Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 27

• 66 273
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Съвсем очаквано е за мен. Заедно с Токуда и Сити клиник холдингът купи и няколко болници в Македония. Това са сериозни инвестиции, в страни които не са особено богати в сравнение с Турция. Инвестирали са и са теглилки чертата, че няма да спечелят кой знае колко. По-добре да се оттеглят и да насочат инвестициите си към новата турска болница. Нищо странно ням в това, просто бизнес логика.
При предишната продажба дойдоха много сериозни лекари. Предишния екип вече лежеше на старата си слава и качеството на работа беше спаднало. Писала съм подробности за ражданията ми през 2013  и 2018 и впечатленията си.
Лекарите в повечето случай не се интересуват кой е собственик на болницата ра. За тях е важно да имат добра апаратура и среда за работа, за да лекуват пациентите си.

# 526
Аз не мога да разбера теб какво те интересува как Аджибадем са си управлявали инвестициите? Няма за какво да ти се обосновавам. Написано е в статията - дружеството, а не болницата. Все пак стъпвайки в България придобиват не само Токуда.
Четене с разбиране.

# 527
Цвете, твърде много се вживяваш. Ако не плащаха на лекарите отдавна да са напуснали и Колева, и Илиев, и Богданова , например.
Това, че няколко лекаря напуснаха, за съжаление, не означава, че и останалите ще си тръгнат, или чу не им е плащано.

Не мисля че се вживявам, просто ме хваща яд на това, че от толкова години явно болницата не е работила структурирано и лимитирано, както трябва да го правят по правилник по-големите болници. И други болници правят ремонти и подобрения, ама не фалират в крайна сметка. Счетоводители ли не им стигнаха? Относно тези лекари ще видим и те до кога ще останат. Може би ще им се наложи да работят под пълна пара, за да спасят поне малко имиджа и.

Брех ще му се невиди, голям познавач на инвестициите в здравния сектор ще се окажеш. Че чак и яд те е хванал. Недей така, щади си нервите...

Първо, болница Токуда не е фалирала. Второ, съмнява ме да има правилник, по който се движат инвестициите на големите болници.

# 528
Цвете, твърде много се вживяваш. Ако не плащаха на лекарите отдавна да са напуснали и Колева, и Илиев, и Богданова , например.
Това, че няколко лекаря напуснаха, за съжаление, не означава, че и останалите ще си тръгнат, или чу не им е плащано.

Не мисля че се вживявам, просто ме хваща яд на това, че от толкова години явно болницата не е работила структурирано и лимитирано, както трябва да го правят по правилник по-големите болници. И други болници правят ремонти и подобрения, ама не фалират в крайна сметка. Счетоводители ли не им стигнаха? Относно тези лекари ще видим и те до кога ще останат. Може би ще им се наложи да работят под пълна пара, за да спасят поне малко имиджа и.

Брех ще му се невиди, голям познавач на инвестициите в здравния сектор ще се окажеш. Че чак и яд те е хванал. Недей така, щади си нервите...

Първо, болница Токуда не е фалирала. Второ, съмнява ме да има правилник, по който се движат инвестициите на големите болници.

Не е фалирала, но е работила на загуби. Голямата болница... Всеки нормален човек е чувал как  трябва да работи една болница. Не че съм познавач на инвестициите и, но имам елементарни икономически познания. И ако големи организации като болничните заведения не се движат по някакъв правилник, то тогава Токуда може да се похвали с ''много добро управление''.

# 529
Ти нали си следиш бременността, където трябва - Св. Лазар, каква изненада....та не я мисли Токуда, все някак ще изплува от тинята.

Аман от тролове в тази тема, аман!

# 530
  • София
Сектор здравеопазване е прекалено сложен, за да го обсъждаме и анализираме тук! Болницата беше продадено доста скъпо преди две години. В статията пише, че са направени подобрения, и приходите са двойни. Да не говорим, че който се сблъска с онкологично заболяване тича в техния онкологично център.

Дайте да затворим темата! Ние все пак сме пациенти, а не финансови експерти!

# 531
Токуда си е много добре в сравнение с други болници, вкл частни, не се тревожи Simple Smile А и няма да се преглеждаш при Управителя на болницата, а при лекар
В сферата има особености, вкл. с персонала Simple Smile , а АГ специалистите са съвсем отделна тема дори в сферата на здравеопазването Simple Smile
Предполагам се тревожиш за раждането, вярвам, че всичко ще е наред.
Мен лично единствено ме притеснява как ще се движат цените и работата с фондове, защото едв али ще става по-евтино. А си харесвам болницата и за съжаление някои специалисти и отделения посещаваме доста доста често
О, сега виждам че дори не си пациент на болницата. Да не си при д-р Димитров? Той е страхотен специалист, жалко че се премести в Св Лазар. Аз лично бих си родила в голяма АГ болница, с добра неонатология, но това съм аз...то както казах, АГ специалистите са отделна тема в темата...обикалят като цветарки...

# 532
Токуда си е много добре в сравнение с други болници, вкл частни, не се тревожи Simple Smile А и няма да се преглеждаш при Управителя на болницата, а при лекар
В сферата има особености, вкл. с персонала Simple Smile , а АГ специалистите са съвсем отделна тема дори в сферата на здравеопазването Simple Smile
Предполагам се тревожиш за раждането, вярвам, че всичко ще е наред.
Мен лично единствено ме притеснява как ще се движат цените и работата с фондове, защото едв али ще става по-евтино. А си харесвам болницата и за съжаление някои специалисти и отделения посещаваме доста доста често
О, сега виждам че дори не си пациент на болницата. Да не си при д-р Димитров? Той е страхотен специалист, жалко че се премести в Св Лазар. Аз лично бих си родила в голяма АГ болница, с добра неонатология, но това съм аз...то както казах, АГ специалистите са отделна тема в темата...обикалят като цветарки...

Само чаках да ме наскочите и не ми говорете за тролове, защото от самолет се вижда колко експертно се изразявате в тяхна подкрепа. Да, при доктор Димитров си следя бремеността. Ако беше останал в Токуда -сигурно там щях да идвам, най-вече заради самия него. Дръзнах да изразя мнение за тази болница, защото напоследък мненията на хората за нея не са никак добри. Да не говорим за спешния център, където на моя приятелка със здравно осигурено дете и взеха сумати и пари.

# 533
Че моето мнение за болницата отдавна не е много добро. Има си лекари и лекари, както навсякъде. И достатъчно пъти съм я посещавала, че да имам собствено, непоклатимо мнение. Но изказванията ти, освен, че са некомпетенти са и смешни.

Токуда е ЧАСТНА болница и спешният й център винаги е бил платен. Сигурно и на Св. Лазар, ако има такъв е платен. Съвсем нормално - пазарна икономика. На който не му се плаща - държавни спешни центрове има бол!

# 534
Че моето мнение за болницата отдавна не е много добро. Има си лекари и лекари, както навсякъде. И достатъчно пъти съм я посещавала, че да имам собствено, непоклатимо мнение. Но изказванията ти, освен, че са некомпетенти са и смешни.

Токуда е ЧАСТНА болница и спешният й център винаги е бил платен. Сигурно и на Св. Лазар, ако има такъв е платен. Съвсем нормално - пазарна икономика. На който не му се плаща - държавни спешни центрове има бол!

Частна болница ли е Токуда? Мажеш ли да ми обясниш тогава защо работи едновременно и със здравната каса? Сиреч за някои прегледи здравната каса им плаща, а други си ги покрива пациента?

# 535
Доста частни болници работят със Здравната каса, но това изобщо не е задължително. Това е техен избор, тяхно право е да не работят изобщо с направления. За пациентите е добре, че Токуда работи с направления, но за спешна помощ, ти няма как да дадеш такова, нали така? Та оттук насетне е смешно да имаш претенции, че когато отиваш в частна болница и посещаваш Спешен център ти искат пари. В магазина без пари ли ти дават хляб, когато си на зор?

# 536
Доста частни болници работят със Здравната каса, но това изобщо не е задължително. Това е техен избор, тяхно право е да не работят изобщо с направления. За пациентите е добре, че Токуда работи с направления, но за спешна помощ, ти няма как да дадеш такова, нали така? Та оттук насетне е смешно да имаш претенции, че когато отиваш в частна болница и посещаваш Спешен център ти искат пари. В магазина без пари ли ти дават хляб, когато си на зор?

Много ще се радвам да изброиш тези частни болници, които работят и със здравната каса. Да не е задължително да работят с нея, но не знам до колко са ефективни в дейността си болници, които прилагат едновременно и двата подхода. И естествено, ако си плащаш получаваш първия час за преглед, но ако си с направление те вкарват в графика след две седмици. Да не говорим и за изказвания от типа на  ''Еди кой си доктор не работи с направление.''

# 537
Болница Надежда работи със здравната каса. Цените на операциите например са различни с и без направление. Това, че спешния кабинет в частна болница за здравноосигурени трябва да е безплатен е смехотворно, даже не ми се коментира. Съжалявам, но наистина икономическите ти познания са елементарни, както ти самата си ги определила. Финансов анализ на дружество с такива мащаби се прави от финансови експерти в продължение на месеци въз основа на заверени отчети и баланси, а не от вестникарска статия. Печалба и загуба винаги се разглеждат в контекста на целия баланс, а не като самостоятелни показатели. Не съм защитник на болницата и мен ме дразнят някои неща, но писането на глупости тук просто ми идва прекалено.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 12:05 от Natali5126

# 538
Аз не съм тук за да споря, аз за да съм полезна, ако мога на хората, които посещават болница Токуда и ако имам питания, да намеря отговорите. След като искаш да получиш информация за частните болници, работата им с направления и доколко това помага или ощетява пациентите - пусни си тема.

# 539
  • София

Много ще се радвам да изброиш тези частни болници, които работят и със здравната каса. Да не е задължително да работят с нея, но не знам до колко са ефективни в дейността си болници, които прилагат едновременно и двата подхода. И естествено, ако си плащаш получаваш първия час за преглед, но ако си с направление те вкарват в графика след две седмици. Да не говорим и за изказвания от типа на  ''Еди кой си доктор не работи с направление.''

Следих си бременността по ЗК в Софиямед, разлика в качеството на работата им не видях. Останах много доволна! Ето, че успешно съчетават прегледи по ЗК, по фонд и платени.
Дотук станаха две частни болници!
Изборът дали да работи със ЗК е на съответния лекар. Ако сте много добър и търсен специалист защо ще искате да се занимавате с бумащината покрай ЗК?

Общи условия

Активация на акаунт