Паническо разстройство - 33

• 80 167
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • Перник
Ами смятам, че при всеки е индивидуално това със страничните. Ако са Ви изписани от лекар, му се доверете и почнете Ако не се чувствате ок, винаги има вариант да Ви ги смени с други медикаменти

# 391
  • във фурната
Здравейте! Никога не си бях помисляла,че ще дойда да пиша в тази тема. Но ето ме! От две седмици съм с по 2-3 ПА нощем. Отключих ги от стрес. Високо кръвно 150/100, пулс 130-140 и ужасен патологичен страх.По принцип кръвното ми е ниско. Постоянно чувствам напрежение в главата,все едно ми стягат мозъка.Страх ме е да не е инсулт. И през деня не съм добре,обземат ме депресивни мисли,все едно че не съм аз,а гледам света някак отстрани. Днес съм на психиатър.Дано ми помогне,че това е някакъв ужас. Незнам как някои хора тук карат по 10 и повече години в това състояние. Аз бих предпочела да умра,отколкото да изживявам това всяка вечер. Вече ме е страх да си легна.От две седмици спя само по 2-3 часа на денонощие.Не издържам на този кошмар! Споделете за колко време минава това състояние с помощта на лекарства?

# 392
Бързо попии успокоителни каквито ти предпишат. С правилното мислене и правилните хапчета за 1 до 3 месеца може да се отървеш от най-страшните симптоми.

# 393
  • във фурната
Изписаха ми Деанксит -1 т.сутрин, Есобел 10 мг - 1/2 сутрин и Тритико 150 мг - 1/3 вечер. Някой пил ли е такава комбинация?

# 394
Много странна комбинация, почти три АД, някакво успокоително не даде ли лекарят?

Деанкситът се пие максимум до ранния следобед. Една от съставките му е флуанксол и ако го пиете вечер може цяла нощ хора да играете Simple Smile Не се напълнява от самото лекарство, може да се напълнее, като се успокоиш от него и не "дивееш" толкова. Валидол, валериан и т.н. са свеж планински въздух, смело може да се пие с деанксит.

Аз реших да спирам ривотрила. Хич не е сега моментът, но стига съм се тъпкала с него, доста време мина. Е, по схема де, не от раз, че последиците може да са много лоши. Ама пак ме гони една абстиненция...

# 395
Баница Йоаница няма да стане бързо- аз този път бях много зле три месеца ми трябваха и то с лекарства и хем знам че трябва търпение. Сякаш всеки следващ път става по-зле, но досега не бях стигала до АД. Събирай търпение и сили, живеем с това и то години но е много трудно.
да комбинацията ти е странна аз отскоро пия АД, но лекарят ми каза есобел по 1/2 после по 1 от петия ден, но две-три седмици само спях и сега го пия по 1/2 добре ми е дозата- малко на моя глава но не можех да се оставя да спя по 20 часа още месеци.
Обясни ми че с него се пие ксанакс или друго успокоително в началото и се спира, аз пих клонарекс, но не успявам да го спра сякаш от страх.
Искам да почна да спирам Ад-то но го нямаше лекаря ми и не знам как, а и сега се разболях от вирус и не  е момента.
Мисля че малко по малко мога да го намаля но с колко като пия 1/2 освен да го пия през ден, ако някой знае да каже. Опитах 2 дни да не го пия не ми бе зле, но хванах вируса и пак се стегнах и пак разни кофти мисли.

# 396
Здравейте, не знам дали съм за тук, но ще ви споделя проблема си....В момента съм в ужасен стрес, който не зависи от мен. От напрежението ми стана нещо и не мога да се позная. Изпитвам страх от инфаркт или инсулт, страх ме е от болести някакви, изпотяват ми се ръцете и ми изтръпват понякога, тези мисли са ужасно натрапчиви и не мога да се справя. Не мога да живея пълноценно така...Ходих на неврлог - изписа ми обичайния ксанакс...Правих кръвни изследвания - наред са и няма никакви отклонения. Тези страхове и мисли са всеки ден..Паник атака ли е това или нещо друго според вас ?  
Все едно аз съм го писала това... Този мой страх от болести и главно от инфаркт и инсулт тръгна от преди няколко месеца, когато започнах да усещам сърцебиене и прескачания. И ходих по лекари и в България и в Щатите и ми казваха, че всичко е наред с изследванията, аритмията се получава от стрес и тревожност. Писах и в темата за страха ми от самолета, беше главно заради това неприятно усещане когато излита и каца, всичко ти се преобръща отвътре. Пих си аспиринче, пих и диазепам и всичко беше наред. Прибрах се в България и несъмнено се чувствам по-добре, отколкото бях в Америка. Но като че ли тези дни пак съм ”обладана” от тези натрапчиви мисли. Не мисля, че при мен са стандартни паник атаки, такива бях получавала 2- 3 пъти само. При мен е по-скоро генерализирано тревожно разстройство, макар да не съм посещавала психолог, все още се надявам да го преодолея сама. Имам останал още Диазепам и днес много се колебах дали да не взема просто едно. Последна година съм в университета и искам да наблегна над ученето, хич не ми е до тревожни състояния, паники, ама то не пита. 😕 И аз усещам как на близките ми започва да им омръзва това мое оплакване. Та аз всеки ден говоря за това какъв лекар ще посетя, какъв вид изследване ще си направя. Единствения плюс, който виждам от цялата тази история лично при мен е, че гледам да се храня по-здравословно, отбягвам алкохола, цигари никога не съм пушила. За жалост отказах и кафето (мъка). 😁

# 397
  • във фурната
По-скоро Клонарекса трябва да се намали и спре,отколкото АД. Психиатърът ми каза,че АД се приема 6 месеца,след края на симптомите и след това се спира постепенно.

# 398
Здравейте, не знам дали съм за тук, но ще ви споделя проблема си....В момента съм в ужасен стрес, който не зависи от мен. От напрежението ми стана нещо и не мога да се позная. Изпитвам страх от инфаркт или инсулт, страх ме е от болести някакви, изпотяват ми се ръцете и ми изтръпват понякога, тези мисли са ужасно натрапчиви и не мога да се справя. Не мога да живея пълноценно така...Ходих на неврлог - изписа ми обичайния ксанакс...Правих кръвни изследвания - наред са и няма никакви отклонения. Тези страхове и мисли са всеки ден..Паник атака ли е това или нещо друго според вас ?  
Все едно аз съм го писала това... Този мой страх от болести и главно от инфаркт и инсулт тръгна от преди няколко месеца, когато започнах да усещам сърцебиене и прескачания. И ходих по лекари и в България и в Щатите и ми казваха, че всичко е наред с изследванията, аритмията се получава от стрес и тревожност. Писах и в темата за страха ми от самолета, беше главно заради това неприятно усещане когато излита и каца, всичко ти се преобръща отвътре. Пих си аспиринче, пих и диазепам и всичко беше наред. Прибрах се в България и несъмнено се чувствам по-добре, отколкото бях в Америка. Но като че ли тези дни пак съм ”обладана” от тези натрапчиви мисли. Не мисля, че при мен са стандартни паник атаки, такива бях получавала 2- 3 пъти само. При мен е по-скоро генерализирано тревожно разстройство, макар да не съм посещавала психолог, все още се надявам да го преодолея сама. Имам останал още Диазепам и днес много се колебах дали да не взема просто едно. Последна година съм в университета и искам да наблегна над ученето, хич не ми е до тревожни състояния, паники, ама то не пита. 😕 И аз усещам как на близките ми започва да им омръзва това мое оплакване. Та аз всеки ден говоря за това какъв лекар ще посетя, какъв вид изследване ще си направя. Единствения плюс, който виждам от цялата тази история лично при мен е, че гледам да се храня по-здравословно, отбягвам алкохола, цигари никога не съм пушила. За жалост отказах и кафето (мъка). 😁
И моето не е паник атака, а страх....Страх от инфаркт само малко да ме стегне в гърдите...Малко ме стегне главата - страх от инсулт. Ходих на кардиолог и невролог.Всичко е наред с изследванията...Пия витамини и ще опитам без  лекерства да се справя.

# 399
Момичета (Aglu и Asya), защо не вземете да пуснете едно изследване за витамин Д и Б12, ако имате възможност - по 20 лева на витамин мисля беше. Аз определено имам подобрение след като ми откриха ниско Б12 и дефицит на Д и започнах прием + пия разтворим магнезий. А със съня как сте?

# 400
Джеренци, по-добре спирай ривотрила преди да започнеш работа, че после адът е нечовешки. Като се сетя аз един ксанакс стигнах до болница да го спирам и едва не откачих, а познай този кошмарен ривотрил.

# 401
Али, трябва си. Сега, като съм на него, като почна работа четворна доза ли да пия!
Отказването много прилича на отказването на цигарите. Виене на свят, болки в лявата част на главата, гадене, сърцебиене, неориентираност, чувството, че всеки момент ще припаднеш и т.н. екстри. А, и увеличен апетит, това пък откъде се взе. Ще гледам за два месеца да го спра постепенно, че отдавна го пия, няма да е за две седмици.

# 402
Момичета (Aglu и Asya), защо не вземете да пуснете едно изследване за витамин Д и Б12, ако имате възможност - по 20 лева на витамин мисля беше. Аз определено имам подобрение след като ми откриха ниско Б12 и дефицит на Д и започнах прием + пия разтворим магнезий. А със съня как сте?
И аз започнах да пия магнезий, но някой ми беше казал, че трябва да оставя организма сам да си го усвоява, тоест да не свиквам постоянно на добавки. Правила съм си само стандартни кръвни тестове и урина, мислех да правя и за хормоните. Всичко идва от нервите при мен, не е нужно да чакам някой да ми го каже, аз сама си го осъзнавам. Пулса ми напоследък се нормализира, отвреме навреме се ускорява, но като се знам преди какви дни имах. Сега това изтръпване ми бърка в здравето, както се вика, не ме оставя намира, или пък някакъв дискомфорт в областта на гърдите. Тези симптоми направо ме побъркват, още по-тревожна  и нервна ставам. И да ти казват, че си добре, а ти сам да си причиняваш тези неща... 😶

# 403
Магнезият го взимайте оксид, най-добре се усвоява. Но не взимайте от тези разтворимите от супермаркетите. От аптека или фитнес магазин.
Аз отдавна се отървах от хипохондрията, сега когато ме налегнат тежки мисли, даже до побъркване си хващам шапката и отивам да се мотам някъде, или правя някоя тренировка. Колкото и да ми е зле. Отпуска те, разсейва ти лошите мисли!

# 404
Здравейте, чета много коментари и всички се отнасят за психиатри ! Хапчетата подтискат симптомите, но не решават проблема изоснови !! Работата с психотерапевт, изправянето фронтално срещу страховете в терапевтична обстановка и отстраняването на въздействието им е трайно решение на този проблем... казвам го от индиректен опит - синът на моя приятелка изневиделица започна да получава ПА ... една седмица след началото им започна да посещава психотерапевт, и след 5 седмици всичко приключи ... вече няма и спомен от тези ПА, момчето ... и започна работа и е много добре .. но знам, че периода за справянето със страховете е индивидуален ... Успех !!!

Общи условия

Активация на акаунт