За и против кучетата в градски условия

• 53 924
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 975
  • Насред хаоса
По ваше наблюдения колко от пуснатите свободни кучета са научени да се изпълняват команда от стопанина си?
Колко от стопаните могат да контролират кучетата си и ако не могат да ги контролират /с гласови команди/ редно ли е да ги пускат да се разхождат свободно?
Не говоря за вас персонално, а за наблюденията ви общо.
Има един с една овчарка тук. Това куче никога не е на повод. Не мога да си изкривя душата, изпълнява команди. И въпреки това изтръпвам, като я видя да се юрне към нас при засрещане. Преди две години, заради това свободно пускане, при все, че е обучена, беше нападната от глутница и с доста зле разкъсан корем. Ама като го питах тоя за кучето не му ли пука, отвърна, че друго щял да си вземе. Не му пука и дали плаши хора или деца. За тия клоуни с питбула и ротвайлера няма да отварям дума, защото са жалка трагедия. Нито команди изпълняват, нито могат да ги удържат дори на повод, ако някой от двамата се е объркал да сложи.

La Sombra, цитираното от теб няма нищо общо със съобразяване, несъобразяване, коментирам единствено предмета на настоящата тема.

Много удобно измъкване, другите били неразбрали. Каза, че не те интересувало нещо си, а в същото време искаш другите да се интересуват на теб да ти е добре. Съобразяване означава и да приемаш нещо, което не ти харесва, когато е по правилата, вместо да подскачаш с "ВИЕ така, ВИЕ онака". Защото много удобно избягваш написаното от сума хора тук и си знаеш твоето. Предметът на темата са кучетата в градска среда, а колкото и да не им се иска на някои, градската среда включва и тях, което не е забранено. И след като хора, които спазват правилата, си ги гледат и се съобразяват с вас, то останалите нямат основания да негодуват, да слагат всички в един кюп, да искат всички да се съобразяват с техните искания и кучетата да изчезнат, защото на тях не им харесват.

# 976
Определено има светлина в тунела, в сравнение с преди 20 г., примерно.
Но не виждам защо тези останалите, невъзпитани, да не бъдат притиснати и от собствениците на други кучета, и от такива, които нямат, за да влязат в час.

Аз по паркове не ходя, заради кучетата, но в градовете виждам пуснати и 90% не им чистят.

Google76, именно. Това е градска среда, има различни звуци и движения, които са нормални за нея. Затова и се налага връзването на животните, не само на агресивните, а на всички. А за които са по-големи и няма как човек да ги удържи - намордник. Само така ще намалеят инцидентите. Т.е. ще останат само онези в домашна обстановка - които не са въобще малко, има непрекъснато убити бебета, деца, собственици, и в почти всички случаи казват, че кучето е било много кротко, предано и никога не е нападало. За съжаление хората подценяват нуждата от обучение на определени породи.

# 977

Разбира се, че смърди къща, обитавана от куче, котка, хамстер, папагал,(изброявам, да не припаднат сега кучкарите), собствениците й просто са свикнали и не го усещат.

често идват деца вкъщи и много често имаме гости. Най-различни. Винаги съм имала страх, да не би вкъщи дa мирише, защото имаме и куче и котка и риби. По-близките си гости винаги питам мирише ли. Винаги отговора е не. Повечето от тях нямат животни. Едното семейство имат котка и казва che у тях мирише. Винаги като дойдат ме пита каква тоалетна ползваме  на котето и с какво чистя, че не мирише. Ta незнам oт къде    се разбира che къща със животни трябва да смърди.

# 978
Ще цитирам моя любима събеседничка от форума. Отговарям само за това, което пиша, не за това, което вие разбирате. Или как ви звуча, чакам цитат къде съм подстрекавала някого Stuck Out Tongue Winking Eye

La Sombra, цитираното от теб няма нищо общо със съобразяване, несъобразяване, коментирам единствено предмета на настоящата тема.

Иначе е интересно какво разбираме под несъобразяване. Аз примерно, нито децата ми, не душим, не хапнем и не препикаваме никого, особено пък непознати. Sunglasses

Разбира се, че смърди къща, обитавана от куче, котка, хамстер, папагал,(изброявам, да не припаднат сега кучкарите), собствениците й просто са свикнали и не го усещат.

Елица, аз пък се обзалагам, че кучето ми живее в по-голям лукс и по-голям месечен бюджет от доста хора, за което естествено аз си плащам.Тупам матрака от мемори пяна на моя "смърдящ" пес с Рейнбоу поне веднъж седмично и му сменям спалното бельо. Коремът и краката  се мият след всяка разходка. Хранителните добавки и другите екстри няма да ги споменавам. Груминга, рязането на нокти, чистенето на уши.....Държа да отбележа,  че съм го водила и на процедура за премахване на зъбен камък. Явно въобще не си запозната с гледането на кучета. То и хората миришат, ама си свикнали с миризмата си и не я усещат, но пък кучетата ги надушват и навират муцуна.

# 979
Кучетата много мразят миризливи хора - клошари, пияници и т.н. да не изброявам. Обикновено лаят подир тях, зъбят им се и им скачат.
Може би и по-често ги хапят... не знам...

# 980
На мен ми е интересно, кучелюбите, за които животът на човека е по-малко ценен от тоя на куче, ако се окажат в зъбите на питбул, дали няма да поискат някой да утрепе гадината...
За да нападне едно животно, то трябва да е провокирано. Т.нар. кучелюби знаят как да се държат с кучетата, така, че няма страшно, не ни мисли нас, ще оцелеем Simple Smile
Това са абсолютно пълни глупости.
Ротвайлерът, атакувал детето не е бил провокиран, просто е нападнал най-близкото играещо си дете.
Колито, което ме нападна в Борисовата миналата година се подразни, че минавам на 5 м от пейката на стопанката му.
Дого аржентиното и уличната превъзходна, които се хвърлиха с ръмжене след нас в Борисовата дотичаха през 2 алеи, защото ние бягахме и се подразниха, че бягаме. Ние не сме ги провокирали с нищо.
По вашата логика никой не трябва да диша или мърда, докато се разминава със скъпоценните ви церберчета. Иначе се води "провокатор".
Ех колко свидетели има на случката с детето и ротвайлера. То направо целият форум е бил там. Разследване ли правихте?! Каквото стане, все натам отива всяка кучешка тема. А ежедневните издевателства, отрязани лапи, горени кучета, обесени, дърпани с кола, блъскани с кола, рязани с брадва. Или те не са важни, защото някакъв ротвайлер нападнал дете и всички кучета са лоши.

# 981
fiolio, доста хора отговарят не, защото така смятат, че трябва да отговорят.
Но си мирише в повечето случаи, само някои породи не миришат. Хората също миришат, нормално е, зависи вече как всеки приема отделни аромати.
При котките е по-различно, там сякаш няма правила, не само кастрирани/некастрирани.
При рибките мирише от храната.

Иначе колкото и да се къпят, и котки, и кучета се ближат, така че и изкъпани си имат и друго по козината.
Мен ме е гнус от лиги, и от човешки, не визирам само кучетата Grinning имаме познати, в които пода е на локви, иначе е чисто самото животинче, ама какво от това, не бих могла да живея така. Подчертавам - аз. За другите нямам никакви претенции.
Имах обаче претенции към съседката над нас, която си тупаше килимчето на риджбека в/у балкона ни. Пък там си слагаме дрехи, имаме масичка със столчета, храна понякога. Спря след като направихме забележка, но защо беше нужно въобще да се стига до нея, близо до акъла е мисля...

CheerUp, има достатъчно свидетели. Този, който го е разхождал също. Конкретно пък за този случай е направо смешно да го защитаваш.

# 982
. Т.е. ще останат само онези в домашна обстановка - които не са въобще малко, има непрекъснато убити бебета, деца, собственици, и в почти всички случаи казват, че кучето е било много кротко, предано и никога не е нападало. За съжаление хората подценяват нуждата от обучение на определени породи.
Обикновено кучето, за да си позволи да нападне стопанина, то значи някъде е допуснато стопанина да бъде на кучето, а не обратното, а за придобиване на шефската позиция в отношенията куче-човек е имало индикации много преди това. В този ред на мисли, да, определено има породи, които не са за всеки, защото при правилно възпитание са наистина много предани, но с мекушав човек може да станат част от статистиката.
CheerUp, аз съм убедена, че видимо нищо не е предизвикало ротвайлера. Моят се провокира от неща, които аз може да си ги знам, но външен човек изобщо няма да разбере от къде му е дошло. И за да не стане екшън, в стил ротвайлера в училището, съм взела мерки. Че той счита, че забързан към мен човек ще ме напада, а човекът просто си се е разбързал в негови си неща. Ама длъжен ли е някой да знае това?

# 983
  • София /Абсурдистан
На мен не ми харесва в близост до мен да живеят такива, които мразят всичко живо, кучета също, да  има цигани, да минават клошари, всякакви индивиди да паркират пред входа точно, да са им развалени алармите, да си хвърлят боклуците отгоре, да ми говорят на меко, да тръскат боклуците от черджета и покривки от балкона, да си изкарват котлона в банята и да пържат филии, да има задръствания, да ми смърдят в автобуса и в метрото в топло време, да има дупки по пътищата и т.н. ама никой не ме анкетира какво ми харесва. Градът предлага тези условия и това е. На който не му харесва, да се завръща в родното си село, там такива градски естри няма. И може вместо куче и котка да си гледа прасета и патки, после ще си ги изяде, няма лошо. Градът и без това е пренаселен.

# 984
  • София - Рим и обратно
Елица и г-жа Ганина сигурно не допускат колко отвратително миришат на кучетата, от своя страна.
У нас съм питала и чужди хора дали мирише на животни, и такива проклети, които с радост биха ми казали ако беше така.Blush Свекърва ми, например, която недоумява наличието на котка и куче у дома. Ами не й стиска да ме излъже, че мирише.
А на мен всяка чужда къща ми смърди странно, независимо дали има или няма животни. Изключение правят 2 мои познати у които е изрядно чисто и не мирише гадно, по моите стандарти. Едната е с куче, другата без.

# 985
На мен не ми харесва в близост до мен да живеят такива, които мразят всичко живо, кучета също, да  има цигани, да минават клошари, всякакви индивиди да паркират пред входа точно, да са им развалени алармите, да си хвърлят боклуците отгоре, да ми говорят на меко, да тръскат боклуците от черджета и покривки от балкона, да си изкарват котлона в банята и да пържат филии, да има задръствания, да ми смърдят в автобуса и в метрото в топло време, да има дупки по пътищата и т.н. ама никой не ме анкетира какво ми харесва. Градът предлага тези условия и това е. На който не му харесва, да се завръща в родното си село, там такива градски естри няма. И може вместо куче и котка да си гледа прасета и патки, после ще си ги изяде, няма лошо. Градът и без това е пренаселен.
Съгласна! Ама пък на някой хора ще им пречат звуците от животните. Петли, кокошки, крякане на патки, крави и т.н. А недай си Боже да замирише на тор Simple Smile Угодия няма. Аз затова не обръщам внимание и игнорирам всички дразнители, гледам да не си съсипвам нервната система.

# 986
Ех колко свидетели има на случката с детето и ротвайлера. То направо целият форум е бил там. Разследване ли правихте?! Каквото стане, все натам отива всяка кучешка тема. А ежедневните издевателства, отрязани лапи, горени кучета, обесени, дърпани с кола, блъскани с кола, рязани с брадва. Или те не са важни, защото някакъв ротвайлер нападнал дете и всички кучета са лоши.
Ти сериозно си доста сбъркана.
Който някога ме е чел знае, че не се обръщам често към хората така, но толкова ненормален човек рядко ми попада в полезрението.
Свидетели има бая - цял училищен двор, бащата на детето, хората, които са се мъчили да откъснат ротвайлера от детето, включително родителите на други деца, самите деца, учители и който се сетиш.
Не виждам какво общо имат издевателствата над животни с темата. Да не би детето да е хукнало да реже лапите на ротвайлера? Играело си е. В училищен двор. И е нападнато от домашно куче, което не би следвало да е там изобщо.

ПП. Драги кучелюбци, та вие на подобни ексцесии като постовете на въпросната потребителка не реагирате по никакъв начин? Да разбирам ли, че ги подкрепяте? И се чудите защо има наостряне към кучкарите? Не се чудете.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 17:40 от Не се сърди, човече

# 987
. Т.е. ще останат само онези в домашна обстановка - които не са въобще малко, има непрекъснато убити бебета, деца, собственици, и в почти всички случаи казват, че кучето е било много кротко, предано и никога не е нападало. За съжаление хората подценяват нуждата от обучение на определени породи.
Обикновено кучето, за да си позволи да нападне стопанина, то значи някъде е допуснато стопанина да бъде на кучето, а не обратното, а за придобиване на шефската позиция в отношенията куче-човек е имало индикации много преди това. В този ред на мисли, да, определено има породи, които не са за всеки, защото при правилно възпитание са наистина много предани, но с мекушав човек може да станат част от статистиката.
CheerUp, аз съм убедена, че видимо нищо не е предизвикало ротвайлера. Моят се провокира от неща, които аз може да си ги знам, но външен човек изобщо няма да разбере от къде му е дошло. И за да не стане екшън, в стил ротвайлера в училището, съм взела мерки. Че той счита, че забързан към мен човек ще ме напада, а човекът просто си се е разбързал в негови си неща. Ама длъжен ли е някой да знае това?
Аз лично не бих се втурнала към чужд ротвайлер. Те са си териториални кучета, чиято роля е да пазаят семейството.

# 988
Това е двор на училище, не става дума за втурване. Един такъв собственик си разхождаше куче същата порода в двора на училището на моето дете. На съседната площадка се провеждаше час по физическо. Сигурно трябваше да го отложат, докато кучето се прибере? Защото тичане, скачане, резки движение или вик също могат да се тълкуват като провокация. Извиках охраната и го помолиха да напусне, и пак ще го направя, ако го видя вътре. Няма място там.
А в случая с детето този човек дори не е бил собственик. Ти би ли извела чуждо куче, което не можеш да контролираш, пуснато, без намордник, в двор на училище, където тичат и играят деца?
...да, определено има породи, които не са за всеки, защото при правилно възпитание са наистина много предани, но с мекушав човек може да станат част от статистиката.
Точно. Но за съжаление сега всеки може да си вземе каквото си реши куче, по-точно прецени, че е модерно и да не отдели време и средства за обучение. Неслучайно в някои страни за тези породи има условия и се преценява дали този стопанин може да ги осигури. Тук звъниш по обява в олх и взимаш нещо, което не знае какво е, но пък е достатъчно здраво да утрепе човек...

Иначе мен нищо не ме дразни, стига да е по правилата. Но да ги нарушават, пречейки на другите, независимо хора ли са, животни ли, няма да стане. Досега не съм имала случай, който да не съм успяла да разреша, ако трябва и полиция съм намесвала (за хора беше).

# 989
CheerUp, половин стафордшир е и не говоря за втурване, а сме на тротоара, срещу нас върви бързаш човек, моя решава, че се е запътил да ме напада. Еми, как би могъл да очаква човек нападение?

Общи условия

Активация на акаунт