Каква пералня - 3 част

• 79 421
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София

Пълноценен и надежден уред с всичко необходимо. Купувайте смело.

Благодаря много.
Да му мислят мъжете как ще я качат до 7 етаж по стълбите  Mr. Green

# 556
  • оттам, откъдето започва България
Моята пералня /не е Самсунг/ е само с точно зададени градуси на всички програми.
Имам две кратки програми - 30 мин. и 44 мин.
При 30 мин. според мен си е направо студена водата - 30 градуса, и почти  не я ползвам /май само един път я ползвах при разучаване на пералнята/.
44 мин. понякога я ползвам за ежедневно ползвани дрехи, но тя доста си затопля водата - 40 градуса.
Програма за вълна също ми топли водата - и тя е 40 градуса.

# 557
  • на Мелмак
На Самсунг - а, а и не само на него, можеш да променяш градуси, обороти, да добавяш изплаквания. Има ограничения, разбира се, за отделните програми, има и опция да създадеш своя програма, която най-често би ползвала!

# 558
  • оттам, откъдето започва България
Това е много хубаво. Живот и здраве, следващата пералня ще гледам да си я избера такава.

# 559
  • София
Ами на предната страница е даден линк към инструкциите за Самсунга и там си пише, че 15-минутата програма е за
бързо изпиранена леко замърсени дрехи, т.е. все пак е изпиране. Това, че са леко замърсени пък предполага  по-ниска температура на водата.

И според теб за 15 мин в които машината пълни вода, топли я, източва я и центрофугира накрая - колко време смяташ, че е същинското пране между тези действия и според теб, да ти тръкне дрехите на 30гр. - за 5-8 мин пране ли е? Не се хващайте буквално за думата изпиране. Технологично има всички фази на изпиране, но реално за такова кратко време и на тези градуси си е за освежаване. Няма как дори ежедневно замърсена дреха да се изпере на таква програма, без значение от марката на машината. Иначе на самсунга почти на всички програми му се регулират обороти и градуси, е да на ежедневно градусите са до 40 ама то няма и логика да са повече, както и вълна няма на 60гр. На 15 минутната ѝ се променят само оборотите, а на 30 мин-та ѝ се променя темп. /от 20 до 30гр./ и обороти. На всички останали им се променят обороти, темп., брой изплаквания и доп. задържане в големи граници, съобразени с конкретиката на програмата, някои имат и предпране.

# 560
Каквито и перални да съм имала през последните 25 години, винаги е могло да им се регулират оборотите и температурата през 10 градуса.
Дет' се вика: "тя на мен няма да ми казва как да пера"!
А това 15 мин. е да намокриш някоя дреха, която не е мръсна, но е стояла няколко месеца в гардероба. То докато препаратът се разтвори и вече е в канала.

# 561
Аз 15мин програма мисля само за нови дрехи да я ползвам.
Иначе индикцията на градусите сега забелязах , че спира да свети, когато е минала вече фазата на вдигане на темп, като отиде на следващата фаза и спира индикацията колко градуса е

# 562
Една кратка рекапитулация за работата на новозакупена пералня Bosch WAT28490BY  след 10 месеца експлоатация. Пералнята работи перфектно засега,  определено надхвърли очакванията ми. Плюсовете й спрямо предишните ми перални: Мотора е напълно безшумен. Друг шум освен плискането на водата в барабана не може да се долови. Има доста екстри и програми, включително и такива за петна от кръв, вино и др. Веднъж ми се наложи да ползвам такава програма - върши работа. Баланса при центрофугиране е  перфектен. Имам кана с вода, която държа върху пералнята. Водата не трепва нито при ниски, нито при средни, нито при високи обороти. Това  е нещо, което имайки предвид опита ми с предишни перални, нямаше да повярвам, ако не го бях видял с очите си. И ако успее да достигне дори и половината от живота  на предишната ми Индезит, която работи безаварийно над 20 год., ще е суперинвестиция.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 15:01 от glarus

# 563
  • София
Аз 15мин програма мисля само за нови дрехи да я ползвам.
Скрит текст:
Иначе индикцията на градусите сега забелязах , че спира да свети, когато е минала вече фазата на вдигане на темп, като отиде на следващата фаза и спира индикацията колко градуса е
Като се има предвид, платовете по колко склада са се търкаляли, през колко ръце са минали от разкрояването до ушиването и междувременно колко пак са падали или трупани по земята, после в магазина колко са пипани и пробврани ... никога не бих ги пуснала на 15 мин програма. Те са много по-замърсени отколкото ако се облекат 1-2 пъти.

# 564
  • Пловдив
Да, май наистина 15-минутната става само за дрехи, които по-дълго време са стояли в гардероба, т.е. точно за освежаване. Благодаря ви за коментарите, много са ми полезни!

# 565
glarus, колко тежи тази пералня ?
Аз поне не видях в описанието ѝ.

# 566
glarus, колко тежи тази пералня ?
Bosch WAT28490BY - 72кг
, а Miele за 8кг - 98кг

# 567
  • София
Днес купих Miele, за което дадох линк по-горе.
98 кг е, с опаковката тъкмо 100.
Предложих 100 лева на синковеца за качването до 6 етаж по стълбите. Да видим дали ще си намери с кого да подели парите и тежестта.

# 568
  • България, София
Здравейте!
Изчетох  тази тема от началото, но отзивите за перални с горно зареждане са по - малко.
Явно е време вече да сменим нашия 15 - годишен Whirpool. В последно време не центрофугира съвсем добре.
Максималните обороти са 800 и често се случва да вадя прането доста по - мокро, отколкото очаквам, без да съм претоварила пералнята.
Трябва отново да избера пералня с горно зареждане. Друг вариант нямам.
Ориентирала съм се към тези модели:

https://techmart.bg/Перална%20машина%20с%20горно%20зареждане%20Whirlpool%20TDLR-70220

https://techmart.bg/Перална%20машина%20с%20горно%20зареждане%20AEG%20LTX6G271E

https://techmart.bg/Перална%20машина%20с%20горно%20зареждане%20AEG%20LTX6G261E

Моля за мнение от разбиращите в темата.

Ще съм благодарна, ако някой може да сподели и лично впечатление за някой от моделите.

Мен AEG повече ме влече заради начина, по който е поставено уплътнението около барабана и отделението за препрарати. Изглеждат доста по - лесни за почистване.
При Whirpool - а чистенето им е ужасно. Уплътненията имат чупки и ръбове, под които се задържа влага, а оттам и други "красоти" се трупат. А отделението за прахове не се разглобява напълно и идеалното почистване е мираж. ММ напоследък пръска вътре с препарат против плесен, който престоява известно време и след това се изплаква много добре и засега това е най - успешният начин за почистване.

Зная, че показаните перални не са върхът на сладоледа, но нямам възможност за по - висок ценови диапазон.

Четох мнението на ВМ21 за Whirpool, че не са особено здрави и ремонтопригодни, но сегашната машина  е ремонтирана може би само веднъж за службата си досега и то преди повече от 5 години. Наистина не помня кога последно. Та аз нямам негативен опит с марката откъм здравина.

Ако пък Whirpool случайно има повече достойнства пред AEG, склонна съм да се прежаля за поддържането й. Както съм го правила досега, така ще продължавам, колкото и да ми се иска да се улесня.

Приемам и други предложения Simple Smile За мен е важно да мога да регулирам обороти и температура на всяка програма. Със сегашната е така.

Благодаря предварително и се извинявам за фермана Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 22:59 от velina_v

# 569
Може ли някой с пералня/сушилня (не за вграждане) , която е поставена в шкаф с вратички да премери колко  е дълбок самият уред и съответно от пантите до стената? 
Притеснението ми е дали сушилня дълбока 55см няма да задира в пантите на шкафчето? Перални има и на 45 см - предполагам с тях няма да има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт