На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 16

• 123 161
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • Димитровград
Днес пазарувах навсякъде с карта -  на борсата, в мола, тава жигера, в покрития пазар. Само на борсата в един от магазините ми отказаха. Лекарствата и горивото също излизат много евтини, това което купувах за 44 лв днес ми излезна 28 лв. Дизела е 5, 70 лири или около 1, 45 лв. Супер доволни сме. Похарчих 805 лири, от картата са изтеглени 206 лв.

# 451
  • Русе
... Дизела е 5, 70 лири или около 1, 45 лв.
А каква е цената на бензин 95?

# 452
  • Димитровград
Бензина мисля, че беше 6,10 но не съм сигурен!

# 453
  • Варна
И ние утре ще скокнем за пазаруване и гъдели.
И тук на 0.33 купих малко лири за "зор заман". Че и трудно ги намерих.
За пръв път от години видях опашка пред чейндж бюро... А за лири май first time ever. Докараха им нови-новенички купюри от по 200 лири.
Ще гледам да плащам където мога с карта. Ще проверя и дали е изгодно на място да се сменя. Вероятно от евро. Левове надали взимат в Одрин бюрата.

Papaone, и аз чакам за цената на бензина, макар че вероятно е около тази на дизела. За качеството има ли смисъл да питам?

# 454
В Одрин съм ходила само веднъж организирано, а сега ще сме за първи път с колата,затова се извинявам предварително за въпросите, ,които ще задам, защото знам, че много пъти е коментирано, но за 2 дни не мога да изчета всичко подробно.  
Ще влезем в града откъм Лозенград по булеварда, на който са Кипа, Мигрос, Марги и Ераста.  Как оттам да стигнем до петъчния пазар,  горе -долу, разбрах  - на кръговото пред Сюлемание наляво, посока изхода към Свиленград, преди моста наляво. Ако греша, поправяйте! Сигурно има и по - пряк път, но предпочитам  "по царския", да не се объркаме нещо  Simple Smile
 Паркингът до пазара платен ли е?
Оттам  как най- лесно да стигна до борсите за перилни препарати?
Пешеходно ли е разстоянието от петъчния пазар до центъра по Сарачлар?

В Бургас днес вече продават лири в няколко чейндж бюра, цената една и съща - 0.33 лв. Купих малко, че в петък ще скокнем до Одрин.  

Да докладваш после - граници, къде, какво. Есенни дрехи май още няма никъде...

Ще докладвам ясно и подробно!  Simple Smile  Само да се справя с  намирането на обектите, че ще съм главен навигатор и трябва да си науча урока Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 19:18 от daniela.qnkova

# 455
  • Стара Загора
И при нас днес в бюрото, в което вчера беше 0,34 лирата, днес е 0,33. Но ще чакам позната в София да провери при тях в Тавекс. Да не съм луда, ако там е 0,29. Иначе щях да плащам с карта, но ще ходим след месец и не знам какво ще е положението тогава. Аз за Истанбул съм се заредила де, но да имам за шопинг през октомври в Одрин. Grinning

# 456
И при нас днес в бюрото, в което вчера беше 0,34 лирата, днес е 0,33. Но ще чакам позната в София да провери при тях в Тавекс. Да не съм луда, ако там е 0,29. Иначе щях да плащам с карта, но ще ходим след месец и не знам какво ще е положението тогава. Аз за Истанбул съм се заредила де, но да имам за шопинг през октомври в Одрин. Grinning

Здравей , къде е този чейндж ? Аз никъде не намирам под 0.36

# 457
  • Варна
Днес специално за мен цял ден проверяват в нашия Тавекс неколкократно. От магазина отсреща. Е, няма и няма.
Само Стринг продаваха и то ги получиха след 17 ч., пачки нови банкноти. Още преди обяд знаеха, че ще продават на 0.33. Възползват се от момента.
Има бюра с обявен курс "продава" под 30 ст., но всички се кълнат, че нямат наличност.

Даниела, от Лозенград като влезете е по-лесно да свиете наляво на кръговото на Ераста, т.е покрай МОЛ-а и веднага зад него да свиете надясно. После все направо покрай фонтана-воденица ще стигнете до другия - при борсите (рибар беше, май). После покрай борсите вдясно от фонтана се излиза и за пазара.
Няма да имам време тази вечер да ти пусна маршрута вероятно, но смятам, че е ясно написаното.
Защо не ползваш офлайн навигация?

# 458
  • Димитровград
Сега говорих с приятел, който пътува днес с бензинова кола. Заредил е на 6, 25 лири.

# 459
  • Пловдив
V Tavex Plovdiv prodavat TL 0,276.V Kapitan Andreevo,no vatre v seloto ima obmenno biuro,koeto raboti denonostno i razpolaga s neogranicheno kolichestvo TL.Izviniavam se za latinitsata,no niamam kirilitsa.

# 460
  • ...живея на последния етаж...
Днес специално ходихме за пералнята до Одрин. С карта лирата ми излезе 0,25 лв. Заредихме дизел на 1, 39 лв. при този курс. И в двете посоки минахме , без да чакаме. Продължавайте да купувате лири!

# 461
До колкото виждам на картата като влезна от капитан андреево до одрин не ми е необходима  винетка както и няма такси?
И от одрин до фабриката тач преди чорлу ако мина през d100 пак не ми е необходима винетка и други такси нали?

# 462
  • ...живея на последния етаж...
В Турция НЕ ви трябва винетка. Магистралите са платени, по всички други пътища си карате без проблем.

# 463
  • у нас
Daniela Qnkova, до петъчния пазар има два паркинга. Единият е безплатен, но там от много рано няма места, а другия е платен - 5 лири за цял ден. И двата паркинга са „залепени” до пазара. До главната улица от пазара са няколко метра.

# 464
  • Бургас / UK
До колкото виждам на картата като влезна от капитан андреево до одрин не ми е необходима  винетка както и няма такси?
И от одрин до фабриката тач преди чорлу ако мина през d100 пак не ми е необходима винетка и други такси нали?

Точно така,D100 е безплатен,няма  такси.

ПП:В Тр няма винетки ,а има такси за магистралите.

Общи условия

Активация на акаунт