Паническо разстройство - 33

• 79 753
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Алина, не мога да не се ядосвам. Simple Smile
Заяждане в Клюкарник - ОК, но в "Здравословни проблеми". И то точно в тази тема....

# 601
Дара, сеирът се гледа от другата част в темата- не онези с депресиите, които се опитват да си помогнат, а другите - егоистичните, избухливи и търсещи внимание и подиум, уж с панически атаки. Вие си знаете, но отстрани много лесно се разграничават двете групи.
Мен как определи, към коя група съм?
И допълвам - ти само за депресия говориш, а тук повечето хора не са с депресия.
Или щом не си с депресия - автоматично отиваш в групата "търсещи внимание и подиум". Simple Smile

# 602
  • София
Като нарицателно, Дара. Имам предвид и паническите атаки.
Не съм разпоредител, но хората,  с които можеш да проведеш смислен разговор (щото депррсията и ПА не значат ненормалник със замъглена психика), примерно ти (макар твърдението ти, че се заяждам), Венчо вчера, преди една потребител/ка опелкорса и няколко други са ми направили впечатление на адекватни. Има и доста други, разбира се.

Хората, които ако им кажеш нещо дребно, което не им изнася, избухват, за да не им дръпнеш килимчето на изявата и жертвата изпод краката, са личностно разстроени, не с ПА и още по- малко са за тая тема. Всеобща заблуда е, че избухват от чувствителност, моментен яд и т.н. Избухват просто защото им се застрашава образът, който са изградили в група от тъжни и наранени хора.

Оставям ви да си хортувате, но дано поне някой от трезвомислещите се замисли дали не го дърпа надолу тая тема, вместо да му помага.

# 603
Аз лично ти се ядосах на коментара за окото. Всички тук сме във филма и нямаш представа един такъв коментар как би повлиял на човек с ПР.
Има хора, които се опитват да си помогнат и да се преборят с ПР (аз в момента съм на този етап).
Има хора, които още са на етап ходене по лекари, тъй като не са убедени, че от ПР може да имаш толкова много симптоми.
Има и хора, които тепърва осъзнават какво точно им се случва.

Първата година (някъде между етап осъзнаване и лекари) говорех предимно с мама. Почти всеки нейн коментар ме докарваше до рев, избухвах, карах се. Сама не можех да се позная.
Та нека проявим разбиране и да внимаваме какво говорим, особено що се отнася до болести. При всеки ще дойде момента, в който ще се примири с ПР и ще започне да търси начини за справяне.

# 604
Здравейте,
Някой от вас да е пил Велаксин? На мен ми го изписаха сега пък него и от 2 3 дни го пия, но имам чувството че ми засилва тревожността и пия клонарекс постоянно

# 605
Значи, според някой, ние с ПР не трябва да работим, ми да ни дадат инвалидна пенсия. А не, за такива като нас направо смърт чрез обесване.

Много кофти ми стана на гробищата днес. Два ривотрила по 1, половинки, съм изпила....

# 606
Джери, ти как си на новата работа? Успяваш ли да се справиш без ривотрил и АД.

# 607
Али, успокоих се. Намалявам ривотрила, че е опасно да се спира от раз.
Ти как си? Утре или другия понеделник си на работа. Само да не ти пука!

# 608
Утре съм на работа. Ми пука ми, явно, защото тревожността ми е на макс. Снощи не съм мигнала и за миг и направо се треса от нерви. Сега, докато бях вкъщи, не съм пила клонарекс, но от понеделник, пак по 1/4 . Взех си лорапам, че е по-слабичък, но не знам дали ще ми действа след клонарекса. Още не съм го пробвала.

# 609
Аз не ходя на гробища на задушница, ходя когато на мен ми се иска, толкова народ се събира и ми е неприятно. Малко като с църквата е, ходя но по празници не ми е приятно. Все едно само тогава имаш нужда.Relaxed
Бяхме с децата на разходка, посетихме Еменската еко-пътека няма да ви кажа какво предизвикателство ми беше, мен ме  е страх от високо, но нямах време да се страхувам, а каньонът изглежда ужасно огромен и висок от горе. Но успях да го мина, голяма качване, слизане, търкаляне, абе весело беше.

# 610
Момичета здравейте. Не съм много сигурна какво точно става с мен затова се обръщам към вас за помощ. Случиха ми се поредица от гадости (здравословни, тичане по лекари, неясни диагнози) които доста ме отчаяха. От 3 седмици съм със световъртеж, адски силна умора едвам се наканвам да се изкъпя, сърцебиене, мрачни мисли ("това е, няма да се оправя, как ще живея така и тнт."). Пуснах и тема, но никой не ме отразява. Въпроса ми към вас е имате ли такива симптоми? Как се успокоявате? Може ли да е постоянно това общо чувство, че ми е зле или е на кризи отвреме на време? Мислех, че психически съм ОК, но май не съм от желязо и започвам да мисля, че отключих нещо. Не знам дали е паническо разтройство, нервен срив или депресия. Освен всичко изброено не спя добре, бледа съм като платно, имам сърцебиене и нямам никакъв апетит. Всяко мнение е съвет ще ми е от полза. Чувствам се в безизходица...

# 611
Момичета здравейте. Не съм много сигурна какво точно става с мен затова се обръщам към вас за помощ. Случиха ми се поредица от гадости (здравословни, тичане по лекари, неясни диагнози) които доста ме отчаяха. От 3 седмици съм със световъртеж, адски силна умора едвам се наканвам да се изкъпя, сърцебиене, мрачни мисли ("това е, няма да се оправя, как ще живея така и тнт."). Пуснах и тема, но никой не ме отразява. Въпроса ми към вас е имате ли такива симптоми? Как се успокоявате? Може ли да е постоянно това общо чувство, че ми е зле или е на кризи отвреме на време? Мислех, че психически съм ОК, но май не съм от желязо и започвам да мисля, че отключих нещо. Не знам дали е паническо разтройство, нервен срив или депресия. Освен всичко изброено не спя добре, бледа съм като платно, имам сърцебиене и нямам никакъв апетит. Всяко мнение е съвет ще ми е от полза. Чувствам се в безизходица...
И аз съм в подобна ситуация много.ми е зле всеки ден от сутрин до вечер ,че и през ноща будя се постоянно ,гадене ,бледа съм,сърцебиене,мотаене ,отмаляване само.лежа и пак ми е зле страх ме е вече,че ще умра😭 При вас постоянно ли ви е зле или на моменти ?На какви.лекари сте ходили?От къде сте вие

# 612
Кайлин, на мен ми прилича на "бърнаут". Какви лекари посети и какво ти казаха? Какви излседвания и пиеш ли някакви хапчета? Витамините провери ли - Б12 и Д?
В началото аз се чувствах зле през цялото време, 24/7 (депресивно състояние, последвано от тревожно разстройство). Та паническите не са само криза от време на време и да минава после.
Хубаво е, че е съвсем в началото (ако е някакво разстройство) и лесно ще можеш да го преодолееш.
Опитай като начало съня да оправиш - билков чай, пусни си някаква хубава музика или някакъв ненатоварващ филм, не стой на телефона/пред компа точно преди да си легнеш (социалните мрежи избягвай вечер, че там подаваш 100 тона инфо на мозъка в минута с това скролване).  

# 613
Какво е бърнаут?

# 614
Зле ми е постоянно. Изпитах силен стрес наскоро (мислех, че умирам) и оттогава вече 3 седмици съм зле. Не съм си и в България в момента, което още повече засилва тревожността ми с мисли от сорта на "сега, ако зазлея край, няма кой да ми обърне внимание. Ако ми е така зле няма да мога и да летя да се прибера и тнт". Бях на невролог там ьж всичко е наред. Б12 и вит. Д съм изследвала преди 2 месеца. Ще си проверя и щитовидната жлеза и нямам други идеи, освен, че и на нервна почва си вредя. Не мога да се абстрахирам обаче и "не го мисли" "успокой се" не ми помагат, а по скоро го чувствам като омаловажаване на проблема ми като го чуя.

Общи условия

Активация на акаунт