Обсъждане на имотни обяви – 4

• 55 602
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Nikot, ти сериозно ли мислиш, че в този апартамент може да живее семейство с дете/деца? Моля да ми кажеш къде възрастните ще си държат дрехи, книги, всичко необходимо за едно семейство? Сравни с това, което написах, че реално се побира, при това без да се разминавате странично в реална двустайна панелка.
Апартаментът е хубав като НС за двойка.
Мисля, че за хора, които се местят от друг град и им е писнало от мизерните общи части, и липсата на тишина в панелките, и същевременно искащи детето им да учи в реномирано и на пешеходно разстояние училище това е добра опция. Осъзнавам, че това не е идеалния апартамент, но за този бюджет трудно ще се намери нещо по-добро, особено на такава локация. А ето ти варианта с малка самостоятелна 17 м2 дневна/родителска спалня, отделна 7 м2 кухня и доста прилична като размер детска стая. В малка панелка за същите пари  имаш по-малка детска стая, толкова голяма кухня и малко по-голям хол/родителка спалня. Тук се губят единствено терасите, но за много хора хубавата локация и удоволствието да живееш в красива, нова и с ниски битови сметки кооперация вероятно ще си струват няколкото квадрата по-малко. .  P.S. Синьото е възможно място за голям вграден гардероб.

А то новото строителство -тихо, тихо...  
17 квадрата са нищожно малко за дневна+спалня, както и 7 за кухня, с необходимите уреди и нормална трапезна маса. Да не говорим, че и прозорци няма.
Жилището е ок само за сам човек/двойка БЕЗ деца.
Вероятно точно в тази кооперация ще е тихо. Като гледам каква дограма и врати са сложили вроятно и тухлите ще са им хубави. Съгласен съм, че 17 м2 са нищожни за хол. Който има деца и 50000 евро повечко ще живее в същата сграда, но с хол от 34 м2 и две спални, две бани и още една малка тоалетна. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15275954757050 … k=3wm64q&f1=1

Последна редакция: сб, 21 юли 2018, 21:58 от Анонимен

# 121
Този големият е супер разпределение и квадрати.

Сега разбрах къде се намира- по средата между мол България и парка.
Значи не е на лошо място. Аз одеве си мислех за друго, и се обърках.

Последна редакция: сб, 21 юли 2018, 23:55 от rumka833

# 122
Аз се чудих защо каза, че е само за кола като е точно до обръщалото на тролея и рейсовете, и отделно всичко важно е на пешеходно разстояние. Цената е много добра за това качество и местоположение. Да не говорим, че Тодор Каблешков след ремонта ще е супер.

# 123
  • София, Bulgaria
В 2-ст. Ново строитество децата са в спалнята, а родителите спят в дневната на дивани, които вечер стават спалня. Друг вариант за семейство с деца не съм срещала. Къде си събират багажите не знам. Според мен трябва да се приеме че 2ст. апартамент си е с 1 спалня и това е, няма защо да го критикуваме, че няма функционалността 3 ст. апартамент с 2 спални. Всеки имот, който се преправя губи по точки от апартамент, които първоначално е построен като 3 ст. Няма как същите критерии да се поставят към 2 ст. апартамент. За това квадратурата е един от параметрите, които не можеш да промениш.
Виждали ли сте гарсониера ЕПК направен на 3-ст? Аз съм виждала. Невероятно, но факт. Освен стандартното преустройство, където кухнята е на приобщената тераса в хола, в дъното му беше отделено още едно стаче с високи прозорци към хола. Живееха сем. с 2 деца.

# 124
Tomeva, на 99% съм съгласна с теб. Изключение правят единствено двустайни апартаменти НС,обявени като поне 85 кв.м, на които холът има поне две изложения от този тип: https://m.imot.bg/details/1b152360409899818
https://m.imot.bg/details/1b151360474858235
Тези апартаменти обаче не са правилото, с по-скоро изключение и са оферта,когато са преседяли няколко месеца на пазара, тъй като излизат от бюджета за двустаен на повечето хора и намалят цената до такава,че да преглътнеш преход или по-малка спалня (каквито и в много от “нормалните” тристайни се срещат.

# 125
Аз съм виждала гарсониера ЕПК, където кухнята беше изнесена в килера, терасата усвоена и приобщена към бившата кухня, направена на доста прилична спалня (детска за 1 дете). Хола си останал хол и там спят родителите, на преградена спалня...Добре че детето скоро ще си поеме пътя, защото тази конфигурация ми се вижда мъчна.

# 126
Преградена спалня, стая без прозорци или с прозорци към друга стая е доста тъпо според мен. Аз съм виждала в панелна гарсониера кухнята,изнесена в коридора (само най-необходимото),старата кухня  сега е спалня и холът с приобщена тераса е хол с разтегателен диван, но доста голям и светъл,без преграждения и извращения. На мен това разпределение много ми хареса, но беше на двойка,която не готви особено често и съответно беше доста минималистична за бг-мамма стандарта.

# 127
  • София, Bulgaria
despereta, права си. Ще ми повярваш ли, че такива 2 ст.  трудно се продават, защото влизат в диапазона на 3 ст. по бюджет. В такъв случай, хората предпочитат 3 ст. панел и да запазят по-скъпа локация или 3 ст. НС, но да сменят локацията според бюджета.

# 128
Аз съм живяла в 35кв. апартамент, който беше с такова прекрасно разпределение , че изглеждаше и се усещаше като 70кв.! Мой приятели са мерили ап. с рулетка Joy не можеха да повярват.
Разбира се сега уточнявам сградата беше от 40-те год. 
Затова на новите  кооперации нещо което е и 90кв. по документи, като влезнеш вътре и изпитваш фобия от всички /чупки,ниши,колони.../ Понякога имам чувството че всички проектанти са на субстанции..иначе нямам обяснение!

# 129
  • София, Bulgaria
Аз съм живяла в 35кв. апартамент, който беше с такова прекрасно разпределение , че изглеждаше и се усещаше като 70кв.! Мой приятели са мерили ап. с рулетка Joy не можеха да повярват.
Разбира се сега уточнявам сградата беше от 40-те год. 
Затова на новите  кооперации нещо което е и 90кв. по документи, като влезнеш вътре и изпитваш фобия от всички /чупки,ниши,колони.../ Понякога имам чувството че всички проектанти са на субстанции..иначе нямам обяснение!
Дааа..през тези години кв.=светлата площ, без балкони, бани,  не че е имало много тогава, по скоро са по-големи тоалетни.

# 130
Tomeva, на 99% съм съгласна с теб. Изключение правят единствено двустайни апартаменти НС,обявени като поне 85 кв.м, на които холът има поне две изложения от този тип: https://m.imot.bg/details/1b152360409899818
Тези апартаменти обаче не са правилото, с по-скоро изключение и са оферта,когато са преседяли няколко месеца на пазара, тъй като излизат от бюджета за двустаен на повечето хора и намалят цената до такава,че да преглътнеш преход или по-малка спалня (каквито и в много от “нормалните” тристайни се срещат.
ако се обособи втора спалня, тя преходна ли ще е? В смисъл за да влеЕш в хола, минаваш през тази втората спалня? Не виждам къде са изводите за кухнята

# 131
ако се обособи втора спалня, тя преходна ли ще е? В смисъл за да влеЕш в хола, минаваш през тази втората спалня? Не виждам къде са изводите за кухнята
Не е преходна. Разгледай всички снимки. Много добре и с размери са направили няколко вида разпределения. На този апартамент проблема му е, че цената на м2 не отговаря на качеството на комплекса и местоположението му. За хората с коли, които не ги интересува пешеходното разстояние до ежедневните неща съседния комплекс Елизиум е много по-добра оферта и то за същите пари. P.S. Втория апартамент както каза Despereta също става идеално непреходен тристаен. .  

Последна редакция: нд, 22 юли 2018, 14:28 от Анонимен

# 132
despereta, права си. Ще ми повярваш ли, че такива 2 ст.  трудно се продават, защото влизат в диапазона на 3 ст. по бюджет. В такъв случай, хората предпочитат 3 ст. панел и да запазят по-скъпа локация или 3 ст. НС, но да сменят локацията според бюджета.

Такива големи двустайни са за по-заможни семейства,  които искат да живеят комфортно и децата са се отделили вече от тях.

# 133
Който ще гледа деца е редно да помисли и за отделна спалня за тях. Не мога да разбера, какво толкова се дъвчи въпроса с престрояванията на помещенията...

# 134
Който ще гледа деца е редно да помисли и за отделна спалня за тях. Не мога да разбера, какво толкова се дъвчи въпроса с престрояванията на помещенията...
Точно така. Отмина времето когато 3 поколения са спяли в една стая.

Общи условия

Активация на акаунт