Обсъждане на имотни обяви – 4

• 56 276
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Интересно само кой с 2млн евро ще седне да им чете писанията, че да им разпише листа за оглед и комисион... както се забелязва, сградата и строителят са ясни. За оглед 3.6% от 2млн евро, 70000е Grinning но пък е амбициозно
На сградата си има телефоните на НИКМИ. Съмнявам се, че някой ще мине на оглед през агенция.

# 406
Аз се съмнявам,че някой ще даде 2 млн. евро за апартамент, при положение,че за същите пари може да си построи цяла сграда. За да си купиш апартамент там трябва да имаш поне 200 млн. и това да са ти пари за семки, ей така, за да се изфукаш пред другите парвенюта, че си взел нещо там. Или да си някой бандюга с офшорни откраднати милиони, ама по сърце да си българин и затова да “инвестираш” в България. За същия бюджет имаш 4-спален с частен плаж на първа линия в Маями, а не в близост до метростанция НДК.
Ето пример: https://www.christiesrealestate.com/eng/sales/detail/170-l-482-f … mi-beach-fl-33141

# 407
Аз се съмнявам,че някой ще даде 2 млн. евро за апартамент, при положение,че за същите пари може да си построи цяла сграда.
Именно. Хора с такива пари, няма как да се наврат в апартамент, дори и да е в "резиденция".

# 408
За оглед може да даде пари чужденец, който не чете тук във форума. Обикновено при по-големите сделки, си свалят процента комисионна.
Аз считам, че все някой, който има да пере пари, ще го купи. Тези апартаменти не са за мен и за вас. Ама сега да не се засегнете Simple Smile

# 409
Тези апартаменти не са за мен и за вас. Ама сега да не се засегнете Simple Smile
Какво да се засегнем, то аз съм с бюджет за краен квартал. Joy Joy

# 410
Днес ми се обади кандидат - купувач за моята селска вила. Като я продам, може да си купя там един или два квадрата там, ей-тъй, за разкош Simple Smileостаналите който свари, той. Натовари. И да няма после сърдити Simple Smile))

# 411
Аз се съмнявам,че някой ще даде 2 млн. евро за апартамент, при положение,че за същите пари може да си построи цяла сграда. За да си купиш апартамент там трябва да имаш поне 200 млн. и това да са ти пари за семки, ей така, за да се изфукаш пред другите парвенюта, че си взел нещо там. Или да си някой бандюга с офшорни откраднати милиони, ама по сърце да си българин и затова да “инвестираш” в България. За същия бюджет имаш 4-спален с частен плаж на първа линия в Маями, а не в близост до метростанция НДК.
Ето пример: https://www.christiesrealestate.com/eng/sales/detail/170-l-482-f … mi-beach-fl-33141

Или просто да си го получил като рушвет, защото си накарал работодателите ти да купят другата част на същия обект на силно надценената цена. Wink И така брой до 3-4.

# 412
С цени от 5000е/м ще трябва да спестя първо за общите части Cry

# 413
Както казах цените са височки за България. Според мен, ако на 15-16-17 етаж смъкнат цените на 3500 евро м2 с ДДС ще се разпродадат за няколко дни.

# 414
Ако имаше регулация, леко соц звучи, ама примерно да се позволяваха до 20-30% надценка от регистрираните разходи,  щеше да е по-добре. И примерно, ако покриеш някакъв списък от изисквания за качество (материали, начин на изграждане, локация и т.н.), да имаш право на по-висок процент.
Щяха да се филтрарат много фирми, дето само загрозяват гледката, всеки щеше да си знае какво плаща и има ли желание да го плаща.
Плюс, общите части ако останат за чиста печалба, но с регламентирано съотношение към жилищна площ, щяха да се правят хубави градини, а не версайски коридори.

# 415
Винаги ще предпочета 300 кв. гъзараски апартамент на 100 метра от земята, пред която и да е къща.

# 416
Rumka, може да се съберем пишещите във форума - всеки по половин-един квадрат, така ще купим цял апартамент и ще се събираме да коментираме как е животът в "резиденция" отвътре.

# 417
Абстрахираме се от град, район, цена...само ми кажете този дневен тракт как е 35 м2
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14582259208611 … k=3y01vz&f1=3
кой лъжат в случая. Tired

Лъки, много е трудно така, на око, да прецени човек - трябва арх. скица. Човешкото око лесно се лъже. Например от ниска етажна височина може квадратурата да ти се струва по-малка от действителната - това само като пример.

moonriver, холът на ап. на Витошка е 5,30 х 6,70 или 35 кв. Като за супер лукс апартамент на такава цена наистина е малък, но това позволява петното. На високите етажи над 6-ти може наистина е друго разпределението.  Намерих разпределението над 6 етаж (ап 7-11), много по-светли са, но не са четиристайни, а са с 2 спални,  с големи тераси и холът заема цялата югоизточна фасада:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15281173355340 … k=3y2q6q&f1=1
На мен те много повече ми харесват.
Милениума е на НИКМИ, не ги мислете.

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 10:20 от Анонимен

# 418
  • София
Как го мислите хора, има някои богаташи,  за които 1-2-3 милиона за апартамент са нищо, само да са гъзари. Тук не говорим къща ли е по - добре или какво. Онзи шефа на Биомед ( май на Биомед беше) си купил кола за 3 милиона и си я карал из София, бодигардове стояли край нея като паркирал. Grinning Луд човек. Та за апартамент за милиони няма да се намери ... спорим с мъжа ми, той ми разправя,  че на тази кола цената щяла само да се вдига понеже били само лимитирани бройки продадени..... аз се пуля срещу него...... та и за апартаментите на НИКМИ сигурно има желаещи.... и не вярвам да поевтинеят  някога Grinning дори да почнат да падат цените на панелите в Люлин, това нещо ще струва винаги много пари .... логиката при покачване на цените на луксозните стоки е съвсем различна.....

# 419
Значииии, паднат ли тези апартаменти до 3500 евро/кв. - купувам веднага! Grinning

Ето и един за любителите на центъра
http://www.galardo.bg/6388

Според мен не е лошо, даже ти се падат 2 паркоместа.. ама май годината на строеж и етажа доста спират..

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 11:03 от moonriver

Общи условия

Активация на акаунт