Паническо разстройство - 33

• 80 160
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Магнезият го взимайте оксид, най-добре се усвоява. Но не взимайте от тези разтворимите от супермаркетите. От аптека или фитнес магазин.
Аз отдавна се отървах от хипохондрията, сега когато ме налегнат тежки мисли, даже до побъркване си хващам шапката и отивам да се мотам някъде, или правя някоя тренировка. Колкото и да ми е зле. Отпуска те, разсейва ти лошите мисли!
Ох, човек може да си полудее. Днес ми изтръпнаха ръцете и краката. Този страх е много гаден, опитвам се с всички сили да се справя без АД и ксанакс. Само магне б6 и невробекс пия. Не помагат особено.Опитвам да се разсейвам, но..... Кардиолога ми каза, че съм здрава и имам някаква невроза, а аз си мисля за болести ужасни. Замайва ми се главата нещо като сяетовъртеж и си ме е страх и това си е.

# 406
Момичета (Aglu и Asya), защо не вземете да пуснете едно изследване за витамин Д и Б12, ако имате възможност - по 20 лева на витамин мисля беше. Аз определено имам подобрение след като ми откриха ниско Б12 и дефицит на Д и започнах прием + пия разтворим магнезий. А със съня как сте?
Аз спя, нямам проблем. Страха обаче си е налице, страх ме е да не припадна от световъртежа. Не знам дали ще се оправя без лекарства или.ще се наложи. Страх ме е от тях, че имат последици или нещо от сорта. Да не влошат нещата....

# 407
Аз страдам от ПА от 12 годишна и дълги години не можех да потърся помощ поради отказ на родителите ми.Когато станах на 18 отидох на психиатър и вече няколко години пия Ривотрил,Ксанакс и Ципралекс .Чувствам се значително по-добре,през годините повръщах и треперех по няколко пъти седмично,сега става само ако се притесня . Проблемът е само,че не мога да се откача.Пробвах няколко пъти  и паник атаките станаха още по-силни и реших,че ще си живея така. С лекарства,но поне няма да треперя по улиците и да повръщам пред хората. Приех ,че ще бъда на лекарства цял живот. Не знам дали е правилно или не,но е така за сега.Семейството ми въобще не ми помага да се справя с проблема ,постоянно за нещо ми се карат,постоянно в нещо ме обвиняват,разтройват ме.

# 408
  • София
Здравейте, не знам дали съм за тук, но ще ви споделя проблема си....В момента съм в ужасен стрес, който не зависи от мен. От напрежението ми стана нещо и не мога да се позная. Изпитвам страх от инфаркт или инсулт, страх ме е от болести някакви, изпотяват ми се ръцете и ми изтръпват понякога, тези мисли са ужасно натрапчиви и не мога да се справя. Не мога да живея пълноценно така...Ходих на неврлог - изписа ми обичайния ксанакс...Правих кръвни изследвания - наред са и няма никакви отклонения. Тези страхове и мисли са всеки ден..Паник атака ли е това или нещо друго според вас ?  
Aglu, както казваш това е стрес. Всичко, което изпитваш са симптомите на стреса. Тябва да го редуцираш - спорт, медитация...Страхът от болести и натрапливите мисли са също следствие от стреса. Напиши в гугъл редуциране на стрес, ще ти излезе много информация. Направи си собствена програма и започни да я следваш като задължително включиш спорт. Ако отскоро си така до няколко месеца ще отшуми.

# 409
Здравейте, не знам дали съм за тук, но ще ви споделя проблема си....В момента съм в ужасен стрес, който не зависи от мен. От напрежението ми стана нещо и не мога да се позная. Изпитвам страх от инфаркт или инсулт, страх ме е от болести някакви, изпотяват ми се ръцете и ми изтръпват понякога, тези мисли са ужасно натрапчиви и не мога да се справя. Не мога да живея пълноценно така...Ходих на неврлог - изписа ми обичайния ксанакс...Правих кръвни изследвания - наред са и няма никакви отклонения. Тези страхове и мисли са всеки ден..Паник атака ли е това или нещо друго според вас ?  
Aglu, както казваш това е стрес. Всичко, което изпитваш са симптомите на стреса. Тябва да го редуцираш - спорт, медитация...Страхът от болести и натрапливите мисли са също следствие от стреса. Напиши в гугъл редуциране на стрес, ще ти излезе много информация. Направи си собствена програма и започни да я следваш като задължително включиш спорт. Ако отскоро си така до няколко месеца ще отшуми.
От няколко месеца съм така. Благодаря, ще пробвам и дано отшуми. Знам, че не е лесно и си е борба със себе си - най-трудната.

# 410
Aglu, знам, че няма да разбереш съвета ми. До 32 години изпитвах непрекъснат страх от болести, още от тинейджърка. То не бяха инфаркт, инсулт, спин, рак. Симптоми съм си откривала, абе на лекари съм ходила и съм заявявала, че имам рак. Това е загубено,  излишно самовглъбяване в черни дупки. И какво - оказа се, че в най-хубавите ми години, вместо да се веселя, е и веселила съм се де, съм си отрязвала хубавите моменти.
Хипохондрията и ОКР се задълбочават, лекувай се. Не знам какво ти е семейното положение, абе каквото и да е, вземи си хвани едно гадже и се тормози за него.

Скрит текст:
Понякога се замислям, с тези проблеми да не взема да получа някой инсулт, като майка ми. Поне да ме тресне на място. Но само така си го помисля. Не, не е да си търся симптоми или да ме обзема паника.

# 411
Здравейте, чета много коментари и всички се отнасят за психиатри ! Хапчетата подтискат симптомите, но не решават проблема изоснови !!
Скрит текст:
Работата с психотерапевт, изправянето фронтално срещу страховете в терапевтична обстановка и отстраняването на въздействието им е трайно решение на този проблем... казвам го от индиректен опит - синът на моя приятелка изневиделица започна да получава ПА ... една седмица след началото им започна да посещава психотерапевт, и след 5 седмици всичко приключи ... вече няма и спомен от тези ПА, момчето ... и започна работа и е много добре .. но знам, че периода за справянето със страховете е индивидуален ... Успех !!!
Да, наясно сме, че хапчетата само подтискат, но има случаи, при които прием на лекарства е наложителен.
Най-малкото да те вдигнат и да започнеш да се бориш с това състояние (всеки сам си преценява как).
Сама казахте, че периодът за справяне е индивидуален - ами ако отнеме година-две-пет... как да ходиш на работа и да водиш едно нормално съществуване?
От друга страна пък повечето лични лекари хич не са запознати с тези състояния. Пускат ти 2-3 изследвания и ти казват "Здрав си, от нерви е - ето ти направление за психиатър", който психиатър директно ти дава рецепта.

Освен това ПР също е индивидуално. Според мен изобщо не бива да има сравняване с останалите. Симптомите ни са сходни, да, но не еднакви, също така атаките при едни са по-леки, а при други са доста тежки и често завършват в спешното.
Относно психотерапията - много хора ходят или са ходили на психотерапевт, просто не се обсъжда тук.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 12:01 от Dara77

# 412
Интересува ме възможно ли е при пр,стрес,окр или там каквото и да е да имаш постоянно ускорен пулс направо ме убива това от два дена или трябва да се замислям за кардиологичен проблем

# 413
Джери, чета те и все ми изниква любимия ми въпрос за това състояние "Как така хем ни е страх да не умрем, хем водим едно жалко подобие на живот покрай това състояние." Simple Smile

# 414
Интересува ме възможно ли е при пр,стрес,окр или там каквото и да е да имаш постоянно ускорен пулс направо ме убива това от два дена или трябва да се замислям за кардиологичен проблем
Да, тревожността и стреса предизвикват сърцебиене. Аз съм така от няколко месеца, едни дни нямам помен от него, друг ден е толкова зле положението, че чак ме е страх да се надигна от леглото и да стана, защото веднага почва да ми бие лудо в гърдите. Някой усещат и нещо като прескачане, наред със сърцебиенето, и при мен го е имало, но не толкова често. Мисля че точно това ми отключи паник атаките, тревожността и хипохондрията. А самото сърцебиене си го получих в период на доста голям стрес. Отиди все пак на кардиолог за твое успокоение.

# 415
Ох незнам какво да мисля и правя вече:( но е много неприятно от сутрин до през нощите да ти бие това сърце като лудо

# 416
  • София
Аз съм със сърцебиене. Ходих на кардиолог, холтер слагахме и се улавят епизодите със сърцебиене, но иначе сърцето е здраво. Изписа ми Конкор. А ПА все още упорствам и се опитвам да боря без медикаменти. Докога ще устискам не знам.

# 417
А как разбраха,че сърцето е здраво.Питам,защото миналото лято ходих поради същата причина.ускорен пулс на кардиолог и ми сложи холтер и на мен ми уловиха епизодите на тахикардия,но не каза нищо от сърцето ли е от какво може да е изписа ми само бизолен,но и аз не ги пих,защото каза че ще ми падало кръвното от тях а то ми било ниско и аз се притесних и не посмях.Днес обаче от събуждането със сърцебиене и отидох при личния лекар измери кръвното и каза,че пулса е ускорен и аз имах в мен кардиостад (леля ми ми ги даде,не бях пила до сега)показах му ги и той каза да пия четвъртинка и този път изпих,защото вчера и днес много ми е ускорен пулс и се плаша вече сериозно какво се случва незнам.Дали да не ида пак на кардиолог.Междудругото началото на септември лежах в болница,заради стомаха и при приемането ми направиха кардиограма дали щеше да се види ако има някакъв проблем?Или най-добре да ида на ехограф да видят сърцето?

# 418
Мимозка, мисля, че този ускорен пулс е от нерви и притеснение, че нещо ти има.
Доколкото знам, ако има някакъв проблем със сърцето - вижда се по изследванията и не се появява за седмица-две. Щом си била на кардиограма преди месец - би трябвало да се види, ако има отклонение. Но за твое успокоение поискай направление за кардиолог и нека те погледнат пак. Предполагам все ще ти е там акъла, ако не го провериш. А ако ти е там акъла - и физическите симптоми няма да отшумят.  Simple Smile
Ей тая хипохондрия как мъчи бееее....

# 419
  • във фурната
Здравейте отново! Вече 3 дни пия антидепресанти. Обаче ПА нощем пак си имам и изпаднах в сериозна депресия. Видът на лицето ми се измени,все едно никога няма да се оправя...

Общи условия

Активация на акаунт