Обсъждане на имотни обяви – 4

• 55 021
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
Прочети си постовете назад и ще разбереш откъде знам къде търсиш и какви пари са ти високи за жилище. Обясни извратената ти логика за брокерите. Къде ги намеси в темата. Ахахахахахаха 😁😁😁😁😁😁.
Изказвам мнение, но не съм писала никъде "търся еди си какво". Твоите постове лъхат на отчаян брокер, пък не знам какъв си.

И на мен така ми изглежда, Лъки.  Peace Но по-скоро на предприемач с интереси във вадите и ливадите.
. По-скоро съм човек, който иска да построи наистина качествена, красива и с невероятна шумоизолация сграда с двор, който прилича на джунгла. Искам хората, които ще живеят там да не чуват усиления звук на телевизора от съседния апартамент или тичането и виковете на децата на съседите. Искам да живеят в просторни помещения без кривини, скосявания, колони и всякакви други недуразумения. Искам хората, които живеят в пентхаусите на последните етажи да знаят, че хидроизолацията ще е най-скъпата и най-добрата, която съществува, и ще са спокойни, че и след 20-30-40 години няма нищо да протече. Луксът в една сграда не се изразява само в красивата облицовка, а и в супер качествените материали, които в готовия вид на сградата не се виждат, а остават скрити под керемидите, плочките и фасадата. И не на последно място искам прозорците да не са на 5 метра от съседната сграда. И понеже се оказа, че е изключително трудно да се намери парцел без тежести, без спорове между наследниците и най-вече със сравнително приятна гледка и същевременно в хубав квартал, може и да не построя нищо. Но като цяло попея съм се насочил към Изток. Квартал в който по-лесно бих продал идеалния имот. P.S. Този имот в не толкова любимата ти част на Лозенец например също пропадна заради собственици измамници.

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 00:33 от Анонимен

# 331
  • София, Bulgaria
NikoT, имате ли вече построени сгради някъде или това е първото Ви начинание? Парцел без проблеми е като бяла лястовица. А, ако има е малко вероятно да е в обявите в имот.бг

# 332
Всеки брокер и строител се кълнат,че тяхното е най-качественото. До сега не съм чула някой да казва “аз правя ниско/средно качество НС”. А в същото време падат тавани, мазилки,мазетата се пълнят с вода и т.н.

София ми е Слънчев бряг: https://m.imot.bg/details/1a153273512534254
Спонсорирано от Метрополитан София. Само дето май метро в Гео Милев още няма. Но пък обявата е свежарска, определено.

# 333
Не бил брокер, а бил кандидат строител.  Tired
Покрива 40 години да не протече, това означава да се вложат много, много скъпи материали и пак гаранция няма, че природата ще съдейства. И като се набуташ със скъп парцел без драми около придобиването, после се набиеш с максимално качествени материали (това говорим, ако майсторите ги влагат както трябва) и накрая платиш и озеленяване...ще търсиш купувачи от кръга на Парис Хилтън.

# 334

Спонсорирано от Метрополитан София. Само дето май метро в Гео Милев още няма. Но пък обявата е свежарска, определено.

Подозирам, че това е апартхотелът на ъгъла на Слатинска и Боян Магесник. Ходила съм там на оглед с Адрес преди 3-4 години. Дори да греша за адреса, пак вероятно е апартхотел.

# 335
Вече втора-трета кооперация виждам с разрешение за строеж за Апартаментен хотел. Тук се спомена за строежа до Лидл в Младост 3, там също е нещо такова. Защо се издават такива разрешения, какви са подводните камъни след това?

# 336
NikoT, имате ли вече построени сгради някъде или това е първото Ви начинание? Парцел без проблеми е като бяла лястовица. А, ако има е малко вероятно да е в обявите в имот.бг
Не, нямам построена жилищна сграда и ако направя такава ще е за удоволствие и не на всяка цена. Имам построени две промишлени сгради за собствено ползване.

# 337
Всеки брокер и строител се кълнат,че тяхното е най-качественото. До сега не съм чула някой да казва “аз правя ниско/средно качество НС”. А в същото време падат тавани, мазилки,мазетата се пълнят с вода и т.н.

Точно това е причината да ми се ще да построя нещо наистина трайно, което да се откроява сред масовката. За да повярват клиентите се прави видео и снимков материал на всяка плоча и въобще на всяка дейност, която после няма да се вижда и се качва в сайта и фейсбук. В интерес на истината обаче с поскъпването на цените последните две години се появиха и строежи, които се строят както трябва. Редки са, но ги има.

# 338
Покрива 40 години да не протече, това означава да се вложат много, много скъпи материали и пак гаранция няма, че природата ще съдейства. И като се набуташ със скъп парцел без драми около придобиването, после се набиеш с максимално качествени материали (това говорим, ако майсторите ги влагат както трябва) и накрая платиш и озеленяване...ще търсиш купувачи от кръга на Парис Хилтън.

Много добре знам цените на качествените материали както и това, че са много, ама мноооооого по-добри и дълготрайни от евтинджосите. Вече няколко пъти подчертавам, че ще построя сграда за собствено удоволствие, а не само за пари. И с нея, и без нея стандарта и начина ми на живот няма да се променят. Което значи, че ще я направя изключителна, а ще я продам на нормална за района цена, като просто ще направя много по-малък марж на печалба. Мога да си го позволя след като бизнеса ми не е строителство и не си изкарвам парите от това. P.S. За добрата част на Изток цената ще е между 1700-1900 евро м2 в зависимост от етажа.

# 339

Строителството изобщо не е просто влагане на скъпи и качествени материали, за да се получи качествен продукт накрая. Много по-важно е процеса на управление, структурата на строителната фирма. При неправилна такава и най-качествения материал лесно се окепазява. Как например ще си сигурен, че скъпата мушама на изолацията е залепена със спазване на технологията, при съответна влажност на въздуха а не по време на дъжд (лично съм го виждал). Ако нямаш изградена структура, с проверени хора в йерархията и се хвърлиш на джунгли... Ясно е какво ще последва... Та, не знам кой какъв опит има в строителството, но ако си строил нещо повече от кокошкарник тия неща трябва да са ти ясни...

# 340

Строителството изобщо не е просто влагане на скъпи и качествени материали, за да се получи качествен продукт накрая. Много по-важно е процеса на управление, структурата на строителната фирма. При неправилна такава и най-качествения материал лесно се окепазява. Как например ще си сигурен, че скъпата мушама на изолацията е залепена със спазване на технологията, при съответна влажност на въздуха а не по време на дъжд (лично съм го виждал). Ако нямаш изградена структура, с проверени хора в йерархията и се хвърлиш на джунгли... Ясно е какво ще последва... Та, не знам кой какъв опит има в строителството, но ако си строил нещо повече от кокошкарник тия неща трябва да са ти ясни...
Девет хиляди РЗП,  голяма част от които са помещения с постоянно мерене и поддържане на зададена чистота и температура на въздуха броят ли се поне за строеж на кокошарник? 😁😁😁😁😁.

# 341
Здравейте, за мен тази обява е безумно скъпа. Вие как смятате:
https://m.imot.bg/details/1c152829366471597

# 342
какви са подводните камъни след това?
От Класификатор за предназначение на сградите и на самостоятелните обекти в тях
се вижда, че "Апартаментен хотел" е с код 170, т.е. е нежилищна сграда.
Какво произтича ли? - всичко, което е за не жилище.
(не може да се ползва отстъпка за данъка от 50% за основно жилище, не може да се направи постоянна адресна регистрация, токът ще е промишлен, имотът ще е секвистируем)
Апартаментът в хотел не представлява самостоятелен обект на собственост.
Ето едно съдебно решение (гр. д. № 1038/2011г ВОС):
http://legalacts.justice.bg/Search/GetActContentByActId?actId=lLcNq6pf4u8%3D

# 343

Аз за това в скобки писах, ако майсторите му знаят как да боравят със скъпите материали...не за друго, ами като гледам как предимно мургави се подвизават в строителството у нас...Но човека каза, че ще строи за удоволствие, нека не му секваме кефа. Да строи, и после да покаже какво продава, с малка печалба. Laughing Laughing Laughing Laughing

# 344

Аз за това в скобки писах, ако майсторите му знаят как да боравят със скъпите материали...не за друго, ами като гледам как предимно мургави се подвизават в строителството у нас...Но човека каза, че ще строи за удоволствие, нека не му секваме кефа. Да строи, и после да покаже какво продава, с малка печалба. Laughing Laughing Laughing Laughing

Пишейки ти от такова място трудно ще ми се развали кефа, но благодаря все пак, че се грижиш за настроението ми.

Общи условия

Активация на акаунт