Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 27

• 66 233
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Гледам, че спорите за тая болница, но реално не си струва. Да кажа и аз как протече моето раждане Simple Smile
Приеха ме с изтекли води и 17 часа раждах нормално и се гърчех лекарката ми направи всичко възможно, за да родя нормално ама уви не стана Simple Smile Това от което съм недоволна аз не беше анестезиолог или АГ-то ми. Когато ме качиха на 5-тия етаж след "уж" раздвижването ми, което беше стани от леглото после в количката и хайде сега да легнеш в стаята на леглото на 5-тия етаж, ми донесоха бебето. Беше ми втори ден след секциото, но аз бях с късно секцио привечер и реално не е бил втори просто за мен беше на другия ден. Както и да е донесаха ми бебето, а аз даже не можех да ставам. За съжеление никои не те пита можеш ли или не и ми го оставиха. казаха ми слагай го на гърда и ако не стане ето ти тази добавка. Аз за първи път хващам новородено, нито знам как да го поставя на гърда нито знам пък как да го нахраня. Както и да е и с това се опитах да се справя въпреки болките и това, че не можех да стана камоли да стана с нея на ръце. На 3-тия ден гърдите ми се напълниха с кърма и така болеше, че молех някой да дойде да ми покаже как да се цедя или кърмя поне. Те все казваха "Да да ще дойда ама сега смяната ми свършва"....... В край на сметка на нощна смяна дойде една жена и ми показа как да се цедя и беше адски болезнено, защото аз вече и бях доста препълнена, взех си и попма и ми показа как  да го правя и с нея. На отговора от мен, че много боли тя ми се усмихна и каза " Така е кърменето боли! Ако трябва и цяла нощ ще стойш и ще се цедиш...". Тръгнах си с отвратителни впечетления от тази болница и ако ще раждам някога пак няма да е там. Не разбирам на какво основание са им тези пари дето ги искат за раждане и Неонатологията.

# 556
Аз също се следя при др Колева по здравна каса. Не ми се е случвало досега преглед без лекар. Тя ли те е гледала на 4Д миналата седмица? Да не е това причината. Но защо изобщо са те викали на преглед днес, за едно кръвно малко странно. На мен пък никога не са ми мерили обиколката на корема.
Не, не бях при нея миналата седмица на 4Д. Бях в Марковск при д-р Павлова.
Странно защото преди 6 г. се слядях в Токуда при Живкова отново по здравна каса и всеки месец от женската консултация тя беше в кабинета, въпреки че тогава съм ползвала само двата безплатни ехограха. Всеки път беше там, не е ли нормално да се покаже да ме попита как съм. Каква е тази женска консултация без гинеколога?

# 557
По здравна каса, при безпроблемна бременност има 2 ехографски прегледа. Всеки месец се прави точно това - кг, кръвно, обиколка на корема. Кръвни изследвания по 1 път на тримесечие.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … VjVf8txefxBgJ4zmo
Хубаво че се мери кръвно, обиколка и кг, когато няма ултразвук, но не трябва ли гинеколога да присъства или поне за минута да се покаже, да ме пита как съм. Все пак съм решила да раждам там.

# 558
Гледам, че спорите за тая болница, но реално не си струва. Да кажа и аз как протече моето раждане Simple Smile
Приеха ме с изтекли води и 17 часа раждах нормално и се гърчех лекарката ми направи всичко възможно, за да родя нормално ама уви не стана Simple Smile Това от което съм недоволна аз не беше анестезиолог или АГ-то ми. Когато ме качиха на 5-тия етаж след "уж" раздвижването ми, което беше стани от леглото после в количката и хайде сега да легнеш в стаята на леглото на 5-тия етаж, ми донесоха бебето. Беше ми втори ден след секциото, но аз бях с късно секцио привечер и реално не е бил втори просто за мен беше на другия ден. Както и да е донесаха ми бебето, а аз даже не можех да ставам. За съжеление никои не те пита можеш ли или не и ми го оставиха. казаха ми слагай го на гърда и ако не стане ето ти тази добавка. Аз за първи път хващам новородено, нито знам как да го поставя на гърда нито знам пък как да го нахраня. Както и да е и с това се опитах да се справя въпреки болките и това, че не можех да стана камоли да стана с нея на ръце. На 3-тия ден гърдите ми се напълниха с кърма и така болеше, че молех някой да дойде да ми покаже как да се цедя или кърмя поне. Те все казваха "Да да ще дойда ама сега смяната ми свършва"....... В край на сметка на нощна смяна дойде една жена и ми показа как да се цедя и беше адски болезнено, защото аз вече и бях доста препълнена, взех си и попма и ми показа как  да го правя и с нея. На отговора от мен, че много боли тя ми се усмихна и каза " Така е кърменето боли! Ако трябва и цяла нощ ще стойш и ще се цедиш...". Тръгнах си с отвратителни впечетления от тази болница и ако ще раждам някога пак няма да е там. Не разбирам на какво основание са им тези пари дето ги искат за раждане и Неонатологията.
Честито бебче! Звучи ми ужасно това случило се, а аз се надявах, че там ще има кой да ми помага с кърменето и то при положение, че мислих да раждам секцио. Като гледам май най-добре да се насоча за нормално раждане.

# 559
Напълно съм съгласна,моето секцио беше преди десет дни,планово,всичко мина много добре до момента в който ме качиха на петия етаж,обслужващия персонал е отвратителен,същите като в държавните болници,подмятат и дърпат бебетата като парцалени кукли,за кърменето да неговорим,една така ми стисна зърното ,че ми потекоха сълзи и ред други силно негативни неща!Токуда има много добри лекари ,но след тях персонала им за нищо нестава и имат нужда от психотест!!!

# 560
Ами тогава на всички които им предстои раждане там - пригответе някой допълнителен лев и за сестрите...грозно звучи, но е факт, че няма значение къде и какво, ако искаш в БГ да ти се свърши работа, трябва да си платиш допълнително. Аз лично съм се насочила за там защото си харесвам лекарката и държа да съм при нея, както и заради лекарите от неонатологията...така че и това инфо за персонала е от полза...чувала съм и за Надежда гадни мнения, а за държавните болници да не говорим какво е..Отидох в Шейново на отворени врати и някъде се изгубих по етажите и не намирах изхода..15 Мин питам и никой не ми отговаря къде е изхода, груби, груби... така че...примирявате се и си плащате за грижа, ако искате да сте сигурни че вс ще е наред, ако не...рискувате и се молите вс да е ок.

# 561
Приеха ме с изтекли води и 17 часа раждах нормално и се гърчех лекарката ми направи всичко възможно, за да родя нормално ама уви не стана

Коя беше докторката, която те изчака, на мен това ми е важно, да не ме пришпорят:)

# 562
На мен пък ми показаха как да го слагам на гърда, как да му развалям вакуума, как да го събуждам. Бебето ми повръщаше кръв и трябваше да се изцеда и да занеса в неонатологията  - не можех сама и една акушерка ми помогна.

Първо дете ми е.

8 часа след секциото акушерката от вечерната смяна ми помогна да стана.

Рехабилитатор ме раздвижи на следващата сутрин, но честно казано правилният начин за ставане, който ми показа, за мен не бше удобен, а беше болезнен и си намерих удобен за мен.

# 563
  • София
Никога няма да забравя как една лекарка ми каза, че кърменето е най-трудната част от раждането. Права беше! С първото дете ми показаха как трябва да засуче, с второто им казах, че знам как да се справя. Едно от момичетата в стаята имаше проблеми с кърменето и много й помагаха, даже я нахокака, че бързо се отказва. А колкото до болката и с първорвото и с второто я имаше, няма как. Реално кърменето е трудно в началото и единствено майка и бебе могат да си помогнат взаимно.

# 564
  • София
Приеха ме с изтекли води и 17 часа раждах нормално и се гърчех лекарката ми направи всичко възможно, за да родя нормално ама уви не стана

Коя беше докторката, която те изчака, на мен това ми е важно, да не ме пришпорят:)
Д-р Апостолова за което съм и благодарна, но просто така се стекоха обстоятелствата Simple Smile

# 565
  • София
За толкова пари да си ги поделят мен сестрите не ме бъркат. Те са АГ и Непнатологоя за нея отделно си плати+Новото 20 престоя Wink Така, че повече пари няма да отделям звучи ми вече неандерталско и на база на какво на нищо!

# 566
  • София
АГ отделението определено вече си струва.  С първото ми раждане не бях останала доволна, но сега си давам сметка, че половината ми лошото ми впечатление е на база моята неопитност като майка.  Но имаше неща, за които можеха повече да се постарая. Неонатологията е една от най-добрите в България. На тях им бях и продължавам да съм много благодарна.
Парите определено си струват, раждането е с включена упойка, лошото е че майки, които не я искат плащат реално повече. За тях идва по-скъпо. Пакетът за Неонатолигията е голямо облекчение и спестява въпросителни дали всичко е наред с бебето, както и бъдещо разказване с бебето. Но практиката отново да искат пари за прием в отделението не ми харесва и не я одобрявам. Връща болницата в едни по-стари времена.

# 567
Сестрите не ги бива в Токуда, всичко друго е на ниво. Еле пък сравнено с другите болници. Вчера бях в Майчин дом на профилактика от работата, ударих му една благодарност, че не съм раждала там.

# 568
  • София
Сестрите не ги бива в Токуда, всичко друго е на ниво. Еле пък сравнено с другите болници. Вчера бях в Майчин дом на профилактика от работата, ударих му една благодарност, че не съм раждала там.

Ооо да, проблемът със сестрите ще става все по-голям не само в Токуда, а и във всички болници.
Много им намалиха заплатите, направо са смешни. Докато бях там две сестри бяха всеки ден по 12 часа. Не пожелах да съм на тяхно място. Имам една любима, но вече е само в интензивен сектор.

# 569
  • София

Ооо да, проблемът със сестрите ще става все по-голям не само в Токуда, а и във всички болници.
Много им намалиха заплатите, направо са смешни. Докато бях там две сестри бяха всеки ден по 12 часа. Не пожелах да съм на тяхно място. Имам една любима, но вече е само в интензивен сектор.
Ама който не иска да се маха, защо го работят това като просто ще си стоят и няма да я вършат никаква...Еми като не им е кеф да си работят по професията отиват и търсят по-скъпо заплатена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт