Паническо разстройство - 33

• 79 716
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Перник
То наистина може да е на псих.основа, но пак изисква лечение и то с точните лелекарства, което е трудно докато се нацелят правилните за дадения човек. Трябва ти добър психиатър и търпение от твоя страна.

# 646
Привет отново. Какъв лекар трябва да се търси психолог, психиатър или психотерапевт? Ако имате и конкретни предложения за София или някой спомена за скайп ще съм благодарна.

# 647
Кайлин, зависи за какво точно искаш. Прихолог и терапевт - ще работите по проблемите, психиатър - за лекарства.

# 648
Мимозка, ако продължаваш да мислиш че има някаква скрита болест в теб, ще продължат и симптомите, пак ще продължиш да ходиш по лекари и ще попаднеш в един порочен кръг, от който трудно ще излезеш. С такива проблеми като нашите, рационалната мисъл е най-добрият ни приятел. Направи ли си нужните излседвания? На  мен за тези месеци са ми правени два пъти кръвни и урина, хематологични изследвания, ЕКГ и електрофизиологични. Исках и на невролог да отида, защото имах всекидневни пулсиращи болки, а сега като че ли се пооправих. Знам колко е трудно да изкорениш натрапчивите мисли, по едно време и на лекари спрях да вярвам.
При мен от две седмици няма и помен от това сърцебиене, ако се забързам се появява като при всеки нормален и после се успокоява. Даже днес трябва да ходя да ми поставят холтер, защото имах запазен от тогава час, когато имах оплаквания.

# 649
Да ви кажа аз пък започнах да правя ПА на 20 години и за миг не се съмнявах, че е от нервите ми. Първо наследствена предразположеност, после то си се усеща. Отказвах да го приема за около месец-два но бързо приех, че това е по-малкото зло.
m1m0zkaaa
Значи щом и личният ти казва, че е на психическа основа и тук сме на това мнение, какво още търсиш под вола теле? Ами това е приемай го, пий си хаповете или което ти помага и давай напред. Скритата болест е тази, няма друга ако продължаваш така може и друго да ти намерят, но това няма да изчезне също, така че лекувай се докато не е станало трудно да се възстановиш, щото всяко неглижиране на проблема ходене по още и още лекари така те филмира, че идея нямаш какво може още да ти се случи. Пък има и лекари за да усвоят пари от касата и болна могат да те изкарат и операция могат да ти направят.
Изследванията са ти ок пий лекарства или билки каквото решиш и чакай, ако пък си болна то ще си излезе някога. Ако е нещо сериозно рак или друго повярвай ми досега щяха да са го открили, тия неща лесно и бързо се констатират, за разлика от ПР, които се установяват по-бавно и по-трудно след отхвърляне на всичко друго. Едва ли личния ти се подиграва, вярвам, че ти така го усещаш защото се срамуваш, ама и да те е срам и да не те е състоянието ти е налице. Виждаш колко други сме така, че срамна болест няма.

# 650
  • София
Мимозка, не знам точно какви са ти стойностите на изследванията, но уж това, което знам за щито тсх трябва да е около 1, за да се чувства човек ок, въпреки че всеки организъм е различен. Там играят роля и фт3 и фт4, че дори и антителата - хубаво е и ендокринолог да ти види изследванията. Също за нас зависи и как се храним - многото въглехидрати и рафинирана захар, прецакват стомаха, а там се секретират голяма част от хормоните, които е нужно да стигнат до мозъка, за да сме ок.
Важно е за вит Д и Б12 да са към горна граница, и ако се приемат, за да се запълни дефицит , Б12 да са подезични таблетки ( защото се усвояват най-добрв ), а вит Д, да е на капки Вигантол. Хубаво е и магнезий да се приема, уж магнезиев цитрат най-добре се усвоява в организма.
Тези неща ги казвам от много четене и горчив опит.

# 651
За ТСХ не съм съгласна, че трябва да е около 1. Даже при планиране на бременност се препоръчва да е под 2, при горна 4.2 в повечето лаборатории.
Допълвам - много теми има за изследване на хормони тук. И за проблеми с щитовидната предполагам има доста. Не е нужно да четеш цялата тема, а само първия информативен пост. Там мисля има инфо за стойностите и кое на какво влияе и кога може да се счита, че има проблем.
Но според мен, Мимозка, трябва просто да спреш да си търсиш симптомите в нета. Че така ще си намериш и болести, които дори няма регистрирани случаи от 20-30 години. Simple Smile

# 652
Близките не ме разбират,мислят си едва ли не,че се преструвам и нищо ми няма а аз съм толкова зле вече .Как да споделям и разговарям с тях като се държат така с мен.Да проверена е щитовидната ,но не съм убедена на 100% че няма нищо там последните изследвания ги видя само личния ендокринолог не е .А той личния също ми се присмива и си е наумил,че било на психична основа.Омръзна ми всички едно и също да ми говорят а да не ми помагат да намеря същинския проблем ,скритата болест която ме кара да се чувствам тАка

И аз бях така - обиколих невролози, ендокринолози, кардиолози, докато една сестра докато ми преливаха поредната глюкоза не ми каза, че съм за психиатър и тя е от това отделение и такива като мен ги е виждала и разпознава. Намерете си психолог, с когото да поговорите и се опитайте да не мислите за болести толкова (въпреки, че то това черногледставо си върви с ПР). Аз например си мислех, че получавам инсулт и ще умра - схаваща ми се крака, ръце, челюст - всичко това е нормално. Това насъбрало се напрежение в тялото трябва да излезе и като не можете волево да го изкарате, то си намиран начин да излезе само и да се разтовари. Simple Smile

# 653
Благодаря ви хора,че се отзовавате.Аз не се срамувам дори и да има и на психична основа може и да има,но пак казвам нещо го породи разболях се тръгнах по лекари немогат да открият какво е и то вече се почна и притеснение и по цял ден мисли ,нощем се будя също мисля само за това мисля по цял ден къде да отида
да открият какво е и тогава да.мога да оправя и притеснението и напрежението ,което се получи .Пак казвам не се срамувам и не е убидно това за мен .Преди години дори съм ходила на психиатър,но знам тогава как се чувствах знам и сега как е.А и не е възможно да съм бледа на психична основа.Направо не мога да се гледам станах толкова бледа с едни лилави сенки под очите😢Не съм.сигурна,че рака се открива толкова лесно,а вече съм достатъчно зле и не мога повече да стоя да чакам да стане по зле за да се покаже болестта ми

# 654
Благодаря ви хора,че се отзовавате.Аз не се срамувам дори и да има и на психична основа може и да има,но пак казвам нещо го породи разболях се тръгнах по лекари немогат да открият какво е и то вече се почна и притеснение и по цял ден мисли ,нощем се будя също мисля само за това мисля по цял ден къде да отида
да открият какво е и тогава да.мога да оправя и притеснението и напрежението ,което се получи .Пак казвам не се срамувам и не е убидно това за мен .Преди години дори съм ходила на психиатър,но знам тогава как се чувствах знам и сега как е.А и не е възможно да съм бледа на психична основа.Направо не мога да се гледам станах толкова бледа с едни лилави сенки под очите😢Не съм.сигурна,че рака се открива толкова лесно,а вече съм достатъчно зле и не мога повече да стоя да чакам да стане по зле за да се покаже болестта ми

Разбира се, че може да сте бледа на психична основа - много фактори влияят - безсъние, депресия, апатия, стрес, страхове. Обикновено наличието на някакъв стрес отключва това състояние, но причината обикновено търсим по-назад във времето. Казано просто - вероятно имате стара травма, която след получено напрежение сега се е отключила. Отивайте на психолог или на психиатър, за да ви изпише някакви антидепресанти и ще видите как ще се промени всичко към по-добро. Хапчетата не са кардиално решение, но на първо време помагат и то доста да си възвърнем нормалното мислене и живот. Simple Smile

# 655

Разбира се, че може да сте бледа на психична основа - много фактори влияят - безсъние, депресия, апатия, стрес, страхове. Обикновено наличието на някакъв стрес отключва това състояние, но причината обикновено търсим по-назад във времето. Казано просто - вероятно имате стара травма, която след получено напрежение сега се е отключила. Отивайте на психолог или на психиатър, за да ви изпише някакви антидепресанти и ще видите как ще се промени всичко към по-добро. Хапчетата не са кардиално решение, но на първо време помагат и то доста да си възвърнем нормалното мислене и живот. Simple Smile
Но как аз немога да си обясня просто как е възможно да си блед толкова без истински проблем в тялото а на психична основа и още някой неща затова не ми се връзват нещата.Другото което е от като ми стана така се сдобих и с доста пъпки затова почти бях убедена ,че проблема е хормонален и косата ми не спира да пада

# 656

Но как аз немога да си обясня просто как е възможно да си блед толкова без истински проблем в тялото а на психична основа и още някой неща затова не ми се връзват нещата.Другото което е от като ми стана така се сдобих и с доста пъпки затова почти бях убедена ,че проблема е хормонален и косата ми не спира да пада

На мен косата ми е падала години наред на цели кичури, мислех, че ще остана плешива - всичкото от стрес. Пъпките също са от това, в йога казват дори, че са сдържан гняв (помислете си на какво ви е яд в живота ви). За да се прияви един физически проблем, той първо е бил в главата ви, ако ме разбирате. Всички физически симптоми са проявление на нашата психика - доказано. Не е нужно да можем да си обясним всичко, но ето че го има. Горе главата, дишайте дълбоко и като издишвате се отпускайте, тух цаката е отпускане, не както казват "я се стегни" - защото стягането е ПА. Няма да умрете от това - всички тук сме го преживели и ето ни - никой не е умрял. Страшно е наистина като не знаеш какво се случва с тялото ти и усещаш, че губиш контрола - на мен това ми беше най-големия проблем. Затова сме тук всички, за да помогнем и да ти докажем, че не е толкова страшно Simple Smile

# 657
Аз както писах малко по-назад съм хо същия начин. Бледа със сенки, абе изглеждам си болна. Нямам никакви сили и енергия, дори да говоря.както и постоянно виене та свят. Не знам дали е възможно само на психическа основа да са тези силни симптоми.

# 658
Ами аз съм пример. Предполагам и още доста хора в тази тема. Simple Smile
Не можех главата да си обърна от схващане във врата, отделно челюстта едва мърдах и ме боляха зъбите (един ден в ляво, един ден в дясно). Ама аз съм си наплашена от зъболекар и беше нормално там да ме "удари".

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 15:23 от Dara77

# 659
Мацки ако искате вярвайте но всичко може да ви удари ако нервите се разбутат четете и ще видите то си го пише и из нета. Аз един месец не мръднах от леглото спях много и бях като парцал едва стигах до банята а къпането беше като да изкача Еверест къпех се почти седнала още два месеца се възстановят учех да ям да ходя без да съм оперирана или претърпяла нещо друго освен нервен срив . Всички изследвания ми бяха шест като на спортист. Нали знаете започва се с отричане това е психологичен принцип отричайте си няма проблем ние не сме вие докато си отричате нещата се задълбочават

Общи условия

Активация на акаунт