СЕДМИ клас – 13 – Ваканция е!!! И малко трети тур!

• 67 048
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
Къде далеч? Извън Аутобана? Joy

# 511
  • В светлината на слънцето
И аз не мога да се оплача от децата. Те са на село с баба си. Трябваше да сменяме покрив в началото на август, но строителите ни изненадаха. А баба им е почти на 80 години. И се наложи те да й помагат много. Грижат се и за двама възрастни съседи там. Бе чудни са! Ако можеше така да е и в учебно време...

Ох, хвърлихте ме в размисли с това трето. В нейния клас има 1 свободно място. Но какъв е шансът да успее във френската (4 свободни места), която й беше първо желание, без да загуби мястото си в класа? Май нищожен. А и тя много си хареса бъдещите съученици - намериха се във фб почти 2/3 от класа и много си допаднаха на първо чатене. Та май няма смисъл. Нали и това е важно - да е щастливо детето. Чисто практично, аз съм по-доволна от варианта с немски, защото го е учила 3 години и има все пак някаква основа. А за френския просто си няма идея за какво сложно нещо иде реч.

# 512
  • София
И аз се замислих, ама ние бихме го играли за същото училище, но друга паралелка. Даже инициирах разговор по темата, но пък той взел, че размислил и стигнал до заключението, че е по-добре така. Предупредих го все пак, че има само още един шанс на четвъртото, евентуално. Joy

# 513
Слънчева, как така на още един шанс на четвъртото? Дори да не участва в трето, може да се отпише и запише на четвърто!
За четвърто не съм се интересувала в детайли, чета само, че решава директорът. Но ако има няколко кандидатури, пак ли по бал се разглеждат или е друга схема?

# 514
Добро утро, онлайн системата вече действа - има въвеждане на желания за трети етап. Нас не ни пуска, явно защото сме записани.

# 515
Мдам.
Възникна грешка. Моля, опитайте по-късно.

# 516
  • София
Лулу, вчера като гледах обявните места - за вас се сетих и си казах, че ще имаш драма...Но пък 4 места са си 4 места, отдено и в 35СУ има места и в НЕ и във ФЕ, във вашия клас едното и те си стават бройка...
Доколкото разбрах, историята познава рискували на трето за единственото свободно място в СМГ и успели, но се иска мнооого смелост. Каквото и да решите - успех Flowers Four Leaf Clover

Мдам.
какво е това тъпо съобщение - ако опитам по-късно ще стане ли Close Толкова ли не можаха да генерират "вероятно сте записан и не можете да участвате в трети епат..."

# 517
  • Sofia
Мдам.
Колко пък е трудно да напишат коректно съобщение: "Вашето дете е записано в училище и не можете да участвате в трето класиране."
Колко обаждания ще си спестят така от неразбрали родители, че трябва първо да е отписано.

# 518
Нали знаеш, че когато един рискувал е спечели единственото място, друг рискувал, не го е спечелил...
И аз познавам, девойка спечелила единствено място, но с бал близък до максималния за паралелката...
Покрай такива апетитни места има късметлии, но и много рев... трябва да има и резерв Hands V

# 519
https://targovishtebg.com/търговище/общество-и-право/21288-закриват-езиковата-гимназия-в-търговище

# 520
Може ли малко помощ, трябва ли задължително да отпиша детето си от Пазарджик, където го приеха, за да мога да участваме на трето класиране в София. За второто класиране нямаше проблем въпреки че беше записано вече, но сега ми дава грешка

# 521
  • София
https://targovishtebg.com/търговище/общество-и-право/21288-закриват-езиковата-гимназия-в-търговище
Не ми даде сърце да натисна бутона "Полезно". Не е полезно, тъжно е. Големият мотив за решението е миграцията, а самото решение - предпоставка за още "мигранти".

# 522
Това с третото класиране ми изглежда като шанс основно за деца с бал около средния.
Деца с висок бал са влезли в училища по първите 4-5 желания, и за тези училища има по 1-2 свободни бройки, и то по квоти. Тоест, едва ли са склонни да рискуват място в училище с висок бал, дори да не е било на първо желание, защото ако не се преборят за заветното 1 място в най-желаното, като нищо могат да се озоват класирани в училища с по-нисък от техния бал.

От друга страна, дете с бал примерно около 300, вижда че има много свободни бройки в неговото училище, и в училища с подобен бал паралелки. Защо да не пробва на трето класиране, ако супер много желае дадено училище, примерно НЕГ?

Щерката примерно  не иска да рискува мястото в Първа АЕГ с немски и химия, харесва си паралелката. Пък и няма свободни места на трето класиране в този профил. Така че - където се е преборила до второ, там ще си стоим. Simple Smile

# 523
Roditel74, явно няма да стане. Не и онлайн.
Обадете се в училището в София, което отговаря за деца от други области.

Хммм, вижте РУО Кюстендил какво все пак са публикували за участие в трето класиране:

http://rio-kyustendil.com/dpp/dpp-2018-2019/363-priem-za-uchebna … na-kandidatstvane

Цитат
От 20 до 24 юли 2018 г. се подават заявления за участие в трети етап на класиране за прием в VIII клас. Свободните места за трети етап на класиране са обявени на сайта на РУО - Кюстендил и в училищата-гнезда, определени за подаване на заявления за трети етап на класиране.

Местата за подаване на документите за свободните места в област Кюстендил са ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил (ул. „Гладстон” № 2) и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница (ул. „Орлинска” № 13).
Учениците класирани и записали се на първи/втори етап на класиране и след това изтеглили документите си след обявяване на свободните места на 19.07.2018 г. могат да подадат заявление за трети етап на класиране само на хартиен носител в училищата-гнезда (не могат да подадат заявление онлайн).

За участие в III-ти етап на класиране учениците подават документи както за I-ви етап на класиране. В заявлението до началника на РУО могат да променят и пренаредят желанията си за обявените свободни места, но не запазват мястото си от по-преден етап на класиране.

В III-ти етап на класирането може да участва и ученик, който не е участвал в първия и във втория етап на класирането.

# 524
  • София
Мдам.
Колко пък е трудно да напишат коректно съобщение: "Вашето дете е записано в училище и не можете да участвате в трето класиране."
Колко обаждания ще си спестят така от неразбрали родители, че трябва първо да е отписано.
szervusz, май те прочетоха и послушаха. Grinning Сега, след съобщението за грешка, излиза и това:
"Уважаеми ученици,
тези от Вас, които сте записани на 1 и 2 класиране, но желаете да участвате за свободните места за 3 етап на класиране следва да изтеглите оригинала на свидетелството за основно образование, от училището в което сте се записали.
Подаването на заявление за 3 етап на класиране се извършва в училищата-гнезда при представяне на оригинала на свидетелството за основно образование.
Учениците, които не са приети на 1 и 2 класиране могат да подадат заявление за свободните места за 3 етап на класиране и on-line."

Общи условия

Активация на акаунт