Обсъждане на имотни обяви – 4

• 56 260
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Аз съм добре запозната с района на Женския пазар и напречните улички на Мария Луиза. Минавала съм от там хиляди пъти, през последните години обаче нямах възможност, та нямах идея какво се случва. Наскоро минах от там и определено има голяма промяна надолу. Не, че преди беше прекрасно място за живеене, но имаше поносими райони. Сега е страшно и не заради сградите. И аз не бих чакала някой да облагороди квартала и изобщо не вярвам, че има сила, която да го изрине, разбира се не буквално. Не знам защо се правите на луди, аз там деца не бих отглеждала и определено не бих замръквала. Ми то денем си е страшно. Намесата на квартал Изток в разговора е нелепа....

# 496
Ееее, харесвам някои части на центъра, ама тука гледам някакви изказвания все едно е Бевърли Хилс ..

# 497
Ми не е Бевърли хилс, но и района около Лъвов Мост не е гетото на Бомбай.

# 498
Нико, в голяма грешка си - и ти, както и повечето брокери, и доста от пишещите в този раздел.
Лъвов мост не е близо до центъра, а Е център.

За една друга потребителка, която преди около седмица заяви, че блок на "Данаил Николаев" точно до ИСУЛ също не е център, а даже е Хаджи Димитър, също снимка

Хайде да бъдем точни в изказа си - Лъвов мост е кофти район в центъра - запуснат, неподържан и т.н., но си е в центъра. Бих ли дала пари за имот там сега - в никакъв случай. За района на Исул  - ако не е на самия Данаил Николаев - с удоволствие, стига да ми хареса апартамента, ама йок, от десетилетие офертите за там се броят на пръсти.

Центърът - с боднато флагче пред парламента за 0 м., не може да отиде от 1 място на друго място - примерно в махала Красно село от землището на село Бояна. Центърът все ще си е тук, просто се разширява, не се мести.
Както Лувърът все ще си е в центъра на Париж и, примерно 16 район е прекрасен, но не е център.

Пинко - съгласна съм, добре казано.
Фелис - стереотипите са нещо страшно. Като пример - мой много добър познат си купи преди десетина години 3-стаен панел в Красна поляна в частта зад парка, изключително е доволен, апартаментът му гледал на юг към парка. Ходила съм в района на Тина Киркова и Щерев - хич даже не е зле това каре, панели и ЕПК-та, достатъчно отстояния, като транспорт - също е удобно. И ми се струва, че копторите по булеварда намаляват.

Милинка, ако съзнателно си употребила неподходяща дума, и продължаваш да твърдиш, че това е ОК, аз пък мисля, че това не е ОК.

И хора, моля ви - в София няма мазА/мазИ, няма Заимова градинка и Мадарска баня, плийз.
П.С. И забравих - в София тераси има само по покривите, преди - рядко, сега повече, на долните етажи има балкони - без значение какво пише в ЗТСУ или ЗУТ. Софиянци излизат на балконите си, не на терасите си.

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 17:53 от man_darin_ka

# 499
Felice, хората са го казали - разни хора, разни идеали. Едни си предпочитат инфраструктурата и циганията, други предпочитат да нямат инфраструктура, но да няма толкова цигани до тях и т.н.

Няма как да те убедя, че няма цигани. И по-добре, че имам апартамент да купувам, а предлагане няма. А и не искам района да стане като в други елитни и да си подавам кафето със съседа през терасата.

Бабо на Роузи, я пак се върни да попрочетеш. Две сюжетни линии има разговора. Иначе Изток ми е до болка вече познат от поне 7 години. Личното ми мнение е, че цената не оправдава това което купуваш. Виж Изгрев е друго нещо. Все още. Ако не го засерат и него.

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 17:25 от Анонимен

# 500
Нико, в голяма грешка си - и ти, както и повечето брокери, и доста от пишещите в този раздел.
Лъвов мост не е близо до центъра, а Е център.

За една друга потребителка, която преди около седмица заяви, че блок на "Данаил Николаев" точно до ИСУЛ също не е център, а даже е Хаджи Димитър, също снимка

Хайде да бъдем точни в изказа си - Лъвов мост е кофти район в центъра - запуснат, неподържан и т.н., но си е в центъра. Бих ли дала пари за имот там сега - в никакъв случай. За района на Исул  - ако не е на самия Данаил Николаев - с удоволствие, стига да ми хареса апартамента, ама йок, от десетилетие офертите за там се броят на пръсти.

Центърът - с боднато флагче пред парламента за 0 м., не може да отиде от 1 място на друго място - примерно в махала Красно село от землището на село Бояна. Центърът все ще си е тук, просто се разширява, не се мести.
Както Лувърът все ще си е в центъра на Париж и, примерно 16 район е прекрасен, но не е център.

Пинко - съгласна съм, добре казано.
Фелис - стереотипите са нещо страшно. Като пример - мой много добър познат си купи преди десетина години 3-стаен панел в Красна поляна в частта зад парка, изключително е доволен, апартаментът му гледал на юг към парка. Ходила съм в района на Тина Киркова и Щерев - хич даже не е зле това каре, панели и ЕПК-та, достатъчно отстояния, като транспорт - също е удобно. И ми се струва, че копторите по булеварда намаляват.

Милинка, ако съзнателно си употребила неподходяща дума, и продължаваш да твърдиш, че това е ОК, аз пък мисля, че това не е ОК.

И хора, моля ви - в София няма мазА/мазИ, няма Заимова градинка и Мадарска баня, плийз.

Особено с частта около ИСУЛ искрено ме размя. Аз наследствения ни апартамент на Дондуков точно под Александър Невски го броя за крайна периферия, а ти ми говориш за ИСУЛ. В момента,  а и от доста години центъра е около Витошка. Не случайно централната улица на София е Витошка, а не Дондуков,  да не говорим за Данаил Николаев. 😀😀😀😀😀

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 17:30 от Анонимен

# 501
Е, аз мисля, че в карето между Дондуков и Искър, като изключвам самия Дондуков, е доста по-хубаво от Дондуков под Александър Невски, на Московска също е по-добре, отколкото на самия Дондуков.
А Витошка до НДК си е център, след това вече не.
Иначе твоите схващания за център явно не отговарят на кадастъра - пиши им, че грешат, да боднат флагчето пред вас, като включат в широкия център и Карибите ли бяха, Малдивите ли...

# 502
...центъра е около Витошка. Не случайно централната улица на София е Витошка....

Централна улица в София няма! Има централни улици! Вземете се спрете вече с глупостите NikoT.  

# 503
 Joy Joy Joy
Направи  ми деня НИКОТ
Аз наследствения ни апартамент на Дондуков точно под Александър Невски го броя за крайна периферия,
С това твое изречение да го перифразирам така : Гладна кокошка просо сънува Wink
само с наследствения ти НА в които са вписани имената ти ..може и да ти повярваме hahaha
Да отбележа за протокола и всички на които историята на столицата ни, е безинтересна ;
На мястото на НДК преди само някакви 50 тина години са били извън София казармите пускам ти ги да маршируват в скрит текст  зад тях парка Joy
Скрит текст:

та ник'ъв шанс да е бил център, извън центъра си е ..да днес по девиза на столицата ни "Расте, но не старее" НДК се води в център , но центъра център така казано пъпа на София е където е статуята ѝ ! За по точно , ако не знаеш къде е може би метростанция Сердика, ще те ориентира.

Нищо лично, прости изказвания леко ме дразнят..само брокер стремящ се към сделка и провинциалист може да изплеска такава глупост относно истинския център на столицата.

# 504
Е, аз мисля, че в карето между Дондуков и Искър, като изключвам самия Дондуков, е доста по-хубаво от Дондуков под Александър Невски, на Московска също е по-добре, отколкото на самия Дондуков.
А Витошка до НДК си е център, след това вече не.
Иначе твоите схващания за център явно не отговарят на кадастъра - пиши им, че грешат, да боднат флагчето пред вас, като включат в широкия център и Карибите ли бяха, Малдивите ли...

На мен между Московска и Дондуков района адски ми харесва. Някак си там я няма лудницата от другите части на центъра.

# 505
  • Sofia
Все пак темата е за имотно обяви, а не къде е център и на кого мъ харесва този център. Честно казано най-удобен би ми бил инвестиционен имот в южен квартал за да ми е по-близък за поддръжка и управление, за съжаление цените в квартала ми не са ок за инвестициоони имоти. Добра цена според мен пак е донякъде постижима само преди акт 14 .

# 506
Е тя темата не е и за "в кой квартал да си взема имот за инвестиция", ама карай Simple Smile

# 507
...центъра е около Витошка. Не случайно централната улица на София е Витошка....

Централна улица в София няма! Има централни улици! Вземете се спрете вече с глупостите NikoT.  
“Булевард „Витоша”, или просто „Витошка”, както сме свикнали да я наричаме, без съмнение е ларгото на София. И когато днес се разхождаме по този столичен булевард, ако мислено се абстрахираме, че не се намираме в България, обликът й спокойно може да ни пренесе в която и да е европейска столица. А от бутиците по родната „Витошка” може да си купим стоки, без да се налага да летим до Париж, Рим или Лондон…”
 “Витошка" е 22-та най-скъпа търговска улица в света
На първо място в класацията на Cushman&Wakefield Healey& Baker е Пето Авеню в Ню Йорк, следвано от Causeway Bay в Хонконг и Champs Elysees в Париж......” Нямам какво да добавя.

# 508
Хахахаха цитатът е от 2012 г. От тогава ситуацията на Витошка сериозно се измени.
Да, стана много по-хубава. В нея и НДК се изляха много милиони последните 2-3 години.

Хайде поспри се малко, разбери, че хората са различни, имат различни вкусове, различни приоритети, различни предпочитания и пр. Затова подобни спорове са безсмислени. Все едно да се караме на коя съпругът е по-секси или чие дете е по-миличко Sunglasses Ми ясно,че всяка ще дърпа към своето. И ти, и Попея (може да им и други) изповядвате твърдата вяра, че има еднозначно и универсално приета градация на кварталите и всеки, който не се стреми да си купи нещо най-горе в тази класация, го прави само и единствено, защото няма пари. И не ви и хрумва даже, че хората обичат различни неща. Освен това всичко, което не е хубаво за вас, определяте като боклук.

П.П. Тези дни с половинката се разходихме по Витошка и след 200 метра свърнахме към "Раковски" и се прибрахме по нея. На Витошка просто не се издържа от паплач, то е едно огромно капанче по продължение и на двата тротоара.

И за протокола - родена съм между "Славейков" и "Витоша" и въпросният район ми е родно място, там ми е минало детството, с това място имам много носталгични спомени, но изобщо не искам да се връщам там.

# 509
Хахахаха цитатът е от 2012 г. От тогава ситуацията на Витошка сериозно се измени.
Да, стана много по-хубава. В нея и НДК се изляха много милиони последните 2-3 години.

Хайде поспри се малко, разбери, че хората са различни, имат различни вкусове, различни приоритети, различни предпочитания и пр. Затова подобни спорове са безсмислени. Все едно да се караме на коя съпругът е по-секси или чие дете е по-миличко Sunglasses Ми ясно,че всяка ще дърпа към своето. И ти, и Попея (може да им и други) изповядвате твърдата вяра, че има еднозначно и универсално приета градация на кварталите и всеки, който не се стреми да си купи нещо най-горе в тази класация, го прави само и единствено, защото няма пари. И не ви и хрумва даже, че хората обичат различни неща. Освен това всичко, което не е хубаво за вас, определяте като боклук.

П.П. Тези дни с половинката се разходихме по Витошка и след 200 метра свърнахме към "Раковски" и се прибрахме по нея. На Витошка просто не се издържа от паплач, то е едно огромно капанче по продължение и на двата тротоара.

И за протокола - родена съм между "Славейков" и "Витоша" и въпросният район ми е родно място, там ми е минало детството, с това място имам много носталгични спомени, но изобщо не искам да се връщам там.
Попея е права за едно. Кой каквото ще да си говори цената на имота показва много.

Общи условия

Активация на акаунт