Обсъждане на имотни обяви – 4

• 55 885
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Да, права си, и по стълбището има лека разлика, възможно е да са различни сградите. Просто днес минах по улицата на блока за 72 хил.евро и на двата апартамента един над друг има транспаранти,че се продават.

# 646

Ето това е същият, но един етаж под него: https://m.imot.bg/details/1b151723569627333
Това за мен е показателно колко състоянието на един имот може да намали цената и съответно колко може да допринесе малко “пипване” с вкус.

Това хич не е "малко" пипване - разпознах плочките в банята, защото ми останаха очите в тях в магазина.
Тъмните декорни плочки са по 3 бр. в сет на цена около 500 лв., основните са над 100 лв. на квадрат, подът не мога да го разпозная.
Ето линк към серията плочки
https://tile.expert/en/tile/Fap/Evoque/i/Evoque-FAP-1
Останалото обзавеждане не мога да го коментирам като цена, но плочките по стените в банята са на УАУ цена, без лепенето и останалата санитария.

# 647
Не че нещо, но не са същите плочки Simple Smile

# 648
И аз не видях същия размер и десен плочки.

# 649
Е плочките и 1000 лв да са на мен лично не ми допадат, още по-малко как са подредени.. Затова и не бих купила готов апартамент с надута цена само защото някой е направил ремонт. Сега забелязах и че банята е много малка, околодушовото пространство няма как да се загради Sad

# 650
Не че нещо, но плочките са точно тези, за които написах, защото съм ги виждала  на живо в магазин срещу ВИАС, за който се интересува.
А дали се харесват на потенциалните клиенти - ами на един ще харесат, на друг - не, но за мен, ако купувачът  иска сваляне на цената, защото не му харесват тези плочки, а други, си е негов проблем - да си търси нещо за тотален ремонт.
И къде е казано, че душ-зоната трябва да е заградена?

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 10:47 от man_darin_ka

# 651
Ти кьорава ли си или нас ни изкарваш такива? Пуснала си плочки 90х30 с хоризонтална шарка, а в апартамента от обявата са с вертикална шарка. Къде точно срещу виаз е магазина да се светна и аз Simple Smile

# 652

И къде е казано, че душ-зоната трябва да е заградена?
В цял свят е така, не пръска вода върху мивка, огледало и вц. Прието е да има зона за къпане, зона за тоалетна и те да са отделени. Лично, мен би дразнило след баня всичко да мокро.

# 653
Е, никой не казва, че е задължително да е отделен душа, а че според повечето хора е желателно. Просто отбелязвам един, според мен, минус на апартамента. Иначе не бих искала намаляване на цената само защото не ми харесват плочките, по-скоро както ти казваш не бих го гледала. Отбелязвам защо не бих купила готов апартамент - надута цена заради ремонта, пък после пак сменяш половината неща. Е, ако попадне човек на някой, който му харесва на 95-100 % си заслужава, ама трудна работа..

# 654
Ти кьорава ли си или нас ни изкарваш такива? Пуснала си плочки 90х30 с хоризонтална шарка, а в апартамента от обявата са с вертикална шарка. Къде точно срещу виазС е магазина да се светна и аз Simple Smile

Бул. Христо Смирненски 8

Муунривър, според мен този апартамент не е ремонтиран с цел надуване на цената за продажба, а хората са си го правили за себе си. След като по една или друга причина са решили да го продават, няма как да искат цена като за апартамент тотал щета. Каквито и да са плочките, очевидно е, че не са КАЙ, не са изпочупени, напукани, модел отпреди 20 год. Банята е толкова, колкото е, който иска по-голяма - търси друго жилище.
За паравана в банята - аз лично предпочитам да мога да се завъртя и размахвам ръце по душа без да ми се лепи задника по плочки или паравани, само защото така е модерно. Общоприетите 90 см. ширина за мен са малко - аз съм широка "душА" Simple Smile
Батерията на мивката е от ниските - аз такваз никога не съм слагала и няма да сложа, защото няма да се гъна на 18, за да си измия лицето. На тази батерия не мога да подмия и бебешко дупе дори на новородено бебе. Но такива е "прието" да се слагат напоследък. На мен не ми пука какво е прието, аз се съобразявам само със собственото ми удобство.
Та всеки с претенциите си, но смятам, че банята, поне от снимките, които при това са пуснати като линк във формат мобилна версия, е добре направена.
Ако се търси сваляне на цената (защото това беше тезата - че това е апартамент ремонтиран с малко пари, за да се търси голяма надценка при продажбата), обективно банята не може да бъде използвана за тази цел. Други недостатъци на апартамента - местоположение, етаж, гледка, изложение, може и да стават за това.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 11:44 от man_darin_ka

# 655
И на мен плочките ми изглеждат доста сходни. Може и да са подобна серия от друг производител, но със сигурност не изглеждат евтини. Иначе цената му е колкото е масово на апартаментите сега и местоположението му е по-добро от това  на другия дето е с мизернито обзавеждане. Не казвам, че е ОК цената, но аз по принцип смятам, че цените в цяла София са надути.
Обаче какво нещо е народопсихологията. Гледам по травъл ченъл, хората по света масово търсят такова готово жилище, ние българите все искаме ние да си го ремонтираме. И себе си слагам в този кюп. Аз съм още по-страшен случай. Държа задължително никога да не е живяно вътре и да е на шпакловка и замазка.  

# 656
В чужбина обзавеждането е някак по-стандартно. А тук царят кич и пълно безвкусие. Как да си купи човек обзаведен апартамент, когато едно нещо в него не ми харесва. Ето този показаният е типичен пример, а „скъпата” баня е върха на депресията.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 16:07 от Анонимен

# 657
И на мен плочките ми изглеждат доста сходни. Може и да са подобна серия от друг производител, но със сигурност не изглеждат евтини. Иначе цената му е колкото е масово на апартаментите сега и местоположението му е по-добро от това  на другия дето е с мизернито обзавеждане. Не казвам, че е ОК цената, но аз по принцип смятам, че цените в цяла София са надути.
Обаче какво нещо е народопсихологията. Гледам по травъл ченъл, хората по света масово търсят такова готово жилище, ние българите все искаме ние да си го ремонтираме. И себе си слагам в този кюп. Аз съм още по-страшен случай. Държа задължително никога да не е живяно вътре и да е на шпакловка и замазка.  
Освен вкуса, по-важен проблем с ремонтираните апаратаменти е качеството на ремонта. Повечето са горе-долу нагласени да продажба. Хем плащаш цената,  хем след година може да ти избият тръбите, да плащаш на съседите и да я правиш наново. В САЩ, например, средностатистическа къща в среден за техните мащаби град от инвеститор се предлага с кухня от истински камък (май гранит, перфектни mdf шкафове, дрешници с дървени врати (те нямат гардероби), добре направени бани. В бг това би се считало за невероятен лукс и ще бъде отразено в много висока цена.

# 658
В САЩ, например, средностатистическа къща в среден за техните мащаби град от инвеститор се предлага с кухня от истински камък (май гранит, перфектни mdf шкафове, дрешници с дървени врати (те нямат гардероби), добре направени бани. В бг това би се считало за невероятен лукс и ще бъде отразено в много висока цена.
Навсякъде, дори и в САЩ инвеститорът прави ремонт с не много качествени материали. А в САЩ, точно инвеститорът слага от най-некачествените неща. Камък слага, защото е най-евтино

# 659
Специално по травъл повечето се местят в чужбина, така че разбирам, че не им се прави ремонт в чуждата страна. Пък тези, които търсят в САЩ, може би искат готова къща, защото ремонт на къща е доста по-трудно и скъпо, отколкото на апартамент. Иначе съм гледала доста пъти, в които не харесват я под, я баня, и след като се нанесат си ги ремонтират. Пък и не съм сигурна дали въобще се продават къщи на ШЗ...

Общи условия

Активация на акаунт