Каква пералня - 3 част

• 79 583
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Благодаря за отговорите!
При нас единственият вариант за пералня е с горно зареждане. Досега бяхме с Уърпул, но започна през няколко месеца да дава грешки и затова решихме да я сменяме.

# 481
https://www.lg.com/bg/peralni-mashini/lg-F2J5TN3W
Може ли мнение за тази пералня?

# 482
Здравейте! Бях си харесал https://www.gorenje.ind.in/en/products/major-domestic-appliances … /w98f65i-i/527243 , но в магазина ме убеждават да си взема по-новата с 5 години гаранция - https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … ni/ws846ln/729411 Жената вече е нервна, помагайте Simple Smile Разликата е 50 лв.

# 483
Здравейте! Бях си харесал https://www.gorenje.ind.in/en/products/major-domestic-appliances … /w98f65i-i/527243 , но в магазина ме убеждават да си взема по-новата с 5 години гаранция - https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … ni/ws846ln/729411 Жената вече е нервна, помагайте Simple Smile Разликата е 50 лв.

Оставете тя да каже, коя от двете харесва повече, ако толкова се колебаете. Аз старото поколение го взех с 5 години гаранция, при регистрация в сайта на gorenje. За сега машината работи без забележки.
Дизайна е субективен, на едни повече им харесва старото поколение, на други новото. От към механика, старата е по-масивна изработка, от към електроника и екстри новата генерация разполага с повече, като авто дозировка на перилен препарат. За мен лично това са ненужни екстри, и колкото по-сложен е един уред, толкова повече звена, които могат да се повредят с времето. Но това е лично моя гледна точка, някои хора са очаровани от подобни екстри със спорна ефективност. В крайна сметка вие ще си я ползвате и си преценете, кои плюсове са по-важни за вас.

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 05:06 от BM21

# 484
Здравейте изчетох доста коментари по темата и останах с впечатление, че най-доброто съотношение цена - качество, ремонтируемост и цена на резервни части е Gorenje. Също така разбрах, че е хубаво да избегна следните " екстри"
- Ивенторен монтор - уж е малко по-тига пералнята и мотора е много е здрав, но се управлява със сложна и скъпа платка.
-  Direct drive на LG - при претоварване или теч е много вероятно да изгори мотор или платка.
- Aqua spray (или нещо подобно) технология с повече дюзи, която си е чист маркетинг трик и не пести кой знае колко вода, но повеч дюзи за запушване.

Търся не много скъпа перална 600-900лв. , 8кг. пране, 5 години гаранция и не по дълбока от 56-57см.

Спрях се на следният избор чрез който взимам предвит всичко изписано до тук. Смятате ли, че изпускам нещо, дали наистина е добър избор? И дали бихте ми препоръчали нещо друго може би по-добро в този ценови диапазон. Благодаря!

https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-G … JE-WE823/p/682695
Mда. Я си намери някоя перла 05, че на кварталния майстор дето ти е изприказвал как да се върнеш 2 века назад, да му е удобно да ти я поправя Laughing!

Ако нещо съм се объркал с някое от твърденията си или нещо съществено съм изпуснал, което липсва в тази пералня ще се радвам да ме светнеш. Аз не виждам защо да не си я взема. А така коментара ти не ми е особено полезен Simple Smile

# 485
  • София
Скрит текст:
Здравейте изчетох доста коментари по темата и останах с впечатление, че най-доброто съотношение цена - качество, ремонтируемост и цена на резервни части е Gorenje. Също така разбрах, че е хубаво да избегна следните " екстри"
- Ивенторен монтор - уж е малко по-тига пералнята и мотора е много е здрав, но се управлява със сложна и скъпа платка.
-  Direct drive на LG - при претоварване или теч е много вероятно да изгори мотор или платка.
- Aqua spray (или нещо подобно) технология с повече дюзи, която си е чист маркетинг трик и не пести кой знае колко вода, но повеч дюзи за запушване.

Търся не много скъпа перална 600-900лв. , 8кг. пране, 5 години гаранция и не по дълбока от 56-57см.

Спрях се на следният избор чрез който взимам предвит всичко изписано до тук. Смятате ли, че изпускам нещо, дали наистина е добър избор? И дали бихте ми препоръчали нещо друго може би по-добро в този ценови диапазон. Благодаря!

https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-G … JE-WE823/p/682695
Mда. Я си намери някоя перла 05, че на кварталния майстор дето ти е изприказвал как да се върнеш 2 века назад, да му е удобно да ти я поправя Laughing!

Ако нещо съм се объркал с някое от твърденията си или нещо съществено съм изпуснал, което липсва в тази пералня ще се радвам да ме светнеш. Аз не виждам защо да не си я взема. А така коментара ти не ми е особено полезен Simple Smile
Взвми си каквото искаш. Ти ще си переш с нея. Въпросът е колко качествено. Всички технологии се развиват и усъвършенстват в днешно време. Не виждам причина да се търси уред бил актуален  преди 30г., ама това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него. Защо в момента масово не се карат трабанчета и жигулита? Въпроса е риторичен. Ама да се обяснява как да се избягва инверторния мотор примерно е голяма глупост. Ако беше толкова проблемен нямаше да му дават навсякъде 10г. гаранционен срок, както и на тези с Direct drive. Ама ти като искаш си вземи шумна пералня с неинверторен мотор. Това е свободен форум и всеки си казва мнението. Аз съм на мнение, че в една пералня първо трябва да се търси качество на частите и да пече качествено /т.к. не всички се справят безпроблемно/, после да е тиха, а не да е лесно разглобяема с елементарни части, че на кварталния майстор да му било лесно да работи по нея.

# 486
  • Пловдив
Здравейте, трябваше ни непритенциозна пералня и взех тази. Вече половин година    се ползва, но една мисъл ме мъчи. Може ли да се отвори преди да е свършила програмата за да махнеш нещо или добавиш. Не мога да я разгадая. Ако някой го има това чудо и го е разгадал, моля да ми пише. Благодаряяя. Пералнята е CROWN.

# 487
  • София
Здравейте, трябваше ни непритенциозна пералня и взех тази. Вече половин година    се ползва, но една мисъл ме мъчи. Може ли да се отвори преди да е свършила програмата за да махнеш нещо или добавиш. Не мога да я разгадая. Ако някой го има това чудо и го е разгадал, моля да ми пише. Благодаряяя.
Скрит текст:
И за 6месеца не можа да пробваш и да разбереш може ли или не може??? Ако няколко секунди след натискане на пауза се отключи значи може, ако не се отключва значи не може.

# 488

Взвми си каквото искаш. Ти ще си переш с нея. Въпросът е колко качествено. Всички технологии се развиват и усъвършенстват в днешно време. Не виждам причина да се търси уред бил актуален  преди 30г., ама това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него. Защо в момента масово не се карат трабанчета и жигулита? Въпроса е риторичен. Ама да се обяснява как да се избягва инверторния мотор примерно е голяма глупост. Ако беше толкова проблемен нямаше да му дават навсякъде 10г. гаранционен срок, както и на тези с Direct drive. Ама ти като искаш си вземи шумна пералня с неинверторен мотор. Това е свободен форум и всеки си казва мнението. Аз съм на мнение, че в една пералня първо трябва да се търси качество на частите и да пече качествено /т.к. не всички се справят безпроблемно/, после да е тиха, а не да е лесно разглобяема с елементарни части, че на кварталния майстор да му било лесно да работи по нея.

Поредния напълно неадекватен и не на място пост. Пералня с класически мотор с четчици можеш да си вземеш без проблем, и много хора го правят. А от къде да си купя нов Трабант днес?
Дават 10 години гаранция на МОТОРА, но не и на платката, която го управлява. Иначе казано има цяла платка, която управлява въпросните безшумни инверторни мотори, която значително усложнява и оскъпява конструкцията. Не всеки иска да плати 150-200 отгоре за мотор, чието единствено предимство е, че е по-тих. . .

# 489
Здравейте, трябваше ни непритенциозна пералня и взех тази. Вече половин година    се ползва, но една мисъл ме мъчи. Може ли да се отвори преди да е свършила програмата за да махнеш нещо или добавиш. Не мога да я разгадая. Ако някой го има това чудо и го е разгадал, моля да ми пише. Благодаряяя. Пералнята е CROWN.

Може, в зависимост от това, до къде е нивото на водата. Нивото на водата трябва да е под люка, за да не протече при отваряне. Иначе при всяко пране би трябвало нивото да е различно, според количеството пране и програмата. Това като гледам е модел с термо таблетка. Това ще рече, че след като дадете стоп/пауза на програмата, люкът ще се отключи след от 1 до 3 минути.
Желателно е, ако става дума за добавяне на вещ, да е в началото на програмата, докато още ги мери и преценява, дали да долее вода според количеството им. Ако добавите много вещи след измерването, вече в същинския процес на пране, може да намалите качеството на изпиране.

# 490
  • Пловдив
ВМ21 благодаря за изчерпателния отговор. Не отключва при спиране на пауза. Отключва само когато се изключи нацяло. Не че е жизненоважен проблем. Хубав ден.

Afrodita....по-спокойно, нервните клетки са малко!!!

# 491
Не отключва при спиране на пауза. Отключва само когато се изключи нацяло.
Има и друг момент - температурата да не е над 60°C (не само ниво на вода).
На каква програма, в кой момент пробвахте pause (примигва светодиода)?

# 492
  • Пловдив
Почти всички програми съм пробвала. Но вижте как е дадено на тези копчета свързани с ключе. Така би трябвало да отключи, но явно не и точно този модел.

# 493
Почти всички програми съм пробвала. Но вижте как е дадено на тези копчета свързани с ключе. Така би трябвало да отключи, но явно не и точно този модел.

Четете си инструкциите на уредите. Този ключ е защита от деца, иначе казано задържате двата бутона натиснати едновременно примерно 5 секунди и всички бутони се заключват, така че случайно малко дете ако ги натиска нищо да не последва.

# 494
Здравейте, унищожила съм 2 перални Индезит и вчера ми направи бела и 6 годишна Горение. Днес чакам техник, но нямам особено големи надежди, защото мисля, че е нещо от електрониката. Вчера както си въртеше програма на 40 градуса и забелязах, че стъклото измени формата си и като го пипнах пареше. Ако ремонта е до 100 лв и ми даде гаранция, че ще работи ще я правя ако не ще търся нова.  Давайте съвети за по ефтина и качествена пералня.

Общи условия

Активация на акаунт