Каква пералня - 3 част

• 78 608
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
BM21, по твой съвет се насочих към WS846LN, обаче тази нова серия още не е произведена. Вече за втори път от горение отлагат доставката - сега е края на Август/началото на Септември. Моята стара пералня е с проблемни лагери и направо не знам колко още ще издържи, та разучавам и други опции.

Знам, че уважаваш пералните Миле, но не съм видял да изказваш конкретно мнение за състоянието на пазара на втора употреба такива машини в БГ. Какво ти е мнението за тези перални? Струват ли си, има ли голям риск в купуването на такава? Има няколко магазина в София, които дават 24 м гаранция на уреда. Примерно сега гледам нещо от сорта на:

https://mieleservisbg.com/shop/miele-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0 … 1%80%D1%82%D0%BE/

Моля те дай акъл, че вече не знам какво да правя Grinning

Как така не е произведена? Има ги по магазините доставени даже. Ето пример https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/gorenje/ws846ln-p406825021/

Колкото до употребяваните "Miele" понякога се случва да са отказани заради някакъв дребен дефект, който чак в последствие се открива. Не се знае с годините, кое колко е износено, и кога ще излезе от строя. Обичайно при уреди на 5+ години е добре да се подменят амортисьорите, което едва ли вносителя го прави. Аз за себе си предпочетох нови уреди да взема. Това вече си е въпрос на личен избор, някои хора ги е гнус и не желаят да ползват употребявани перални. Колкото до качеството, "Miele" макар и втора ръка (ако се попадне на изправна) спокойно може да надживее нова пералня, но развали ли се нещо, частите не са стандартни, или се търсят втора ръка на нормални цени, а такива се намират трудно, или се принуждават хората да дадат доста пари за нов детайл.

Та с прости думи, "Miele" са възможно най-качествените, от към изработка и качество на вложените компоненти, но като са втора ръка, не се знае, колко живот им е останал, пък е крайно неприятно да пристигне "нова" пералня и след година-две да се прави ремонт.
Имайте в предвид също така, че често по гаранция износ на, четчици, валове,  лагери, амортисьори, маншони и други подобни износващи се компоненти, не се покриват!
Така че не е важно, само да има гаранция, важното е, какво тя покрива.

Изборът си е ваш, каквото повече вас лично ви радва, това си изберете. Успех и късмет с покупката! Simple Smile

Мерси. Относно Горението - не са произведени и доставени. Накарали са магазините да ги побликуват предварително. Питал съм в 3-4 магазина и няколко пъти писах имейли на представителството на Горение в България... тъжно, но факт.

# 76
# 77

Да, тези цени са ок но реално има други неща които са притеснителни, като например дефектна платка или комплект за смяна на лагери,който мисля, че четох някъде че е над 200 лева без труда, само за материалите. Правилно ли разсъждавам?

Ти знаеш ли някой нормален магазин който не внася само скрап и сглобява от 10 перални една и на когото може да се разчита?

# 78
Здравейте!
В сряда ми се скапа 18г. Горение, вчера изчетох темите и още на първата бях направила своя избор.
https://www.technomarket.bg/peralni/samsung-ww-70k44305w-le-09152189
Днес я купих и вече е вкъщи - тази вечер ще я монтираме ако успеем, че утре тръгваме на почивка. Цената е промоционална с 2г.гаранция. След като се върнем ще доплатя 70лв и ще я удължа с още 3г.
Беше любов от пръв поглед и дано съм направила правилния избор.
От около 3г ползвам комбиниран хладилник и микровълнова на марката и нямам оплаквания Grinning

# 79
като например дефектна платка или комплект за смяна на лагери,който мисля, че четох някъде че е над 200 лева без труда, само за материалите. Правилно ли разсъждавам?
Производствено ли дефектна?
Нали имате 12м гаранция. Ще се прояви в самото начало.
Ако ползвате защита за токови удари, то Вие няма да я дефектирате.
Относно лагерите, то по размер си намирате на SKF или на NSK.

Ти знаеш ли някой нормален магазин който не внася само скрап и сглобява от 10 перални една и на когото може да се разчита?
За Варна мога да препоръчам "Техно Бриз"
https://technobriz.bazar.bg/

# 80
като например дефектна платка или комплект за смяна на лагери,който мисля, че четох някъде че е над 200 лева без труда, само за материалите. Правилно ли разсъждавам?
Производствено ли дефектна?
Нали имате 12м гаранция. Ще се прояви в самото начало.
Ако ползвате защита за токови удари, то Вие няма да я дефектирате.
Относно лагерите, то по размер си намирате на SKF или на NSK.

За Варна мога да препоръчам "Техно Бриз"
https://technobriz.bazar.bg/

Мерси много, звучи обнадеждаващо. Може би все пак ще се насоча към Миле втора употреба. Има ли някакви неща които да могат да се проверят на място в магазин за такива перални или просто да гледам да е в добър външен вид и да не е модел на 15 години.. ? меси отново

# 81
Има ли някакви неща които да могат да се проверят на място в магазин за такива перални
Ако Ви разрешат да махнете задния капак доста неща могат да се видят.
(състояние на амортисьори, "сълзене" от лагер, стари течове...)
Намерете някой Ваш познат техник и заедно посетете магазина.
При несъгласие от продавача, то не бих станала клиент.
Тези, които препоръчах позволяват такъв оглед, включително я пускат на програма с пране.

# 82
Има ли някакви неща които да могат да се проверят на място в магазин за такива перални
Ако Ви разрешат да махнете задния капак доста неща могат да се видят.
(състояние на амортисьори, "сълзене" от лагер, стари течове...)
Намерете някой Ваш познат техник и заедно посетете магазина.
При несъгласие от продавача, то не бих станала клиент.
Тези, които препоръчах позволяват такъв оглед, включително я пускат на програма с пране.

Благодаря, много полезен съвет! За съжаление съм от София и няма как да посетя предложения магазин, но мога да намеря някой по-известен в София и да отида с техник Simple Smile

# 83

Мерси много, звучи обнадеждаващо. Може би все пак ще се насоча към Миле втора употреба. Има ли някакви неща които да могат да се проверят на място в магазин за такива перални или просто да гледам да е в добър външен вид и да не е модел на 15 години.. ? меси отново

Гледайте внимателно маншона да не е износен, да не е скъсан, да няма голям луфт между него и барабана. Внимателно огледайте повърхността на барабана да няма наранявания. Завъртете барабана и вижте дали луфти, ако има шум идващ от лагерите, значи са в начален стадий на износ, ще прослужат към година, ако има луфт, значи трябва да се заменят незабавно.
Натиснете барабана надолу, така че да се разклати, ако амортисьорите са убити, ще продължи да се лашка, защото се държи само на пружини, ако амортисьорите са читави, ще го спрат бързо. Тяхната цел в общи линии е такава, да намаляват колебанията на барабана, прилагайки определено усилие.

Колкото до китайските амортисьори по 10лв, не бих поставил такива. По-добре оригинални на LG, самсунг, индезит, или горение. Те са малко по-скъпи, но са читави, важно е само дължината и съпротивлението им да съвпада с заводските.
Гледайте корпуса да не е разбит, да не е тръгнала корозия. Ако се отвори може да се хвърли едно око за течове, обичайно остават следи и корозия в долната част на корпуса, ако е капала вода.

# 84

Гледайте внимателно маншона да не е износен, да не е скъсан, да няма голям луфт между него и барабана. Внимателно огледайте повърхността на барабана да няма наранявания. Завъртете барабана и вижте дали луфти, ако има шум идващ от лагерите, значи са в начален стадий на износ, ще прослужат към година, ако има луфт, значи трябва да се заменят незабавно.
Натиснете барабана надолу, така че да се разклати, ако амортисьорите са убити, ще продължи да се лашка, защото се държи само на пружини, ако амортисьорите са читави, ще го спрат бързо. Тяхната цел в общи линии е такава, да намаляват колебанията на барабана, прилагайки определено усилие.

Колкото до китайските амортисьори по 10лв, не бих поставил такива. По-добре оригинални на LG, самсунг, индезит, или горение. Те са малко по-скъпи, но са читави, важно е само дължината и съпротивлението им да съвпада с заводските.
Гледайте корпуса да не е разбит, да не е тръгнала корозия. Ако се отвори може да се хвърли едно око за течове, обичайно остават следи и корозия в долната част на корпуса, ако е капала вода.

Супер! Много благодаря Simple Smile

# 85
Здравейте Simple Smile
Пробвах да изчета темите, но те са общо 3 и първата е над 400 страници, та реших просто да питам на готово. До сега не ми се е налагало да избирам пералня, та съм малко като в небрано лозе. У дома сме имали 2 Candy, работили са си супер, но сега втората сдава багажа и като звънях на техници и им кажеш марката всички пъшката тежко. Защо се случва това, какво толкова им има на Candy-тата? Проблема с втората е скапан лагер, казаха ми, че за да го сменя трябва да отделя 200 лв., но има шанс да изгори дисплея, което вече си отива на цена за нова пералня. Та, решихме да я "доубием" и да купим нова. И този момент дойде. Основният проблем е мястото, с което разполагам - не трябва да е повече от 45см. дълбока. А пък искам да събира 7 гр. пране. Вероятно ще я купя от Технополис, защото предлагат доставка до врата и взимане на старата без да взимат пари за качването (живея на 6тия етаж без асансьор и това ми е доста важно). Модели с тази дълбочина има на Candy основно, видях и една Electrolux и една на Zerowatt. Бюджетът ми е около 500 лв, реално всичките влизат в него. Но пък в сайта им не видях нито една от тях да е с 5 години гаранция, което е тъжно - да не би да има някаква врътка, за да имаш такава гаранция? Ако падна на 6кг. изборът на марки се увеличава и включва BEKO, Zanussi, Gorenje, Whirlpool и LG. Въпроса ми е какво бихте ме посъветвали като марка, или поне какво категорично НЕ Simple Smile И какви фунции е добре да гледам дали има - така, като пълен новак да се ориентирам малко. Аз лично държа на кратка програма, но някакви други тънкости?

Последна редакция: сб, 04 авг 2018, 15:27 от Khaleesi

# 86
Здравейте Simple Smile
Пробвах да изчета темите, но те са общо 3 и първата е над 400 страници, та реших просто да питам на готово. До сега не ми се е налагало да избирам пералня, та съм малко като в небрано лозе. У дома сме имали 2 Candy, работили са си супер, но сега втората сдава багажа и като звънях на техници и им кажеш марката всички пъшката тежко. Защо се случва това, какво толкова им има на Candy-тата? Проблема с втората е скапан лагер, казаха ми, че за да го сменя трябва да отделя 200 лв., но има шанс да изгори дисплея, което вече си отива на цена за нова пералня. Та, решихме да я "доубием" и да купим нова. И този момент дойде. Основният проблем е мястото, с което разполагам - не трябва да е повече от 45см. дълбока. А пък искам да събира 7 гр. пране. Вероятно ще я купя от Технополис, защото предлагат доставка до врата и взимане на старата без да взимат пари за качването (живея на 6тия етаж без асансьор и това ми е доста важно). Модели с тази дълбочина има на Candy основно, видях и една Electrolux и една на Zerowatt. Бюджетът ми е около 500 лв, реално всичките влизат в него. Но пък в сайта им не видях нито една от тях да е с 5 години гаранция, което е тъжно - да не би да има някаква врътка, за да имаш такава гаранция? Ако падна на 6кг. изборът на марки се увеличава и включва BEKO, Zanussi, Gorenje, Whirlpool и LG. Въпроса ми е какво бихте ме посъветвали като марка, или поне какво категорично НЕ Simple Smile И какви фунции е добре да гледам дали има - така, като пълен новак да се ориентирам малко. Аз лично държа на кратка програма, но някакви други тънкости?

Candy са гадни за ремонт, всичко в тях е наблъскано плътно, предната и задната част на корпуса са заварени, а не разглобяеми, както при останалите. Казаните са лепени, а лагерите китайски.

Моите предложения са Gorenje, защото поставят качествени лагери на SKF , Bosch също слагат читави лагери на NSK, евентуално и Samsung, при тях лагерите са корейски или китайски, но се сменят лесно, защото казаните са разглобяеми.

# 87
Здравейте Simple Smile

Candy са гадни за ремонт, всичко в тях е наблъскано плътно, предната и задната част на корпуса са заварени, а не разглобяеми, както при останалите. Казаните са лепени, а лагерите китайски.

Моите предложения са Gorenje, защото поставят качествени лагери на SKF , Bosch също слагат читави лагери на NSK, евентуално и Samsung, при тях лагерите са корейски или китайски, но се сменят лесно, защото казаните са разглобяеми.

Благодаря за бързата реакция.
Това са ми двата варианта gorenje които виждам в сайта. Бих се радвала на отзив Simple Smile

https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-G … W-6503-S/p/682685
https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-G … E-WE60S3/p/682691

# 88

Това са ми двата варианта gorenje които виждам в сайта. Бих се радвала на отзив Simple Smile

https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-G … W-6503-S/p/682685
https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-G … E-WE60S3/p/682691

Първата е старата генерация, 2015 купувах за апартамента точно такава слим версия и съм много доволен, работи до днес без забележка, макар да не се ползва толкова често.

Другата като характеристики е същата, но е новото поколение. Основните разлики са в електрониката и в релефа на барабаните. Маншоните са добри последно поколение и пир двете, луфта между тях и барабана е минимален. Дръжките на вратите при новото поколение се водят по-надеждни. Нямат някакви съществени разлики със старото поколение. По помпите и нагревателите би трябвало да са като при старото поколение, италиански помпи Askoll, нагревателите са също италиански (ако не се лъжа) на фирма Термоват и са с вграден термо предпазител (което се пренебрегва, но е важно). Разглобяват се лесно, корпусите не са лоши, доволно здрави, сравнително устойчиви на корозия, части се намират евтино, за жалост са с лепени казани и двете поколения, но това в днешно време присъства при 90% от съвременните производители, включително хвалени марки, като, AEG , Bosch , Electrolux и др.

Последна редакция: сб, 04 авг 2018, 22:22 от BM21

# 89

Първата е старата генерация, 2015 купувах за апартамента точно такава слим версия и съм много доволен, работи до днес без забележка, макар да не се ползва толкова често.

Другата като характеристики е същата, но е новото поколение. Основните разлики са в електрониката и в релефа на барабаните. Маншоните са добри последно поколение и пир двете, луфта между тях и барабана е минимален. Дръжките на вратите при новото поколение се водят по-надеждни. Нямат някакви съществени разлики със старото поколение. По помпите и нагревателите би трябвало да са като при старото поколение, италиански помпи Askoll, нагревателите са също италиански (ако не се лъжа) на фирма Термоват и са с вграден термо предпазител (което се пренебрегва, но е важно). Разглобяват се лесно, корпусите не са лоши, доволно здрави, сравнително устойчиви на корозия, части се намират евтино, за жалост са с лепени казани и двете поколения, но това в днешно време присъства при 90% от съвременните производители, включително хвалени марки, като, AEG , Bosch , Electrolux и др.
Хиляди благодарности тотално непознати човече! Господ здраве да ти дава Simple Smile Пералнята е платена (спрях се на втория модел), чакам вторник да ми я доставят, само трябва да си намеря човек да ми я монтира. Отново благодаря за отделеното време и безкрайно изчерпателните отговори!

Общи условия

Активация на акаунт