На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 16

• 123 150
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Споделям казаното от Белята. Някои просто не се усещат , че  гледат само от своята камбанария и това не прави мненията им универсални и общовалидни за всеки, ползващ темата. Смях се, като прочетох, че с лири само тоалетна и сладолед, ама Краси държи да ни го втълпи.
Аз малко лири имам, карта на ЦКБ също, не зная дали има такси, обаче при плащане в китайските сайтове имам стотинки за превалутиране. При плащане във физически магазини не съм забелязала такова превалутиране, поне в разпечатката не е отразено.
Сега проблемът ми е да си намеря туроператор за шопинг екскурзия от Варна. И компания.... Ходи ми се.  

# 496
  • Варна
Бюрото преди самата граница продава на 0.339 лв. за лира.

# 497
  • София
Има такса, но е пренебрежимо малка и в Турция и при плащане в Алиекспрес. На 100 лв е 10-20 стотинки.
То и курса в Одрин е по-добър - излиза че продават на 29 стотинки. А наистина днес и кафето платих с карта - без проблем.

На какъв курс ще ти се обменят лирите, зависи от банката издател на картата. На сайта на всяка банка има обявени обменни курсове за в кеш и безкасово. Курса, обявен за безкасово продава е курса, на който ти се обменя валутата. Дебитни или кредитни карти Visa и Mastercard са международни и могат да се използват както за плащане през пос-терминал, така и за теглене от банкомат в чужбина. Някои банки удържат такса при теглене от банкомат. Ако транзакцията е извършена в почивен ден, обменния курс на превалутиране е курса на първия следващ работен ден.

# 498
  • Varna
vampbal,
Отговорих ти на Лични, но виждам, че имаш забрана да получаваш отговори на лични

# 499
Благодаря ти, но наистина не съм получила нищо. Ще си прегледам настройките.

# 500
Здравейте, имате ли информация каква е цената на златото в момента и дали си заслужава да се купува?

# 501
Здравейте момичета, да попитам в Лозенград в петък има ли пазар или  само в Одрин?
Хубав ден Yellow Heart

# 502
Споделям казаното от Белята. Някои просто не се усещат , че  гледат само от своята камбанария и това не прави мненията им универсални и общовалидни за всеки, ползващ темата. Смях се, като прочетох, че с лири само тоалетна и сладолед, ама Краси държи да ни го втълпи.
Аз малко лири имам, карта на ЦКБ също, не зная дали има такси, обаче при плащане в китайските сайтове имам стотинки за превалутиране. При плащане във физически магазини не съм забелязала такова превалутиране, поне в разпечатката не е отразено.
Сега проблемът ми е да си намеря туроператор за шопинг екскурзия от Варна. И компания.... Ходи ми се.  
Алестра правят петъчни екскурзии шопинг от Варна, иначе с Рубина е добре, имат и в гработо ваучери
днес поогледах чейнджовете  0,33 продава на катедралата

# 503

Бюрата Тавекс започнаха да продават лирата на 0,296 лв.

# 504
  • В.Търново
Здравейте! Досега само сме почивали в Турция, а сега се каним да идем до Одрин за шопинг и имам няколко въпроса 😉
В някой от двата мола има ли магазин на Polo ASSN , в който да предлагат и дрехите от детската им колекция?
Сега предлагат ли се там есенно-зимни дрехи или са изцяло летни колекции?
Ще бъдем с 1 една нощувка- можете ли да препоръчате хотел с паркинг и удачна локация (близо до търг центрове, кипа и т.н.) на добра цена?

# 505
  • Русе
Здравейте, имате ли информация каква е цената на златото в момента и дали си заслужава да се купува?

Защо не четете първо, преди да задавате въпроси? Преди 2-3 дни се коментира цената на златото.

anelia001, коментира се преди няколко дни, че в момента се предлагат летни дрехи. Есенно-зимните - в края на септември, началото на октомври.

# 506

Бюрата Тавекс започнаха да продават лирата на 0,296 лв.
Днес ходих до Тавекс-Пловдив,казаха ми ,че ще продават лири от 18 до 20 часа ,но не казват при какъв курс.Видях,че в Тавекс-София,Бургас ,Варна лирите  са спрени от продажба !

# 507
  • Пловдив
Извинявам се за спама,но никога не тръгвайте наникъде само с карта.Ако някой твърди подобно нещо просто малко е пътувал.
Винаги тръгвам и с карта и с пари и винаги съм си мислела че няма как да загазя.Но когато се окажете в 23 часа с малко дете на летището в Пиза и не можете да си платите резервираната кола е повече от неприятно.Картата на ОББ ,а ние в Италия и те я разпознават като дебитна.Звъняхме на дежурни телефони -потвърждават че е кредитна ,е да ама програмата не я разпознава.Пари в брой не приемат.Та купон е.Не веднъж ми се е случвало и с карта на РББ да не мога да платя в Англия.Така че ситуации всякакви се случват.

# 508
  • Димитровград
Съгласен съм, аз винаги нося евро и левове в Одрин, където може плащам с карта от години, не е заради кризата. Не мога да разбера защо е необходимо да се купуват скъпи лири, да се проверява Тавекс и бюрата на 5 минути. Вчера Ви споделих снимка на обменно бюро в Одрин, където цената продава е 30 стотинки на лира. Купих си от фурната на борсата 2 топли хляба, дадох 1 лев, спогледаха се, казаха си нещо и ми сложиха  още един хляб. Днес гледам се е вдигнала лирата, на КА е Лудница на излизане от Турция, на Пазаркуле към Гърция също, вчера извадихме голям късмет по 40 минути в двете посоки.

# 509
  • Пловдив
Прясно инфо...на Кап.Андреево имало около 3хил коли. Съседите заобиколили от Лесово. Там искали,нашите митничари,да конфискуват млечни и месо. Да го имате предвид.

Общи условия

Активация на акаунт