която и така не стигна до предназначението си) - там си сяда, изправя се и въобще й е много интересно.

Ади пък проявява невероятен интерес към ИСТИНСКАТА КОФА ЗА БОКЛУК! Естествено тя е абсолютно забранена територия (сигурно затова!), но само като се обърна и веднага е допълзяла - нали вече сме на 4 крака или е стигнала с проходилката до нея. Измислям какви ли не заграждения, но някои се е научила да си ги мести и просто изтръпвам, като си представя следната картинка: Ади седнала на пода до обърната кофа сред най-различни боклуци и гордо си гризе обелка от ябълка, например.  smile3514 Пу-пу, дано никога да не стане в действителност!

# 226
Сия, при нас няма опастност за истинската, защото тя седи в кухнята, а Вики не прекарва много време там, а другото което ни спасява е, че ние въобще не пълзим Simple Smile По принцип бебка иска винаги да е права и единствения начин да я задържа за известно време седнала и то на пода е да й разхвърлям дисковете и да се рови в тях. От известно време гледам, че проявява интерес и към купчината с вестници, като някой път хване един вестник и започва да го гледа умно все едно го чете, а после сериозно говори някакви бебешки измишльотини, все едно и коментар му прави Laughing

# 227
Здравейте и то нас Hug
Честити рожден ден на Нана, да си жива и здрава, и много щастие и любов!
Честито официално прохождане на Ники! Много и бързо да тичка, и да не оставя дъх на мама, докато го гони!

Ние за съжаление все още не можем да даваме сурови плодове Sad, а само термично обработени и с доказан произход. Sad Оффффф дано да се оправим скоро, че лятото ще мине ....... Иначе кайсията не е мъхест плод, а само прасковата- тя е алергизираща храна. Но е по-добре всички плодове след много добро измиване първо да се белят и тогава да се дават.

При нас за спането и чувалчето не помага.....  Алекс отваря ципа, изважда краката и спи разпльокана по гръб с широко отворени  встрани ръце и крака. И никаква друга поза, само по гръб.

# 228
нана, честит рожден ден! да си жива и здрава, щастие в семейството ти желая!
Браво на ники за прохождането! ама хубави професии си избират нашите бъдещи гордости bowuu

При нас какво е яденето:
6-6.30 -кърма, колкото поеме  Mr. Green
9.30-10.00 - попара или кус-кус, макарони от елда, ръжени ядки с плод около 130-140 + кърма
13.00-13.30 - 190 гр. зеленчуково или месно пюре+кърма
16.30-17.00 - каша около 150-160 гр +кърма (или от днес - кисело мляко с плодово пюре и бисквита)
21.00 - кърма, пак колкото поеме..

ето това е и нашето разписание, особено важи правилото "колкото поеме" за кърменето Laughing
само дето тези грамажи 150-180 ние не ги постигаме newsm78 от супите не вярвам да изяжда повече от една трета.

нощем се събужда поне веднъж , в ранните часове, за допълнителна порция кърма, днес това беше в пет часа- най- доброто постижение Simple Smile

за сърденето , то е ясно че и ние се проявяваме. първите пъти ме стресна ,защото плачеше като при болка.

имаме си все още един зъб- горен втори резец, който проби точно преди месец. чудя се от къде ще пробиват други -всичко е набъбнало и червено.

# 229
Ние си хапваме добре,страхме е като се качим на кантара на консултацията,педю пак ще се мръщи  Laughing
Сутрин мужду  5 и 7.30 ч.-210 мл. АМ
Към 10-11.30ч.- кисело мляко,кроасанче,с други думи каквото има под ръка или 100-120мл. АМ ,ако му се спи и е назор. (правим усилия да го спрем  Rolling Eyes)
Към 13-15ч.(като се събуди)второто от кухнята(не винаги цялото)+половинката от десерта или пак каквото има под ръка
Към 16-17 ч. се даяжда десерта
Към 18ч.  се къпем и според това дали му се спи много или не - към 19-19.30 ч. супата или 210 АМ.
Ако е буден да 21-22ч. и си е изял супата-210 мл. АМ(в повечето случаи го пропускаме,но тогава към 12-1ч. си е гладен и се буди)
Към 3ч.-210 мл.  АМ.
Няма изхранване  Grinning

# 230
Честити ходещи кра4енца на Ники! Леко и безаварийно да го носят по улиците   bouquet
ЧРД, Нана!   bouquet Да си жива и здрава и ве4ено обичана мама и съпруга!  Heart Eyes
Нашето папу е следното:
9.00-попара /или овесени ядки, или макарони.../ със сирене и масло
13.00-зеленчуково/месно пюре <200 гр
17.30 - каша
21.30-мляко с бишкоти
Общо 4 пъти, като понякога успявам да пробутам м/у храненията по 50-на гр. плодово или плод.  Confused Абе не огладнява това дете , поне не показва. И дълго време й е необходимо да смели храната... че и десерт да пожелае МАЛКО  Whistling
Днес сме на консултация и ще видим покрай това неядене дали не сме отслабнали...
Мен ми се струва малко отслабнала, оба4е и много пораснала на висо4ина, та може за това да ми се струва така   Thinking

# 231
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН , НАНА!   bouquet
Аз май давам повечко плодове събрано за целия ден  Thinking
Мартин в 6 сутринта изпива 200 мл АМ
към 9 закусва 200 мл нещо си - попара, ръжени ядки.....
Към 10 часа - сок - максимум 80 мл, въпреки че си иска още
12:30-13 - от кухнята манджата, която е едно бурканче  или домашна манджа пак едно  бурканче - така че грамажът винаги е различен, защото един път яденето е по - гъсто и тежко, съответно, един път по - редичко
16:30-17 часа - плод илил плодово пюре с мляко /кисело или Ам/, ако е АМ, слагам и малко интстантна каша, за да го сгъстя - ЕЛДА или каша с плодове - гледам да не е много натумбачваща кашата
20 часа - вечеря - кисело мляко с бисквита, а отскоро и супичка - общото количство не е повече от 200 мл
Мартин си има доста чаровно коремче, така че много внимавам с какво го храня

Зъбите вече са му почти 7 броя - казвам почти, щото два от тях само леко са прорязали венеца.

Между другото, откакто спрях да кърмя, гърдите ми направо изчезнаха...по - малки са от преди да забременея дори...каква е таз работа, не знам...Щом и мъжът ми снощи я забеляза тази работа, значи не си внушавам  Thinking И аз понеже не съм от цицестите, хич не ми се нрави тази чак пък толкова безцицеста фигура  Laughing

# 232
  • София
Сия, при нас няма опастност за истинската, защото тя седи в кухнята, а Вики не прекарва много време там, а другото което ни спасява е, че ние въобще не пълзим Simple Smile По принцип бебка иска винаги да е права и единствения начин да я задържа за известно време седнала и то на пода е да й разхвърлям дисковете и да се рови в тях. От известно време гледам, че проявява интерес и към купчината с вестници, като някой път хване един вестник и започва да го гледа умно все едно го чете, а после сериозно говори някакви бебешки измишльотини, все едно и коментар му прави Laughing

Хе-хе!  Joy При нас кухнята, дневната  с компютъра и трапезарията са едно цяло, разделени само от барплот, без стени. Като никога аз съм пред компютъра, а Ади си играе в спалнята с играчките в леглото. Вестници и рекламни брошури от супермаркетите обожава, само че след като ги накъса хубаво, си ги ХАПВА!  ooooh! Целулоза ли иска да си набави, знам ли, но мастилата не са от най-полезните неща за ядене, а и ме е страх да не се задави.

Режимът ни на хранене не е съвсем в ред, защото от вчера сме на кухня, а засега одобряваме само десерта, та на обяд ядем глътка супа, 2-3 лъжичка манджа и ЦЕЛИЯ кисел. Идеята ми иначе е за:

8-9 ч - закуска: безмлечна каша (с 150 мл вода) с масло и сирене & 100 гр. бебешки плодов йогурт (т. нар. попара не я изяжда винаги цялата, но затова пък к. мляко - да);

12-13 ч - обяд: 30 мл супа & 200 мл манджа;

16-17 ч - следобедна закуска: 200 мл кисел (засега сме на млечно-плодова каша с 150 мл вода, защото киселът от кухнята се изяжда още на обяд Grinning) & 60 мл плодов сок;

20-21 часа - вечеря: АМ (с 210 мл вода и 4 бисквитки Plasmon).

На последната консултация Ади беше 8,500 кг, а на ръст - 74 см, т. е. по-скоро сме фини. През последните 2 месеца обаче Ади си качва добре - по 450 гр. на месец. feeding

# 233
  • Пловдив
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НАНА, ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ С ЛЮБИМИТЕ ТИ ХОРА

ЧЕСТИТИ ПРОХОДИЛИ КРАЧЕТА НА НИКИ.

newsm68 newsm68 newsm68

Аз плодове давам обикновено малко след обяда. Предпочитам пресни - черешки, кайсийки, ябълка, банан, круша, диня. Като количество не мога да кажа - всеки път различно. Вечер към 19 часа пие накакъв сок - най-често ябълка или круша, че по-лесно се изцеждат.  Wink Отдавна не съм давала плодово пюре. А всъщност вече съвсем отказва да яде каквито и да са пюрета. Трябва да са от тези, които всъщност са си манджички и по-едро смляни.

# 234
Ние сега се връщаме от консултация и мойто злато е станало 12 кг. и 81см. (см. не са сигурни, че плака докато го мери, но горе-долу толкова), т.е. 1кг е качил последния месец. Абе аз си познах, че много е напълнял, ама хайде де. ....... Докторката каза че сме в горната граница, но не сме наднормени, и да не се притеснявам много, защото щом проходи нещата ще се обърнат. Но поне млякото смятам да го намаля от 250 на 200мл. и каза да избягвам кус-куса, макароните и гриста - а той и без това не ги обича много. В супите да слагам по 1 сухар най-много и така. Ще го слагам на диета на мама гладника.
Сега му дадох пл. пюре с 1 бисквитка, и ще видя колко време ще издържи. Абе той определено не плаче много за ядене. Трябва много да прескоча часа му, за да се разсърди вече. Та ще видя, ако успея и да му ги разредя малко, и да минеме на 4 хранения. Но лекарката каза да не намалявам броя на храненията за сметка на количеството, така че, ще видя. Той ще си покаже.

# 235
# 236
Момичета и ние тъкмо се връщаме от консултация. Алекс е пораснал 4см и 460гр та сега е 78см и 9,650кг.
Тъкмо се бях уплашила 4е ще стане много дебел, щото предния месец ка4и цяло кило, но се тои сам си мина на 4 - кратно хранене и по-кротко ка4ва. Нищо 4е освен храненията по цял ден дъв4и бисквитки, зрън4овци и др.

# 237
Честит Рожден Ден мила Нана  bdbaloni
Бъди жива и здрава, много щастлива и обичана  newsm51 smile3525 newsm51

Честити ходещи крачета на Ники   tiptoe smile3504

Така, та значи нали имахме проблеми с акото, слуз, разстройство и т.н. и вчера дадох на малката оризова каша на Нестле. Дотук добре но после беба се запече. След 36 часа запек, изака едно хубаво здраво безслузесто лайненце  Hug Тамън вчера ви се похвалих че две седмици не сме повръщали и вчера повърнахме на куп цялата супа  Crazy

Иначе нашето хранене е такова:
08:30 АМ 210 мл + 2 бишкоти
12:15 Манджа от кухнята
16:00 Десерт от кухнята
19.45 Супа от кухнята
20.30 АМ 100 мл
+ сокчета през целия ден

Целувки и лека вечер от нас  Heart Eyes

# 238
Честит рожден ден, Нана! Бъди много щастлива и обичана! Весело изкарване на празника ти!

Честито на Ники за ходещите крачета! Леко и безаварийно  Wink

Да, и Виктор много го може това с тръшкането, но аз го оставям, особено ако го прави на земята. И той започва да се оглежда къде съм и се разсейва  hahaha А ако стане много напечено положението му отвличам вниманието с песен или играчка. За сега се получава бързо.
Има 4 твърди хранения на ден и няколко пъти кърма, която както писах не е за нахранване, а между другото. Давам му сок (около 100 мл. на ден), пресни плодове яде трудно. Хапва няколко черешки и после започва да си го складира в устата и да ги плюе периодично  Joy Преди му давах по един намачкан банан, но скоро май не съм вземала.

Вики постоянно иска или да се изправя в креватчето, или да се хваща за мен, но любимото й занимание от известно време е да я слагам в една нова кофа за боклук (която и така не стигна до предназначението си) - там си сяда, изправя се и въобще й е много интересно.

Това ми звучи много забавно и сигурно е супер-сладурка.  Heart Eyes

# 239
Преди малко Емилиян се скъса да реве. Направо беше страшно, носих го, успокоявах го с какво ли не - и не става. И то плаче със сълзи, не е просто лигавене. Храних го да не е гладен, че трябваше да яде - той хапне няколко лъжици и като извие изведнъж, все едно от болка. Помислих, че е от зъбите. И по едно време се сетих да погледна в памперса, а той се е наакал милия (но този път не миришеше и неможах да го хвана по-навреме), и цялото дупе кръв черевено. Като го събух и намазах и той се успокои, и сега заспа, но така ми стана криво, че не съм го видяла по-рано. понеже по принцип ака 1 път на ден и то сутрин, и тази сутрин си свърши работата, и не очаквах да е наакан, а и беше много безмирисно и не се усещаше.
Ужас  Embarassed - дано му мине по-бързо, че сега дори и като го гушна пак му допирам дупето и го боли и плачеееееееее.

Общи условия

Активация на акаунт