Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 6

• 78 920
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Много странно.. при мен е било 5 пълни дни на прием и на 6-тия трансфер.

# 286
Здравейте и от мен, ще правим 2ри трансфер, надявам се този месец.
На 9ти ден от цикъла отидох на док, взеха ми микробиология, но  каза че не виждал "водещ фоликул" и ако няма ову сега, ще чакаме др цикъл.Аз му напомних, че е едва 9ти ден, все пак.

Аз нали съм си малко луда, отидох до аптеката и взех тестове. ( Мн се ядосах понеже нямаше никакъв избор на такива в няколко аптеки, но това е др тема) Започнах от днес,10ти ден и веднага 2 черти. Нормално ми се струва той да не е видял, все пак той ме гледа на видеозон, а аз с тестовете- нивата на хормона. Та сега дилемата ми е да се обадя ли и да му кажа какви ги сътворих или да изчакам до 13ти ден, когато ми е прегледа. Опасявам се да не би да трябва да се пият някакви неща докато имам обу и да пропусна момента. Наясно съм, че теста показва бъдеща такава от 24-48 часа.

Какво бихте ме посъветвали вие?

# 287
  • София
На тестоветве За О винаги има 2 черти.
Въпроса е, че когато двете са еднакво наситени или дори втората е по-наситена от 1-вата, тогава е пика на хормона и до 48ч е овулацията.
Ако нямаш положителен тест за О по-рано от 13 ден, няма смисъл да ходиш.

# 288
Благодаря за отговора, може  би не стана ясно. Аз зная кога теста е положителен, въпроса беше дали при подготовка за трансфер, повреме на ову. се приемат медикаменти,защото не исках да изпусна момента. Казвайки това днес като направих още един той беше - и вече и аз не знам какво виждам.
П.С Така да не ги харесвам тези тестове с лентичките пфффф.

Нека има много бебета през тази ,и не само, година.

# 289
  • София
Щом правите подготовка със следене на овулация, значи правите на естествен цикъл.
При този случай има 3 варианта.
- или при голям фоликул дават чхг инжекция за спукване и после прогестерон
- или чакат да се спука сам и после изписват прогестерон
- или чакат да се спука сам и ползват прогестерона, който сама си произвеждаш

Но при всички случаи се проследява овулацията за да се знае кога да се направи трансфера.
Ако точно след прегледа, когато лекаря не е видял голям фоликул, си имала положителен тест за О, значи че лх ти е висок. Реално ако беше пред овулация, той нямаше как да пропусне фоликул голям близо или над 2см.

# 290
Много благодаря за отговорите. От прочетеното дотук, смятам че док. по-скоро иска сам да се спука фоликула, тъй като каза, че не иска да ме тъпче с лекарства. Но ако ще трябва да чакам др цикъл, аз сама ще му го предложа. Sad
По отношение на тестовете, така и така ги започнах и  ги правя всяка сутрин, днес е 3тата. След днешния, смятам, че по-скоро ми се е искало да видя положителен, тъй като днешната черта беше доста по-бледа от контролната. Ще видим утре какво е положението,когато отида на преглед.
Мерси за изчерпателните отговори, наистина ми стана малко по-ясно.

# 291
Здравейте, предстои ми трансфер. Колебая се едно или две ембрончета да върнем. Имам достатъчно замръзени, но са по две. Притеснявам се за износването само. Вие как процедирахте? Моля за съвет.

# 292
  • София
Повторното замразяване не е чак най-хубавото. Говорете с доктора си. Всичко зависи и от предишни трансфери и от качеството на ембрионите.

# 293
Благодаря за отговора, този ще ми е първи. Ще говоря, но тя каза че аз трябва да си реша, много не ми помага с избора.

# 294
И аз съм пред тази дилема. Ние правихме един опит и този ще е втори. Искаме този път да сложим две. Но при нас са замразени по по 3 и се чудя. От друга страна се задяваме това да ни е последния опит и да не трябва да използваме другите.

# 295
Попринцип възможно ли е повторно замръзяване, аз не съм чувала до сега?

Може ли след неуспешен опит на следващия цикъл да се прави нов при неуспех или трябва да се изчака?

# 296
  • София
Да вйзможно и повторно замразяване.
Зависи опита далш и бил на ЕЦ или със стимуляция, и какъв ще бъде следващия.

# 297
  • София
Може би е хубаво да се запознаете с качеството на ембрионите в тези сламки.
Примерно ако са ги комбинирали по качество както е при мен. Аз имам 3 във фризера, 2 са заедно но са бластоцист + ранен бластоцист (ранния е по-ненадежден от другия) и отделно имам един бластоцист сам, който според тях е най-добър.
Ако вие имате в една сламка - бласт + морула или един хубав и един със забележки, то по-скоро трансфера на 2 не крие толкова голяма опасност от многоплодна бременност, същото се отнася и за по 3 в сламка. Също и ако до сега имате неуспешни трансфери с по 1 ембрион и т.н.т.

Но да, решението си е на пациента, доктора може да препоръча...

Моя винаги препоръчва по повече заради опита ми до сега, но аз никога не го слушах (много ме е страх от двуплодна бременност, а и винаги ме е било страх на пресен да връщам повече, защото всеки път съм с лека хипер), но следващия път каквото каже, това ще направя, защото просто не ми останаха варианти вече.

# 298
  • София
Последния път върнахме 3 абсолютно еднакви прекрасни ембриона, хванаха се 2, но едното спря да се развива в 7г.с.
Та всичко е мн индивидуално, лекарят ви знае историята и проблема, би трябвало да ви даде най-добрия съвет. Лекарите също не са любители на многоплодните бременности

# 299
  • София
то и аз вече се навивам да върна и трите...
То за мен от моите нито един не е перфектен... върнахме единствения перфектен + една морула и ЧХГ НУЛА, какво остава за другите, които всички имат някакви забележки от 3-ти до 5-ти ден.

Общи условия

Активация на акаунт