Дневникът - тема 94 - Да отслабнем всички заедно!

• 55 415
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Дезидера аз по принцип съм близо до това хранене,но като чета за холестерола препоръчват да се ограничат мазнините и червеното месо,яйца,сирене,кашкавал,та незнам,умувам го.Но и немога да ям толкова много мазнини,за да се държа в кетоза за дълго и да изключа плодовете не ми е окей.Абе ще се изпробват варианти.

# 541
Класическо палео тогава. На мен ми действа най-добре и съм му фен.

# 542
Аз минавам да се похваля, че си взех китайските ластици и за пръв път от две години и нещо кляках! Леле, няма по-божествено чувство от това на напрежението в краката при клякане!
За това някога кляках като хамава, остава сега кефа да пребори мързела, хихи!

# 543
Леле, няма по-божествено чувство от това на напрежението в краката при клякане!

Дори робокобското ходене на втория ден след това доставя едно тихо мазохистично удоволствие.  Wink

# 544
  • Козлодуй
_Зизy_ , може ли линк на тези китайски ластици Simple Smile

# 545
но като чета за холестерола препоръчват да се ограничат мазнините и червеното месо,яйца,сирене,кашкавал,та незнам,умувам го

Нищо лично, но ако това знаеш за холестерола, значи още доста трябва да четеш.

Знам, че тук не е много спортна темата, но все пак да питам. Впечатления от StrongLifts 5x5? Четох доста и много хора в дългосрочна кетоза са повече от впечатлени от програмата. В инстаграм също е пълно с доволни хора. Края на септември се местя и ще имам зала под носа, та мисля след работа (предвид потенето), да я хвана. 3 месеца къде не отишли...

И още нещо: някой да е тренирал в залата на Милко?

Иначе за храната: скукааа. Ама не я мисля грам. Яйца, месо, домати, зехтин.

След отпуската ще заредя с глутаминче на хапчета.

Установих, че спортът е това, което ме държи в релси откъм хранене.

# 546
pvacheva, заповядай.
Умишлено търсих най-евтините, защоти съм известна с несериозността си. Сега ме е яд, че не взех едни малко по-дълги и дебели, но пък за 9лв съм доволна Grinning

ТиЛи, именно заради тоя кеф преди около две години и половина бях започнала да тренирам вкъщи с тежести, но в един момент мързела надделя Grinning

Мина МЦ и съм си на килограмите от преди това. Радвам се Simple Smile Днес ще разтоварвам с пилешко и салата + много вода Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 13:40 от _Зизy_

# 547
Дезидера аз по принцип съм близо до това хранене,но като чета за холестерола препоръчват да се ограничат мазнините и червеното месо,яйца,сирене,кашкавал,та незнам,умувам го.Но и немога да ям толкова много мазнини,за да се държа в кетоза за дълго и да изключа плодовете не ми е окей.Абе ще се изпробват варианти.
Трета година съм на ВМХ.И холестерол, и триглицелиди, и пикочна киселина спаднаха.Също инсулин, КЗ, подобриха се всякакви показатели, пускала съм си изследванията, стоят ми в мненията.
И доколкото мога да преценя (по храненето ми), не съм била в кетоза, а плодовете не съм ги спирала.Просто не ям по 1 кг на ден....  Smile  а по 1 голям или шепа горски плодове.Понякога не ми се ядат, пропускам, но пък "наваксвам" с черен шоколад.

# 548
  • Бургас
Отчет за вчера:
з - овесени ядки 30-35 грама с масло и сирене, кафе
о - лаврак на фурна, гарнитура домати, краставици и авокадо, 2 сини сливи
сл.з. (след тренировка) - малък банан с фъстъчено масло
в - 3 бъркани яйца с извара, домати, краставици, маслини, блокче черен шоколад

Да вземете повече хора да си пишете менюто, че да черпим идеи Simple Smile

Зизу, честит ти ластици! Няма по-голям кеф за мен от тренировката с ластици. А така се притеснявах в началото, че няма да се справя с тях.

# 549
За холестерола и мазнините пак едно ще кажа - ще видим след време. Аз съм против крайностите и против издигането в култ на даден режим. Има си и плюсове и минуси Wink

# 550
Да вземете повече хора да си пишете менюто, че да черпим идеи Simple Smile

Постен зелен фасул, който ям с доволно количество хубаво гъсто КМ; чушки, пълнени с яйца, сирене, кашкавал, гарнитура по два градински домата; таратор с много орехи; постно кисело зеле, което също консумирам или с КМ, или със сметана. Това, когато съм си вкъщи. Когато съм навън, се изхранвам основно с миди, които полиавм обилно с бяло вино. Живот като на кино!  Laughing

# 551
Благодаря за отговорите момичета.Именно това ми беше дилемата,дали ще има здравословния ефект ВМХ НВ,ако не се стига до крайност да се държи организма в кетоза.
Менюто днес:
З-кафе
О- св.котлетна пържола-250 гр и таратор
В-салата краставици с кашкавал запечен на грил тиган.
Купих си днес шарлан и орехово олио,зехтина не ми понася.

# 552
  • Козлодуй
_Зизy_, линкане ми се отвори но аз те цитирах и копирах линка от цитата и ги видях аз имам подобни ластици от Лидал, мислех че нещо ново си намерила и аз да прихвана Simple Smile
blackisback, и мен спорта ме държи да не озверея от глад затова която и тренировъчна програма да хванеш все ще от полза Simple Smile
Amour*, и аз се чудя всеки път като кажеш меню все казваш че си яла шоколад пък не пълнееш - как го постигаш не зная аз държа въглехидратите много ниско дори и плодове не си позволявах и все пълнеех Simple Smile
TuЛи, страхотно меню - по мой вкус имаш Simple Smile
Моето меню за днес не се различава от вчерашното Simple Smile
з: кафе и чай с мляко
о: две варени яйца плодове малко сирене и кюфте Simple Smile
в: домати със сирене и скара със салата от краставици Simple Smile

# 553
  • Бургас
Черният шоколад си е режимен. И аз го ям много често. Онзи 70% какао от Лидл.
Стига да не е по един шоколад на ден Blush Аз спирам до едно блокче. При цикъл максимум две.

# 554
Amour*, и аз се чудя всеки път като кажеш меню все казваш че си яла шоколад пък не пълнееш - как го постигаш не зная аз държа въглехидратите много ниско дори и плодове не си позволявах и все пълнеех Simple Smile
Не зная колко съм права, но моето обяснение...:
1.аз не целя прекалено ниски кг, които биха изисквали съзнателни рестрикции, сега на 63-65 съм си о.к.
2.не съм пазила диети, т.е. тялото ми не е "стресирано от глад" и не е било вкарвано в защитен режим
3.не съм била в калорийно ограничение (не и нарочно), т.е. тялото не вижда смисъл да складира всяка троха, защото просто не е гладувало
4.като пиша шоколад, не значи цял (100гр) шоколад, а обикновено 1 или 2 блокчета, достатъчни са ми да "завършат" храненето.
5.ям само черен шоколад, мин. 85% какао, в редки случаи 75%.
От всичко, което съм прочела в последните години за хранене, диети, отслабване, пълнеене и т.н., човек стига до положение "Нищо не ям и пак дебелея!", когато:
1.е спазвал безброй диети.тялото познава "глада" на поредната диета и почва да се съпротивлява, т.е. да пази всяка троха.Това е точно йо-йо ефекта:пазиш диета-спираш-качваш-пак диета-спираш-качваш-пак диета-спираш-качваш...и така до безкрай, или докато не ти писне и не се откажеш.
2.било е дълго време/или често пъти за кратки периоди, в твърде драстичен калориен дефицит, например от порядъка 1000-1100 калории на ден.Дори по-ниски....

Аз затова исках не диета, а начин на хранене, който мога да спазвам без стрес, без да полагам кой знае какви усилия (щото пък волята ми никаква я няма), да е близко до моя начин на хранене и най-важното, да може да се спазва ако не доживот, то поне за дълъг период от време.Също важно ми беше да не се налагат сметки, следене, мерене, теглене на храни и подобни, да дава някаква "рамка на храната", а аз да я натъкмя според моите си предпочитания.
Мисля например, че Зоната, Системата -60 (доколкото съм ги чела) са сравнително добри.Но не са за мен всичките сметки и следене.

3.

Общи условия

Активация на акаунт