Паническо разстройство - 33

• 79 714
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Ама то не пречи да си ходиш на психолог/терапевт и в същото време да си правиш и изследвания при други лекари. Аз лично така направих. Сега си останах само с терапевта. Simple Smile Simple Smile

# 661
  • София
Момичета, точно от стрес хормоните се разбутват. Тялото ни не е създадено да е под постоянно напрежение. Когато сме под стрес, дори и да не го усещаме се секретира кортизол, адреналин и куп други биохимични реакции протичат в организма и като това нещо продължи прекалено дълго се започват физическите симптоми. Аз това изобщо не го вярвах и в началото, когато отидох на какви ли не лекари и то едва ходех, винаги с придружител и пред припадък пред всеки кабинет, си казвах добре поне да открият какво ми е, исках само и само диагноза, за да знам какво да лекувам.... толкова се бях отчаяла. Бях смесено с ПА, вече станало ПР и нон стоп тревожност, накрая такава депресия ме удари, че нямах сили да отида до тоалетна, камо ли да се изкъпа или нещо друго... И не мисля, че всичко ни е в главата - не е , поне вече в напреднал етап, тялото е толкова уморено от стреса и обърканите хормони, че с позитивни мисли няма как да се справим. Всеки намира своя начин - първо съм ЗА изследвания, за да се отхвърлят диагнози, накрая психиатър, билки, ако ви се пробват и накрая АД. Всеки намира своя си начин, но разберете, че дори забравена травма от детството може да се отрази и след 20 години. Стреса е бича на нашето време, наред с други страшни болести, за съжаление. Да, има много болни хора, които психически са по-добре от нас, но пък и това, което ние изживяваме не го пожелавам и на най-омразни хора.

# 662
Добре де, а преди време не е ли имало стрес? Защо сега и нещо незначително може да ни срине така? По-малко стресоустойчиви ли станахме? И ей такива мисли.... Simple Smile 

# 663
  • София
Добре де, а преди време не е ли имало стрес? Защо сега и нещо незначително може да ни срине така? По-малко стресоустойчиви ли станахме? И ей такива мисли.... Simple Smile 
Дара, и аз това се питам Simple Smile по-възрастни ми казват, че и тогава е имало, но са били с други наименования, но пък храната, въздуха и напрежението от работата и като цяло от обществото е било по-малко, а и не се е давало толкова гласност, знам ли...

# 664
Исками се да съм като вас да вярвам в нещо ,но аз за жалост не мога и едва ли дори и психотерапевт,психиатър ще е убедят,че е възможно на психична основа от стрес,напрежение,нерви и депресия да се  чувстваш толкова зле физически и видимо .Просто за мен има причина ,която те кара да се чувстваш така и вече в допълнение може и тези неща ,но не вярвам изцяло от тях да сисе толкова зле и да имаш чувството,че ще умреш ,защото вече не се чувстваш никак добре.Дори и да започна лечение пак няма да повярвам,че е това проблема и пак ще мисля и ще го търся!Ужасно е вече всичко нямаш сили за нищо нито за детето си,нито за ежедневните дейности,нито да почнеш работа,нито да идеш на разходка някъде,нито да се събереш с приятели,чувстваш се негоден за нищо цял ден лежиш и мислиш къде може да е проблема и какво те кара да се чувстваш така.Всеки ден се будиш с гадене,сърцебиене,постоянно главоболия,този блед цвят на видимо болен човек ,със стомаха много зле немога да се изхождам нормално вечно с лекарства имам и кръв изпражненията напоследък абе сто неща ,един гаден дъх и вкус в устата едни бели налепи ли тапи ли е какво е и аз незнам направо не се чувстваш човек вече и съм на предела на силите си просто едва издържам вече .Толкова ли много искам само да се откирие проблема и аз така при всяко ходене при някой лекар се молех там вече да е проблема поне да знам какво е и да го лекувам.Не е живот това будиш се и заспиваш с мисълта,че всеки момент ще ми е последен. 😭😭😭

# 665
  • София
Добре, а тази бледост - изследва ли железен профил ? Налепите - нещо стомашно - кандида, хеликобактер ?
Разбирам те, напълно, всички тук те разбираме, само се дръж... няма да е все така Hug

# 666
  • София
Само да добавя, че витамин Д-то се набавя трудно, демек с големи конски дози, а при такива трябва да се приема с витамин К, за да не си увредите костите. Но Д не влияе толкова на психическото състояние, колкото Б12, който при дефицит разбрицва нервната система. Може тези от вас с по- леки оплаквания да хвърлят око на темата за Б12. Там има хора, които и с 300 единици имат изтръпвания и подобни. За възрастен човек трябва да е 500-600. Личните много не ги слушайте, моята за 150 ми каза, че ПОНЕ вероятно нямам лоша анемия.
Има много материали в нета как недостигът на B12 води со трайни увреждания на нервната система. Тъй че не е за пренебрегване.

Dara, аз лично смятам, че организмът си е едно цяло и тяло и психика са свързани повече, отколкото ни се струва. Стрес винаги е имало, но сега хората ядат боклуци и дишат боклуци, което прави тялото им уязвимо. Когато на 25 имаш хиляда болежки, това ти действа на психиката и дори да не стигнеш до паник атаки специално, пак ще си изнервен. Като си изнервен, стресът още те уврежда и се полушава затворен кръг.
Натискът от обществото за външен вид, секс, кой какви дрехи и гримове притежава също оказва влияние. Или с две думи ножицата се разтваря още повече и от едната страна хората стават все по- сдухани. Информацията и достъпът ни до нея- също голям фактор. Колкото по- информиран и съзнателен си, толкова повече се затормозяваш с най- различни сценарии. Социална система- че ще трябва да работим до погребението си също е перспектива, която на подсъзнателно ниво скапва човека. За какво да раждаш 3 деца и да имаш 6 внучета, като няма да можеш да им се радваш пълноценно. И т.н.

Аз пък, подкрепям Мимозката да потърси още малко физическо заболяване. Явно това е нещото, стъпката, от която има нужда, за да започне да се лекува.
Мога да дам насоки (с уговорката, че не съм лекар, но съм чела заради близки), ако е изчерпала възможностите.
1. Щитовидната мърда много и за часове. Нужни са няколко изследвания, за да се установи наистина къде са стойностите в повечето време. Имала съм тсх 5, имала съм и 2,5 за 2 седмици.
2. За витамин Б ти казаха, че се гонят не референтни, а оптимални стойности.
3. Шипове, нещо на гръбнака- спира притока на кръв и кислород и може да се получи задух. (Не се умира, просто чувството е гадно)
4. При сърцебиене и потене само+ пребледняване и повръщане без хипохондрии и ирационалности- ЕКГ е нищо, на хора със сърдечна недостатъчност 2ра степен ЕКГ- то им е добро чат пат,, т.е. можете да си правите изводите колко е достоверно. Ехограф е хубаво да се направи. Има дребни неща понякога, които предизвикват подобни симптоми.
5. Хормоните, не щитовидни и полови, а кортизол и адреналин. Както и ехограф на надбъбречната жлеза. Тя ги отделя. Като тук е добре да се уточни, че те могат и да са само следствие от заболяване или депресия, но може ритъмът да е нарушен или да има нещо на самата жлеза.
6. PTSD, което смятам, че доста от вас пропускат като вариант. Има нюанс между паническо разстройство и посттравматичния стрес. И бих препоръчала да се ходи на психолог, който разбира именно от това.

П.П. Кръвта в изпражненията не бива да се премебрегва. Там се съсредоточи. Да повръщаш, бледнееш от депресия- да. Но кръвта не е от това със сигурност.

# 667
Добре, а тази бледост - изследва ли железен профил ? Налепите - нещо стомашно - кандида, хеликобактер ?
Разбирам те, напълно, всички тук те разбираме, само се дръж... няма да е все така Hug
Последно септември изследвах ,хемоглобин-123 ,желязо-15 при норма от 6-26,б12 301 при норма 187-883 латентен дефицит <300 ,вит.Д 27,10 при норма 20-100 а от 10-20 латентен дефицит,фолиева ккиселина 2,5 при норма 3,10-20,5
Хеликобактер първо го изследвах,чрез кръв даде отрицателен после го изследваха по време на гастроскопията директо от стомаха отново отрицателен за кандида не съм ,но реално искам и това да изследвам,защото си мисля,че е възможно да имам ама дали може да се чувствам така зле от това?

# 668
Само да добавя, че витамин Д-то се набавя трудно, демек с големи конски дози, а при такива трябва да се приема с витамин К, за да не си увредите костите. Но Д не влияе толкова на психическото състояние, колкото Б12, който при дефицит разбрицва нервната система. Може тези от вас с по- леки оплаквания да хвърлят око на темата за Б12. Там има хора, които и с 300 единици имат изтръпвания и подобни. За възрастен човек трябва да е 500-600. Личните много не ги слушайте, моята за 150 ми каза, че ПОНЕ вероятно нямам лоша анемия.
Има много материали в нета как недостигът на B12 води со трайни увреждания на нервната система. Тъй че не е за пренебрегване.

Dara, аз лично смятам, че организмът си е едно цяло и тяло и психика са свързани повече, отколкото ни се струва. Стрес винаги е имало, но сега хората ядат боклуци и дишат боклуци, което прави тялото им уязвимо. Когато на 25 имаш хиляда болежки, това ти действа на психиката и дори да не стигнеш до паник атаки специално, пак ще си изнервен. Като си изнервен, стресът още те уврежда и се полушава затворен кръг.
Натискът от обществото за външен вид, секс, кой какви дрехи и гримове притежава също оказва влияние. Или с две думи ножицата се разтваря още повече и от едната страна хората стават все по- сдухани. Информацията и достъпът ни до нея- също голям фактор. Колкото по- информиран и съзнателен си, толкова повече се затормозяваш с най- различни сценарии. Социална система- че ще трябва да работим до погребението си също е перспектива, която на подсъзнателно ниво скапва човека. За какво да раждаш 3 деца и да имаш 6 внучета, като няма да можеш да им се радваш пълноценно. И т.н.

Аз пък, подкрепям Мимозката да потърси още малко физическо заболяване. Явно това е нещото, стъпката, от която има нужда, за да започне да се лекува.
Мога да дам насоки (с уговорката, че не съм лекар, но съм чела заради близки), ако е изчерпала възможностите.
1. Щитовидната мърда много и за часове. Нужни са няколко изследвания, за да се установи наистина къде са стойностите в повечето време. Имала съм тсх 5, имала съм и 2,5 за 2 седмици.
2. За витамин Б ти казаха, че се гонят не референтни, а оптимални стойности.
3. Шипове, нещо на гръбнака- спира притока на кръв и кислород и може да се получи задух. (Не се умира, просто чувството е гадно)
4. При сърцебиене и потене само+ пребледняване и повръщане без хипохондрии и ирационалности- ЕКГ е нищо, на хора със сърдечна недостатъчност 2ра степен ЕКГ- то им е добро чат пат,, т.е. можете да си правите изводите колко е достоверно. Ехограф е хубаво да се направи. Има дребни неща понякога, които предизвикват подобни симптоми.
5. Хормоните, не щитовидни и полови, а кортизол и адреналин. Както и ехограф на надбъбречната жлеза. Тя ги отделя. Като тук е добре да се уточни, че те могат и да са само следствие от заболяване или депресия, но може ритъмът да е нарушен или да има нещо на самата жлеза.
6. PTSD, което смятам, че доста от вас пропускат като вариант. Има нюанс между паническо разстройство и посттравматичния стрес. И бих препоръчала да се ходи на психолог, който разбира именно от това.

П.П. Кръвта в изпражненията не бива да се премебрегва. Там се съсредоточи. Да повръщаш, бледнееш от депресия- да. Но кръвта не е от това със сигурност.

Благодаря за подкрепата!За б12 описах в предния пост как са ми нещата.Хормони съм изследвала всички щитовидни плюс няколко полови и кортизол имам,но адреналин нямам.За шипове не съм се изследвала ,но искам и това да направя понеже имам постоянни болки във гърба и доста често във врата.Същото се отнася и за сърцето имам само кардиография,но искам и на ехограф ако имам проблем някакъв дали ще се види на ехограф и сърдечната недостатъчност вижда ли се?имам преди години поствена диагноза на ехограф леко стеснена пулмонална клапа ,но казаха,че не било от това пробла пак бях ходила поради оплаквания от задух и стягане в сърдечната област.Надбъбречната жлеза кой я гледа на ехограф?Какво е PTSD ?И мен ме притеснява кръвта в акото споделих на личния каза,че хемороиди,но не мога да съм сигурна ,наистина ,че ми е доста трудно изхождането е така аз на няколко дена ходя един път може от напъването знам ли нали преди два месеца ми правиха  гастроскопия надявам се поне да няма от горната част на стомаха кървене тогава нямаше откриха ми рефлукс и еритемоексудативен гастрит плюс каскада на стомаха за последното  лекарката нищо не обясни .Моето тсх вечно е под едно винаги е на долна граница но ендокриноложката каза,че нямало нищо ,но въпреки това аз не съм сигурна при положение,че нормата е 0,350 -4,940 моето последно беше 0,530.
Знаете ли на частно колко струва ехография на сърцето и снимка ли какво се прави на гърба и врата ?и също каква е цената

# 669
  • Перник
Даде ли ти психиатъра точните лекарства, симптомите ще спрат и ще се убедиш, че вс ти е наред. Сега и Господ да ти го каже докато имаш куп симптоми, няма да те убеди.

# 670
Мимозка, Б12 ти е изключително ниско.
The Catcher in the Rye, витамин Д също влияе, но при дефицит се наблюдават депресивни състояния.

За социалната система съм на същото мнение. Ще вземе да се напикаваме на работното място последните години сигурно....
Баба ми се е пенсионирала на 55 години. Работила е 20 и няколко (сега мисля искат стаж 40 години).
А и утре не знаем възрастта дали няма да отиде на 70-80-100.
То виц имаше, че ще ни глобяват ако достигнем възрастта за пенсиониране, ама вече не ми звучи толкова смешно.

Информираност - явно в повече ни идва всичката тази информация. Заболи ни нещо - веднага се отваря гугъл. То няма лошо, но прекаляваме с това май май.
Аз пък мисля, че и социалните мрежи са як бич в днешно време. Още повече сдухват и депресират хората.
Виждам как мои познати изкривяват живота си във фейсбук и инстаграм. Вече се споделя, за да завиждат хората. Даже взех да си мисля, че вече и пътуванията и излизанията по ресторанти са с цел споделяне на снимки и отбелязване къде си.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 19:12 от Dara77

# 671
  • София
Мимозка, нямаш сърдечна недостатъчност! Нямах предвид това, а че дори при хора с такава кардиограмата им е чат пат добра. Т.е. че не е меродавна само тя. На ехограф се виждат клапните изменения и се следят през няколко години. Водят ги козметични дефекти, но понякога оказват влияение и по- рано и е напълно възможно да предизвиква задух. (а не на 50-60г).
Tsh- то ти е нисичко. В референтни е, но по към хиперфункция, която се характеризира с потене, нервност и подобни. Но пък не си патология, тъй че не бива с лекарства да се бърка там. Антитела сигурно си изследвала.
Птсд е посттравматичен стрес, което се лекува от опитни психолози. Свързано с травматичен епизод или период.
На врат и прешлени - скенер. Тук някой спомена, че си е правил. Ще ти лажат цени. Прегледът при кардиолог 50-70 лв. В Света Екатерина имат много добро кардиологично отделение. Зависи и от лекаря, предполагам, де.

Може би ще се изхвърля, но за мен маниакалното споделяне на места, снимки и дейности в социалните мрежи също говори за паихологически дефицити и неудовлетвореност. И понякога скрита депресия.

П.П. Недейте така, може да има психически краски, но жената определено има и физически оплаквания, които не са резултат от соматизация. Гастроентерологичните проблеми водят до доста други.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5641835/?report=classic

# 672
Мимозка, нямаш сърдечна недостатъчност! Нямах предвид това, а че дори при хора с такава кардиограмата им е чат пат добра. Т.е. че не е меродавна само тя. На ехограф се виждат клапните изменения и се следят през няколко години. Водят ги козметични дефекти, но понякога оказват влияение и по- рано и е напълно възможно да предизвиква задух. (а не на 50-60г).
Tsh- то ти е нисичко. В референтни е, но по към хиперфункция, която се характеризира с потене, нервност и подобни. Но пък не си патология, тъй че не бива с лекарства да се бърка там. Антитела сигурно си изследвала.
Птсд е посттравматичен стрес, което се лекува от опитни психолози. Свързано с травматичен епизод или период.
На врат и прешлени - скенер. Тук някой спомена, че си е правил. Ще ти лажат цени. Прегледът при кардиолог 50-70 лв. В Света Екатерина имат много добро кардиологично отделение. Зависи и от лекаря, предполагам, де.

Може би ще се изхвърля, но за мен маниакалното споделяне на места, снимки и дейности в социалните мрежи също говори за паихологически дефицити и неудовлетвореност. И понякога скрита депресия.

П.П. Недейте така, може да има психически краски, но жената определено има и физически оплаквания, които не са резултат от соматизация. Гастроентерологичните проблеми водят до доста други.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5641835/?report=classic

Това искам да кажа и аз ,че може да има и на психична основа ,но не е само там проблема има и нещо,което ме кара да се чувствам много зле ,но незнам какво е незнам къде да го търся ужасно е вече .Не съм от София за жалост бих посетила там лекар ,но да знам,че ще.обърне внимание на цялостните ми проблеми а не само да ида за преглед при кардиолог мисля на този етап в Плевен да посетя кардиолог ако недай си боже вече има нещо сериозно щя знам къде в София да търся кардиолог .Тази цена за преглед плюс ехография ли е ?

# 673
Хич не се изхвърляш за маниакалното споделяне, точно така си е.   

А относно гастро-проблемите - доста неща е проверила Мимозка (беше пуснала списък на предните страници),
Но аз пак казвам - за мен най-добре е паралелно да се ходи на терапия и да се правят други изследвания (ако имаш финансовата възможност за терапевт, разбира се). Не казвам да спре да ходи по лекари. Щом мисли, че е реален проблем - задължително трябва да се провери и отхвърли. Най-малкото за нейно успокоение.

# 674
За жалост нямам.финансова възможност и това също ме напряга доста до тук заминаха доста пари по лекари и изследвания и сега доста закъснях финансова когато имам възможност отново ще отидат за лекар и изследвания евентуално,а на психотерапевт колко пъти седмично се ходи?

Общи условия

Активация на акаунт