Каква пералня - 3 част

• 79 551
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, унищожила съм 2 перални Индезит и вчера ми направи бела и 6 годишна Горение. Днес чакам техник, но нямам особено големи надежди, защото мисля, че е нещо от електрониката. Вчера както си въртеше програма на 40 градуса и забелязах, че стъклото измени формата си и като го пипнах пареше. Ако ремонта е до 100 лв и ми даде гаранция, че ще работи ще я правя ако не ще търся нова.  Давайте съвети за по ефтина и качествена пералня.

Нещо не схващам, как така стъклото ще измени формата си? Ако става дума за стъклото на люка, то няма как да се свие като полимер в следствие на висока температура. Та дори и полимер да беше, температурата му на топене е много по-висока от тази, която водата може да достигне, а ако случайно има проблем в електрониката, и тя не спре нагревателя при нужната температура, в него има термопредпазител, който просто ще изгори и ще преустанови нагряването в безопасен етап.
Може стъклото да се е изместило, то обичайно в горната си част е по-плоско и за това да ви се струва свито. Ако е само това, явно рамката на люка нещо е повредена и се поправя лесно и евтино.

# 496
Не е свито стъклото, а се изду напред. Ще кача снимки довечера като свърша работа.

# 497
  • Пловдив
Благодаря, прочели сме ги!!!!!!
Поста е за хора, които евентуално имат същата пералня.

# 498
Не знам дали си личи издатината. Мисля, че се вижда

# 499
Не знам дали си личи издатината
Скрит текст:
Може ли и др.снимка, от вътрешно - страничен поглед, напр. :
Скрит текст:

# 500
Разбира се

# 501
ЗЛОДЕИДА, явно извънземните са ви посетили, огъвайки стъкло при температура под 100 °C.  Wink
А какво "стъкло" е и с какви примеси ,
имайки предвид, че китайците са много добри "изобретатели" - не знам.
Относно ремонт, то температурната сонда NTC е около 8-9лв (WA6089)
Лесно се сменя, в домашни условия.
Скрит текст:
https://www.tetshop.bg/7510-temperature-sensor-ntc-epcos-9291109

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 08:10 от Анонимен

# 502
Благодаря за бързите отговори. Техника не дойде днес. Ще дойде утре и ще видим какво ще ми каже.

# 503
Това е доста стара машина (като модел), и май "стъклото" не е оригинал. В смисъл чупено е и е подменено с плексиглас менте. Но и плексиглас да е, пак ми е непонятно, как на такава ниска температура ще се свие.

# 504
Всъщност кой е модела на пералнята на ЗЛОДЕИДА?
Тя писа, че пералнята я има от шест години и не е споменавала за подмяна на стъкло.

# 505
Не е подменяно стъклото. До сега не е правила никакъв проблем. Горение е WA6089

# 506
Иначе казано 3 поколения назад. Според мен стъклото си е така. Не виждам как стъкло ще се стопи и огъне при по-малко от 100 градуса. Те по принцип си изглеждат деформирани:

Стъклото си е такова, ето как изглежда чисто ново стъкло за тази пералня: https://master-plus.com.ua/stiralnaya/stekla_dverki/steklo_lyuka … renje_587447.html

П.С. Машината е хубава, с разглобяем казан-ремонтопригодна и качествени лагери. Може да изкара дълги години, доволно надежден уред. Пазете си я!

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 08:11 от BM21

# 507
Определено производствено си е така стъклото!  Peace
В голям смут ме "вкара" ЗЛОДЕИДА.  Hug
Ето, така изглежда:
Скрит текст:
https://doctor-h.com.ua/catalog/steklo_lyuka_stiralnoy_mashiny/s … 49_298848_484199/

# 508
Мале мила... искате да кажете, че след 6 години употреба чак сега забелязах, че стъклото е така ли? Ама все пак да я види техник. Много топла ми се стори за пране на 40 градуса.

# 509
Мале мила... искате да кажете, че след 6 години употреба чак сега забелязах, че стъклото е така ли? Ама все пак да я види техник. Много топла ми се стори за пране на 40 градуса.

Ако ръцете Ви са били студени, нормално да Ви се стори доста топло стъклото, но със сигурност не е деформирано. Може да си я ползвате спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт