СЕДМИ клас – 13 – Ваканция е!!! И малко трети тур!

• 67 035
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Обявяват се общо, просто кандидатстването и приемът са по училища.

# 541
  • София
Това не го знаех. Не че някога съм го следила, де. Имам спомен от кандидатстването на голямата, че РИО не ги обявяваше, но явно е грешен. Grinning

# 542
  • 1st floor
Ако кандидат си изтегли документите от училището, в което се е класирал и записал след второ класиране, това място не участва ли и то в трето щом е свободно вече? newsm78

# 543
Няма как да участва. Нали вчера ги обявиха.
Не върви да актуализират непрекъснато. Някои вече са подали заявление.

# 544
  • В светлината на слънцето
Ние твърдо се отказахме от трето класиране. Девойката не иска да рискува. Може би пък това е късметът й. То реално и няма кой знае колко варианти - само четирите места във ФЕГ. Немската, 73-о и втора английска не я вълнуват. А едното място в 35-о е с немски, така че би предпочела като ще е немски, да си остане в 31-о, което й е по-близо. А и паралелката в 31-о също излиза с немски сертификати, което я устройва. Ще погледнем свободните позиции на четвърто, но май ще е по-скоро от любопитство.

# 545
  • София
Аз с облекчение приех адаптивността на детето със софтуера и хардуера. Да си призная, писна ми. ИзхАбих се в тая кампания!

# 546
  • В светлината на слънцето
Аз пък имам един друг въпрос, не знам дали някой се е сблъсквал с такъв казус. Преди години можеше да се вземе диплома и от още едно училище, като частен ученик. Дали все още съществува тази опция и дали я има, ако става дума за едно и също училище, но различни паралелки. Не знам изобщо дали би се получило (не само на административно ниво, но и като сили,  възможности и отделено време), но й хрумна да опита да учи едновременно с немския и испански (в училището има испанска паралелка). Според мен това е доста смело, а и не знам дали е възможно.

# 547
lulu, и аз по спомени от миналото (колега от СМГ и частен ученик на НЕГ) бях замислила и предложила, ако смени езика, да изкара и английската. Беше ѝ харесала идеята, но на финала цялата концепция е сменена, та не съм нито пак мислила, нито проверявала опции.

# 548
  • На черешата
Ще има ли рискови играчи в темата? На кой да стискаме палци? Simple Smile

На нас!

# 549
  • София
Ние твърдо се отказахме от трето класиране. Девойката не иска да рискува. Може би пък това е късметът й. То реално и няма кой знае колко варианти - само четирите места във ФЕГ. Немската, 73-о и втора английска не я вълнуват. А едното място в 35-о е с немски, така че би предпочела като ще е немски, да си остане в 31-о, което й е по-близо. А и паралелката в 31-о също излиза с немски сертификати, което я устройва. Ще погледнем свободните позиции на четвърто, но май ще е по-скоро от любопитство.
Lubumba, нямам за цел да ви разколебавам, само искам все пак да уточня, че сертификатът, който може да се вземе в 35-то , и този в 31-во не са еднакви. В 35-то е ДСД2, при който най-високото възможно ниво е С1 и с него може да се следва в Германия. В 31-во е ДСД1, на ниво макс В1, с което не приема никой австрийски или немски университет. Трябва си доучване, явяване  за сертификат извън училище или езикова година на място.

# 550
Лулу, предвид, че часовете и в немската, и в испанската са по едно и също време - примерно първа смяна, как смятате да стане организацията? Предполагам, не се замисля за първата година, но примерно от 9ти клас да посещава часовете на 8мокласниците по испански? Но по същото време тя трябва да присъства и в своя клас.
Тъй като ще получи диплома само от 31во, и ако целите испански, може да го изучава на курс?

Торнадо, ще стискаме палци. Коя е училището, към което се стремите?

# 551
  • На черешата
Иска в 35-о. Подкрепих я, в нейната паралелка има свободно място и си я писа. Днес в училищното гнездо не са и позволили да подаде документи без родител. 🤔

# 552
  • Варна
По повод питнето на Лулу, аз го разбирам като завършване като частен ученик - учи си самостоятелно и само ходи на изпити. Едно време можеше в ЕГ, сега най-добре да пита в конкретното училище - по мое време организираха съботни курсове по езика.

# 553
В групата във ФБ на новия клас на София са казали, че май ще са 16 момичета и 10 момчета. Това е нещо ново за нея, досега е била с по 6-7 момичета в клас Grin
Иска в 35-о. Подкрепих я, в нейната паралелка има свободно място и си я писа. Днес в училищното гнездо не са и позволили да подаде документи без родител. 🤔
Не може без родител. Може само родител без дете, но само дете не. Трябва пълнолетен човек, няма как Simple Smile

# 554
По повод питнето на Лулу, аз го разбирам като завършване като частен ученик - учи си самостоятелно и само ходи на изпити. Едно време можеше в ЕГ, сега най-добре да пита в конкретното училище - по мое време организираха съботни курсове по езика.

Аха, със съботни курсове го разбирам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт