Дневникът - тема 94 - Да отслабнем всички заедно!

• 55 143
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Пускай, пускай Simple Smile
след мц- то ще съм готова с тортата Laughing
в понеделник за малко видях 60.6 Simple Smile

# 676
  • Велико Търново
Пускай, пускай Simple Smile
след мц- то ще съм готова с тортата Laughing
в понеделник за малко видях 60.6 Simple Smile

И аз Mr. Green

# 677
  • Велико Търново
Сис, какво тренира? На колко години е и на каква диета, че искам и моята госпожица малко да ѝ наложа диета, но все се притеснявам да не я лишавам от важни неща.

Мина е гимнастичка, тя по принцип е слаба, но е дебела за гимнастичка PeaceНе знам на каква са я сложили, май е яла само зеленчуци и готвено, без хляб, сладко и т.н. Така й се пада, защото на семейната ни почивка ядеше по 7-8 сладоледа, аз тогава й казах какво ще стане, но я оставих. А Божа ми е мъка, но ще видим там как ще се справям.Аз нямам притеснения, че може да я лиша от нещо полезно, защото тя сама се тъпче с глупости, но е време да се спре.

# 678
Признавам, почувствах се съблазнена от яйчения фаст. Но внимателно изчетох на Веси поста и не посмях. Тя пише, че не е полезно за хора, които не са привикнали с ВМНВ хранене и трябва около 10 дни подготовка. Та резултатът беше за обяд и вечеря по 3 яйца, с малко масълце и за вечеря - мъничко чедър - 10 гр. ама... имаше следобяд и чашка царевица и хляб от лимец... та не че нещо много яко съм омазала, но ВХ и М не са ок. А днес имах по не малко и от двете.
Нещо си пропуснах днес кардиото, но поне силовата беше на ниво  - за рамо- страхотна е Simple Smile
Калории около 1200, ВХ - над желаното. Да се чуди човек как с 2 праскови, 2 филийки лимецов хляб и 100 гр. царевица може да стине 130 гр. ВХ

# 679
Ти скоро бой ще ядеш, почвай нещо, да не те търся лично къде работиш, влязла съм във фаза ' възпитай другарчето' Laughing

# 680
А ? Херц на мене ли говориш Grinning
ПС
Не работя... само по инервюта за работа ходя и греда...

# 681
Официално казвам, че ми писна. Миналата седмица бяхме на почивка и аз реших да ям от това, което се готви за всички. Имаше скара, боб, ориз, картофи. Закусвах основно овесени ядки. 3-4 пъти сладолед, най-малкия възможен. Хранех се три пъти дневно, движехме се много. Не се премерих като се прибрахме. Даже и в лицето напълнях, на житената питка приличах. Минах на яйца и месо -закуска и обяд яйца, вечеря - месо. Вгх под 20 гр. Вчера се премерих и съм един кг над кг, на които тръгнах. Ми не е честно, дрругите ядоха повепе от мен. А племенницата ми освен основното хранене, ядеше чипс, вафли, солети, а аз й се карах, че не е полезно. А тя е по-слаба от мен. А какъв пример мога да бъда аз, като от една седмица хранене с нормална готвена храна, качвам по няколко килограма. Да бях яла поне пици и торти, а то боб и ориз.

# 682
Съни, онова, което описваш е доста естествено Simple Smile
Ти по принцип ядеш осносвно нисковъглехидратно, нали? Какво очакваш да се случи, когато подложиш тялото си на стрес от нова храна, не я въвеждаш полека, а за седмица - две изобилства в менютот ти? Въглехидратите задържат и съдържат вода - съвсем естествено е да се подуеш, голяма част от тях, като житните например, заради глутена са и алерген - отново възможно подуване и задържане. Обратно на тях, животинските продукти са бедни и на фибри и на вода - един от ууау ефектите на тези режими е източването на водата. Та може би преди да ти писне и да се самонаказваш до края на живота си с ВХ под 20 гр за да не надебелееш, трябва да видиш кое как ти действа в дългосточен аспект.

# 683
Ето за това се казва, че не трябва да се скача от режим на режим. Когато тялото свикне с даден режим и изведнъж го хвърлим в другата крайност то изпада в стрес, защото не разбира какво се случва, дали ще има храна за енергия, дали не настава криза и в резултат прави това, което му е заложено -трупа мазнини за запаси.

# 684
За каква крайност говорим при седмица смесено хранене? Ми не искам до живот да ям едно и също. И знам в момента какво ми пречи. Казвсм в момента, защото съм сигурна, че след година ще ми пречи друго. И не, не мога да ям по малко от всичко, защото това значи да стана пак 70 кг. Играла съм го и този филм.

# 685
Просто имах предвид, че е много възможно да не си надебеляла наистина, а да си задържала повече вода Simple Smile

# 686
Под крайност имах предвид, че дълъг период от време си била на НВ ВМХ и изведнъж, без плавно въвеждане на повече вгх, започваш да се храниш високовъглехидратно. Това тялото приема за стрес.

Иначе и аз не искам цял живот да ям едно и също и точно заради това се отказах от високомазнинно хранене. Ами не става всеки ден да ям месо и яйца и да не смея да хапна картофи и ориз или анатемосаните тестени 😒😃 Тялото има нужда от разнообразна храна.

# 687
Съни, може би ако искаш да вкараш някакви нови неща в менюто си просто да стане постенепенно. Разбирам те, аз съм изключително изненадана че не качих нищо сега на почивката, може би просто защото преди това не се хранех много чисто. Примерно искаш картофи, яж днес малко и след няколко дни малко и така. И се следи след кое как се чувстваш. Просто ти е дошло много според мен хем различна храна, хем всеки ден.

Измерих се днес-сантиметър, кантар. Кантара си е на 79кг, сантиметрите същите, само бедро и ханш по - 2см, на талията +1.

# 688
  • Бургас
Съни, много хора на НВ хранене споделят, че след високовъглехидратна храна, се връщат със седмици назад. Веси (No sugar) във Фейсбук наскоро беше правила експеримент с кетозата - смокините я бяха извадили от строя за 3 дни, въпреки че не бяха кой знае какво количество. Аз също от ориз и картофи после се чистя около седмица. Имаш два варианта: примиряваш се, че е така и като ти се прияде от тези храни, после не си го слагаш или забравяш за тия храни изобщо. И не се сравнявай с племенницата. Всички искаме да сме по-млади, по-здрави и по-красиви, ама времето си върви Simple Smile

Все се чудя защо мислите, че при ВМ хранене няма разнообразие в храната и/или се изключва група храни. Наистина ми е интересно, не го пиша да се заяждам.

# 689
Съни, нищо не е станало. Задържала си много вода, може би си качила, ако количествата са били големи. По колко грама овес яде? Това е зверски калорично и трябва внимание.
После си оправила нещата и плюса е само 1кг. ОК си. Продължавй нататък.

И не се ядосвай, че не е честно. Няма честно на този свят. Не е честно, че съм 156см и какво от това! Simple Smile

Едит: Не е честно, че платих хотел,  да се събудя настинала и да вали! Трябваше да е слънчево, а е хладно. Дошла съм с къси шорти, м***а му и време. Старта е след 2 часа. Дано спре да вали...мрънннн.

Вивала, честит рожден ден!:hibiscus:

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 10:05 от Deziderata

Общи условия

Активация на акаунт