Обсъждане на имотни обяви – 4

• 56 284
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
Скрит текст:
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-chetiristayni-apartamen … n=NL_Latest%20ads
Нов строеж на бул. Витоша. Дали има ли вече първа копка?
Това е пломба до Хотел Сентръл парк.  Имаше там едно къще с надпис "България си ти", доскоро си стоеше, но може и вече да са го махнали.
Мястото го знам. Интересното е, че продават още преди да са започнали.

И то били останали само 4 ап. вече (от 11). Явно е голям хит Simple Smile
Карибите твърдо не са  в Испания Grinning
Зависи за кой от островите иде реч, ама за мен е много горещо там за преселване и живот на това място... инак имоти има...скъпи....аааа може в Хаити да има и евтини след драмите там.... Confused

Може и да са се преместили вече, знае ли човек...Smiley Не е толкова  горещо и няма големи темп. амплитуди - лятото макс около 32, зимата около 28-30. Но е по-влажно от нашенско, а и урагани минават от време на време, не ме кефят Simple Smile Да, и земетресения. Абе няма пълно щастие Simple Smile
Не съм гледала изобщо цени. Иначе Sain Martin ми е фаворит, ако на стари години мога да се заселя там ще съм доволна. Деца, училища, болници не е съвместимо с карибски начин на живот.

Лъки, болници баш на стари години ще ти трябват Simple Smile

# 376
Скрит текст:
Скрит текст:
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-chetiristayni-apartamen … n=NL_Latest%20ads
Това е пломба до Хотел Сентръл парк.  Имаше там едно къще с надпис "България си ти", доскоро си стоеше, но може и вече да са го махнали.
Мястото го знам. Интересното е, че продават още преди да са започнали.

И то били останали само 4 ап. вече (от 11). Явно е голям хит Simple Smile
Карибите твърдо не са  в Испания Grinning
Зависи за кой от островите иде реч, ама за мен е много горещо там за преселване и живот на това място... инак имоти има...скъпи....аааа може в Хаити да има и евтини след драмите там.... Confused

Може и да са се преместили вече, знае ли човек...Smiley Не е толкова  горещо и няма големи темп. амплитуди - лятото макс около 32, зимата около 28-30. Но е по-влажно от нашенско, а и урагани минават от време на време, не ме кефят Simple Smile Да, и земетресения. Абе няма пълно щастие Simple Smile
Не съм гледала изобщо цени. Иначе Sain Martin ми е фаворит, ако на стари години мога да се заселя там ще съм доволна. Деца, училища, болници не е съвместимо с карибски начин на живот.

Лъки, болници баш на стари години ще ти трябват Simple Smile

Да я докарам до там. Sunglasses

# 377
"Прочети теми от 2012-2014 как Артекс е продавал в Изток на
1000е/м2 и хората са си мислели, че е много скъпо. Сега в Дружба на зелено искат по толкова."

"Значи, изводът е, че след 6 до 8 години цената за на зелено в Дружба ще е 1800 евро.
Как тогава говорим за наличие на балон?"

Това на каква логика ще стане?

Както споменаваш, през 2014 г. в Изток са искали 1000 евро, сега искат да кажем, 2500 евро за съответстваща локация.
Какъв балон е това, като цените се вдигат стабилно в продължение на години?
Щом в последните 4 години имаме такова увеличение в Изток, какво ще бъде увеличението в Дружба след 4 години от тук нататък?

# 378
"Прочети теми от 2012-2014 как Артекс е продавал в Изток на
1000е/м2 и хората са си мислели, че е много скъпо. Сега в Дружба на зелено искат по толкова."

"Значи, изводът е, че след 6 до 8 години цената за на зелено в Дружба ще е 1800 евро.
Как тогава говорим за наличие на балон?"

Това на каква логика ще стане?

Както споменаваш, през 2014 г. в Изток са искали 1000 евро, сега искат да кажем, 2500 евро за съответстваща локация.
Какъв балон е това, като цените се вдигат стабилно в продължение на години?
Щом в последните 4 години имаме такова увеличение в Изток, какво ще бъде увеличението в Дружба след 4 години от тук нататък?

За балон може да се говори, когато цените на имотите растат с необосновано по-бърз темп от средния темп на нарастване на работните заплати. От данните на НСИ за София (столица) средната годишна заплата от 12059 лв през 2012-та година нараства до 15658 лв през 2016-та година. Грубо, това е около 30% ръст на средната работна заплата за този период.
В същото време по вашия пример по-горе за ръст на средните цени от 2014та година до 2017-та (от 1000 евро / квадрат до 2500 евро / квадрат) е около 150%.

# 379
. Това ще бъде уникална кооперация. В тази обява са пропуснали да уточнят, че сградата ще e рядко добре направена. Постарали са се максимално да им комфортно и тихо на бъдещите собственици. “Окачена фасада от светлосив гранит, с 10 см. пресована каменна вата. Най-висок клас алуминиева дограма с прекъснат термомост и троен стъклопакет с рефлексно нискоемисионно стъкло, Врати:интериорни от MDF, Входни - Dierre, Таваните- каменна вата и окачена конструкция с Knauf, Асансьорна уредба Otis.”

# 380
Балон има, и някои банкери с които напоследък се видях го очакват следващата година. И някои по-разумни брокери също изразяват притеснения.

# 381
Имотният пазар ли ще се спука или отново ще е финансова криза? Да знам как да се подготвя Simple Smile

# 382
Имотният пазар ли ще се спука или отново ще е финансова криза? Да знам как да се подготвя Simple Smile

Първото никога не идва само. Wink

# 383
Аз го виждам като лека корекция-рецесия, дано не е по-сериозно.

По въпроса за невероятните фасади, изолации и комфорт - какво ще те спаси от шума и мръсотията като си отвориш прозореца? Или като тънеш в лукс не се занимаваш с такива плебейски истории като проветряване, ами разчиташ на супер-мега-лукс система за вкарване на въздух, която елиминира желанието ти да спиш на отворен прозорец?

Ако правилно си спомням кое е мястото, със сигурност ще има и луксозно решение с липсата на слънце към долните етажи.

# 384

По въпроса за невероятните фасади, изолации и комфорт - какво ще те спаси от шума и мръсотията като си отвориш прозореца? Или като тънеш в лукс не се занимаваш с такива плебейски истории като проветряване, ами разчиташ на супер-мега-лукс система за вкарване на въздух, която елиминира желанието ти да спиш на отворен прозорец?

Ако правилно си спомням кое е мястото, със сигурност ще има и луксозно решение с липсата на слънце към долните етажи.
. Липса на слънце при гледка югоизток и никакви съседи наблизо? Я пак помисли. Две от спалните гледат към тих вътрешен двор. Спокойно можеш да спиш на отворен прозорец. А според този сайт, който показва чистотата на въздуха в реално време, въздуха в центъра особено през зимата е много по-добре  от повечето квартали   https://airsofia.info/  .

# 385

. Липса на слънце при гледка югоизток и никакви съседи наблизо? Я пак помисли. Две от спалните гледат към тих вътрешен двор. Спокойно можеш да спиш на отворен прозорец. А според този сайт, който показва чистотата на въздуха в реално време, въздуха в центъра особено през зимата е много по-добре  от повечето квартали   https://airsofia.info/  .
Ориентацията на пломбата е юго-изток към Витошка и северозапад - към вътрешния двор. Петното на пломбата е дълго и тясно (широчината е около 8 метра, може би дори по-малко, а дълбочината е над 20 метра), което предполага, че стаите на апартаментите на етажите до 6-ти вкл. (колкото е съседната ниска, не хотела) ще са дълги и тесни, с прозорци на късата страна (защото са вмъкнали между два калкана), което пък значи, че независимо от изложението ще са тъмни, дори и да са с френски прозорци. Тези над 6-ти могат да имат прозорци и на едната дълга страна на югозапад (другата е калкан на хотела и е на същата височина, 11 етажа, там прозорци не може да има), при това с гледка към Витоша, тоест, там ще са светли. То те се и продават, всъщност. При всички положения стаите към Витошка ще са шумни и мръсни, тези на югозапад също ще са отворени към Витошка и ще са шумни, тихи ще бъдат само тези към двора и то до 6 етаж, защото съседната изолира шума з атях. Но те пък най-вероятно ще са тъмни.
Аз схема на разпределения никъде не видях, ако има такава, ще се види по-добре какво са планирали и ще се прецени.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 17:43 от Анонимен

# 386

. Липса на слънце при гледка югоизток и никакви съседи наблизо? Я пак помисли. Две от спалните гледат към тих вътрешен двор. Спокойно можеш да спиш на отворен прозорец. А според този сайт, който показва чистотата на въздуха в реално време, въздуха в центъра особено през зимата е много по-добре  от повечето квартали   https://airsofia.info/  .
Ориентацията на пломбата е юго-изток към Витошка и северозапад - към вътрешния двор. Петното на пломбата е дълго и тясно (широчината е около 8 метра, може би дори по-малко, а дълбочината е над 20 метра), което предполага, че стаите на апартаментите на етажите до 6-ти вкл. (колкото е съседната ниска, не хотела) ще са дълги и тесни, с прозорци на късата страна (защото са вмъкнали между два калкана), което пък значи, че независимо от изложението ще са тъмни, дори и да са с френски прозорци. Тези над 6-ти могат да имат прозорци и на едната дълга страна на югозапад (другата е калкан на хотела и е на същата височина, 11 етажа, там прозорци не може да има), при това с гледка към Витоша, тоест, там ще са светли. То те се и продават, всъщност.
Аз схема на разпределения никъде не видях, ако има такава, ще се види по-добре какво са планирали и ще се прецени.
. Добре е проектиран. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d14961298686732 … k=3y2q6q&f1=1

# 387

Да, така е, факт, че са се постарали - логично в тъмните части в средата на петното са разположили сервизните, но все пак за едната  тиха спалня ос 2,90 е малка (другата й ос е 4,60, доста дълга и тясна идва), другата и тя не е голяма, 3,20 на 4,80 (ако правилно виждам обозначенията). Все пак са се постарали максимално да тушират лошите пропорции на петното. И все пак мисля, че при тази цена компромисите със светлината са твърде големи и си струва да бъдат гледани само тези от 6-ти етаж нагоре. И според мен към Витошка изобщо не трябваше да има спални, това е ад да спиш към оживен булевард, но петното не позволява друго разумно решение. Интересно как са разпределили тези със свободната югозападна страна.

# 388
Малее, този апартамент е само в бани и тоалетни Grinning Не виждам хич цифричките, ама холокухнята не е ли някаква супер малка? И откога на жилищен блок му се казва резиденция? Grinning

# 389
Абстрахираме се от град, район, цена...само ми кажете този дневен тракт как е 35 м2
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14582259208611 … k=3y01vz&f1=3
кой лъжат в случая. Tired

Общи условия

Активация на акаунт