СЕДМИ клас – 13 – Ваканция е!!! И малко трети тур!

• 67 043
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Текстът в онлайн системата потвърждава текста на Кюстендил по-горе.

Мисля, че е нормално, иначе до догодина онлайн може да се разиграват заявки и класирания.

# 526
Е, те и София пуснаха същия текст вчера.
Все пак ще се подава и електронно за тези, които не са били записани.

# 527
Ми някой не е стигнал до точка 2  Mr. Green  Joy

# 528
  • София
Това с третото класиране ми изглежда като шанс основно за деца с бал около средния.
Деца с висок бал са влезли в училища по първите 4-5 желания, и за тези училища има по 1-2 свободни бройки, и то по квоти. Тоест, едва ли са склонни да рискуват място в училище с висок бал, дори да не е било на първо желание, защото ако не се преборят за заветното 1 място в най-желаното, като нищо могат да се озоват класирани в училища с по-нисък от техния бал.

От друга страна, дете с бал примерно около 300, вижда че има много свободни бройки в неговото училище, и в училища с подобен бал паралелки. Защо да не пробва на трето класиране, ако супер много желае дадено училище, примерно НЕГ?

Щерката примерно  не иска да рискува мястото в Първа АЕГ с немски и химия, харесва си паралелката. Пък и няма свободни места на трето класиране в този профил. Така че - където се е преборила до второ, там ще си стоим. Simple Smile

Точно така смятам и аз. Деца с високи балове едва ли ще има на трето класиране, а дори и да има ще са единици. Затова, както по-горе каза и Дидева, и аз бих рискувала ако детето е прието в по-нискобалово училище и в него също има свободни места. Дали ще се класира във високобалова паралелка не е сигурно, но вероятността да не се класира поне в училището, в което е прието на предходните класирания ми се вижда малка.

# 529
  • София
Май не е точно така, познавам 2 деца с висок бал, които за съвсем малко не им стигна за 1 желание и понеже са подсигурени с частно училище, отиват на 3 то.

# 530
Както писа, те са подсигурени с частно,  биха ли рискували, ако опцията е само държавно?

# 531
  • София
Ще има и такива, но и местата не са малко. За девойки: 1 - НЕГ, 4 - ФЕГ, 3 - 2-ра АЕГ, 4 - 73-то. Отделно - четирите места в СМГ, места в НПМГ. Свободни места има и в 22-ро, 35-то, 133-то и т.н. За младежи май са повече.

# 532
  • София
Както писа, те са подсигурени с частно,  биха ли рискували, ако опцията е само държавно?
те частното не го губят.

# 533
Именно, имат сигурна алтернатива, затова могат да се пробват на трето.

П.П. Ако дъщеря ми примерно беше приета в частно, което си харесва; и допълнително е участвала в Държавния прием, като цели 91 НЕГ - би се пробвала за Немската на трето. Ако не влезе в НЕГ, и загуби мястото си в Първа АЕГ, ще си е доволна и в частното.

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 11:44 от Free Soul

# 534
Един цитат от миналата година в доказателство на това, че при трето класиране няма закономерности.
Цитат
Моето дете кандидатства на трето класиране за смг, върнахме се обратно в1аег, пак с немски, но вместо химия, български. Още не знам как да и кажа! Ще е много разочарована!
Става дума за бал 437 за ЕГ и 440, 5 за СМГ.  В паралелката, в която е било записано детето е нямало свободни места за трето класиране, затова вероятно са се застраховали с паралелки в същото училище, в които е имало свободни места. В СМГ е имало три свободни места.
В същото време на трето класиране в 1 АЕГ - АЕ,ИЕ,БЕЛ е прието момиче с 410 точки , при минимален бал за второ класиране 431, 5.
Това е информация от форума разбира се. Няма как да проверим доколко е достоверна.

# 535
     Божкее,чета ви и нищо не разбирам!При нас няма незаети места,всеки си е влязъл .Тя и статистката за баловете е красноречива за нивото де.Ама поне си спестяваме второ класиране.
     Четох по-нагоре за френския,който ще е нов език за някои дечица.Завършила съм френска гимназия,покрай щерката се сблъсках и  с немския.Не е страшно,фр.език не  е труден,според мен.Мелодичен,нежен,езикът на любовта и виното/така ни учеше на времето франсето /. 

# 536
  • София
Ще има ли рискови играчи в темата? На кой да стискаме палци? Simple Smile

# 537
  • София
Ще има ли рискови играчи в темата? На кой да стискаме палци? Simple Smile

Аз се пошегувах с щерката за СМГ,  но ме изгледа на кръв Simple Smile

Цитирам, там е за зубъри без личен живот Simple Smile))))) Явно визира мен.... не мога да я убедя, че 5те години в СМГ, бяха супер Simple Smile

# 538
  • София
Здравейте,
А какво се случва с местата на децата, които участват на 3-то класиране? Те няма как да се отразят в системата като свободни още на 3-тото. За четвърто ли остават?
Например дете от ФЕГ решава да се пробва за 1АЕГ и го приемат. Неговото място във ФЕГ обявява ли се на 4-то класиране?
(Предварително се извинявам, ако е казано и не съм го видяла)

# 539
  • София
Остават за т.нар. четвърто /директорско/ класиране, но то вече се извършва по училища. Не се обявяват общо, както на трето класиране.

Общи условия

Активация на акаунт